Antal dage: 17
Priser fra: 39.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Trek i Patagonien - Argentina og Chile

Trekkingtur i Los Glaciares Nationalpark med Fitz Roy og Cerro Torre
i Argentina og Torres del Paine i Chile


Vi flyver fra København til Buenos Aires, Argentina.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Vi ankommer til Buenos Aires tidlig morgen og kører til indenrigslufthavnen. Midt på dagen flyver vi 3½ time sydover til El Calafate, som ligger 2750 km fra Buenos Aires. El Calafate er porten til den argentinske del af Patagonien.

El Calafate ligger i Santa Cruz provinsen, ved Argentino søen og har ca. 8.000 faste indbyggere. Navnet stammer fra en lille, dog ganske udbredt berberisbusk, som gror i området (den er nem at genkende med sine gule blomster og mørkeblå bær).

El Calafate var i starten opholdssted for uldhandlere, men i 1927 ville den argentinske regering fremme beboelsen af de øde egne, hvorpå den fik status af egentlig by. Og efter Perito Moreno Nationalparken blev etableret, er El Calafate forvandlet til en vigtig turistby og indgangsporten til Patagonien.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

Efter noget velfortjent hvile og en afslappende morgen kører vi mod El Chalten, som ligger 220 km fra El Calafate. Turen varer 3-4 timer, hvor vi kører gennem de imponerende landskaber, der ændrer sig fra den patagoniske steppe til de dramatiske Andesbjerg-landskaber.

El Chalten er en lille, men meget berømt landsby blandt klatrere og bjergbestigere, og især i 70'erne og 80’erne var den base camp for alle de modigste klatrere, der ville forsøge sig på en af de flotte og vilde ruter på Fitz Roy og Cerro Torre. Vi taler über bjerghistorie med nogle af de største tekniske udfordringer. Navnet stammer fra Tehuelche sproget og betyder ”rygende bjerg”, eftersom man fejlagtigt troede, at det var en vulkan. Landsbyen El Chalten ligger ved Las Vueltas floden inde i Parque Nacional Los Glaciares og er omringet af Andesbjergene og de fantastiske granitspir og er ikke uden grund kendt som Argentinas vandre- og klatrehovedstad.

Ved ankomst holder vi frokost i byen, og lige efter bliver vi kørt til starten af stien mod Capri søen. Vandreturen til lejren tager ca. 3 timer, hvor vi vil finde et relativt stejlt stykke i starten, og på en kort halv time når vi til det første udsigtspunkt kendt som ”Mirador del Rio de las Vueltas”. Her vil vi få et fremragende indblik i isens arbejde under istiden i Patagonien. Vi fortsætter vores opstigning til ”Mirador del Fitz Roy”, hvor vi får den første panorama-udsigt til Fitz Roy bjergmassivet, og derefter er det vandring i et nemt terræn hele vej hen til lejren.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

I dag har vi vores første hele vandredag i området. Vi starter dagen relativt tidligt med at følge stien mod Laguna de los Tres. Vi starter ud med omtrent 2 timers vandring gennem smuk bøgeskov beboet af mange fugle indtil Rio Blanco lejren, der udgør Base Camp for nogle af de dygtigste bjergbestigere, der vil prøve kræfter med de forskellige granitspir. Efter knap to timers vandring fra lejren og en 400 meters opstigning, når vi frem til Laguna de Los Tres, som er dagens mål. Her åbenbares vi i godt vejr af gigantiske Cerro Fitz Roy og de andre imponerende bjerge som Saint Exupéry, Poincenot, Mermoz og Guillaume. Og for at det ikke skal være løgn, kan vi også se Los Tres gletsjeren. Vi går vi tilbage ad den samme sti, og efter et par timer er vi fremme igen i vores lejr ved Capri søen.

Morgenmad, madpakke og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Vi forlader lejren efter morgenmad og pakning. Vi tager en sti, som snor sig omkring Capri søen. Herefter går vi ad en anden sti, der vil føre os forbi de to Madre og Hija laguner. Dernæst går turen mod vest hen til Fitz Roy dalen, som vi vil følge op til Agostini/Thorwood lejren. Her spiser vi frokost og fortsætter videre op mod Torre søen og hele vejen til Maestris lejren (Cesare Maestri var den første klatrer til at bestige Cerro Torre i 1959, som var en af de største præstationer i sin tid). Her har vi udsigt til Cerro Torre massivet, og nabobjergene Standhard og Egger.

Vi overnatter i Torre lejren, som ligger 1 time ned af dalen fra Maestris lejren.

Morgenmad, madpakke og aftensmad er inkluderet. 

Dag 5

Efter en god morgen og en langsom start, pakker vi vores lejr og begynder vores vandring mod El Chalten. Vi går ned ad Fitz Roy og Ñirez dalene i ca. 4 timer. Vandringen forgår på en meget god sti med flotte udsigtspunkter, hvilket giver en dejlig afslutning på turen. Eftermiddagen er til fri disposition, og den kan bruges til at nyde denne pragtfulde by med de spektakulære scenerier.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 6

Efter morgenmaden bliver vi hentet af vores transport og kørt 35 km fra Chalten til Lago Desierto. Herfra skal vi vandre en flot tur fra Punta Sur til Huemuls gletsjeren. Vandreturen tager ca. 1 time fra vejen op til gletsjeren, hvor vi starter med at gå ind i en typisk bøgeskov fra Patagonien. Efter kort tid begynder en opstigning på lidt over en halv time til en højderyg med panoramaudsigt over dalen med Las Vueltas floden og Fitz Roys nordside. Herfra fortsætter vi 25 minutter mere op til Huemul søen og selve Huemul gletsjeren. Når vi er tilbage ved vejen, begynder vi vores tur retur til El Calafate og vores næste eventyr.

Vi ankommer til El Calafate om eftermiddagen, hvor der vil være tid til at nyde byen og slappe af.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 7

Vi starter dagen tidligt med at køre 80 km fra El Calafate til Perito Moreno Gletsjeren i Los Glaciares Nationalpark. Turen til selve parken er meget flot, hvor vi kører ved kanten af Argentino søen og Redonda buk. Men lidt held kan vi se fugle som den sorte svane, flamingo, blishøne og Cauquen (en migratorisk fugl, som opholder sig imellem Patagonien og Buenos Aires).

Perito Moreno Gletsjeren er blevet en af Argentinas hovedturistattraktioner. Årsagen til det er, at de har nem adgang til selve gletsjeren og en god infrastruktur til at besøge den. Gletsjeren er 250 km2 ismasse, den måler 5 km i bredden, 30 km i længden, og er 75 meter højt i gennemsnit. Den er en af de 48 gletsjere, som løber ned fra Patagoniens isfelt, der udgør det tredjestørste vandreservoir i verden efter Antarktis og Grønland.

Først kommer vi til et besøgscenter, og derfra har vi en kort tur til udsigtspunktet, hvor gletsjeren møder Argentino søen. Hvis vi er heldige, kan vi se, når gletsjeren knækker, og et af de store stykker falder ind i vandet. Selve udsigten er en oplevelse for livet!

Der er mulighed for at tilkøbe en vandretur over gletsjeren til dem, der ønsker det som en ekstra aktivitet (ikke inkluderet i pakken, spørg evt. rejselederen).

Om eftermiddagen retur til El Calafate.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8

I dag har vi en lang transportdag til Chile med ca. 6 timers kørsel plus 1 time ved grænsen. Vi kører fra El Calafate og tager ”Ruta 40” mod grænsen. Den nationale vej RN40 eller bedre kendt som ”Ruta 40” er en meget berømt vej, som strækker sig langs de argentinske Andesbjerge fra La Quiaca i Jujuy provinsen helt ned til Punta Loyola i Santa Cruz provinsen, dvs. ca. 5000 km, hvilket gør det til en af de længste veje i verden.

Torres del Paine Nationalparken er et af de mest berømte områder i Chile til ”outdoor” aktiviteter. Parken ligger i Region Magallanes og Antarktis i provinsen Ultima Esperanza (Last Hope) og blev grundlagt den 13. maj 1959. Den er kendt verden over for sine bjergmassiver med kæmpe klippevægge af granit dannet af gletsjerens kraft. Området huser vilde dyr, såsom struds, tilefish, ugle. Pattedyrene tæller omkring 25 arter, blandt andre puma, stinkdyr, rød ræv, samt forskellige former for krybdyr, padder, fisk. Der er 274 plantearter, der er klassificeret i patagonisk steppe, Pre-Andes shrubland, Magellanic skov (bøg dominerer) og andisk ørken.

Vi ankommer til vores lejr ved foden af Torres del Paine-massivet om eftermiddagen og går så en kort tur på et par timer, hvor vi kan nyde det idylliske landskab!

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Dag 9

Det er den mest ikoniske vandretur i Torres del Paine og også en af de mest krævende på vores tur. Turen begynder med en 350 meter opstigning, der vil vare ca. 1 time, til foden af Cerro Almirante Nieto. Derefter følger vi den alpine dal: Ascensio og efter 1 time, når vi frem til ”Refugio Chileno”. Derefter fortsætter vi 1,5 time langs dalen mellem bøgeskove op til starten af en moræne, hvor udsigtspunktet "Base de las Torres" ligger. Her er der en fantastisk udsigt ud over de tre klippetårne, dens hængende gletsjer og lagunen. Hvis vi er heldige, kan vi se nogle af bjergklatrere, som hvert år forsøger at nå en af de tre toppe.

Morgenmad, madpakke og aftensmad er inkluderet.

Dag 10

I dag bliver vi hentet i vores lejr og kørt til Pudeto havn ved Pehoe søen. Her sejler vi ca. 45 minutter til Pehoe søens besøgscenter, hvor vi starter vores vandretur mod den kendte ”Franske Dal”. Vores mål er at vandre ca. 3 timer til den ”Italienske lejr”, hvor vi vil nyde en enestående udsigt mod El Paine Grande (et af de flotteste bjerge i området) og selve franske dalen. Hvis der er tid og energi, fortsætter vi op ad dalen et stykke tid mod Mirador Frances ("Fransk udsigtspunkt"), men det er en hård og stejl sti.

Om eftermiddagen vandrer vi tilbage til Pehoe søen og tilbage til vores lejr ved Paine Grande.

Morgenmad, madpakke og aftensmad er inkluderet.

Dag 11

Vi starter dagen med at rette vores kompas mod Grey dalen. Stien starter fra vores lejr i Paine Grande, det første udsigtspunkt kommer efter cirka 1 time, derfra kan vi se Grey søen og de første isbjerge på søen. Vi fortsætter op ad dalen i 2,5 time til Camping Grey og 20 minutter videre til det bedste udsigtspunkt til gletsjeren ”Mirador del Glaciar Grey”. Her kan vi tage fantastiske panoramabilleder af den smukke gletsjer og lytte til de særprægede lyde, der kommer fra den.

Grey gletsjeren er en del af det sydlige patagoniske isfelt. Fra det sidste offentlige mål fra 1996 er selve gletsjeren 6 km bred, 28 km lang, over 30 meter høj fordelt på to fronter og dækker et samlet areal på 270 km².

Efter god tid til at nyde sådan en flot udsigt mens holder vi frokostpause, begynder vi vores tur tilbage til lejren.

Morgenmad, madpakke og aftensmad er inkluderet. 

Dag 12

Efter en stille og rolig morgen pakker vi vores lejr sammen og finder tilbage til havnen, sejler tilbage til Pudeto havn og bliver hentet af vores transport, som vil tage os tilbage til El Calafate i Argentina. Turen varer ca. 8 timer og vi er fremme sent om eftermiddagen.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 13

I dag flyer vi 3 timer tilbage til en af de mest spændende hovedstæder i Sydamerika; Buenos Aires. Vi ankommer om eftermiddagen og bliver kørt til vores centralt beliggenhed hotel. Buenos Aires er hovedstad og største by i Argentina, og er det næststørste byområde i Sydamerika med ca. 15 millioner indbyggere, kun overgået af São Paulo-området i Brasilien. Byen ligger på den vestlige kyst af Río de la Plata, betragtet som verdens bredeste flod med sine 220 km lige ved udgangen til Atlanterhavet. Buenos Aires er kendt som ”Sydamerikas Paris” pga. sin europæiske arkitekturstil, et meget rigt kulturliv med den højeste koncentration af teatre i verden. Og apropos kultur er Buenos Aires tango-musikken og tango-dansens vugge.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

Fri dag i Buenos Aires til at udforske byen og nyde de mange aktiviteter, som byen tilbyder.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 15

Efter en lang morgen i Buenos Aires kører vi mod lufthavnen og flyver tilbage mod Danmark.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 16

Efter godt to ugers store oplevelser på den sydligste del af kloden er vi hjemme igen, mange rejseoplevelser rigere!

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 17
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 26. mar. 2020
39.998,-

1. nov. - 10. dec. 2020
39.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 26. mar. 2021
39.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Buenos Aires retur
 • Lufthavnsskatter og afgifter fra Danmark
 • Flyrejse Buenos Aires-El Calafate retur
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Lokal bjergguide i Argentina og Chile
 • Private transfers under hele turen
 • Hotel/hostels overnatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse: i Buenos Aires, El Calafate og Chalten
 • Måltider ifølge programmet
 • Katamaraen i Pehoe Søen i Torres del Paine
 • Telt på bjergvandredelen i begge nationalparker
 • Entreen til Los Glaciares
 • Entreen til Perito Moreno gletcheren
 • Entreen til Torres del Paine National Park
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser. Gouda rejseforsikring dækker trekking i alle højder
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte (det tilrådes at medbringe energibarer til turen)
 • Personligt udstyr
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn 120-140 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

 

Praktisk information

Gruppestørrelse: OBS KUN 10 DELTAGERE PÅ DETTE PIONER TREK

Højde: max. 1000 meter

Gradering:C (moderat vandring, 4-6 timer dagligt med overnatning i skiftevis telt og hytte

Type: Pionertrekking med dansk rejseleder

Vejret: El Calafate

Pakkeliste: Trek

 

Pas og visum: 
Pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Visum til Chile og Argentina er ikke nødvendigt. 

Valuta:
Kontante Euro, US-dollars eller rejsechecks – sammen med internationalt kreditkort som Visa, Master, Eurocard, American osv. er den bedste måde at medtage penge på. 

Argentina:
Vigtigt! Det er kommet en nye begrænsning i Argentina og man kan ikke hæve mere end 1000 ARG som er ca. 200 USD om dagen.

Chile: 
Er der kun de danske banker begrænsning på ca. 2000 kr. Om dagen. På alle de stor byer, er der ATM’er og også i mindre landsbyer. Der er også muligheder for at veksler penge i El Calafate inden vi rejser ind i Chile. På Torres del Parque kan man også betale med USD.

El og opladning i Argentina og Chile:
Som i Danmark: 220 v / 50 Hz. Strømafbrydelser kan forekomme. Smalle runde danske stik kan anvendes de fleste steder. Ud på bjergene er der ingen reelt muligheder for opladning, derfor husk opladning på hotellerne og husk ekstra batterier – det er din eneste reelle chance.

Det er 3 dage hvor vi skal bære vores eget udstyr:
- 3. dag: Mod El Chalten og kort vandretur til Capri søen - Max. 3 timer i let terræn!!
- 5. dag: Vandring til Torre søen og overnatning i Torre Lejren - Max. 5 timer, igen gode stier
- 6. dag: Vandring tilbage til El Chalten og fri om eftermiddagen i byen - Max. 4 timer - let og nedad

I Buenos Aires er temperaturen på ca. 30° C om dagen og ca. 20° C om natten. 
I Patagonien er vi udsat for naturens luner –  derfor ligger temperatur imellem 12 - 25° C  om dagen, men vind/regn er en faktor som kan påvirke vejret i løbet af dagen. Chill-faktoren er meget vigtigt element som man skal tage hensyn til!
Vi kan blive udsat for vind og regn og alskens uhyrligheder. Derfor skal vi være forberedte på lidt af hvert rent tøjmæssigt. 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik