Nordvietnams røgblå bjerge

Natur og kultur gennem Vietnams smukkeste landskaber med Dien Bin Phu og let trekking og cykling ved Sapa

 

Der er lagt op til et nordvietnamesisk eventyr i grænselandet til både Laos og Kina – det der indtil for relativt få år siden var Vietnams hvide pletter på landkortet.

Vi starter ud i hovedstaden i Vietnam, Hanoi, for at tage vestpå mod Laos' grænse og historiske Dien Bin Phu, der primært er kendt for franskmændenes store nederlag i 1954, som dannede grundlag for Vietnams selvstændighed.

 

 

Vi fortsætter til Sapa og Vietnams fortryllende bjergland, hvor vi både skal på cykel- og vandreture i en helt unik natur.

Undervejs besøger vi landsbyer med minoriteter fra både Red-Dao, Tay, Xafo og Black H'moung.

Velkommen til en usædvanlig og alsidig Nordvietnam rejse. • På cykel i Hanois gader og langs Den Røde Flods delta
 • Dien Bin Phu – det skønne højland på grænsen til Laos
 • 2 dages lettere trekkingtur blandt Sapas minoritetsgrupper
 • Vi overnatter hos en lokal Red-Dao familie
 • Forrygende natur med terrassemarker ad libitum
 • Cykeltur til Hoa Lu og sejlads på "Halong Bay on Land"
1.

Afrejse med fly fra København

Dag 1

Vi flyver fra København mod Hanoi, Vietnam.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

2.

Ankomst til Hanoi

Dag 2

Vi ankommer til Hanoi, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant og kørt til hotellet, der naturligvis er beliggende i gåafstand til ”The Old Quarter”, der er Hanois hyggelige og sprudlende kvarter.

Vietnams hovedstad, Hanoi, beliggende ved Den Røde Flods delta, er en af Østens mest charmerende hovedstæder. Byen, der er et inferno af dyttende scootere og samtidig præget af brede boulevarder med akacietræer og grønne parker, har formået at bevare noget af det originale Østen, der forsvinder mange andre steder i Asien.

Dagen er afsat til egne oplevelser i byen, og vi kan foreslå en spadseretur til Hoan Kiem søen med Skildpadde-øen midt ud i søen. Dette er turtelduernes mødested, familiernes udflugtssted og officielt centrum af hele Vietnam. Som navnet antyder, vrimlede det engang med skildpadder – i dag bringer det lykke, hvis man tror, man har set en skildpadde i søen.

Det siges, at minimum 4,5 millioner ud af byens 6 millioner indbyggere ejer én scooter. En intens oplevelse, der blot kræver, at man går ud i trafikken og passerer gaden med jævn hastighed. Det er scooterne, der styrer trafikken, og mens vi holder vejret, kommer vi i sikkerhed over på den anden side.

Vi kan varmt anbefale, at køre en tur i cyclo, en vietnamesisk cykeltaxi, gennem “The Old Quarter”. Her er stor aktivitet af handlende, cykelrickshaws og gadekøkkener. Bydelen er oprindelig kendt som ”de 36 gader”, hver opkaldt efter det erhverv der udøvedes, fx smedegade, papirgade eller silkegade. Gaderne emmer af stemning, og det er her, det lokale liv folder sig ud.

Overnatning i Hanoi

3.

Hanoi - på cykel langs Den Røde Flod og keramik landsby

Dag 3

Efter morgenmaden møder vi vores guide, da vi skal på cykeltur denne formiddag. Vi cykler ud gennem Hanois gamle kvarter og videre langs den Røde Flod, hvor de lokale er i gang med dagens gøremål. Vi besøger en keramik landsby, der med den strategiske beliggenhed ved Den Røde Flod er rig på ler, og dermed optimale forhold for at fremstille keramik. Cykler videre forbi en kommerciel blomsterhave og velhaver kvarteret ved West Lake, hvor vi nyder en kop kaffe.

Inden vi slutter turen, cykler vi forbi Ho Chi Minhs Mausolæum. Det er her, Nordvietnams tidligere kommunistiske leder, der også frigjorde nordvietnam fra den franske kolonimagt, har ligget i glassarkofag siden hans død i 1969.

Eftermiddagen er fri til oplevelser på egen hånd. En mulighed er at besøge Litteraturtemplet, hvor vi får et spændende indblik i Vietnams tidlige historie og traditionelle arkitektur. Templet er Vietnams første universitet og blev grundlagt af Kejser Ly Thanh Tong i 1070. Vi går på opdagelse gennem templets smukke pavilloner, haller og røgelsesfyldte ceremonipladser, der i adskillige generationer, frem til 1802, uddannede kejserfamilien og andre adelige. Der blev rejst 82 stenplader med inskriptioner og navne på de elever, der afsluttede den krævende uddannelse. Stenpladerne hviler på ryggen af skildpadder, der symboliserer styrke og et langt liv.
Templet besøges fortsat af vietnamesiske studerende inden en eksamen, for at skildpadderne ved håndspålæggelsen kan give den fornødne held og lykke. Som så meget andet i Vietnam ser vi her, hvordan Vietnams fortid også har stærk indflydelse på Vietnams fremtid.

Om aftenen møder vi igen vores guide, da vi skal besøge i Hanois vanddukketeater ved bredden af Hoan Kiem Lake. Der er fem daglige forestillinger, og det er en god ide at gå forbi og købe billetten på forhånd. Hanois traditionelle vanddukketeater er en uforglemmelig oplevelse. Showet opføres af Hanois berømte Thang Long Teater. Vi kommer med på et spændende eventyr, som giver indblik i den charmerende vietnamesiske kultur og historie. Vanddukketeater er en typisk vietnamesisk kunstnerisk udtryksform fra Red River Deltaet, og kan dateres tilbage til det 11. århundrede. Dygtige dukkeførere bag et tæppe fører stykkets hovedpersoner let spankulerende og nærmest dansende henover vandkanten. Et live orkester sørger for med traditionel vietnamesisk musik at tilføre stykket ekstra dybde og drama.

Overnatning i Hanoi

Morgenmad er inkluderet.

4.

På cykel i Hoa Lu og sejlads "Halong Bay on Land"

Dag 4

Turen går i dag til Ninh Binh provinsen, to timers kørsel syd for Hanoi i et underskønt landskab. Her ligger det lille, fine område Hoa Lu og Tam Coc. Hoa Lu var hovedstaden i Vietnam i tiden under Dinh og Le dynastierne, år 968-1009. Tidens tand har udvisket en del af datidens bygninger, men der er to templer tilbage og statuer af kong Dinh Tien Hoang og sønnerne Dinh Hang Lan, Dinh Quoc Lien og Dinh Toan. I Hoa Lu besøger vi Dinh og Le templerne med vores guide, hvilket foregår på cykel gennem grønne rismarker, hyggelige landsbyer og fantastiske landskaber.

Vi fortsætter udforskningen af området i mindre robåde gennem rismarker og smukke kalkstensformationer. Tam Coc er, hvad mange kalder Vietnams andet Halong bugt på land, da der lige som i den berømte storebror stikker kalkstensklipper direkte op i luften. De forrevne bjergtoppe og Tam Cocs 250 meter lange grottesystem, floden i bunden af de usædvanlige landskaber og alle rismarkerne giver fornemmelse af eventyr lidt udover det sædvanlige. I løbet af eftermiddagen er vi igen tilbage i Hanois nu velkendte gader.

Overnatning i Hanoi

Morgenmad og frokost er inkluderet.

5.

Hanoi og fly til Dien Bin Phu

Dag 5

Vi kører i lufthavnen og flyver den korte tur fra Hanoi til Dien Bien Phu, den tidligere slagmark hvor franskmændene blev besejret af Viet Minh i 1954. Ho Chi Minhs tropper havde belejret byen ved at slæbe tungt artilleri opad de stejle og skovrige bakker og dermed omringe byen i den flade Muong Thanh dal. De 13.000 franske soldater blev alle enten taget til fange eller dræbt efter en ganske uventet sejr.

Nederlaget blev enden på det Franske Indokina, da Vietnam, Laos og Cambodia efterfølgende blev selvstændige, efter årelangt fransk kolonistyre. Der bliver efterfølgende indgået en aftale i Geneve om at dele landet ved 17 breddegrad i et henholdsvis kommunistisk Nordvietnam og et vestligt/amerikansk støttet Sydvietnam.

Efter frokost møder vi vores guide, der naturligvis fortæller meget mere om det berømte slag, og vi besøger de historiske monumenter og bunkers samt museet, der giver os en større indsigt i historien.

Ingen tvivl om, at den lille provinsby med blot 20.000 indbyggere er kendt for slaget mod franskmændene, men mindst lige så interessant er de pragtfulde landskaber og etniske minoriteter, der bor i området.

Overnatning i Dien Bien Phu

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Smuk køretur gennem Lai Chau dalen til Tam Duong

Dag 6

Dagen byder på en af Vietnams smukkeste køreture ad snoede veje gennem bjerge og frodige dale med prægtige landskaber undervejs. Vi passerer og besøger de afsidesliggende landsbyer, beboet af forskellige minoritetsgrupper. Det er interessant at opleve, hvordan de forskellige befolkningsgrupper adskiller sig fra hinanden, hvilket primært kommer til udtryk med hensyn til klædedragter, byggestil og sproget.

Vi overnatter på et af byens simple hoteller i Tam Duong.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Tam Duong over Hoang Lien bjergkæden til Sapa

Dag 7

Er du tilfældigvis i Tam Duong på en torsdag, er der mulighed for at besøge Tam Duongs torsdagsmarked, der er meget lidt besøgt af turister. Der er flere forskellige markeder i området, alle på forskellige ugedage, så måske kan programmet tilpasses derefter.

Den sidste vej inden Sapa går over Hoang Lien bjergkæden, hvor vi i klart vejr har en betagende panoramaudsigt til Mount Fansipan, Indokinas højeste bjerg på 3.143 meter. Sidst på dagen ankommer vi til bjergbyen Sapa, beliggende i 1.500 meters højde og etableret af franskmændene i 1920’erne.

Vi har valgt Sapa området, da det er udgangspunktet for trekkingture. Naturen er underskøn, og vi kommer tæt på forskellige etniske minoriteter. Det betyder samtidig, at specielt Sapa by har udviklet sig med hastige skridt gennem de seneste 10 år, hvilket byen også bærer præg af. Dog er det stadig hyggeligt at møde de ældre H’moung kvinder, der præger gadebilledet. Vi får en uformel sludder, og selvfølgelig vil de sælge os nogle af deres farvestrålende produkter, stadig til rimelige priser, og vi ved, at størstedelen af minoriteterne har brug for den ekstra indtægt, de får fra turismen.

Overnatning i Sapa

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Trekkingtur Dag 1: Sapa - Cat Cat - Y Linh Ho - Lao Chai Homestay

Dag 8

Den bedste måde at komme endnu tættere på den vietnamesiske landbefolkning er ved at tage på trekkingtur. Derfor gør vi denne morgen klar til to dages trek med privat overnatning på et såkaldt ”homestay”. Trekket kræver almindelig fysisk form, mens oplevelsen er langt ud over det sædvanlige.

Guiden møder op morgenen, og trekket starter direkte fra hotellet. Fra Sapa går vandringen mod syd gennem frodige rismarker til den lille og aktive landsby Cat Cat. Byen er beboet of H'Mong folket, og deres produkter af vævede stoffer og håndlavede metalsmykker ligger fremme. Netop et af de karakteristika, der gør Vietnam til et skønt rejseland, er den meget imødekommende og venlige befolkning. 

Vi forsætter gennem de smukke dale, og kommer til en klynge af små landsbyer, der samlet kaldes Y Linh Ho. Befolkningen er stadig de såkaldte "Sorte" H'Mong, klædte som de er i sorte og mørkeblå indigofarvede klædedragter. Stien går til tider over en stejl kløft, men følger senere floden. De lokale børn afprøver deres fiskeheld med net, og der er tid til at smide skoene og lade sine fødder svale i det kølige vand. Trekket forsætter i roligt tempo gennem nogle af Vietnams smukkeste dale, hele tiden omkranset af høje bjerge og de utallige terrassemarker, lokal "ingeniørkunst" etableret gennem hundreder af år. Flere steder ser vi kvinder i alle aldre stå i vand til knæene på familiens lille ris-lod for at udplante de unge risplanter, eller - når markerne igen er tørre - høste deres udbytte. Da bønderne i det nordlige Vietnam kun høster en gang om året i modsætning til deltaområderne, hvor der høstes op til 3 gange om året, bliver selv de stejleste bjergskråninger udnyttet. Vi hilser på mændene, der pløjer med vandbøfler og meget enkle plove, som vi brugte herhjemme i 1930’erne. Frokosten nydes i en af landsbyerne, inden man er fremme i landsbyen Lao Chai.

Efter et lille velfortjent hvil er det tid at lære kunsten om batikfarvning! Batik er en væsentlig del H'Mongkulturen, og det farvestrålende kunsthåndværk sælges langt omkring. Håndlavet batik er truet af moderne produktion, men en lille håndfuld af familier i Lao Chai og omegn har fastholdt de gamle traditioner. Under ledelse af en af de lokale eksperter er det muligt at lære de basale færdigheder - og få sit værk med hjem!

Herefter går man til Mrs Moo og hendes families hus. Mens solen går ned over de endeløse terrassemarker, kan man nyde et afslappende traditionelt urtefodbad og senere et veltillavet aftenmåltid tilberedt over det åbne ildsted. Vi overnatter hos Mrs. Moo under simple forhold i familiens bambushus, hvor vi sover på madrasser på hemsen, mens hele familien sover nedenunder. Der er toilet og mulighed for bad.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Trekkingtur Dag 2: Lao Chai - Ta Van - Giang Ta Chai - Sa Pa

Dag 9

Efter en tidlig morgen morgenmaden kan I nyde morgenlyset over terrasserne, inden der er afsked med Mrs Moo og hendes familie. Dagen starter med vandring langs risterrasser og over højderygge gennem Muong Hoadalen mod landsbyen Ta Van.

Stien følger en højderyg, og man kan nyde den fantastiske udsigt over dalen med landsbyer, tætte bambusskove og mod slutningen af trekket et smukt vandfald. Stien går mod lavlandet og landsbyen Giang Ta Chai. Vi er kommet frem til Red Dao folket, der er nemme at kende på deres røde turbanlignende hovedbeklædning. Nogle af kvinderne har barberet deres øjenbryn af ifølge en Red Dao legende. Kvinderne har gennem generationer syet de blålige klædedragter med meget smukke broderier og påsyede mønter. Det er en traditionsbunden minoritet, baseret på ældgamle tradition og overtro. Det afspejles i dag i en grundlæggende ”folketro”, hvor vietnameserne rådfører sig hos den kloge kone eller spåmanden, inden en vigtig beslutning træffes. Deres dragter er hverdagstøj og ikke et show for os besøgende. De indleder gerne en sludder med ”How old are you?” ”Ohhh very young”, ”What is your name”? “Ohhh very beautiful name”. De vil gerne sælge nogle af deres små tasker, tørklæder, broderier, og selvom de ikke sælger meget på en dag, så kan det være mere indbringende end en dags arbejde i marken, som giver mellem 7-10 kr.

Stien krydser den buldrende Muong Bo Flod og frokosten nydes kort tid derefter. Om eftermiddagen vender vi tilbage til Sapa, hvor der er mulighed for en velfortjent massage eller nyde en kop vietnamesisk kaffe. Faktisk er det en god stærk kaffe, der serveres i en kop, hvor der på toppen sidder et lille kaffefilter i blik, hvor vandet roligt drypper gennem filteret.

Overnatning i Sapa

Morgenmad og frokost er inkluderet.

10.

Sapa, cykeltur til landsbyerne Ma Tra og Ta Phin

Dag 10

I dag skal vi på cykeltur til landsbyerne Ma Tra og Ta Phin dalen, der ligger sydvest for Sapa. Undervejs hilser vinkende børn os velkommen med "xin chào" eller "hello". Vi besøger først Ma Tra, der er en mindre Black H'mong landsby. Black H'mong er den største af minoritetsgrupperne i området, og de er lette at genkende i deres mørke indigofarvede hjemmevævede klæder og gamashe-lignende klæder om læggene, der beskytter mod igler i rismarkerne. Mange kvinder bærer store runde øreringe, og undergrupper af Black H'moung fra området har en stor kam indlejret i deres lange hår.

Der er mulighed for en kortere gåtur til et par mindre landsbyer, beliggende oppe ad de høje bjergskråninger. Herfra fortsætter vi på to hjul til Ta Phin, der er beboet af Red Zao minoriteten. Vi går rundt i landsbyen og bliver måske inviteret på besøg, inden vi spiser frokost og kører tilbage til Sapa. Her nyder vi eftermiddagen på egen hånd.

Overnatning i Sapa

Morgenmad og frokost er inkluderet.

11.

Sapa – Bac Ha søndagsmarked og nattog til Hanoi

Dag 11

Vi forlader Sapa tidlig morgen og kører ca. 4 timer, op og ned ad snoede bjergveje gennem, de nu velkendte naturscenerier og små landsbysamfund til Bac Has søndagsmarked. Bac Ha er det største og mest kendte marked i området, men der er også andre interessante markeder som fx Can Cau eller Coc Ly marked, der falder på andre ugedage. På Bac Ha marked mødes Flower H’mong, Phu La, Black Dao, Tay og Nung minoriteter, der kommer langvejs fra, fra de omgrænsende bjergregioner for at udveksle nyheder, sladder og gøre en god handel. Der sælges grøntsager, frugter, farverige beklædningsgenstande, tasker samt handles med levende vandbøfler, heste, grise og hunde. Vandbøflen handles for mellem 500-1000 USD alt efter alder og størrelse, en forholdsvis høj pris når vi tænker på, hvor fattige minoriteterne er. Forbinder vi Kina med dragen, er vandbøflen symbolet på Vietnam. Den spiller en meget vigtig rolle og har en høj værdi for den vietnamesiske landmand. Vandbøflen bliver behandlet som en del af familien og kommer også ind på en førsteplads i den vietnamesisk bondes prioritering i livet – efterfulgt af en kone og derefter et hus.

Vi får straks øje på kvinderne fra Flower H’mong, der pryder markedet med deres flotte og meget farvestrålende dragter. Ved første øjekast er de fleste af de små bjerg-minoriteter ganske sky – især ved fotografering. Men vis et billede af dig selv, og de lyser op i store smil.

Vi fortsætter i bil langs Chay River, indtil vi stopper ved et bådsted for at sejle i sampan ned ad floden, der skærer sig gennem det smukke landskab, hvor tiden overalt synes at have stået stille I generationer. Er vandstanden for lav, tager vi en typisk vietnamesisk oksekærre i stedet, mens vi betragter livet i de små landsbyer.

Herefter går turen til Lao Cai, hvorfra vi tager nattoget tilbage til Hanoi. Toget kører de knap 300 km med en gennemsnitsfart på 45 km/t, og da der kun er et spor i retningen Lao Cai til Hanoi, må vi flere gange undervejs ud i vigesporet og vente på forbipasserende tog. Vi overnatter i firepersoners aflukkede sovekupeer, som vi deler med andre rejsende. Sengene er redt op med både dyne og hovedpude samt central aircondition.

Morgenmad er inkluderet.

12.

Ankomst til Hanoi og dagen til egne eventyr

Dag 12

I takt med at solen står op, kører toget gennem de små gader i centrum af Hanoi. Ved ankomsten til stationen bliver vi budt velkommen tilbage og kørt til vores hotel. I byens parker og ved Hoan Kiem søen ser vi morgenfriske vietnamesere udøve morgengymnastik og tai-chi. En sjov oplevelse, så husk at bede chaufføren om at gøre stop. Vi har naturligvis sørget for, at I har jeres værelse allerede ved ankomsten til Hanoi, så der er mulighed for et hvil, inden I begiver jer ud på dagens eventyr.

Overnatning i Hanoi

Morgenmad er inkluderet.

13.

Hanoi samt hjemrejse

Dag 13

I dag slutter en begivenhedsrig rejse i det nordlige Vietnam. VI spiser morgenmad og checker ud fra hotellet i Hanoi. Dagen er på egen hånd, indtil der er transport til lufthavnen, og hjemrejsen påbegyndes mod København.

Morgenmad er inkluderet.

14.

Ankomst til København

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 28. februar 2018
14.598,-
12.998,-

1. marts - 19. juni 2018
12.998,-
10.998,-

20. juni - 17. august 2018
14.598,-
12.998,-

18. august - 10. december 2018
12.998,-
11.498,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Hanoi t/r på økonomiklasse
 • Flyrejse Hanoi-Dinh Bien Phu på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Nattog fra Lao Cai til Hanoi
 • Al indenrigstransport i egen bil med aircondition og privatchauffør/-guide
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse inkluderet morgenmad
 •     4 nætter på Bonsella Hanoi Hotel i Hanoi
 •     1 nat på Him Lam Hotel i Dien Binh Phu
 •     1 nat på  Muong Thanh Lai Chau Hotel i Tam Duong
 •     3 nætter på Sapa Centre Hotel i Sapa
 •     1 nat på simpelt homestay i Lao Chai
 •     1 nat i toget fra Lao Cai til Hanoi
 • 2 dages trek i Ban Ho/Sin Chai/Thanh Phu's enestående natur
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide/-chauffør
 • Entreer ved seværdigheder
 • Tidlig check-in på hotellet dag 12
 • Forplejning som beskrevet i program
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Vietnam (kun for ophold i Vietnam over 15 dage)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: Marts - april og oktober - november

Type: Individuel natur- og kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret: Se vejret i Vietnam her

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg