Antal dage: 23
Priser fra: 54.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Ecuador og det store Galapagos krydstogt

23 dages storslået kultur- og naturrejse med alt det bedste af Ecuador fra indianere og højland til Amazonas og de unikke Galapagos øerDer flyves med KLM til Quito. Ankomst midt på eftermiddagen til Quito, hovedstaden i Ecuador i 2.850 meters højde. Her bliver vi mødt af en repræsentant fra Wyndham hotel, som sørger for at bringe os fra lufthavnen til lufthavns-hotellet. Her kan vi efter en lang flyrejse slappe lidt af og få en god nat søvn inden vi drager mod Galapagos dagen derpå.

Overnatning i Quito

Mad inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Vi kører den korte tur fra lufthavnshotellet til Quito lufthavn og flyver til Lago Agrio og sejler efter ankomsten videre ind i Cuyabeno Reservatet, der er et fantastisk smukt jungleområde i Amazonas med store naturoplevelser. Amazonas har et mytisk element forbundet til sig. Alene ordet er billedskabende; eksotisk dyreliv, urbefolkninger og saftig-grøn regnskov. At det er verdens sidste tropiske regnskov med uberørte områder tilfører blot stof til mytefortællingen. Det er den største flod i verden og altså lidt af et bassin, der krydser 8 landegrænser. Desværre er området også kendt for ødelæggende træhugst. At få øjenkontakt med en anakonda er ikke noget, man bør forvente. Den er der – ligesom alle de andre arter, men dyrene er sky og foretrækker at holde sig på afstand af nysgerrige blikke. Sanserne bliver skærpet her, det sker helt naturligt, når lydkulissen for eksempel fyldes med brøleabernes morgenvækning. Et møde med Amazonregnskoven er en oplevelse for livet. Vi bor i afslappende og smukke omgivelser på Siona Lodge.

Overnatning i Cuyabeno

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

AmazonasCuyabeno-Ecuador

Vi tilbringer dagen i junglen med et spektakulært dyreliv, hvor vi kommer tæt på naturen på vandring gennem tropisk regnskov og hører om det unikke planteliv og mange af planternes medicinske virkning. På turene vil der være flere deltagere. Der kan være meget mudret, og derfor får vi udleveret gummistøvler, og stierne kan til tider være decideret elendige, men det er en fantastisk spændende og flot oplevelse. Om eftermiddagen tager vi ud på floderne, og måske er der mulighed for at fiske efter pirañas eller tage på udkig efter de lyserøde ferskvandsdelfiner. Mens solen går ned, kan vi nyde en svømmetur i lagunen samt tage på aftensafari, når mørket falder på, og lydene tager til i styrke.

Overnatning i Cuyabeno 

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Amazonasjunglen

Vi besøger i selskab med andre rejsende et indianersamfund, Siona community, hvor vi får et indblik i deres daglige gøremål og livsvilkår i regnskoven som farmere og fiskere. Vi besøger en lokal familie, der blandt andet viser os, hvordan vi laver yuca-brød, og hvis vi er heldige, besøger vi også den lokale shaman. Dyrelivet er enestående, og der er mulighed for at spotte alt lige fra sorte kaimaner, anakondaer, aber og søkøer til lyserøde ferskvandsdelfiner, men alene visheden om, at de er derude og sikkert holder et vågent øje med os, bør bestemt også tælle.

Overnatning i Cuyabeno

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Efter morgenmaden tager vi afsked med Cuyabeno Lodge og Amazonas og påbegynder transporten tilbage mod Quito, først med kano og derefter med fly.

Overnatning i Quito 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 5

Denne formiddag skal vi på byrundtur i Quitos gamle historiske kolonibydel, der af UNESCO i 1978 blev noteret som bevaringsværdig verdenskulturarv. En slentretur rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger, byder bl.a. også på besøg til et par af de interessante kirker. Turen kommer bl.a. forbi Church of San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534).
Også jesuitterkirken La Compania besøges samt den imponerende katedral på den centrale plads, Plaza de la Independencia. Efterfølgende vandres op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen vil der være mulighed for på egen hånd at tage taxa til Ækvatormonumentet (Mitad del Mundo) lidt uden for byen. Her finder man et besøgscenter og alskens gøgl og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Overnatning i Quito 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

Efter morgenmaden køres mod indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere, som ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, hvor det ene er for de lokale, der kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle og det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk, primært vævede produkter. Turistmarkedet afholdes principielt dagligt, så der er ingen grund til at fortvivle, hvis kabalen ikke går op med en lørdag. Otavaloindianerne er fantastisk dygtige med væven – det hævdes, at der i området er blevet vævet i 4.000 år. De klarer sig rent faktisk bedst økonomisk af alle de indianske grupper i Ecuador, idet de har formået at tjene gode penge på deres mesterlige håndværk, samt på turisme.

Vi besøger efterfølgende landsbyen Cotacachi kendt for kunsthåndværk og en gammel håndværker tradition omkring læderting og tager forbi den smukke Cuicocha kratersø, inden vi når frem til vores charmerende Hacienda tæt på Otavalo hvor vi overnatter.

Overnatning i Otavalo 

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 7

Vi kører fra Otavalo gennem højlandet ad Vulkanernes Avenue mod Cotopaxi, der med sine 5.897 meter er verdens højeste aktive vulkan. Fremme i Cotopaxi Nationalparken spiser vi frokost på vores hyggelige overnatningssted i selve parken, som er en lokal hacienda ombygget til at huse nationalparkens gæster.
Efter frokost er der valg mellem to vardreture i parken. Med den  fantastisk smukke vulkan som baggrund, tager I enten en vandretur til søen "Laguna Limpio Pungo" i ca. 3.800 meter højde, hvor man forhåbentlig ser nogle af områdets sky lamaer, vicunia, de små marsvin som mylder omkring og for de heldige, den gigantiske kondor. Eller også på en lille køretur gennem parken og efterfølgende vandretur op i nærheden af bjergets gletcher kant i omkring 5000 meters højde.  Begge ture er gode oplevelser i den skønne og lidt rå natur som Cotopaxi Nationalpark består af. Aftenen nydes tilbage i haciendaens hyggelige atmosfære.

Overnatning nær Cotopaxi Nationalpark

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Cotopaxi-i-Ecuador

Vi forlader Cotopaxi-området og fortsætter op i det svale højland og den hyggelige kurby Baños beliggende i behagelige 1.800 meters højde. Inden vi når frem til Baños besøger vi nogle landbyerne i området og hvis vi på dagen rammer et af de lokale markeder, gør vi et stop her. 

Overnatning i Baños

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

I løbet af formiddagen er der besøg og let vandretur til vandfaldet, Pailon Del Diablo.

Efter frokost er der en rolig og afslappende eftermiddag i Baños Der er tid til hyggelig slentretur omkring den centrale plads eller et forfriskende kurbad i en af byens varme kilder.

Overnatning i Baños

Morgenmad er inkluderet.

Dag 10

Der fortsættes gennem højlandet til en de større byer i højlandet, Riobamba, smukt beliggende ved foden af den mægtige Chimborazo vulkan, 6.310 meter højt. Let vandring i det smukke fredede naturområde, Chimborazo Vicunas Reserve, inden indkvartering på hyggeligt central beliggende hotel i byen.

Der er mulighed for en hyggelig ”walking tour” på egen hånd omkring byens hyggelige pladser omkranset af smukke kirker og spansk koloniarkitektur. Vi overnatter på et gammelt og stemningsfuldt Hacienda i udkanten af Riobamba.

Overnatning nær Riobamba

Morgenmad er inkluderet.

Vicunas-i-hoejlandet

I dag er der mulighed for at foretage en af sydamerikas helt legendariske togrejser fra Alausi til Devils Nose, det unikke klippesceneri El Nariz del Diablo, på dansk Djævelens Næse. En flot tur men toget holder næppe tidsplanen, hvorfor man i såfald ikke når inkaruinerne ved Ingapirca. Vi har derfor ladet det være op til den enkelte om denne togrejse ønskes og i så fald aftales den med guiden og betales på stedet. Toget kører hver onsdag, fredag og søndag (koster USD 35-45)

Man regner med, at ruinerne ved Ingapirca såvel har været et fæstningsværk som et administrativt center, indtil de spanske conquistadores besejrede inkaerne i den sydlige del af landet. Soltemplet vidner også om religiøs brug og der er her eksempler på det smukke inka stenarbejde med de enorme tilhuggede blokke, der passer på millimeteren.
Efterfølgende er der besøg på museet, der fremviser primært smykker, keramik og redskaber fundet i udgravningerne i området.
Fra Ingapirca køres til den pragtfulde koloniby Cuenca.

Overnatning i Cuenca 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 12

Byrundtur til fods i det spændende kolonicentrum, der blandt andet bringer til katedralen, mange kolonihistoriske bygninger og museet for religiøs kunst Museo de la Conseptas, beliggende i et smukt gammelt kloster. Der er besøg til en fabrik, der producerer et af byens vartegn, nemlig højst misvisende, den berømte Panamahat, der slet og ret ikke kommer fra landet af samme navn. På vej ud af byen til Las Cajas Nationalparken gøres holdt ved det farvestrålende blomstermarked. Las Cajas ligger godt 30 km. kørsel fra Cuenca og byder på et smukt landskab domineret af flere søer. Her gror det unikke quinuatræ, der klarer sig bedst i meget store højder. Parken byder på rigt fugleliv og med en god portion held spottes bjergtucanen med det grå bryst.
Sidst på dagen returneres til Cuenca.

Overnatning i Cuenca 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

Vi forlader Cuenca og kører mod Guayaquil. Undervejs gør vi stop ved Las Cajas Nationalpark, der er et smukt bjergområde med stejle klipper, søer og skove.

Overnatning i Guayaquil

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

Et par af dagens oplevelser

 • Den smukke Bachas Beach, redeplads for havskildpadder
 • Lagunen med flamingoer og andre vadefugle
 • første møde med den, for Galapagos, endemiske havleguan

I dag begynder eventyret, der for mange har været en livslang drøm, nemlig rejsen 1000 kilometer ud i Stillehavet til det absolutte mekka for naturelskere - Galapagos. Øerne - som de fleste kender fra Darwin’s ”Arternes oprindelse”, byder på enestående møder (også helt tæt på) med de unikke havleguaner, kæmpe krabber, hav- og kolossale landskildpadder, Albatrossen (dog ikke hele året), Pingviner, pelssæler, søløver, fregatfugle, den blåfodede sule og et utal af andre spændende dyr og fugle. Nogle gange må vi næsten skræve ind over en fugl, der ligger på rede midt på stien.

Vi forlader Guayaquil og flyver til øen Baltra lige nord for Santa Cruz. I lufthavnen bliver vi modtaget af vores crew, som sørger for at vi når frem til krydstogtskibet.

Efter frokost sejles der mod den billedskønne Bachas Beach, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne, og der er ofte grupper af havleguaner på stranden. Der er våd landgang fra gummibådene direkte på stranden. I lagunen bag ved stranden er der ofte mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle. Fugleliv og specifikke arter er dog sæsonbetinget. Der er et væld af pelikaner, og ofte kan man være heldig at spotte sorttippet revhaj meget tæt under land, ligesom man ofte støder på havleguanen og den blåfodede sule, der begge må kategoriseres som ”must sees” på øerne.

De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene) eller til vands. Der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene. Der sejles korte stræk om dagen, når der skal skiftes ankerplads, eller hvis vi skal til en anden ø, der ligger tæt på.

Det kræver en nogenlunde god fysik for at kunne deltage. Da man skal kunne klatre ned i gummibåden og klare en våd landgang og vade i land. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når vi skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

havskildpadde

 Et par af dagens oplevelser

 • Fugleø nummer et, hvilket er noget af et prædikat at få netop i denne øgruppe
 • Fantastisk snorkling
 • Spektakulært landskab med sine højt knejsende klippevægge og dramatiske klippekyst

Vi sejler nordpå til Genovesa, der er den eneste ø i en gruppe af 5 fjerntliggende øer, der er åbne for besøgende. Grundet øens geografiske isolation er den ikke voldsomt påvirket af menneskets indblanding, og går for at være fugleø nummer et i hele øgruppen.  Øen er hjemsted for verdens største koloni af rødfodede suler, fregatfugle, svalehavmåger samt fire typer af Darwin finkerne. Undertiden kan vi være heldige at se hammerhajer, der samles i bugten. Snorklingen omkring Genovesa er et kapitel for sig, da øen kva sin isolation, er meget uberørt og der bør ikke ligge mange både på de gode snorkelsteder. Våd landgang på stranden i Darwin Bay, hvorfra der er stisystem til laguner og mangrove.

Om eftermiddagen sejles videre til Prince Phillips steps, hvor vi lægger til ved de forrevne og ofte oversvømmede klipper. Der kræves en vis fysik og adræthed her. Det nederste af stien, der skal følges et stykke stejlt opad, er ofte oversvømmet. Efter opstigningen kommer vi til et åbent område med god udsigt til den lodrette klippevæg, der er hjemsted for alskens havfugle. Omkring øen er god mulighed for at snorkle med revhajer, af og til også hammerhajer og rokker i alle størrelser. Her er rigtig mange mantarokker, som man også fra dækket vil kunne opleve, når de springer op af vandet og lander med et kæmpe plask omkring yachten. Et fantastisk skue.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 16

Et par af dagens oplevelser

 • Pingviner, ofte også i vandet under snorkling
 • Øernes sceniske vartegn, den obeliskformede klippe
 • Verdensklassesnorkling i lavagangene neden for obeliskklippen og i Sullivan Bay

Båden anløber øen Bartolome, der om nogen rent scenisk er øernes vartegn, på trods af øens lille størrelse. Det er naturligvis den majstætiske obeliskformede klippeformation, der i den grad dominerer indtrykket allerede fra yachten, når man i morgengryet går på soldækket og får det første indtryk fra positionen, hvor vi ligger for svej. Der er våd landgang fra gummibådende og vandretur til øens top, hvorfra den smukkeste udsigt åbenbarer sig over øens store variation af lavaformationer samt udslukte kratere og lavagange. Dette måneagtige, golde landskab regnes for et af de smukkeste landskabsscenerier på øerne. Efterfølgende er der mulighed for en svømmetur og snorkling fra stranden. Ofte observeres pingviner på klippene ud til havet, og med lidt held også under vandet, når der snorkles over de underjordiske lavagange nedenfor obeliskklippen. Bartoleme er en af meget få øer, der huser en mindre koloni af pingviner.

Om eftermiddagen går turen til Sullivanbugten øst for øen Santiago, hvor der er nogle af øgruppens yngste lavastrømninger, der er knapt 100 år gamle. Enkelte steder kan det ses i overfladen, at træer har været revet med i malstrømmen af flydende lava under seneste udbrud.  Der er våd landgang fra stranden og 2 km stisystem over de imponerende lavaformationer. Sidst på eftermiddagen er der gode snorkelmuligheder fra gummibåd. Der kan forventes myriader af farvestrålende fisk, hvidtippede revhajer og af og til havskildpadder og søløver. Der er flere underjordiske grotter, hvor de frygtløse kan få mulighed for, sammen med guiden at iagttage sovne revhajer

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Ecuador-Galapagos

Et par af dagens oplevelser

 • Fantastisk snorkling I den fredede lagune
 • Unik omkransende mangroveskov I hele farvepaletten
 • Mødet med landleguaner og særegne kæmpekaktus

I dag sejler vi tilbage til øen Santa Cruz, hvor vi lægger til ved den beskyttede bugt Black Turtle Cove, der er lukket for besøgende fra landsiden. Alene scenisk er lagunen et kapitel for sig, flankeret af vidtfavnende mangrove skov i røde, hvide og sorte nuancer. Allerede fra gummibådene spottes plettede ørnerokker, hvidtippede revhajer og havskildpadder i det helt klare vand. Snorkling er selv sagt et kapitel for sig, og ordet verdensklasse kunne komme i spil i forhold til næroplevelsen med disse større havdyr.  

Om eftermiddagen stævnes ud mod Cerro Dragon (Dragon Hill, opkaldt efter landleguanerne), ligeledes ved øen Santa Cruz. Her venter endnu engang fantastiske oplevelser med dramatiske landskaber og særegent dyreliv, som de helt særegne landleguaner, der kun kan opleves ganske få steder i øgruppen. Leguanernes nuværende tilstedeværelse kan udelukkende tilskrives et fantastisk stykke fredningsarbejde, idet stort set alle leguaner var blevet udryddet af ejerløse hunde i området i slutfirserne. I 1990 besluttede man at fjerne hundene, og sidenhen er bestanden vokset. Fra stranden følges 2 km stisystem, der bringer os til leguanerne, via en smuk saltvandslagune, der danner sæsonmæssigt habitat for flokke af flamingoer og andre vadefugle. Vi støder også på den endemiske Candelabra og Oppuntia kaktus undervejs på vores vandretur. Efterfølgende sejles, der til øernes hovedby og administrative centrum, Puerto Ayora.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

havleguan

Et par af dagens oplevelser

 • Darwin Instituttet
 • Landskildpaddeprojektet med arter fra specifikke øer
 • Fiskemarked, pelikaner og hyggeligt cafeliv

Stor kontrast til de øvrige morgener under sejladsen, idet udsigten i dag byder på pulserende havneliv for svaj i Puerto Ayoras naturhavn. Efter morgenmaden siger vi farvel og måske på gensyn til mandskabet og kaptajnen, der har gjort deres til at optimere en af denne verdens mest uforglemmelige naturoplevelser. Inden vi køres mod lufthavnen går turen til Darwin Instituttet, øernes videnskabelige og fredningsmæssige kommandocentral, hvor biologer, videnskabsfolk og frivillige fra hele verden arbejder på højtryk. Som flot finale introduceres vi i alt fra Charles Darwins teorier til det store igangværende fredningsarbejde, der foregår på øerne. Det omfattende Visitor Center byder især på spændende landskildpadde rehabiliterings projekter, hvor der er endemiske arter fra specifikke øer. Galapagos skildpadder kan blive op til 200 år gamle (nogle forskere regner endda med, at de kan blive endnu ældre). Desværre gik stjernen over dem alle, Lonesome George, bort i 2012. Han var fra øen Pinta, og var kendt som en af denne verdens mest sjældne arter. Som et kuriosum kan nævnes, at han nu kan opleves i udstoppet tilstand på instituttet, efter at specialisterne på New Yorks naturhistoriske museum, har gjort et enestående stykke arbejde over en 5 års periode. 

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 19

Et par af dagens oplevelser

 • Post Office Bay
 • Nærkontakt med søløver
 • sublim snorkling ved Devil’s Crown

Om morgenen ankres op ved Floreana Island ved Post Office Bay, der har historisk betydning, idet hvalfangere i det 18. århundrede etablerede en tønde til post, hvor ideen var, at brevene skulle bringes til deres bestemmelsessted af andre sømænd. I dag bruges tønden primært af håbefulde turister, primært som et sjovt historisk gimmick. Bugten var i øvrigt også landsættelsesstedet for nogle af de første kolonister på øen, der primært slog sig ned her, idet der var en del frodigere og mere føde end på mange af de andre øer i gruppen.

Om eftermiddagen findes ankerplads ved Punta Cormorant, hvor der er våd landing og varm velkomst af øens charmerende og ofte larmende velkomstkomite, den herboende søløvekoloni. Afhængig af alfahannens humør og antallet af helt små unger, kan man ofte komme temmelig tæt på disse prægtige dyr og få de mest fantastiske closeup billeder (under kyndig vejledning af guide, så vi ikke kommer for tæt på). Herfra let vandring på afmærket sti mod lagunen, smukt klemt inde mellem vulkankratere. Lagunen er leve- og ynglested for øgruppens største koncentration af flamingoer og ligeledes for mange af øernes andre særegne vadefugle. Man overraskes over det rigere planteliv, der er en stor kontrast til de andre forholdvis golde øer, vi har anløbet. Tilbage på stranden piler spøgelseskrabber rundt og visheden om de mange havskildpadder, der om natten lægger deres æg i det fine hvide koralsand, lover godt for eftermiddagens snorkeleventyr ved Devil’s Crown. Snorklingen her nærmer sig verdensklasse, idet vi meget ofte støder på stimer af ørnerokker (både plettede og gyldne) , søløver (ofte med unger), muræner, selvfølgelig havskildpadder og af og til hammerhajer. Dette foruden de smukke koraller og ”almindelige” farvestrålende fiskeliv, hvor der i flæng kan nævnes englefisk, skorpionfisk og Galapagos groupers (Bacalao), der er på IUCN’s rødliste over truede arter, for blot at nævne nogle få af de mere interessante.

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Galapagos-blaafoede-sule

Et par af dagens oplevelser

 • Utroligt repræsentativt udsnit af mange af øernes unikke arter
 • Albatrossen i perioden april-december
 • Flot kystvandring, venlige søløver og fantastisk snorkling

Morgenkaffe på soldækket og pragtfuld udsigt til øen og netop Punta Suarez, der regnes for at være den mest allround repræsentative lokation i forhold til øernes særegne dyreliv. Klipper, sand- og stenstrande danner habitat for den sagnomspundne Albatros, der ligger på rede i perioden fra april til december, land- og havleguaner, den endemiske Hood mockingbird, Galapagoshøgen, Galapagosdue, blåfodet sule, Nazcasule, søløvekolonier og havskildpadder. Tør landgang i gummibådene på klipperne ved fyrtårnet, hvor vi måske allerede anråbes af søløver, der soler sig på klipperne. På klipperne har vi normalt også held til at hilse på de første spredte mindre kolonier af havleguaner of travle spøgelseskrabber. Spændende længere og lidt mere fysisk krævende vandretur, primært langs den spektakulære lave og højere klippekyst af ”natursti” med til tider meget ujævnt underlag af større vulkanske klippestykker (her må man ikke være gangbesværet). Her er rigt med de førnævnte klassiske Galapagos dyr til lands og til vands og i luften.

Om eftermiddagen sejles om på østsiden af øen til Gardner Bay, hvor vi med gummibådene anløber den smukke kridhvide sandstrand, hvor mængder af havskildpadder lægger deres æg om natten, og er hjem for en større søløvekoloni, som man kan komme helt tæt på, da de har ry for at være de besøgende meget venligt stemt netop på denne strand. Der er ofte mulighed for at møde søløverne i vandet ud fra stranden på en svømme eller snorkeltur. Undervands oplevelsen er fantastisk, både på den ene og den anden side af Turtle Rock, der ligger en god svømmetur (med finner) ud for stranden. Den fjerneste del kræver 10 minutters tid for en god svømmer, og her er vandet dybest og også mest uroligt. På det dybere vand er der god mulighed for at snorkle med revhajer, djævlerokker (manta) og indimellem er man heldig at opleve havskildpadder på klods hold. På den lavere side af klippen er det primært tropiske fisk i alle afskygninger, og med lidt held en skorpionfisk, der ligger på lur i tangskoven

Overnatning på Galapagos krydstogtskibet Aida Maria.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 21

Et par af dagens oplevelser

 • Den majstætiske klippeformation Leon Dormido
 • Snorkling ved Lobos Island
 • øernes hyggeligste havneby, hvor udsigtsbænkene alle er optaget af søløver

Vi vågner for svaj ved den majstætisk knejsende ”sovende søløve” klippe nogle sømil ud for San Cristobals kyst. Der er i dag mulighed for snorkling ved Lobos Island, her er ofte mulighed for at snorkle med søløvehunner og deres unger. På sejladsen mod den hyggelige havneby Puerto Baquerizo spottes der ofte Galapagoshvaler. Langs kysten på den sidste sømil har man store kolonier af især fregatfugle og blåfodede suler i kikkerten, som ligger på rede på klippevæggene.

Vi siger farvel til vores besætning på båden og kører i lufthavnen for at flyve tilbage til fastlandet for videre hjemrejse først på aftenen til Danmark.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 22

Ankomst til København. Velkommen hjem. 

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 19. jun. 2020
57.498,-

20. jun. - 16. aug. 2020
60.998,-

17. aug. - 10. dec. 2020
57.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 17. jun. 2021
58.498,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Quito retur med KLM via Amsterdam på økonomiklasse
 • Skatter og afgifter fra København
 • Flyrejse Quito-Lago Agrio (Cuyabeno) retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Quito-Santa Cruz // San Cristobal-Quito på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Transfer og transport i privat bil med chauffør (enkelte ture foregår i mindre grupper, f.eks. udflugterne i Amazonas)
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse inkluderet morgenmad
 • 1 nat på hotel Wyndham Airport i Quito
 • 3 nætter på Cuyabeno Lodge i Cuyabeno Amazonas
 • 2 nætter på Hotel Ikala i Quito
 • 1 nat på Hacienda Pinsaqui i Otavalo
 • 1 nat på Hacienda Tambopaxi nær Cotopaxi Nationalpark
 • 2 nætter på Hotel Isla del Baños i Banos
 • 1 nat på Hacienda Abraspungo nær Riobamba
 • 2 nætter på Hotel Inca Real i Cuenca
 • 1 nat på hotel Ramada i Guayaqyuil
 • 7 nætter/8 dage på turistklasse Galapagos krydstogt Aida Maria, som har et begrænset antal pladser. Vi anbefaler derfor, at du booker din rejse så tidligt som muligt. Alternativt kan vi selvfølgelig tilbyde mange andre gode både
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Amazonas
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på Yacthen på Galapagos
 • Aftensmad dag 7 på Hacienda Pinsaqui, og frokost og aftensmad dag 8 på Hacienda Tambopaxi
 • Rundture og sightseeing med engelsktalende lokalguide. BEMÆRK! De indianske guider i Amazonas taler ikke altid verdens bedste engelsk
 • Entreer ved seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Galapagos Nationalpark skat og Ingala skat på 120-125 USD pr. person
 • Busbillet lufthavnen Baltra-kanalen Itabaca USD 5,- pr. person pr. vej (betales lokalt)
 • 5 USD per person til Siona samfundet i Cuyabeno Reserve (skal betales lokalt)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen kan foretages hele året. Galapagos bør dog ikke besøges i de urolige måneder august og september

Type: Individuel kultur- og naturrejse med rundture i alle byer og udflugter på Galapagos øerne med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Bådene på: Galapagos

Information om: Galapagos-øerne

 

Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Foredrag
Periode
Ecuador og Galapagos
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
18. mar. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik