Dwarikas Hotel

Kort og godt er Dwarikas helt særligt. Og så er det noget nær Nepals bedste og ikke mindst mest originale hotel. Dwarikas ligger på Battisputali, nær Pashupatinath templet. Det er ikke et klassisk luksushotel alá Hilton, men klart i Small Luxury Hotel segmentet med sine bare 87 værelser.

Det hele startede med en indsamling af Nepals fine træskæerier, som i stor stil blev kasseret i 1960’erne og 70’erne. Det kunne den nepalesiske ingeniør Dwarika Das Shrestha slet ikke have, hvorpå han startede en indsamling af de 3-4-500 år gamle træarbejder.

Det førte i 1977 til Dwarikas, der er bygget i klassisk Newaristil med Kathmandu-dalens klassiske røde mursten og så de utrolige træskæerier. Der bygges stadig og konstruktionen har dermed taget omtrent 40 år og på mange måder er det et lille paradis i Kathmandu. Værelserne er gode og rigtig gode, med de ting som et godt hotel skal have. Der to rigtig gode restauranter og et dejligt pool område.

At hotel Dwarikas er ulig andre hoteller i Nepal og i en klasse for sig selv, er man ikke i tvivl om, når man har boet der og at vi i Kipling har døbt det som værende Nepals bedste hotel, er ikke langt fra sandheden. Atmosfæren er ganske enkel unik og hotellet er smukt, som kun få andre. Det koster - og det kan være svært at få værelser, men med vores gode volumen på Dwarikas lykkes det som oftest at kunne tilbyde en uovertruffen oplevelse.

En klar klassiker som vi kun kan anbefale.

Dwarikas Hotel