Peak Lenin 7.134 meter

Vil du bestige en 7.000 - så vælg alt andet end Peak LeninFra København med Turkish Airlines mod Centralasien.

Dag 1

Vi lander i Osh tidlig morgen. Vi kører til et lille Guest House i selve Osh, der ligger i den østligste del af Fergana-dalen og har en næsten 3.000 årig historie. Osh havde en vigtig rolle på silkevejen, og er i dag starten på den berømte Pamir Highway.

Dag 2

Vi kører mod Taldyk passet i 3.550 meters højde og kører ned mod Sary-Tash, hvorefter græsstepperne langsomt dukker på - og Pik Lenin troner i baggrunden. Vi kører langs Achik-Tash floden og kommer langsomt efter en fuld dags kørsel til base camp i 3.600 meters højde. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 

Dag 3

Vi har nogle dage i base camp til højdetilvænning og akklimatisering – og selvfølgelig forberedelsesperiode til de højde dage, længere oppe ad bjerget. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Præcis hvordan vi bruger akklimatiseringsdagene er ikke helt til at sige hjemmefra, men vi skal etableres vel og være godt klar til den videre færd mod ABC og de øvre lejre, inden vi drager videre. Der er dog masser af ture i området.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Hvis vi er velakklimatiseret og forholdene er gode, bestiger vi måske Pik Petrovsky 4.830 meter en af dagene i base camp - vi ser på det undervejs.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Fra base camp går vi ind mod Lejr 1, fremskudt basislejr, der ligger på Lenin gletcheren i 4.200 meters højde. Vi går ad den brede dal til Puteshestvennikov passet 4.100 meter, hvorefter det går ad moræne i ral til Lenin gletcher, hvor ABC, lejr 1 ligger. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 7

Her overnatter vi igen i en rimelig komfortabel lejr, der er fuldt etableret. De første dage er slidsomme og højden påvirker os en hel del. Derfor kan dagene sagtens ændres i forhold til programbeskrivelsen. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 8

Vi skal ud på gletscheren, der til tider kan være godt spaltet op. Vi vil opsætte faste reb, hvis der er farlige passager, men normalt er det absolut overskueligt. Men ingen går alene på bjerget, og vi starter meget tidligt ud, da der kan blive forfærdelig varmt i ”The Pan”, når solen står højst. Vi skal et lille stykke op ad nordvestvæggen til ca. 5.400 meters højde, hvor lejr 2 ligger.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Vi er ved at være godt i højderne og klar til at stige yderligere inden vi skal til den fremdkudte basislejr for hvilrperiode. Alternativt stiger vi ned og raster inden et lejr 3 push.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 10

Vi kommer virkelig i højderne fra Lejr 2 og vi skal klatre stille og roligt ad kammen tilet lille pas under Pik Razdelnaya.

Vi kan bestige bjerget, hvis kondition og vejr tillader det, og ellers fortsætter vi ad kammen mod den lidt vindudsatte lejr i 6.100 meters højde. Formodentlig går vi ned mod lejr 1 igen, måske har vi en overnatning inden topforsøget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 11

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 12

Vi går anden gang på bjerget og stiger første dag til Lejr 1, for at fortsætte til Lejr 2 og Lejr 3, inden vi går i gang med topforsøg.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 13

Vi er på Pik Lenins øvre flanker og er ved at forberede topforsøget, afventer den rette kondition på vind, vejr og ikke mindst os selv. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 14

Topfeberen kan have bredt sig en smule, vi ser foholdene an og gør os forhåbentlig klar til topforsøget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 15

Vi skal igen ud i en alpin start, hvor vi skal ned i mixet terræn med is, sne og klippe til et lille pas i cirka 6.400 meters højde. I nogle tilfælde bruges det som en Lejr 4, men vi regner med at bestige Peak Lenin fra Lejr 3. Over passet og plateauet er der en 40 graders stigning, der som oftest er udstyret med faste reb. Det er den psykisk mest pressede del af ekspeditionen og herefter kommer vi ud på den lange kam med masser af småtoppe, de såkaldt falske toppe, inden vi når hovedtoppen 7.134 meter. 
Fra toppen ligger hele Pamir og de centralasiatiske bjerge for vore fødder, kort sagt forrygende udsigter.
Nedstigningen er lang og kan føles ganske urimeligt udmattende. Efter 12-14 timer er vi tilbage i Lejren.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 16

Vi har afsat nogle dage til det rigtige tidspunkt for topforsøget, ekstradag.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 17

Vi har afsat nogle dage til det rigtige tidspunkt for topforsøget, ekstradag. 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 18

Vi skal ned til base camp ved ”Edelweiss glade” og har yderligere ekstra tid i tilfælde af forsinkelser på bjerget under topforsøget.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 19

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 20

Vi kører tilbage til Osh igennem et unikt og storslået område med fabelagtige formationer og farvespil.

Dag 21

Fridag i Osh

Dag 22

Hjemrejse

Afrejse
Pris
 

INKLUDERET

 • Flyrejse København-Osh retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Lokal transfer og transport
 • Dansk ekspert ekspeditionsleder
 • Bjergtilladelser og Permits til Pik Lenin
 • Guest House overnatninger i delt dobbeltværelse i Osh
 • Morgenmad i Osh
 • Al transport jf program
 • Base camp med køkkenhold, al fælles udstyr, herunder højdetelte og højdeudstyr
 • Advance base camp med køkkenhold, al fælles udstyr, herunder højdetelte og højdeudstyr
 • Mad på bjerget fra base camp til base camp
 • Højdeguider på bjerget (2-4 højdehjælpere) med udrustning og tilladelse
 • Sattelittelefon (til brug mod betaling)
 • Radio/walkie talkie-service i Base Camp
 • Bærere til fælles bagage på bjerget (du skal selv kunne hjælpe til)
 • Entreer, tilladelser og nationalparkafgifter
 • Forsikring af det lokale mandskab
 • Forbindelsesofficer
 • Miljøafgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Kirgisistan (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Tilslutningsfly fra provinsen (kontakt os og hør nærmere)
 • Forplejning udover den nævnte (det anbefales kraftigt, at tage lidt lækkerier med, energidrik og måske 1-2 energibarer pr dag)
 • Personligt klatreudstyr
 • Personlige udgifter og drikkepenge (beregn ca. 150 USD i tips)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 


TILKØB

 • Afrejse fra Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. mulighed, ledige pladser og priser)
Praktisk information

Bjerg: 2/3 D+

Højde: op til 7.134 meter (højeste sovehøjde er ca. 6.100 meter)

Gruppestørrelse: 9-14 deltagere

Type: Højdeekspedition, forudgående erfaring kræves

Mountains.dk: Pik Lenin

Vejret: Pik Lenin

 

Vi flyver til Osh, hvorfra vi kører over de centralasiatiske sletter til bjergene og direkte til base camp ved Achik Tash ca. 3.600 meter.
Ruten fører herefter langs moræne og Lenin gletcheren til Lejr 1, ca. 4.200 meter (ABC). Begge lejre er fuldt organiseret og giver derved en fornuftig base inden topforsøg og alle de fysiske udfoldelser, der venter undervejs på bjerget.
Over Lejr 1 bliver bjergbestigningen mere krævende på grund af højden. Lejr 2 ligger i ca. 5.300 meters højde, mens toplejren, Lejr 3, ligger i ca. 6.100 meters højde.
Topdagen er selv under de bedste forhold meget lang. Den følger den 5 km lange kam og en stribe falske fortoppe inden det store topplateau i 7.134 meter.

Vi graderer Pik Lenin som 2D+, altså teknisk i den absolut letteste ende, men fysisk er bjerget en hård nød, hvor du skal påregne lange og hårde dage i stor højde. Anse derfor Pik Lenin for en Full Scale Himalaya ekspedition.
På bjerget skal du bl.a. formodentlig være med til at lave mad og smelte sne, og det forventes at deltagerne er 100 % holdspillere, da vi derved opnår den bedste ekspedition. Du skal være mentalt indstillet på en stor ekspedition og et meget nært samarbejde med dine ekspeditionsfæller. Tag kun med, hvis du er overbevist om, at du kan nå toppen. Der er en enorm kraft og energi i positiv tænkning, men samtidig skal du være forberedt på dit livs hårdeste eventyr – og måske skuffelse, hvis toppen ikke nås, om det er pga. dårlige forhold og vejr, at kræfterne ikke matcher udfordringen eller at bjerget er så stort, som det vitterligt er.

Som deltager skal du have været på minimum en 6.000’er før som Pik Lenin, Island Peak, Stok Kangri, Cotopaxi eller Aconcagua eller tilsvarende. Jo flere bjergture du har i baghånden, desto større topchance – og sikkerhed. Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl om din højdeerfaring.

Vi er glade for igen at kunne præsentere Søren Smidt som ekspeditionsleder på Pik Lenin ekspeditionen 2015. Søren er uden tvivl en af Danmarks mest erfarne højdeklatrere med bestigninger af Mt. Everest, Dhaulagiri, Ama Dablam og et hav af ekspeditioner for Kipling Travel siden 1994.
Se også www.mountains.dk for dansk Himalaya bjergbestigning, og se de danske forsøg– og bestigninger af Pik Lenin.

Pik Lenin kan ikke klacificeres som en 100% guidet ekspedition, men derimod en professionelt ledet ekspedition, hvor forholdene er så optimale, som de kan blive ved verdens ende – Peak Lenin.
Der er gedigen opbakning fra vores lokalguider og bærere til al fælles grej og bagage fra base camp og til Camp 1. Men på bjerget skal du bære dit eget udstyr, ligesom det fordres, at du er med til at sætte telte op, smelte vand og lave mad.

Ingen kan hverken garantere toppen eller fuldstændig sikkerhed på de store ekspeditioner. En ekspedition til en 7.000’er involverer desværre rimeligt store risici for diverse ulykker og højdeproblemer. Men når det er sagt, er vores politik krystal klar: Sikkerhed over alt. Således har vi et veldefineret ”vende-om tidspunkt” på topdagen, ligesom vi arbejder med så store margener som overhovedet muligt.

Du deltager selvfølgelig 100% på eget ansvar, men kan med god forberedelse og erfaringsgrundlag være med til at løfte det overordnede niveau på ekspeditionen.

Kravet til en 7.000’er som Pik Lenin er noget større end de fleste andre ekspeditioner, hvorfor de praktiske oplysninger skal læses igennem.
Generelt er der to udstyrsregler, der skal overholdes. Det skal være 1) let og 2) funktionelt. Let og funktionelt udstyr er en stor sikkerhedsfaktor på bjerget – udover, at der ikke helt uvæsentligt er komfort med i spillet.

Som Kipling Travel gæst får du 10% på dit udstyr i følgende butikker:

Til Hovedet

 • Hat / kasket. Vær opmærksom på at beskytte nakke, næse og ører mod solen.
 • Varm hue. Vigtig højt på bjerget.
 • Balaclava / elefanthue. Gerne i fleece eller uld.
 • Gletcherbriller/solbriller. Et par gode briller mod solen er essentielle. Husk at de skal dække fra siderne også.
 • Goggles / skibriller. Isolerer både mod lys og kulde. Anbefales.

Kroppen

 • Skaljakke. Det er vigtigt at have en god skaljakke til at klare både vind, regn og sne. Fravælg de allerletteste af slagsen, men slidstyrken behøver på den anden side ikke at være ekstrem. Man kan vælge alt fra en god basismodel til de mere fancy udgaver, hvor der er kælet for detaljerne og åndbarheden er i top.
 • Skalbukser. Absolut nødvendige! Skal kunne klare både vind, regn, sne, en skarp klippe og steigeisen-smuttere i ny og næ. Fravælg derfor de letteste udgaver. Man kan vælge alt fra en god middel-model, til de mere fancy udgaver, hvor der er kælet for detaljerne og åndbarheden er i top. 
 • Dunjakke. På Pik Lenin er en god, varm dunjakke en nødvendighed. Den bør være relativt let. 
 • Fleece, merinouldtrøje eller tilsvarende. På grund af kulden skal du vælge de kraftige, varme udgaver - eller flere tynde.
 • Skjorter og T-shirts. Perfekt til basislejren, m.m. 
 • Vandrebukser. Disse bukser kan klare en del mere end dine yndlingsjeans. De skal kunne tørre hurtigt og have smarte, brugbare detaljer. Om du vil have en model med 100 lommer, aflynelige ben, osv. er op til dig. Vi anbefaler modeller af nylon eller polyester, evt. i blandet en smule bomuld.
 • Lange underbukser. Højt mod himlen bliver det koldt - og på Pik Lenin er man højt oppe! Vi anbefaler, at du både tager tynde og tykke lange underbukser med. Merinould er det bedste du kan tage med, men også fleece er velegnet.

Hænder og fødder

 • Vandrestøvler/alpinstøvler. Støvlerne er et af de vigtigste stykker grej på en Pik Lenin bestigning. Man skal både bruge mellemkraftige vandrestøvler til anmarchen samt VARME alpinstøvler til den store højde. Man kan IKKE klare sig med almindelige, kraftige vandrestøvler, ej heller med lette alpinstøvler. Myndighederne kræver, at man skal bruge kraftige, VARME plastik/alpinstøvler. Scarpa Vega HA, Asolo AFS8000 og La Sportiva Spantik, Sportiva EVO Mons (den varmeste støvle) eller tilsvarende. Gode mærker: Meindl, Asolo, Scarpa, Koflach og La Sportiva. 
 • Vandresko eller sportssko. Gode til de lette vandredage og om aftenen, når fødderne gerne vil have en pause fra vandrestøvlerne.
 • Sandaler eller klip-klapper. Efter mange timer i støvlerne er det fantastisk at få lidt luft til fødderne. De er også gode før og efter turen i det varme lavland. 
 • Sokker. Gode sokker er vigtige. Sammen med gode støvler nedsætter de risikoen for vabler betragteligt. Hav gerne vandresokker af forskellig tykkelse med. De første dage kan være meget varme, de øvrige dage ret lune, mens tiden i de store højder er decideret p**** kolde.
 • Handsker & vanter. På Pik Lenin-bestigningen skal du bruge et par tynde (inder) fingerhandsker, et par varme luffer samt et par meget kraftige, varme vanter. Vælg et par meget isolerende typer med varmt fiber eller dunfor. Dine hænder og fingre bliver let afkølet, så vanterne kan faktisk ikke blive for varme!

Sovegrej

 • Sovepose. Den store højde giver kolde nætter. Derfor skal man have en sovepose med en komforttemperatur på omkring minus 25 grader. Bemærk, at kvinder og mænds varmebehov varierer, så soveposer har typisk opgivet forskellige komforttemperaturer til hhv. kvinder og mænd.
 • Liggeunderlag. En nok så varm sovepose er intet værd uden isolering mod jorden. Køb et behageligt, velisolerende og selvoppustende Therm-A-Rest liggeunderlag. Du skal vælge et med en høj R-værdi (isoleringsværdi). 
 • Diverse sovegrej. Du kan evt. medbringe en lagenpose, der skåner din sovepose - bl.a. fordi du let kan vaske lagenposen fremfor soveposen. Silke er lettest, lækkert og funktionelt.

Bagage og grej

 • Organisering. Mindre pakposer er rigtigt gode til at holde orden i din bagage - både i vandrerygsækken og toptursrygsækken. En større opbevaringsæk eller duffelbag/pølsetaske/sportstaske , er god til at opbevare lidt civilt tøj, osv. der kan efterlades på hotellet i lavlandet.
 • Klatre-/dagtursrygsæk. Dette er rygsækken man bruger på selve topnatten/dagen (og som håndbagage på fly). Der skal være plads til skalbeklædning, en varm jakke, isøkser, hue, solcreme, en snack, osv. Dvs. man har brug for en teknisk rygsæk eller en vandrerygsæk på omkring 35-45 liter. Vil man spare lidt, kan man også vælge at gå mod toppen med sin store vandrerygsæk, der så bare kan spændes ekstra ind.

Klatre og bjergudstyr

 • Man skal bruge en smule teknisk klatreudstyr på Pik Lenin bestigningen - ud over alpinstøvlerne, som er omtalt ovenfor.
 • Steigeisen / crampons. Med hurtigspænd, der er på forhånd er tilpasset dine støvler.
 • Isøkse. På Pik Lenin skal du bruge en 60-70 cm alpin isøkse. En teknisk isøkse (de korte, krogede versioner) er IKKE velegnet!
 • Alpin klatresele med justerbare benløkker.
 • 2-4 skruekarabiner.
 • 2-4 karabiner.
 • 1 jumar eller lignende ”reb ascender”.
 • Slynger og prusiksnor samt ottetal.
 • Gamacher. Holder sne og småsten ude af dine støvler. Vælg en kraftig model der kan klare knubs fra både klipper og steigeisen/crampons.
 • Vandrestave. En god måde at få ekstra balance og aflastning af sine knæ. Teleskop typen er nem at sætte fast på rygsækken, når de ikke er i brug. 
 • Pandelampe. Helt uundværlig! Skal bruges om aftenen, til nat-tisseturen og om morgenen/natten på vej op mod toppen. En pandelampe med flere LED-diodetyper er bedst, gerne en type med svagere lys i lejren og en kraftig lys til toppen. Husk ekstra batterier!

Diverse

 • Håndklæde. Et hurtigttørrende håndklæde er praktisk på Pik Lenin. Det behøver ikke være kæmpestort, da brusebade ikke er så udbredte på bjerget...!
 • Vandflaske/drikkesystem (feltflaske) - Det er vigtigt at få godt med væske i højderne. Vi anbefaler en kapacitet på MINDST 2 liter (i alt), som kan bæres i drikkeflasker eller i et drikkesystem, der kan ligge i rygsækken (meget praktisk og som gør, at man drikker mere end man normalt gør med almindelige drikkeflasker (husk frostsikring!)). Vi anbefaler Micropur som vandrensning (eller filtre som Sterilpen).
 • Lommekniv eller multitool. Praktisk til småreparationer, at dele et æble med din makker, osv. 
 • Førstehjælp & medicin.
 • Et førstehjælpssæt er altid godt at have ved hånden. Husk Compeed, sportstape, plaster osv. til eventuelle vabler eller en øm ankel. Tal med din læge angående medicin til maven, mod højden, antibiotika, osv. 
 • Solcreme med høj faktor og læbepomade med solbeskyttelse.
 • Vandrensningstabletter eller filter.
 • Toiletsager inkl. neglesaks.
 • Kamera (og stort hukommelseskort).
 • Desinficerende håndsprit (gel).
 • Dagbog.
 • Læsebog.
 • Liste med kontaktadresser.
 • Pas, penge, flybillet mm.
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik