Langtang og Helambu

Gennem den skjulte Langtang-dal til det høje Himalaya med afslutning blandt hellige bjergsøer, terrassemarker og spændende landsbyer.

 

Bjergene nord for Kathmandu byder på klassisk, god og spændende vandring og Langtang-dalen har det hele. På turen ses jungle med masser af dyr, landsbyer, sæterland, kløfter og det høje Himalaya, inden det går over Gosainkund med de hellige bjergsøer for at dykke ned i Helambu, bakkelandet med utallige terrasselandskaber i syd.

 

 

Rejsen går til kastebyer, buddhistiske og tibetanske landsbyer, klassiske handelsbyer og sæterbygder med yakokse-hold.

På denne 20 dages trekkingtur opleves hele Nepal på et brag af en tur.


1.

København til Kathmandu

Dag 1

Fra København mod Nepals hovedstad. 

2.

Ankomst til Kathmandu

Dag 2

Ved ankomsten til Kathmandu er der en herlig modtagelse i lufthavnen, hvorefter der køres gennem Kathmandus gader til vores hotel. Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser – den er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet, alt for megen trafik og den er tæt - men tager man baggader og gyder, får man øjnene op for en forunderlig by.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

3.

Kørsel til Syabru Bensi

Dag 3

Fra Kathmandu kører vi ad hovedvejen over udsigtspunktet Kakani og ud ad dalen mod Trisuli Bazar. Vejen snor sig ud og ind i den dybe dal, og efter otte timers kørsel ankommer den til Dhunche. Herfra fortsættes først gennem Naya Syabru Bensi med forretninger osv. til Bhote Khola (Tibet-floden), som bussen krydser ad en god bro, der fører til Old Syabru Bensi, hvor der er overnatning.

Overnatning i Syabru Bensi i tehus.

4.

Jungle med fugle- og dyreliv til Changtang, 2.480 meter

Dag 4

Fra Syabru går det jævnt, men relativt let opad hele dagen. Trekket starter ud på en god, ny sti gennem herlig skov med blandet vegetation. Her lever den lille, vævre røde panda og en del langur-aber. Vejen går langs floden og kommer forbi et par broer for at nå den første lille bygd Dhomen i 1.620 meters højde, hvor der er et lille smukt vandfald. Herfra går det videre ad stien fra Thulo Syabru, som fører til Gosainkund. Turen kommer forbi et enormt jordskred på vej ind i en enorm dyb dal, der er starten af selve Langtang. Bevoksningen åbner sig en anelse, og der bliver generelt mere tørt. Stien bliver bredere, og det bliver nemmere at se de mange aber, der lever i denne del af skoven. Languren er den store, grålige abe og rhesusaben er den lille frække, brune abe. Kort efter går det over en lille, fin, højspændt hængebro, der går over Langmoche Khola. Her i 1.980 meters højde ligger Langmoche, bedre kendt som Bamboo, grundet den store bambusbevoksning, der desværre nu er væk. Videre over selve Langtang Khola, der er en rivende og imponerende flod med store fald og kæmpe boulders. Dalen har ændret sig og er nu en regulær slugt, hvor der er en svalende skygge. På turen passeres småskove af ”sisnu”, nepalesisk brændenælde, men pas på, den brænder som et hvepsestik, men der kan laves en herlig sisnu-suppe af den. Det sidste af dagens tur går gennem landsbyen Rimche, hvorefter skoven åbner sig, og stien fører til Changtang, som ligger i 2.480 meters højde. Changtang er bedre kendt som Lama Hotel på grund af det enlige tehus, der lå her for 15 år siden. Changtang er efterhånden blevet en regulær lodge-by, men den har alligevel bevaret sin egen charme.

Overnatning i Changtang i tehus.

5.

Ghore Tabela, 3.040 meter

Dag 5

Skoven bliver mere åben og byder på flotte kig ind til den store åbne Langtang-dal med høje stejle bjergvægge på begge sider. Landskabet bliver semi-alpint og giver udsigter til de store Himalaya-kæmper og mere end det; udsyn til den grønne skov, den brusende flod og i horisonten til bjerge som Langtang II og Langtang Lirung. Herfra går ruten gennem sæterbeboelserne, Gumna Chowk og Chhunama, indtil Ghore Tabela i 2.950 meters højde. Ghore Tabela betyder Hestestaldene, og for 50 år siden var dalen beboet af tibetanske Khampaer med deres mange heste. Dalen er ufattelig smuk og fører til åbent land, og mod nordøst styrter flere smukke vandfald sig ned ad de store klippesider. Der er tid nok til at gå ud i landskabet og se efter den store smukke Himalaya Thar, hvis vi orker det efter en dejlig vandredag.

Overnatning i Ghore Tabela i tehus.

6.

Langtang Village, 3.500 meter

Dag 6

Kort efter Ghore Tabela bliver dalen bredere og bringer til et smukt stykke med spredte berberisbuske i lærkeskoven. Efterhånden går vejen ind i det tibetanske sæterland med græssende yak-okser og traditionelle stenhuse. Floden løber langt nedenunder, og bjergvæggene er stadig imponerende høje. Nær Thangshyap ses de første marker, hvor der dyrkes boghvede, mulla (kæmperadise), kartofler, hvidløg og byg. Kort efter er der en smuttur op til Langtang Gompa, klosteret, beliggende i 3.500 meters højde. Vi kan ikke garantere, at der er åbent, men det lille anneks-tempel er som oftest åbent. Bag klosteret er der klipper, hvor man kan være heldig at finde fine stykker af halvædelstenen granat.

Herfra går det ned til hovedstien og over på den anden side af en lille bæk med nogle vanddrevne bedemøller for at nå til Langtang by i 3.480 meters højde. Langtang er en ganske traditionel bhotia (tibetaner) landsby, dog med den forskel at husene ikke er bygget med flade tage, men med rejsning. Der er indhegnede gårdspladser og beboelse over stalden med tilhørende lagerrum. Foran husene tørres afgrøder og korn, og der stables yak-kager til brændsel. Inde i byen vandrer dzopkioer, der er en krydsning mellem yak og okse, rundt i gaderne og giver byen en herlig stemning.

Overnatning i Langtang Village i tehus.

7.

Kyanjin Gompa, 3.900 meter

Dag 7

Terrænet stiger umiddelbart uden for Langtang, og efter 10 minutters gang er der igen en blændende udsigt til Tsergo Ri samt ikke mindst til Gangchempo, Tilmans Fluted Peak. Det stiger gradvist og går gennem lange stier med mani-vægge på begge sider. Vejen passerer Mundo og Singdum, for ved Yemphu at gå ned til en lille bæk. Et sidste stykke stejlt ned over moræneaflejringer går til selve Kyanjin Gompa, som er den højst beliggende beboelse i Langtang-dalen. Der er overnatning i en regulær lodge-landsby – men med udsigter i verdensklasse – et bjergvista næsten 360 grader rundt. Dagen fra Langtang er ikke lang, så der bliver spist frokost ved ankomsten. Da rejsen efterhånden er nået til knap 4.000 meters højde, regnes dagen som en halv akklimatiseringsdag.

Byen Kyanjin Gompa har et lille kloster beliggende 10 minutter fra selve byen. Klosteret hedder egentlig Gyaltzen, og byen burde derfor rettelig hedde Kyanjin Kharka (sæter). Klosteret ligger smukt med udsigter til Lirung gletsjeren. Aktiviteten i klosteret er ikke stor. Derimod kan det betale sig at besøge den schweiziske ostefabrik bygget i 1965. Her får vi god, fuldfed yak-ost og herlig yoghurt. Resten af dagen er til afslapning i de højalpine omgivelser.

Overnatning i Kyanjin Gompa i tehus.

8.

Dagsture, Pushung eller Tsergo Ri, 4.985 meter

Dag 8

Dagen byder på så mange muligheder, at det kan være svært at vælge. Her er nogle af mulighederne:

Første mulighed er Pushung eller Kyanjin Ri på 4.620 meter. Trekket starter med at gå op mod de store isfald ved Kyimoshung- og Lirung-gletsjerne i et imponerende landskab, inden det går mod den lille Kyimoshung sæter. Før sæteren drejes sydover og vejen går op på Kyimoshung Peak på 4.620 meter. Udsigten til Langtang Lirung og Naya Kanga er fabelagtig – men endnu smukkere er måske Gangchenpos 6.387 meter høje top for enden af Langtang-dalen. Herfra går det ned i en lille sadel, hvor vandringen er luftig og en anelse stejl, for at nå til den lille top Kyanjin Ri på 4.320 meter beliggende højt over Kyanjin Kharka. Herfra er der 30 min. ned til en afslappende eftermiddag.

Tsergo Ri på 4.985 meter er den smukke kegleformede top, som har været i horisonten seneste par dage. Det er en lang og anstrengende dagstur, og toppen skal kun angribes af dem, som er godt akklimatiseret. Trekket starter med at gå til Tarche-sæteren med nogle få huse, hvorfra det nådesløst går opad i et par timer langs den veldefinerede ryg. Vejen er ikke specielt nem at finde, men med guidernes hjælp er det intet problem. Den sidste del er ren blokmark, og de sidste meter kan være en anstrengende affære. Men udsigten fra toppen er intet mindre end verdensklasse. Her er direkte udsyn til Naya Kanga, en af de berømte ”trekking peaks” og passet Ganja La lige øst for. Desuden igen Tilmans Snerendebjerg Gangchenpo samt hele vejen til Tibets grænse for enden af dalen. Nedstigningen foregår enten samme vej eller direkte mod syd og Dig Yabsa-sæteren beliggende oven over dalen, hvorfra det går lige ud til Kyanjin.

Turen til Langshisha Kharka er den længste, men letteste af mulighederne i dalen. Herfra går det direkte mod ”verdens ende”. Først forbi den lille, forladte landingsbane. Stien følger mere eller mindre Kang Chhu-floden med udsigt til masser af små sæterbeboelser som Pana, Dig Yabsa, Yathang og Numthang. Fremme i dalen troner Langshisha Ri på 6.377 meter og Gangchenpos enorme væg sig op. Der er en lille stigning ved Phrul Ragnthang-gletsjerens endemoræne for at komme til Langshisha Kharka. Udsigten herfra er fabelagtig smuk. Der er direkte udsigt ind i en verden af sne- og isklædte tinder som Urkinmang, på 6.151 meter, beliggende nær Tilmans Col - Pemthang på 6.874 meter, og ikke mindst Dorje Lhakpa på 6.966 meters højde.

Den klassiske legende om Langtang beretter, at en yak-okse var løbet bort fra en Lama. Han fulgte efter den til Langtang og Langshisha, hvor den faldt død om. Lamaen ønskede at få skindet med sig tilbage og flåede yak-oksen og lagde skindet til tørre på en klippe. Men skindet sad fast og mærket kan endnu ses som en rødlig plet på en klippe nær Langshisha-sæteren. Det er heraf, navnet stammer, lang betyder ”yak” og tang betyder "følge efter".

Overnatning i Kyanjin Gompa i tehus.

9.

Langmoche, 1.980 meter

Dag 9

Det er en særlig oplevelse at se de kendte landskaber fra den anden side, og det giver en helt anden virkning end på udturen. Turen går ud af dalen, først til Langtang og siden via Ghore Tabela tilbage til Langmoche i 1.980 meters højde.

Overnatning i Langmoche i tehus.

10.

Thulo Syabru, 2.300 meter

Dag 10

Turen fortsætter tilbage til udgangspunktet for 5. dagen. Ved jordskreddet går det stejlt opad gennem en slugt indtil Syabru, der er en stor, langstrakt landsby, smukt beliggende på en stejl bjergkam. Den nederste og traditionelle del af byen er beboet af Tamanger, som bor i toetagers huse med masser af træudskæringer. I den øvre ende af byen ligger en hel hovedgade af tehuse, og ovenover ligger den lille fine Gompa. Hver aften er der en lille puja, en ceremoni, hvor der spilles på oboer og langhorn.

Overnatning i Thulo Syabru i tehus.

11.

Sing Gompa, 3.300 meter

Dag 11

Det bliver en lang og hård dag. Den starter ud gennem områder med bedeflag og tehuse ved Dursagang og derefter gennem blandet skov af fyr, eg og rododendron. Undervejs er der spredte udsigter til Ganesh Himal. Mod nord er det bjerge i Kyirong-dalen i Tibet, og mod sydøst ses Laurebina-passet, som skal krydses efter endnu to dage. Der er chance for at se vildsvin og pika undervejs – og i skoven umiddelbart øst herfor, ved Mangsen Gompa, er der god mulighed for at se den lille, sjældne røde panda. Dagens trek slutter i Sing Gompa (Chandan Bari), hvor der er nogle tehuse og en lille gompa, som dog oftest er aflåst. Her er endnu en ostefabrik med god emmenthaler-agtig ost.

Overnatning i Sing Gompa i tehus.

12.

Gosainkund, 4.420 meter

Dag 12

Trekket fører ud på Chalang Pati Danda, en bred smuk bjergkam med rododendron og fyr. Kort efter nås tehusene ved Laurebina Yak i 3.925 meters højde, hvorfra stien hænger på den stejle bjergskråning – smukt og spektakulært. Vandringen er eksponeret, men helt sikker. Er vejret godt, kan vi se Ganesh Himal, Manaslu og Himal Chili samt Annapurna og Fiskehalebjerget, Machhapuchhre. Kort efter går det over bjergryggen, hvor vi kan se den første af søerne, Saraswatikund, dukke op. Herefter dukker Bhariabkund op, og til sidst dukker selve Gosainkund op.

Nepal har flere ord for ”sø”, den mest normale er ”Tal”, mens ”kund” er den religiøse betydning. Det er her, pilgrimmene kommer til Janai Purnima-festivalen om sommeren. Til formålet findes nogle små herberger og hytter. Her er flere hinduistiske symboler, såsom Lingam Yoni, der forener det mandlige (fallos) og kvindelige (skødet), adskillige trisuls, treforken, samt Shivas ridedyr, Nandi. Legenden fortæller, at Shiva kom hertil efter at have drukket en ætsende gift, der gjorde hans krop blå. Han stødte sin trisul (trefork) hårdt ind i klippen, hvorpå der dannedes en kilde og Gosainkund søerne, hvor Shiva kunne slukke sin brændende tørst. Det påstås, at man kan se Shiva ligge og hvile sig ved søbredden i lyse månenætter.

Der er overnatning ved selve Gosainkund i tehus.

13.

Over Laurebina La, 4.620 meter til Ghopte, 3.430 meter

Dag 13

Det bliver en lang, men meget smuk dag. Fra Gosainkund går det forbi et par små og ofte tilfrosne søer, inden den stejle opstigning til Laurebina La 4.610 meter starter. Efter 2-3 timers vandring når ruten et pas, og hvis der er stemning for det, kan den gå et stykke op mod bjergkammen mod syd, hvorfra der er udsigt til Menlungtse, Gaurishankar og selve Mount Everest. Mest imponerende er dog Dorje Lhakpa, der tårner sig mod himlen i nord. Efter pashøjden med de mange bedeflag, går det stejlt nedad mod bjergkammene i Helambu. Først går det stejlt nedad til nogle sæterhytter i knap 4.000 meters højde. Siden kommer en sjælden blanding af fyr, bambus og rododendron og små, herlige vandfald indtil ankomst til Ghopte, som ligger i 3.430 meters højde. Ved Ghopte ligger en stor overhængende klippe, der fungerer som en minigrotte.

Overnatning i Ghopte i tehus.

14.

Tharepati og Mangan Kharka, 3.285 meter

Dag 14

Trekket fortsætter ned ad bjergkammen i et ganske råt terræn og er nu på vej ned i Helambu, som bjerglandet mellem Melamchi- og Indrawatifloderne hedder. Det er et område af bjergkamme og herlige landsbyer med masser af agerland. I klart vejr kan vi se Laurebina-passet samt 8.000’eren Shisha Pangma (Gosainthan), der ligger i Tibet. Vi fortsætter gennem fyr- og rododendronskov til Mangan Kharka 3.285 meter.

Overnatning i Mangan Kharka i tehus.

15.

Kutumsang og Gul Bhanjyang, 2.125 meter

Dag 15

Vi skal stige op på bjergkammen, der er veldefineret hele vejen til Kutumsang. Kammen følges gennem blandet skov til tehus-byen Manighot, hvor der ligger en militærpost. Her i skovene kan vi være heldige at se Nepals nationalfugl, den smukke blodfasan. Der er relativt tidlig ankomst til Kutumsang, smukt beliggende i en sadel på bjergkammen, der fører det meste af vejen til Kathmandu-dalen. Vi går ned mod Chogin Danda og Gurung og Tamang landsbyen Gul Bhanjyang i 2.150 meter. Her er en del butikker og landsbyliv.

Overnatning i Gul Bhanjyang i tehus.

16.

Chisopani 2.194 meter og Pati Bhanjyang, 1.750 meter

Dag 16

Turen fortsætter forbi den lille chorten og lidt flere tehuse, hvorefter det går videre ad Thodung Danda, hvor stien bliver bred, brolagt og god. Landsbyen Chipling, som ligger i 2.150 meters højde, udgør skellet mellem det buddhistiske land, hvor vandringen er foregået de seneste dage (med undtagelse af Gosainkund-søerne) og det lavere liggende hindu-land. Befolkning, klæder og byggestil skifter lige så langsomt, og vi vil komme forbi flere kastefolk som brahmin m.fl. Stien fortsætter ned mod Pati Bhanjyang i 1.750 meter, som ligger i en sadel med højderygge mod syd og nord – og med dybe dalgange mod øst og vest. Der er masser af tehuse og lodges samt et UNDP-kontor i byen.

Overnatning i Pati Bhanjyang i tehus.

17.

Sundarijal 1.600 meter til Kathmandu

Dag 17

Sidste vandring bliver varm, og landskabet bliver mere og mere urbaniseret og opdyrket. Selv med en rimelig stigning undervejs nås hurtigt Chisopani (Koldt Vand), som ligger i 2.180 meters højde. I klart vejr vil der her være udsigter, der strækker sig fra Annapurna til Mount Everest. Der kommer flere jeepspor, men vores rute går ad en af stierne til det fine lille reservat Shivapuri. Dog først gennem skov og over turens sidste bjergpas Burlang Bhanjyang på 2.450 meter. Stien er lettere slidt her. Sidste by er Tamang-byen Mulkharka, hvor der er en militærpost og nogle butikker. Sidst på dagen er der ankomst til turens slutpunkt, Sundarijal i 1.400 meters højde, hvor Kathmandu får størstedelen af sit drikkevand fra. Her er der afhentning og en times kørsel tilbage til Kathmandu.

Overnatning i Kathmandu på Hotel Marshyangdi.

18.

Kathmandu, hjemrejse samt ankomst til København

Dag 18

I dag slutter en begivenhedsrig rejse, det er blevet tid til at tage afsked med Nepal og vende næsen hjemad.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Kathmandu t/r på økonomiklasse
 • Transfer og transport mellem Dunche-Syabrubensi og Helambu-Kathmandu
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 2 nætter i Kathmandu på Hotel Marshyangdi inkl. morgenmad
 • 14 nætter i tehuse på trekkingarrangementet
 • Sherpaguide (certificeret trekking guide)
 • Bærere eller lastdyr til din bagage (du skal ikke bære bagagen selv). Typisk en bærer til to personer 
 • Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere)
 • Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu
 • Drikkevand på trekkingturen, 5 liter i døgnet pr person (vi har vandrensningsfiltre med)
 • Informationsmateriale om Nepal - lille Nepal wiki med pakkelister etc.
 • Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system)
 • Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Mad på trekket, beregn 130-200 kr. pr. dag
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser. 

Praktisk information

Bedste rejsetid: September til maj

Gradering: Lettere middelgrad, C

Højde: 1.600 - 4.400 meter (mulighed for at gå op i 5.000 meter)

Type: Individuel trekkingtur med privat sherpaguide og bærere

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Info om årstiderne: Læs mere om årstiderne i Nepal her

Overnatning: Tehus (lodges)

Overnatning: Hoteller

 

Det lille skjulte Shangri-La

Dalene nord for Kathmandu byder på unikke vandremuligheder med gletsjere, bjerge, landsbyliv og hellige søer. Jo, Langtang Nationalpark er ikke uden grund blevet beskrevet som en af verdens smukkeste bjergdale. Udsigterne er i verdensklasse, bjergene utallige og vandringen i bedst tænkelig kvalitet. Som tænderne i en tigermund ligger Langtang-bjergene på grænsen til Tibet, kun 35 km nord for Kathmandu. På en god dag kan man se Langtang Himal, inklusive det 7.246 meter høje bjerg, Langtang Lirung, fra gaderne i centrum af byen. Langtang blev allerede erklæret for nationalpark i 1971 og er dermed Nepals første Himalaya-nationalpark. Området byder på noget nær paradisisk, varieret, ikke hård trekking, med et væld af rutemuligheder i alle afskygninger. Udover de skønne udsigter er der et storslået planteliv med store løv- og rhododendronskove, der i stor udstrækning er behængt med epifytter. Dyrelivet er mindst lige så varieret med mange hundrede fuglearter som gribbe, tragopan-fasan, piroler, latterdrosler, ibisnæb osv. Af pattedyr lever her den sjældne gulstrubet mår, rød panda, langur- og rhesusaber samt, oven over Langtang by, de store stolte yakokser.

Nepals første trek

Det var her, Nepals første egentlige selvstændige trekkingtur foregik, da en af Himalayas største bjergopdagere, den legendariske Bill Tilman, fik tilladelse af Kong Tribhuvan til at gå frit rundt i Nepal. Det var i 1949 og dermed 1-2 år, før de store ekspeditioner begyndte. Området er det tredje mest populære trek i Nepal, men stadig en kende overset, hvorfor der er storslået mulighed for at opleve det ægte Nepal. Kiplings rute kommer gennem alle klimabælter – fra subtropiske skove over sæterland til Himalayas alpine højland for at afslutte blandt terrassemarker og skønne landsbyer. 

Kultur og religion

I de buddhistiske landsbyer som Langtang, Kyanjin Gompa og Tarke Ghyang lever tibetanske befolkningsgrupper, såsom Yolmo Sherpa og Tamang. De ernærer sig ved jordbrug og de allestedsnærværende yakokser, og den tibetanske buddhisme er tydelig alle steder. Rejsen går forbi flotte, lange mani-mure (stendiger med bedesten), hvor det store buddhistiske mantra ”Om mani Padme Hum” er hugget ind i stenene. Der er bedeflag på stenhusene, og der er mulighed for at besøge et par klostre undervejs. Mellem Langtang og Helambu ligger hindu-pilgrimssøerne Gosainkund, hvor hinduguden Shiva siges at vise sig på månelyse nætter. Området er et stort ubeboet højplateau med fire smukke bjergsøer. Hver sommer ved Janai Purnima kommer her pilgrimme i tusindvis for at tilbede Shiva.

Det sydlige område hedder Helambu og er den frodige del af trekkingturen. Her er smukke bjergkamme med storslået vandring og utallige terrassemarker og landsbyer. Da Tilman gik gennem Helambu i 1949, beskrev han et af klostrene i Helambu som "Stort set rustent jern og halvt pittoresk forfald" og de buddhistiske malerier (frescoer) som "djærve og uforskammet rå".
Tilsammen giver disse tre områder en stor og komplet Himalaya trekkingtur.

Kiplings Langtang – den bedste rute i Langtang og Helambu

Langtang trekkingturen er ganske populær – og ikke uden grund. Vores rute følger i store slag den klassiske rute. Akklimatiseringsplanen for vores rute er absolut i top, vi tager en dag længere end flertallet. Således er vi med stor sikkerhed klar til at gå i højderne over Kyanjin Gompa. Undervejs er der god mulighed for at gå op på småtoppe og få Himalaya-udsigter i særklasse. Specielt ved Kyanjin Gompa er der to flotte udsigtspunkter, Pushung på 4.270 meter og Tsergo Ri på knap 5.000 meter, eller man kan vælge at fortsætte hele vejen til enden af Langtang-dalen, hvor den lille sæter Langshisha ligger. Dette er udgangspunktet for Tilmans Col, et svært klatrepas, der fører over på sydsiden af bjergene og Jugal Himal. På denne tur er der overnatning og måltider i lokale tehuse. Tehusene i Langtang er generelt af høj standard. Der er selvfølgelig stadig vores professionelle Sherpahold med på trekkingturen og selvfølgelig er der bærere til al bagage, som på alle ture.

 

Tehus trek (lodge trek):

Tehusene eller rettere lodgene er Nepals klassiske overnatningssteder - en slags simple bjerghoteller. Man bor i enkle værelser og spiser sammen med andre trekkere og møder andre mennesker under hyggelige former. I Kipling Travel benytter vi udelukkende de allerbedste tehuse for derigennem at kunne opgradere hygiejne og service. De lodges, vi benytter, er hyggelige, og vi har arbejdet sammen med dem i årevis. Det betyder også lokalbesøg og en ekstra kolorit til en i forvejen fantastisk rejse.

07:00 – vi bliver vækket på lodgen.
Herefter pakker vi sammen og gør os klar. Paksækken du har fået udleveret i Kathmandu, gives til bærere og lastdyr.

08:00 – vi spiser morgenmad

08:30 – 08:45 – dagens vandring starter
Formiddagsvandringen byder på flere muligheder for stop i tehuse osv. Vi vandrer til frokosttid mellem 11:30 og 12:30.

11:30 og ca. 1½-2 timer frem: Frokost og hvil i landsbyen og på det lokale tehus

13:00-13:30: Eftermiddagsvandringen starter. Vi går gennem de skønne landskaber og igen har vi mulighed for flere stop i landsbyer, på tehuse osv. Vi er typisk fremme mellem kl. 15:00 og kl. 16:00.

15:00-16:00: Ankomst til vores lodge, hvor vi får vores værelser. Lidt hygge med eftermiddagste eller lignende. Vi har tid i landsbyen eller til at nyde udsigterne.

18:00-19:00: Aftensmad og aftenhygge. Vi bliver på lodgen og sætter sagens oplevelser i relief og får samtidig briefing om morgendagens udfoldelser.

Miljø, kultur og lokal indflydelse, miljø og menneskerettigheder

De seriøse trekkingoperatører arbejder ud fra rimelige og gennemtænkte miljømæssige krav. Guider og hjælpere (sherpaer/portere) skal have ordentligt udstyr og forsikres forsvarligt. Der skal medbringes brændsel og proviant og alt affald skal destrueres. Det lyder jo alt sammen meget selvfølgeligt, men fakta er, at konkurrencen om at være billigst og gøre tingene så billigt som muligt, kan betyde, at bærere dør i snestorme, fordi de ikke har nødvendige forsyninger. Manglende overholdelse af de minimale miljøkrav kan tillige betyde, at den sparsomme beplantning bruges som brænde og udryddes (med erosionsproblemer til følge) og at folks affald flyder alle vegne. Alt dette er en gammel problemstilling, som mange ser som et billigt marketingtrick, men der bliver gjort en reel indsats for miljøet ud fra princippet om, at der i det små kan gøres en forskel.

I Kipling Travel har vi 22 års Himalaya-erfaring og vi er aktive i og støtter kulturforeninger og en række lokale NGO-baserede foreninger som:

 

Amnesty International

 

KEEP (Kathmandu Environmental Education Project)

KEEP er en af de mest succesfulde miljøorganisationer i Nepal, når det drejer sig om resultater inden or minimering af den negative indvirkning og maksimering af positive og udviklende aspekter ved turismen i Nepal. Turismen er, som de fleste ved, yderst vigtig for Nepals økonomi. KEEP er støttet af WWF - Verdensnaturfonden, BBC, National Geographic TV, Lonely Planet og diverse nepalesiske organisationer. Vil du høre mere om KEEP så kontakt Kipling, da vi er skandinavisk kontakt.

 

IPPG (International Porter Protection Group)

Kipling Travel er medlem af IPPG, som sørger for at bærernes forhold langsom forbedres og sørger for at beskytte dem mod de mest uprofessionelle trekkingagenter. Ligeledes foregår der et stort oplysningsarbejde med at udbrede viden om bærernes forhold og få dem til at blive en mere integreret del af trekkinggrupperne. Kipling Travel forsikrer alle bærere på lige fod med resten af vores lokale mandskab.

 

CARE

CAREs projekter nedbryder den fattigdom, som præger hverdagen for millioner af mennesker i den tredje verden. Her bor langt de fleste mennesker på landet og fattigdommen tvinger dem ofte til at overdyrke den jord, som de er så afhængige af. Resultatet er en udpint, gold jord og yderligere fattigdom.

CARE vender udviklingen og sikrer, at familierne opnår en mere sikker fødevaresituation. Der indføres bedre afgrøder og dyrkningsmetoder, etableres køkkenhaver, genplantes skov, skabes alternative indkomstmuligheder og meget mere. Derudover er CARE med til at sikre lokalbefolkningerne indflydelse på, hvordan naturen og dens ressourcer skal forvaltes i deres områder. CARE opbygger partnerskaber med organisationer i u-landene og sørger for, at der skabes et bredt og effektivt samarbejde mellem lokalbefolkning, lokale organisationer og myndigheder om en god og fornuftig udnyttelse af naturens ressourcer.
Målet er at skabe varige forbedringer for både menneske, miljø og natur og at de gode resultater skal række langt ind i fremtiden og komme befolkningernes børn og børnebørn til gode.
Gå til www.care.dk og støt de mange rigtige gode projekter – også i Nepal.

 

Dansk Nepalesisk Selskab

Er en upolitisk og ikke-kommerciel kulturel forening, hvis formål er at fremme de kulturelle og turistmæssige forbindelser mellem Danmark og Nepal. Der er en række møder med gode foredrag i København og Århus. Desuden udgives medlemsbladet Nepal Vision to gange årligt med en stribe interessante artikler. Medlemskab koster 150 kr. årligt. Få folderen på kontoret eller se www.nepal.dk.

 

Nepal Tourist Board

Lars Gundersen fra Kipling Travel er Nepals turistambassadør i Danmark. Med mere end 35 rejser siden 1987 i stort set hele Nepal, har vi opbygget et fantastisk netværk og en unik viden om det lille land. Lars har desuden arbejdet på Nepals konsulat 1993-96 og siddet i bestyrelsen for Dansk-Nepalesisk Selskab.

Drikkevand - vi har filtreret drikkevand på trekkingturen

Vi har gratis vand til dig på trekkingturen. Du skal medbringe en drikkedunk/feltflaske, da vi har vandfilter med på tehus trekkingturene. Det gør at vi kan rense al vand med vores Katadyn Pocket Filter, Rolls Royce modellen inden for vandrensningsfiltre.

Du behøver altså ikke umiddelbart at købe vand undervejs (med mindre, du drikker ekstra meget og så selvfølgelig te, kaffe, sodavand eller andet i supplement). Vi sørger for ca. 5 liter pr person pr dag, da væskeindtagelsen er meget vigtig i akklimatiseringsprocessen. Desuden undgår vi det primære problem med plasticflasker undervejs på trekkingturen. 

Foredrag

Nepal

23. januar 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kom og hør om Nepal i Eventyrsport

21. februar 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport, Aarhus C, Østergade 8, 8000 Aarhus C

Nepal

5. marts 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Kom og hør om Nepal i Eventyrsport

25. april 2019 · Klokken 19:00

Eventyrsport Aalborg C, Budolfi Plads 1, 9000 Aalborg C

Nepal

15. maj 2019 · Klokken 17:30 - 19:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.