Mount Everest - historien om verdens højeste bjerg

Mount Everest - historien om verdens højeste bjerg

Vi skal ind i bjergbestignings verden og historien om verdens højeste bjerg. Det hele starter med de store engelske ekspeditioner i 1920’erne, hvorpå det går over pionerårene og Hillary og Tenzings førstebestigning til nutidens tilgang til bjergene og antal af bjergbestigere på Mt. Everest.

Vi skal møde Sherpaer og berømtheder, og der vil være nedslag i de største triumfer og tragedier, i bjergets historie og selvfølgelig masser tid til spørgsmål og dialog.

Vi får denne aften fornøjelsen af at byde velkommen til Lars Gundersen, stifter og direktør for Kipling Travel, tidligere formand for Dansk-Nepalesisk Selskab og i dag æresmedlem. Lars er en af vores allermest populære foredragsholdere. Med sit enorme kendskab til Nepal og Himalaya har Lars altid opdateret viden og spændende og gode historier med til os.

Lars står også bag den danske Himalaya database, www.mountains.dk hvor bla. De danske Everestbestigninger er med.

Som optakt kan du høre to afsnit fra Podcast serien ”Den yderste grænse”, hvor Lars fortæller om store dele af Everests fascinerende historie:

Klavs Becker-Larsens forsøg på Everest i 1951

Mysteriet om Mallory og Irvine i 1924


Velkommen til endnu en spændende aften i Dansk-Nepalesisk Selskab.

Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr. (Betaling sker i døren, enten kontant eller med MobilePay.)

Dato:

10. september 2024 · Kl. 19:00

Sted:

DOKK1 - Hack Kampmanns Plads, 8000 Aarhus


Vis alle foredrag