Mount Everest - historien om verdens højeste bjerg

Mount Everest - historien om verdens højeste bjerg

Foredrag v/ Lars Gundersen

Kom med på en aften i Mount Everests tegn med fokus på historien om verdens højeste bjerg og bestigningerne af det. Vi starter med den moderne bjergbestignings historie, fortsætter til imperiets storhedstid og de engelske ekspeditioner i 1920’erne og går over pionerårene til nutidens problematiske tilgang til bjergene og antal af bjergbestigere.

Vi skal møde Sherpaer og berømtheder, og der vil være nedslag i de største triumfer og tragedier, i bjergets historie og selvfølgelig masser tid til spørgsmål og dialog.

Vi får denne aften fornøjelsen af at byde velkommen til Lars Gundersen, stifter og direktør for Kipling Travel, formand for Dansk-Nepalesisk Selskab i årene 2012-19 og i dag æresmedlem. Lars er en af vores allermest populære foredragsholdere. Med sit enorme kendskab til Nepal og Himalaya har Lars altid opdateret viden og spændende og gode historier med til os.

Lars står også bag den danske Himalaya database, www.mountains.dk hvor bla. De danske Everestbestigninger er med. I efterret udkomme en ny podcast om mysteriet med Mallory og Irvine i 1924 og tidligere har han været i ”Den yderste grænse” og fortælle om Klavs Becker-Larsens forsøg på Everest i 1951:

https://www.spreaker.com/user/vorestid/klavs-becker-larsen

 

VELKOMMEN til endnu en spændende aften i Dansk-Nepalesisk Selskab.

 

Pris: Gratis for medlemmer af Dansk-Nepalesisk Selskab. Entré for gæster: 30 kr. (Betaling sker i døren, enten kontant eller med MobilePay.)

Dato:

22. februar 2024 · Kl. 19:30

Sted:

Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København K


Vis alle foredrag
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.