Vinproduktionen på Sicilien

Sicilien er en ø i Middelhavet og samtidig en region i Italien. Det er derfor ikke et land, trods Sicilien kalder sig selv for verdens syvende største vin-nation. Men uanset hvad, er der noget sandt i titlen, da Sicilien er stor producent af vin.

Faktisk bliver der produceret lige så meget vin på Sicilien som der bliver i Australien, der ellers også er en vinnation - trods Australien er næsten 300 gange større end Sicilien, målt på arealet.

Se vores rejser til Sicilien, Italien


Vin i 3000 år

Sicilien har været vinproducent i mere end 3000 år. Dog har vinen ikke altid været lige så god som den er i dag. Omkring 1990 blev kun meget få af vinene fra Sicilien betegnet som kvalitetsvine. Dette har dog ændret sig en del de sidste tyve år, og i dag er mange af vinene betegnet som kvalitetsvine.

Der findes mange forskellige druer, som vinen kan laves af. På Sicilien har de deres egen drue, som er meget vigtig for vinproduktionen og som er en vigtig rødvinsdrue. Denne drue kaldes Nero D’Avola. Nogle af de hvide druer som også bruges hedder Grillo og Inzola.


Tag på vinsmagning med Kipling Travel

Hvis man har en interesse for vin, kan det være spændende at komme ud og smage på vinene hvor de oprindeligt produceres. Da Sicilien siden oldtiden har været kendt for deres vine og vin er en stor del af deres landbrugsprodukter, er det et rigtig godt sted at tage på vinsmagning.

Med Kipling Travel, kan du tage på vinsmagning på din rejse til Sicilien. Her har vi nemlig sørget for at du kan komme til en vinmark omkring den store vulkan, Etna, og smage på vin. Det er bestemt et besøg værd, hvis du kan lide vin, da selve turen også er en oplevelse i sig selv.

Se vores rejse til Sicilien med vinsmagning


Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik