Ecuadors vulkaner, Chimborazo 6.310 meter

Vi er tilbage på Ecuadors højeste bjerg i 2018 - velkommen til Ecuadors vulkaner

 

Samlet set er vores Ecuadors vulkaner en af de mest komplette vulkanture. Vi har udviklet og forfinet ruten over de seneste mange år og trekker og vandrer og bestiger flere vulkantoppe inden vi går mod Ecuadors højeste bjerg, navnkundige Chimborazo 6.310 meter.

Selve bestigningerne går fra teknisk lette akklimatiseringstoppe som Pasochoa, til noget mere krævende, såsom Ilinizas Norte og derefter selvfølgelig hovedtoppen Chimborazo - sjovt nok, det bjerg hvis top er længst fra jordens centrum.

 

Akklimatiserings-trekket foregår i et genialt område som kun ganske få turister har mulighed for at opleve og som kun benyttes af Kipling Travel. Og vi er fuldt og fantastisk højdetilvænnet til selve bestigningen. • Trekking og bestigning i Ecuadors skønne vulkanland
 • Indiankske landsbyer, agerland og forrygende bjergudsigter
 • Akklimatisering og bestigning på Pasochoa 4.164 meter og Iliniza Norte 5.126 meter
 • Bestigning af Cotopaxi 5.897 meter - en af verdens højeste aktive vulkaner beliggende blot 100 km. syd for ækvator
 • Stor succesrate genne mange år og vores helt egen akklimatiseringsrute, hvor vi meget sjældent mødert andre trekkere - et rigtig Kipling eventyr
1.

Afgang fra København til Quito i Ecuador

ecuadors vulkaner chimborazo 6310m hoejdekurver

Vi flyver fra København til Ecuador, hvor vi ankommer til Quito, hovedstaden i Ecuador i 2.850 meters højde. Vi bliver her mødt af vores guide og bragt det korte stykke til vores velbeliggende og hyggelige hotel centralt i den nye bydel.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Quito - Ecuadors hovedstad og Ækvator

Dag 2

Vi skal på byrundtur i Quitos gamle historiske kolonibydel, der blev erklæret verdenskulturarv af UNESCO i 1978. Vi slentrer rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger og besøger et par af de interessante kirker. Turen kommer bl.a. forbi Monestario San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen, og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534).
Også jesuitterkirken La Compania besøges samt den imponerende katedral på den centrale plads, Plaza de la Independencia. Herefter vandrer vi op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen besøger vi Ækvatormonumentet Mitad del Mundo lidt nord for byen. Her finder vi et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Pasochoa 4.164 meter, akklimatiseringstrekket starter - Machachi 3.000 meter

Pasochoa 4.164 meter

Tidlig morgen kører vi fra Quito mod bjergene og Pasochoa naturreservatet, hvor vi starter akklimatiseringen for alvor og bestiger Pasochoa vulkanen på 4.164 meter. 
Vandreturen er lang, men hverken særlig anstrengende eller teknisk vanskelig og er en glimrende akklimatisering samt en god træningsdag. Opstigningen tager 4 timer og nedstigningen 2 timer.

Efter vandringen kører vi 2 timer mod syd til vores hotel i den lille landsby, Machachi, som ligger i ca. 3.000 meters højde.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
5 timer   516 m. op   516 m. ned   Bjerghytte
4.

Trekking: Machachi, Pueblo Angamarca, Los Pinos 3.300 meter

Vulkantrek Ecuador

Vi kører fra Machachi mod Zumbagua - en tur på ca. 4 timer. Det er en tur gennem et fantastisk bjerglandskab, hvor vi forlader den berømte ”Avenida de los Volcanes” og stiger op mod den vestlige bjergkæde. Vandringen starter fra en den lille bjerglandsby Angamarca - 2.895 meter. Vi gør os klar til turen. Heste og bærere tager personlig bagage og fællesudstyr. Vi går ca. 3 timer gennem et landskab domineret af indianske småhuse, og deres smukke marker som spreder sig udover bjergene. Efter en relativ langsom opstigning ankommer vi til første lejr Los Pinos ca. 3.300 meter beliggende i Mulatullo området.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

tid streg opstigning Overnatning
3 timer   315 m. op   Telt
5.

Campamento Mulatollo, Yayachanchi, Pigua i La Chorrera 4.073 meter

Cotopaxi climb

Efter en tidlig morgenmad, sætter vi kurs mod den indianske landsby Yayachanchi. Vi følger en sti, der er brugt af den lokale befolkning som handelsrute og varetransport med lamaer. Vi går ad en zigzag sti op til Yayachanchi landsbyen, der ligger i 3.900 meter. Her få vi nogle fantastiske indtryk af det høje Andes. Vi er i Paramo'en en barsk vegetation over trægrænsen. Efter en god pause vandrer vi videre til det lille vandfald Pigua, hvor vi slår lejr i 4.073 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
6 timer   900 m. op   127 m. ned   Telt
6.

Trekking: La Chorrera og Quilotoa kratersø 3.884 meter

Ecuador trek

Vi forlader vores smukke lejr og begynder en opstigning på et par timer mod turens højeste pas på 4.466 meters højde. Fra passet har vi udsigt til det flotte vulkaner Cotopaxi, Iliniza, Chimborazo og Corazon. Efter et velfortjent hvil på toppen af passet begynder vi en nedstigning gennem en isoleret dal, hvor vi finder små indianske landsbyer, og fornemmer at her har tiden stået stille. Nedstigningen er lang, men meget varieret både hvad angår naturskønhed og kulturelt.

Vi vandrer stille ned til vejen, hvorfra vi kører den halve time op med lokal transport til Quilotoa søen. Vi spiser frokost og nyder den fantastiske udsigt over søen - vi overnatter i telt ved søens kraterkant i 3.884 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
6 timer   393 m. op   766 m. ned   Bjerghytte
7.

Trekking: Quilotoa, Chugchilan, Machachi. Iliniza nationalpark

Ilineza nationalpark

Trekkets sidste dag starter med vandretur på venstre side af kraterkanten, hvor vi har udsigten til både søen og alle de snedækket vulkaner. Langsomt begynder vi at vandre ned mod Guayama-dalen og frem til selve Guayama landsbyen, som er en autentiske lille landsbyen med traditionel livsstil. Vi vandrer videre gennem dalen indtil kanten af en dyb dal. Vi følger en vandresti langs nogle imponerende stejle bjergsider ned til floden dybt nede i dalen i 2.995 meter. Efter en god pause i bunden af dalen starter vi igen en langsom opstigning mod vores sidste mål Chugchilan landsbyen i 3.198 meter. Hele vandreturen tager ca. 4-5 timer.

Her bliver vi hentet af vores bus og kørt tilbage til Machachi. Køreturen tager ca. 3 timer, og vi følger en anden vej, end den vi kom ad langs foden af Ilinizas og igennem flotte indianske landbrugsområder. Vi overnatter i Machachi i bjerglodge.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
5 timer   203 m. op   1.025 m. ned   Bjerghytte
8.

Iliniza bjergene og Nuevos Horizontes hut 4.677 meter

Ilineza bjergene og Nuevos Horizontes hut

Vi kørere et stykke opover til 3.680 meter, hvorfra trekket starter. Vi følger klassisk “Paramo” - andes højland som under opstigningen ændrer sig til klassisk moræneladskab og klippelandskaber og terrænnet stejler en smule til. Vi følger en velmarkeret grat som deler tvillingebjergene Ilineza Norte og Ilineza Sur. 

Vi kommer langsomt op til Nuevos Horizontes hut beliggende i 4.677 meters højde. Her raster vi og gør klar til morgendagens bestigning af Ilineza Norte. Guide og rejseleder vil instruere os om opstigningen, udstyr osv. til topturen. Selve hytten er basic med stort b - en klassisk jerghytte, men dog i en superp lokation og som giver os superb akklimatisering til Ilineza og senere mod Chimborazo.

Overnatning i simpel bjerghytte.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

tid streg opstigning Overnatning
4 timer   817 m. op   Bjerghytte
9.

Bestigning af Iliniza Norte 5.126 meter

Toptur - bestigning Iliniza

Fra refugiet er der en fantastisk udsigt over begge Iliniza-bjergene og helt ned til Machachi landsbyen. Med lidt held kan vi se Cotopaxi og andre vulkaner på den østlige bjergkæde. Fra hytten er der en relativ stejl opstigning over ral og grus, og måske lidt sne før toppen nås. Udsigten er eminent - på den ene side ligger Andesbjergene, på den anden side Stillehavskysten.

Topbestigningen er relativt nem og ikke meget teknisk. Almindelige vandrestøvler og trekkingtøj er nok. Det tager ca. 3 timer til toppen og 3 timer tilbage til parkeringspladsen og er en helt forrygende bestigning.

Efter en vellykket bestigning af Iliniza Norte er vi superakklimatiserede og i gedigen form til et af vores hovedmål nemlig Chimborazo 6.310 meter. Efter Ilineza ssmukke bjergområde kører vi omtrent tre timer Baños og regner med at være tilbage på hotellet sent om aftenen.

Overnatning i Baños de Santa Agua

Morgenmad og frokost er inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
8 timer   449 m. op   1.266 m. ned   Hotel
10.

Hviledag i Baños de Santa Agua

Cayambe Nationalpark Baños de Santa Agua

Baños som de locale kalder byen, ligger i Tunguragua provinsen ved foden af den active vulkan, Tunguragua 5.023 meter. Byen kaldes også for “Gateway to the Amazon” da det er den sidste andes-by inden man kommer til det store Amazon basin i det smalle bælte mellem bjergene. Det ere n attraktiv beliggenhed og byen byder på et væld af aktiviteter. Der er blandt varme kilder (Baños) og alskens adventure-sportsmuligheder som mountain bike, klippeklatring, vandreture osv.

Og det er naturligt et yndet mål – for nature er sublime. Her er vandfald som “El Pailon del Diablo” og “El manto de la Novia”. Eller på andre måder – en rigtig dejlige hviledag inden det store mål. Vi samler kræfter, måske tager vi på et par ture for dem som ønsker det og ellers nyder vi bare den utrolig hyggelige by, det lækre klima osv.

Overnatning på hotel i Baños de Santa Agua

Morgenmad er inkluderet.

11.

Mod Chimborazo og Refugio Hermanos Carrel 4.800 meter

Mod Chimborazo, Hermano Carriel 4.800 meter

Efter en god hvile dag i Baños kører vi vestpå mod Chimborazo Nationalpark. Det er vores sidste mål på turen og det højeste bjerg i Ecuador – og et absolut ambitiøst mål. Køreturen varer ca. tre timer og går op ad Pastanza dalen hen til National Parken. Vi holder pauser undervejs og finder et godt sted at spise frokost. På vej til nationalparken går vi en afslappende tur i højlandet igennem et indianerreservat. Her har vi muligheder for at se de smukke og vilde Vicuña-llamaer.

Chimborazo ligger i den vestlige bjergkæde og landskabet er meget anderledes fra det, vi hidtil har set. Vi regner med at være i nationalparken midt på eftermiddagen. Vi kører op til den første hytte, Hermano Carriel 4.800 meter, hvor vi vil forberede os til bjerget, slappe lidt af. I løbet af eftermiddagen går vi måske et akklimatiseringstrek op til 5.000 meter og Whymper hytten. Tilbage til Refugio Hermanos Carrel og aftensmad.

Overnatning i bjerghytten, Refugio Hermanos Carrel.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
2 timer   200 m. op   200 m. ned   Hytte
12.

Bestigning af Chimborazo, Ecuadors højeste bjerg på 6.310 meter

Bestigning af Chimborazo, Ecuadors højeste bjerg på 6.310 meter

Vi står op før midnat og spiser “morgenmad”, og gør os klar til bestigningen og starter omkring midnat. Det er en lang og hård tur til toppen af Chimborazo, og hele den seneste uges bjergtræning og akklimatisering kommer rigeligt i spil. Akklimatisering og hvile er som altid nøglen til toppen.

Chimborazos nye rute går nærmest rundt om bjerget ad moræneen så man undgår "el Castillo", det tidligere kritiske sted på bjerget. Den første del af morænen er let og efter 2-3 timer er vi til venstre for "el Castillo". Her kommer en omtrentlig 30 meters passage med lettere scrambling, som vi dog sikrer undervejs. Vi regner med en god halv time, hvorpå vi når vi kammen i ca. 5.400 meters højde. Herfra traverserer vi kammen i ca. 1 time hvor vi kommer ind på den klassiske og traditionelle rute, men har undgået "el Castillo".

I omtrent 5.600 meters højde starter gletcheren. De første 200 m er let gået med en ganske svag hældning. I 5.800 fortsætter vi i lige linje op mod toppen og her er stien bedre. Chimborazo har alt i alt fire toppe hvoraf den højeste er Whymper Peak, 6.312 meter.

Fra gletcheren starter til den første top, Veintimilla Peak 6.240 meter er der 4-6 timer. Den næste top, som er den højeste, Whymper Peak 6.312 meter ligger ca. 40 min herfra. Det kan være en hård og ubarmhjertig travers til hovedtoppen og om vi laver den første top eller fortsætter til Whymper afhænger af forholdene på bjerget.

Der er ca. 9 timer til den første top fra refugiet. Nedstigningen er på 3-5 timer afhængig af forholdene. Så det er en lang og anstrengende dag, hvor sværhedsgraden næsten kan sammenlignes med Ilimani i Bolivia.

Vi kører fra Chimborazo National park til Quito. Det tager ca. 5 timer plus pauser. Vi finder en god restaurant, spiser trætte efter et langt topforsøg.

Morgenmad og frokoster inkluderet.

tid streg opstigning nedstigning Overnatning
11-14 timer   1.468 m. op   1.468 m. ned   Hotel
13.

Ecuadors hovedstad, Quito og afrejse sen eftermiddag

Hjemrejse fra Vulkanbestigningerne

Vi har dagen i Quito til egne fornøjelser efter en stor Ecuador og vulkan rejse. Hvis man ønsker det, kan Ækvator nås. For kunstinteresserede vil et besøg til museet Capilla del Hombre med billeder af maleren Oswaldo Guayasamin være en god oplevelse. Quito har mildt sagt meget at byde på. Om eftermiddagen er der transport til lufthavnen og hjemover til Danmark efter en masse vulkanbestigninger og fantastiske oplevelser.

Morgenmad i Quito er inkluderet.

14.

Ankomst København

Dag 14

Efter en oplevelsesrig rejse ankommer vi til København. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Dansk ekspertrejseleder
 • Flyrejse København-Quito retur
 • Lufthavnsskatter og afgifter fra Danmark
 • Transfers og transporter
 • Overnatninger jf. programmet på hotel, bjerghytte og telt
 • Mad jf. dagprogram
 • Entreer ved programsatte seværdigheder
 • Nationalpark skatter og afgifter
 • Bjergtilladelser
 • Ekspeditionsleder og klatreguider
 • Heste/mulddyr til fælles bagage (telte, mad, udstyr)
 • Heste/mulddyr til personlige bagage
 • Radio/walkie talkie til nødbrug
 • Ekstra bjergguider på Chimborazo-bestigningen
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring   
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregne 100-110 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bjerg: 1C - 3C

Højde: 2.726 - 6.310 meter

Antal ture: 5

Succes: 5, senest november 2014 på Cotopaxi

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

 

Ecuadors vulkaner, Chimborazo 6.310 meter højdekurver

chimborazo 6310m højdekurver

Udstyrsleje (klatreudstyr)

Vi kan hjælpe med udstyrsleje i Quito, men vi skal gerne vide senest et par måneder inden afrejse, for at kunne sikre det bedste udstyr. 

Alpine klatrestøvler, klatrehjelm, karabin, klatresele, crampon (steigeisen) koster typisk omkring 20-25 USD pr del og betales på stedet i Quito - og er så klar ved ankomsten.

Pakkeliste fremsendes selvfølgelig ved bestilling af rejsen, men af klatreudstyr skal følgende med:

 • Isøkse
 • Alpinstøvler
 • Steigeisen/crampons (hurtigspænd)
 • Hjelm
 • Klatresele og karabin

 

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne. 
Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

23. januar 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

2. april 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

15. maj 2019 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.