Tehuse ved Annapurna, Manaslu og Everest

Nepals Tea House Trek - Everest, Manaslu og Annapurna

Tehusene (trekking lodges) er Nepals klassiske overnatningssteder på trekkingture i bjergene. De er en slags simple bjerghoteller, hvis standard svinger - men generelt er det hyggelige former hos vores værtsfammilier i Nepals landsbyer. Og husk det nu – tehusene kan ikke sammenlignes med hoteller, tag dem for det de er – luksus bliver det aldrig.

I de allerøverste områder er de simplere, end i landsbyerne længene nede  men de er generelt pæne og enormt hyggelige. Fælles for dem er at det er den måde man bor og vandrer på i Nepal – og så er det en sjov og spændende lokaloplevelse.

Vi bor som regel i dobbeltrum med to simple senge. På tehusene findes der både fælles soverum og enkelt, dobbelt og triple værelser. Vi benytter kun fælles soverum, i de ekstremt sjældne tilfælde hvor de separate værelser er umulige.

Tehusene har en restaurant, deres spiserum, hvor måltiderne serveres. Maden er enkel, god og sund. Man bestiller efter menukort og maven bliver fuld for meget få penge. Frokosten spises også på tehus, mens man er undervejs på dagens etape. Kipling Travel betaler for dit værelse, mens du selv står for betalingen af din mad (beregn 100-250 kr. pr. dag afhængigt af, hvad du spiser).
På nogle tehuse kan man købe sig til optænding for 2-300 rs. Desuden er det muligt at tilkøbe sig et (simpelt) bad  dog synes vi du skal spørge om vandet er opvarmet via solvarme, da vi som rejsende ikke skal være med til mere skovhugst, en allerhøjst nødvendigt. Nogle tehuse tager sig betalt for elopladning og wifi (hvor det er muligt).

Maden er ikke inkluderet på tehusene, man bestiller efter deres menukort.

Alt i alt er det fantatsisk hyggeligt at bo på Nepals herlige tehuse - se alle vores rejser til Nepal her