Norge, Trondheimsfjorden

Norge, Trondheimsfjorden

 

Hvis du går og drømmer om at fange en rigtig stor lange har du nu en enestående mulighed for at denne drøm går i opfyldelse. Vi inviterer dig hermed til stor-langens hjemmebane i midt Norge, nærmere bestemt Trondheimsfjorden.

Baggrunden for denne tur er et fantastisk fiskeri i sommeren 2012 hvor vi landede en lang række langer over 10 kg, med den største på mere end 30 kg.

 

Efter lang tids søgen lykkedes det os at finde et område i fjorden som husede store mængder langer, de fleste der blev landet var over 10 kg og mindste fisk var 6 kg. Hvis du også er artsjæger huser fjorden en masse spændende arter og med lidt held kan man fange mere end 20 forskellige. Der arrangeres fælles kørsel fra Danmark.

Læs også om vores tur i 2013 her.


 • Mulighed for at fange mere end 25 forskellige arter
 • Sjældent at man ikke kan fiske pga. dårligt vejr da vi altid kan finde læ
 • Frit valg mellem at fiske i fjorden eller på åbent hav
 • Chance for en helt stor lange da rekorden heroppe er på 46 kilo
 • Fiskeri på lavt vand med let grej og fiskeri på helt dybt vand med tungt grej
 • Helleflynderbestanden er stigende
 • Alu både med maks. 3 gæster i hver og inkl. guide(bådfører)

1.

Ankomst til Campen

Dag 1
2.

Fiskeri

Dag 2

Vi skal selvfølgelig fiske efter stor-langen og derudover vil der blive satset på nogle af de mange andre arter der findes i fjorden. 
Man kan lidt forenklet dele fiskeriet op i to, fiskeri efter langer og fiskeri efter andre arter på lavere vand.
Langefiskeriet foregår på dybder fra 100 til 200 meter, ofte vil det være for drivende båd selvom man kan vælge at ankre op. Da langen godt kan lide at agnen er i bevægelse driver man ofte ud over en skrænt og lader agnen hoppe dernedad. På denne måde kan man nemt affiske et større område.
Fiskeriet efter andre arter foregår på dybde ned til 100 meter og her kan vi fange helleflynder, sej, lubbe, torsk, kuller, havkat og lidt mere specielle arter som berggylte, blåstak, sømrokker, rødfisk og glashvar. Hvis vi ønsker det kan vi også gå på helt dybt vand efter store rokker, brosmer og måske endda grønlandshaj.
Vi har aluminiumjoller  med 50 hk til rådighed og der er god plads til tre mand i hver båd og der følger skipper med på begge og fordi vi fisker inde i selve fjorden vil det være yderst sjældent at man blæser inde. Det er faktisk et stort plus at være sikker på at komme ud hver dag.

3.

Fiskeri

Dag 3
4.

Fiskeri

5.

Fiskeri

6.

Fiskeri

7.

Fiskeri

8.

Hjemrejse

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
1. juli - 8. juli 2017
Ledig
5.998,-


INKLUDERET

 • 7 overnatninger i hytte med alt moderne udstyr
 • 6 dages guidet fiskeri uden tidsbegrænsninger
 • Masser af fryserplads
 • Gode rensemuligheder

 

IKKE INKLUDERET

 

Praktisk information

Type: Fiskerejse i gruppe med dansk rejseleder

Max. antal deltagere: 9

Afrejse: Norge - Fosen

Vejret: Trondheim

Lidt om grejet: Til langerne bruges almindeligt havgrej som f.eks. det man bruger på Det Gule Rev. Hjulet kan være Shimano TLD 20 eller 30 og der skal være mindst 500 meter fletline på. Forfang bindes af 1,2 mm. nylonline, helst med et slæb og én ophænger. Vægte på 400-800 gram bruges. Kastegrej til fiskeri på lavere vand skal også medbringes.

 

Fiskeriet:

Trondheimsfjorden er specielt kendt for sit formidable langefiskeri og fjorden levere hvert år langer over 30 kg. Den Norske rekord på hele 46 kg er fanget lige uden for fjorden. Derudover er der fanget en række andre Norske rekorder så som skolæst, dybhavstorsk, sortbuget rokke(på hele 49 kg) og plovjernsrokke. En række andre bemærkelsesværdige fangster er helleflynder på 111 kg, havtaske på 56 kg, brosme på 15 kg og grønlandshaj op til 800 kg. På vores testture i 2012 fik således også 25 forskellige arter i båden.
Langepladserne skal man ofte søge lidt efter da fiskene kan stå meget koncentreret og finder man først frem til langerne kan fiskeriet være helt formidabelt med stor fisk i nærmest hvert drev. Som bifangst tages ofte brosmer med stor mulighed for fisk over 10 kilo.
På lavere vand kan vi fiske helleflynder og glashvar på bunden, bergylter helt tæt underland og sej oppe i vandet.

Hvad kan du forvente?

Hvis langen er hjemme på pladsen kan fiskeriet være formidabelt og det vil ikke være urealistisk at forventer mindst én måler pr. mand pr. dag. Chancen for den helt store fisk er absolut til stede, og her taler vi om fisk på 30+ kg. Langerne står oftest på stejle skrænter på 1-200 meters dybde.

Brosmer kan man ikke undgå at fange, de er til stede i utrolige mængder og kan være en ren pestilens. Dog bliver de her op til 15 kg og så er det jo lidt sjovere.

Rokker. Her er der to slags at fange. Plovjernsrokken (spisskate) lever på blød bund i de dybere dele af fjorden og der er fanget fisk i fjorden på op til 14 kg. Det er denne rokke man oftest vil fange på det dybe vand og selv den ikke er en voldsom fighter er det alligevel en smuk og fascinerende fisk. Den sjældne sortbugede rokke (svartskate) bor her også og faktisk er det lige her at de eneste 6 eksemplarer af arten nogensinde er fanget på stang. Norgesrekorden herfra er således på hele 49,5 kg.

Grønlandshajen lever i fjorden aller dybeste kroge, til gengæld er der en del af dem. De kan være svære at få i tale men nogle gange kan man held til at fange flere på samme dag. De største bliver op til 800 kg.

Små-hajer er der masser af og de er som regel rigtigt irriterende da de spiser agnen som er beregnet til større fisk. Vi fanger sorthajer, ringhajer og pighajer.

Fladfisk som helleflynder, rødspætter og glashvar findes på sandbund og stenrev.

Sej og torsk findes til tider i store mængder og der bliver fanget fisk op over 10 kg.

Af andre arter kan nævnes havkat, rødfisk, sømrokke, havtaske, berggylte, skolæst, lubbe og kuller.