Kiplings Guatemala og Belize

Kiplings Belize og Guatemala rejse - Mellemamerika i særklasse

 

Velkommen til en enestående rundrejse i Mellemamerika og oplev et af verdens mest interessante rejselande.
Rejsen går både til de klassiske turistmål som Antigua, Atitlansøen og Tikal, men desuden også masser af folklore i bjergbyen Chichecastenango og i landsbyerne rundt om Atitlansøen - og kan vi ramme de respektive markedsdage er det selvfølgelig en ekstra bonus.

 

 

Vi ender på den lille ø Caye Caulker ud for Belize kyst ved verdens næststørste barriererev. Her står der verdensklasse snorkeling og dykning samt afslappet caribisk rastastemning på programmet.

Som altid er der daglig afrejse på Kiplings skræddersyede rejser - få ordentlig rådgivning og oplev nogle af Mellemamerikas mest interessante steder.


1.

Danmark - Guatemala City – Antigua

Dag 1

Der flyves typisk med American Airlines eller Delta via Amsterdam eller Paris og Miami eller Atlanta til Guatemala City. Ankomst i den internationale lufthavn og lidt over en times kørsel direkte til Antigua, en af Latinamerikas smukkeste og mest idylliske kolonibyer.

Byen var oprindeligt de invaderende spanieres hovedstad i Mellemamerika, men efter et par alvorlige jordskælv overgik værdigheden til Guatemala City. Antigua er omgivet af smukke vulkantoppe, hvor der er jævnlig aktivitet, og den spanske kolonihistorie blandes med de farverige mayaer fra de omkringliggende landsbyer, der kommer ned til byen for at sælge deres kunsthåndværk på de mindre markeder. Afstandene er ikke større end, at der kan spadseres til det hele inden for selve centrum, der rummer flere museer, klostre, smuk koloniarkitektur, grønne pladser og et livligt cafeliv. Byen bærer præg af en stor mængde vestlige yngre studerende, der lærer spansk på en af de utallige spanskskoler under deres længere rejser i Latinamerika.

Flere af vulkanerne rundt om byen kan bestiges på organiserede ture, der købes lokalt. Den mest berømte er vel nok Pacaya, der dog pt. er i udbrud, hvorfor alle ture hertil er nedlagt for en stund. Man påbegynder opstigningen sidst på eftermiddagen, så man rammer toppen i mørke og får den fulde effekt (hvis der ikke ligger skyer omkring krateret) af den rødglødende lava set fra kraterkanten.

Der overnattes i Antigua

2.

Antigua og kaffeplantage

Dag 2

Fra om morgen til over middag er der guided byrundtur til fods i byens smukke historiske kerne. Vi hører spændende anekdoter fra byens omtumlede tilværelse, og besøger de vigtigste kirker, klostre og palæer. Efter frokost er der besøg på kaffeplantagen Finca Filadelfia, hvor vi stifter bekendtskab med dyrkning og produktion af en af verdens mest eftertragtede højlandskaffer. Fincaen er en arbejdende kaffefarm med guide ture, såvel som et dejligt overnatningssted og restaurant.

Overnatning i Antigua

Morgenmad er inkluderet.

3.

Antigua - Panajachel ved Atitlansøen

Dag 3

Godt 3 timers kørsel til den underskønne Atitlansø og vores base Panajachel (i folkemund Gringocastenango). Undervejs stoppes der ved Mayaruinområdet Iximche, en tidligere Mayahovedstad fra 1470-1524.

Panjachel ligger strategisk perfekt ved den nordlige bred, og alle de væsentlige landsbyer omkring søen kan nås med mindre både, der afgår fra byens vestlige eller østlige moler.

Omkring hovedgaden er der et væld af hyggelige restauranter og barer, hvor et par stykker ligger med fantastisk udsigt over søen og soldæk, hvorfra den underskønne solnedgang kan nydes med en tilhørende ”sundowner”.

Overnatning i Panajachel

Morgenmad er inkluderet.

4.

Panajachel og landsbyerne omkring Atitlansøen

Dag 4

Dagen er afsat til udforskning af de pittoreske landsbyer San Pedro La Laguna og Santiago de Atitlan med engelsktalende guide. Der sejles ud til og mellem landsbyerne. San Pedro er en hyggelig by til afslapning på en af de mange små restauranter eller barer med søudsigt eller en spadseretur oppe ad bakken i den farverige Tz’utujil Maya bydel.  Den altoverskyggende vulkan San Pedro (3020 m) kan bestiges på 4-5 timer op og 3 timer ned. Turen kan købes i Panajachel eller i San Pedro, men vi anbefaler, at man overnatter i San Pedro for at starte opstigning omkring kl. 05:00 om morgenen for at have mest skygge og samtidig chance for udsigt fra toppen uden alt for mange skyer.

Santiago Atitlan er en perle med sine små snørklede brolagte gader, indbyggerne i smukke farvestrålende vævede dragter, kirken , væveriet og Maximons hus.

Overnatning i Panajachel

Morgenmad er inkluderet.

5.

Panajachel – Chichicastenango – Panajachel

Dag 5

Meget tidlig morgenafgang mod Quiche området i højlandet, der er hjørnestenen for de mayaindianske samfund. Turen tager 1,5 time og det er vigtigt at starte tidligt, idet markedet lukker ved frokosttid. Efter et par timers udforskning af alle de farvestrålende boder, er der tid til at se nærmere på kirkerne, der blandt andet danner rammen for mayaernes religiøse råd og huser en mængde mystiske ceremonier, der sammenblander ældgamle mayatraditioner og katolicismen. På en bakketop over byen finder vi det religiøse skrin (offerplads) Pascual Abaj, hvor mayaerne tilbeder frugtbarhedsguden. Alt lige fra colaer til vokslys, blomster og sukkerposer ofres på alteret til fordel for et godt helbred, ægteskab, død deslige. Man kan hyre en officiel guide i byen for et beskedent beløb, der kan føre en de godt 30 minutters gang hver vej  til skrinet.

Der kan byttes rundt på rækkefølgen på dagene i Panajachel, hvis Chichi besøget passer med en torsdag eller søndag, der er markedsdage i byen. Det er et prægtigt skue, når markedet rykker ind og byder ind med alle højlandslandbyerne særegne farvestrålende vævede klædedragter (hver by sit specielle vævemønster). Der sælges alt fra indianernes hverdagsnødvendigheder til kunsthåndværk henvendt på turisterne. Der kan købes religiøse masker, falsk og rigtig jade, lækre væve- og træskærerarbejder og en mængde ragelse i forskellige materialer.

Det  er vigtigt at understrege, at Chichicastenango er en fantastisk oplevelse uanset om der rammes en markedsdag eller ej.

Overnatning i Panajachel

Morgenmad er inkluderet.

6.

Panajachel - Guatemala City - Flores

Dag 6

Efter morgenmad er der privat transfer til lufthavnen i Guatemala City, hvorfra der flyves op til Flores i hjertet af junglen i Petén provinsen. Ankomst sidst på eftermiddagen til hotellet Villa del Lago på selve Flores halvøen, der ligger smukt med udsigt lige ud over Peten søen.

Overnatning på Flores halvøen

Morgenmad er inkluderet.

7.

Flores og Tikal - blandt Mellemamerikas absolutte højdepunkter

Dag 7

Ud på morgenen  køres der en time til en af denne rejses absolutte højdepunkter, Tikal. Beliggenheden midt i regnskoven og det tilhørende dyreliv er med til at give oplevelsen en ekstra dimension. Hele dagen tilbringes på junglestier mellem de forskellige grupper af templer og pyramider, alt imens irreterede brøl- og edderkoppeaber smider kviste og frugte ned efter en fra trætoppene. Mange af ruinerne i yderområderne er fortsat overgroet af jungleplanter, hvilket i høj grad bidrager til følelsen af at være midt i en Indiana Jones film. Det er desværre ikke længere tilladt at opleve solopgangen fra toppen af det imponererende tempel nr. IV (Den dobbelthovedede slanges tempel), men udsigten over den uendelige regnskov, afbrudt af sporadiske pyramidetoppe, længere oppe ad morgenen er fortsat mindst lige så fantastisk.

Hjertet af Tikal er det nænsomt resturerede område omkring den store plads, flankeret af de imponerende templer I og II (henholdvis Den store Jaguars- og Maskernes tempel), men det er som nævnt i de mere ukæmmede yderområder eventyret virkelig lurer. Man fortaber sig med sikkerhed i dette sted og bruger snildt en hel dag på området.

Sidst på eftermiddagen returneres til den hyggelige Isla de Flores halvø og hotellet, hvor en velfortjent ”sundowner” på hotellets terrasse hjælper solen på vej i horisonten.

Overnatning på Flores halvøen

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Flores, Yaxha og Topoxte - i Mayaernes rige

Dag 8

I dag besøger vi en anden af mayaernes cerimonielle centre og en af de større byer, som dog er væsentlig mindre turistbesøgt end eksempelvis Tikal. Yaxha betyder "blå-grønt vand" på maya dialekten og refererer til den nærliggende Yaxha sø. I sin storhedstid havde byen anslået 42.000 indbygere og der er flere grupper  fra forskellige epoker med pyramider, paladser og templer at udforske. Stedet huser også nogle virkelig velbevarede steler, b.la. af regnguden Tlaloc. Vi spiser frokost i Yaxha og sejler derefter til det arkæologiske område Topoxte, der ligger scenisk på en af øerne i den vestlige ende af Yaxha søen. Der er et rigt dyreliv i junglen omkring søen, så diverse tropiske fugle (deriblandt Tucanen) og edderkoppeaber er absolut realistiske at opleve som bonus til alt det højkulturelle. Der sejles tilbage til Yaxha, hvorfra der køres hjem til Flores.

Overnatning på Flores halvøen

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Flores – Xunantunich - Belize City – Caye Caulker

Dag 9

Der køres med førsteklasses bus (Linea Dorada) til Belize City. Grænsen krydses ved Benque Viejo, og turen kan tage op til 6 timer, afhængig af grænseformaliteter. Det koster igen penge at forlade Guatemala og komme ind i Belize, og det er samme fremgangsmåde som ved tidligere ankomst til Guatemala. Det er muligt at flyve fra Flores til Belize City mod tillæg på ca. 1500,- pr. person. Dette skal bestilles hjemmefra, idet der kun flyves på bestilling. Fra busstationen i Belize kan enten spadseres med bagagen til havnen, en tur på 20-25 min. I bagende hede, eller man kan hoppe i en taxa. Bådene til øerne sejler i dagtimerne en gang i timen, og der skal købes billet på stedet. Sejladsen til Caye Caulker tager godt 45 min. I store motorbåde. Fra molen spadseres til hotellet med bagagen (man kan ofte mod betaling finde en knægt, der gerne vil slæbe bagagen). En del af charmen på denne ø er, at der ikke må køre biler, men kun golf carts på de sandede veje. 

Overnatning på Caye Caulker

Velkommen til paradis!

Morgenmad er inkluderet.

10.

Caye Caulker ved verdens næststørste barriererev

Dag 10

Ikke overraskende kommer dagene på øen til at handle en del om fantastisk hav og strand. Der kan lejes snorkeludstyr og arrangeres snokel og dykkerture mange steder på øen. Der er flere fantastiske marine reservater med Hol Chan som det mest fremtrædende, der også har sit eget Blue Hole, der dog ikke kan forveksles med det rigtige Blue Hole ved Lighthouse Reef, der rangeres som en af verdens største dykkeroplevelser. Half Moon Caye (naboø til Caye Caulker) danner udgangspunkt for ture til Blue Hole, der dog er for øvede dykkere samt samt til det spændende fugleområde med  den rødfodede sule koloni og 98 fuglearter afhængig af sæson. Herforuden opleves forskellige leguanarter og Hawkesbill- og Loggerhead skilpadder lægger deres æg på stranden.

Solnedgangen er et tilløbsstykke ved ”the Cut”, der er det stræde, der adskiller øens to halvdele. Det er her alle mødes inden en god middag – vi kan varmt anbefale Rainbow Hotel's hyggelige restaurant "Rainbow Grill", hvor maden serveres på deres egen bådbro med den skønneste udsigt. Stærkt vanedannende!

Overnatning på Caye Caulker

Morgenmad er inkluderet.

11.

Caye Caulker

Dag 11

Hele dagen til fri disposition i dette caribiske paradis.

Overnatning på Caye Caulker

Morgenmad er inkluderet.

12.

Caye Caulker

Dag 12

Hele dagen til fri disposition i dette caribiske paradis.

Overnatning på Caye Caulker

Morgenmad er inkluderet.

13.

Caye Caulker

Dag 13

Hele dagen til fri disposition i dette caribiske paradis.

Overnatning på Caye Caulker

Morgenmad er inkluderet

14.

Belize City og afrejse mod Danmark

Dag 14

Der sejles med vandtaxa til havnen i Belize City, hvorfra der er transfer til lufthavnen, der ligger ca. 10 min. udenfor byen.

Morgenmad er inkluderet.

15.

Hjemkomst

Velkommen hjem

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
10. januar - 23. juni 2018
22.598,-
20.998,-

24. juni - 21. august 2018
23.998,-
22.598,-

22. august - 10. december 2018
22.598,-
20.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Fly med American Airlines, via London og Miami til Guatemala City og hjem fra Belize City samme vej    
 • Lufthavnsskatter og afgifter         
 • Alle transfers og transporter i privat bil/minibus.
 • Lokalfly Guatemala City-Flores
 • 13 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på hyggelige og centralt beliggende turistklassehoteller
 •   2 nætter på Hotel Las Farolas i Antigua
 •   3 nætter på Hotel Jardines del Lago i Panajachel
 •   3 nætter på Hotel Villa del Lago på Flores halvøen
 •   5 nætter på Rainbow Hotel på Caye Caulker
 • Morgenmad
 • Frokost dag 7 & 8
 • Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
 • Entreer ved nævnte seværdigheder
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden 
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Lokal flyskat Guatemala
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 3.998,-
Praktisk information

Bedste rejsetid: Man kan rejse til Guatemala hele året, men orkaner kan forekomme i perioden september-primo november. Der er en mindre eegntid i vores sommermåneder, men fortsat fantastisk at rejse i denne periode.

Type: Kulturrejse med lokale, engelsktalende guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Afrejse fra: København (Hamborg, Billund og Aalborg på forespørgsel)

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg