Dwarikas Hotel

Kathmandu er uden tvivl et inferno af larm, mennesker, lyde, lugte, forurening og store oplevelser. Og her kan Nepals unikke hotel Dwarikas tilføre store oplevelser.

Dwarikas Hotel ligger på Battisputali, ikke langt fra Pashupatinath tempelområdet. Det er ikke et klassisk luksushotel alá Hilton eller Shangri La, men klart i Small Luxury Hotel segmentet med sine bare 87 værelser.

Det hele startede med en indsamling af Nepals fine træskæerier, som i stor stil blev kasseret i 1960’erne og 70’erne. Det kunne den nepalesiske ingeniør Dwarika Das Shrestha slet ikke have, hvorpå han startede en indsamling af de 3-4-500 år gamle træarbejder.

Det førte i 1977 til Dwarikas, der er bygget i klassisk Newaristil med Kathmandu-dalens klassiske røde mursten og så de utrolige træskæerier. Der bygges stadig og konstruktionen har dermed taget omtrent 40 år. Der er smukke vinduer og søjler, utrolig grønt med træer, blomster og på mange måder er det et lille paradis i Kathmandu. Værelserne er rigtig gode, med de ting som et godt hotel skal have.

Hotel Dwarika er ulig andre hoteller i Nepal og i en klasse for sig selv. At vi har døbt det som værende Nepals bedste hotel, er nok ikke langt fra sandheden. Dwarikas er bygget af oprindelige materialer med newar træudskæringer, som i 1970'erne ofte blev kasseret i urbaniseringens navn. Atmosfæren er ganske enkel unik og hotellet er smukt, som kun få andre. Det koster - og det kan være svært at få værelser, men med vores gode volumen på Dwarikas lykkes det som oftest at kunne tilbyde en uovertruffen oplevelse. 

En klar klassiker som vi kun kan anbefale. 

Dwarikas Hotel