Før afrejse til Myanmar (Tidligere Burma)

Læs om pas, visum, vaccinationer og de praktiske forhold

Myanmar er et land, der gemmer på en yderst interessant kultur. I nogle dele af landet vil man kunne opleve de hårdtarbejdende bønder i rismarkerne, mens man i bjergene vil støde på stammefolk, hvor kvinderne bærer smykker om halsen.

Andre steder i Myanmar vil man kunne se, hvordan livet som munk eller nonne foregår, og nogle steder vil man opleve travle forretningsfolk iført jakkesæt. På en rejse til Myanmar med Kipling travel får man en unik mulighed for at se Myanmars mange sider - alt fra smuk natur og spændende dyr til imponerende templer og ægte burmesiske specialiteter.

Pas & Visum til Myanmar

Det er vigtigt, at du har styr på pas og visumregler, inden du rejser til Myanmar

Danske statsborgere skal have visum til Myanmar, og ens pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Man har mulighed for at søge visum til Myanmar online - et såkaldt eVisa. Dette kan gøres her.

For at søge om visum skal man blot følge instruktionerne i det ovenstående link. Når man har søgt og betalt sit visum, vil man som regel modtage det en uge efter, hvorfor det er en god idé at søge om visum i god tid. Prisen på et visum ligger typisk på omkring 400 kr., og det er vigtigt, at man har det med sig på turen. Check altid de aktuelle visumregler inden afrejse.

Det er vigtigt, at du undersøger hvilke vaccinationer du skal have, inden du rejser til Myanmar

Vaccinationer ved rejser til Myanmar

Myanmar bør uden tvivl skrives på enhvers rejseliste. Her skyder utallige forgyldte templer op mellem det frodige landskab. Det er svært ikke at blive betaget af de mange skjulte historier, som det gamle militærstyrede land gemmer på. Ved alle asiatiske lande, bør man dog forberede sig inden rejse hertil.

For egen sundheds skyld bør du tjekke med din læge, hvilke vaccinationer du anbefales at modtage inden afrejse til Myanmar. Du kan også benytte en vaccinationsklinik. Hos Danske Lægers Vaccinations Service kan du danne dig et overblik over, hvor i landet du kan finde disse vaccinationsklinikker.

 

Læs mere om, hvilke vaccinationer du skal have, når du skal til Myanmar.

I Myanmar bruges valutaen Kyat

Valuta i Myanmar

I Myanmar hedder valutaen Kyat og forkortes MMK. 1000 Kyat svarer til omkring 5 danske kroner. De burmesiske kyat fås i sedler af 1 kyat, 5 kyats, 10 kyats, 100 kyats og i mønter af 1 pya, 5 pyas, 10 pyas, 25 pyas, 50 pyas og 1 kyat.

Du kan let veksle penge i Myanmar, hvis blot du medbringer euro eller dollars. I de større byer kan du hæve penge, og i etablerede butikker kan kort også benyttes, Det er dog altid en god ide at medbringe kontanter.

Det officielle sprog i Myanmar er burmesisk

Sprog i Myanmar

Omkring 2/3 af befolkningen i Myanmar taler landets officielle sprog, som er burmesisk. Derudover tales der mere end 100 forskellige sprog, og engelsk tales kun af de veluddannede, eller dem der arbejder med turisme.

Variationen af sprog i Myanmar skylde de mange etniciteter i landet. De fleste har burmesisk som modersmål, men man vil også støde på mindre etniske grupper som shan, karen og chin.

Tidsforskel mellem Myanmar og Danmark

Tidsforskel mellem Myanmar og Danmark

Tidsforskellen mellem Myanmar og Danmark er 6½ time som udgangspunkt, men da Myanmar ikke benytter sommertid, vil forskellen være 7½ time, når vi i Danmark har sommertid.

Når rejsen går østpå, skal man altid huske at uret skal stilles tilbage. Da tidsforskellen er mere end nogle få timer, kan det godt betale sig at forberede din krop på den nye tidszone, ved at gå tidligt i seng dagen før afrejsen.