Stok Kangri 6.153 meter, Ladakh

Oplev Kiplings rute til Ladakhs højeste Trekking Peak, Stok Kangri

 

Sommerekspedition til Stok Kangri beliggende i Ladakh, landet bag bjergene – også kaldet ”Lille Tibet”. Vi skal vandre i de tibetanske egne i sælsomme og mildt sagt imponerende landskaber – over bjergpas og gennem landsbyer til Stok Kangri base camp - på Kiplingruten ind til bjerget.

Ladakh byder på eventyrlige klostre, flotte dale og storartet dyreliv. For mange er det en overraskelse at en Himalaya bestigning kan foregå om sommeren. Men Ladakhs eminente bjerge og landsbyer ligger nord for monsunområdet - fjernt fra alfarvej, vogtet af høje pas og dybe kløfter, bygget op ad dramatiske forrevne klippetoppe.

 

 

Selve Stok Kangri bestigningen er ikke teknisk, men med en lang topdag som på Kilimanjaro og Mera Peak. Gennem de seneste utal af sæsoner har Stok Kangri været en fast ingrediens hos os - med topsucces alle årene. Bestig Ladakhs højeste trekking peak på 6.153 m sammen med Kipling, og få dit livs oplevelse.

Seneste nyt 14. sæsoner med topsucces på Stok Kangri - senest 14 ud af 16 på toppen i juli 2018 - flot!. Se en flot deltager-video fra Stok Kangri ekspeditionen her


"Efter syv timers hård vandring nåede jeg toppen af Stok Kangri klokken ni om morgenen. Himlen var krystalblå og den 360 graders udsigt til alle de omkringliggende bjerge var sublim. Jeg følte mig på toppen af verden og var total overvældet af følelser over at være kommet op."

1.

Afrejse mod Delhi og Indien

Dag 1

Afrejse fra København

Fra København flyves mod hovedstaden Delhi i Indien.

Mad inkluderet på flyrejsen.

2.

Ankomst Delhi, forberedelse til Stok Kangri

Ankomst Delhi, forberedelse til Stok Kangri

Ankomst Delhi

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi, hvor vi bliver mødt af vores lokale samarbejdspartner og kørt til vores hotel. Vi har en bytur i Delhi og resten dagen på egen hånd til hvile, afslapning og forberedelse til trekket.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 18 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Vi regner med at møde folkene fra vores kontor i Delhi, Kipling India Travels i løbet af dagen og få lidt af vide om de næste dage.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Fly over Himalaya til Ladakhs hovedstad, Leh 3.500 meter

Ladakhs-smukke-landskaber-mod-lejr

Fly tværs over Himalaya til Leh i Ladakh

Vi skal tidligt op for at køre til indenrigslufthavnen. Flyet går over slettelandet og de sydlige bjerge med Spiti til højre og Himachal Pradeshs hovedland til venstre. Undervejs kan vi se Tso Morari-søen og de 7.000 meter høje tvillingebjerge Nun og Kun. Flyveturen tager ca. en time, indtil vi dykker ned i Indus-dalen for at lande i Leh i 3.500 meter.

Vi mærker Ladakhs specielle bjergklima med det samme, luften er krystalklar og frisk - og højden kan drille de første par dage.
En kort køretur bringer os til det centrale Leh og vores lille hyggelige hotel.
Resten af dagen bruger vi på at akklimatisere og vænne os til højden. Vi går en stille tur, drikker ufattelige mængder te, kaffe, vand eller sodavand og hviler i hotellets hyggelige gårdhave.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4.

Leh og Alchi 3.500 meter

Ladakh trekking

Leh og Alchi

Ret beset ligger Leh i Centralasien, da Indus-floden udgør skellet mellem Sydasien og Centralasien. Leh var da også en kendt karavaneby langs silkevejen, mellem Kina og Indien. Ladakh var et selvstændigt kongerige i knap 1.000 år. Omkring år 900 løsrev en adelsslægt sig fra Tibet og etablerede et nyt rige i den øvre Indus-dal, hvor Leh ligger. Den tibetanske buddhisme fik en storhed og ny opblomstring og der blev opført utallige klostre. Hovedstaden Leh virker som en blanding af en rendyrket tibetansk by og en indisk basar, der hviler en herlig stemning i byen og der kan bruges mange timer på at gå i gaderne, på markeder og i gyderne.

Mellem Leh og Lamayuru ligger den religiøse enklave, Alchi choskor, som historisk er et af Ladakhs mest betydningsfulde, kulturelle steder. Klostret fra det 11. århundrede er bygget i ladakhi- og kashmir-stil og er eneste bevarede eksempel på buddhistisk kashmir-kunst i Ladakh.

Eftermiddagen er til fri disposition i Leh til optimal aklimatisering.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Leh og Indus-dalen i Lille Tibet 3.500 meter

landsby-i-Ladakh

Leh, Ladakhs hovedstad beliggende i Indus-dalen

Vi skal akklimatisere til den store højde og samtidig se nogle af despændende seværdigheder i dalen - i dag blandt andet Hemis klosteret, også kaldt ”Chang Chub Sang Ling”, beliggende afsides i en lille sidedal er stort og smukt. Her opbevares en af verdens største thankaer (buddhistisk silkebrokadebillede) omkring 800 kvadratmeter!! Det bliver fremvist hvert 12. år – næste gang i 26-28. juni 2004. Hemis har også en 12 meter høj status af Padma Sambhava, mystikeren der førte buddhismen til Tibet. Måske når vi også at se Chemre og er vi heldige, kommer vi til at overvære en puja (religiøs ceremoni) og måske "chham", munkenes rituelle maskedanse. Det er spændende at overvære ceremonierne, når munkene messer deres bønner med dybe stemmer ledsaget af drønende tromme- og gongslag og spil på langtrompeter.

Eftermiddagen fri på egen hånd.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Mountain Bike ned fra Khardung La 5.360 meter. Leh 3.500 meter

Khardungla, Khardung-La

Mountainbike fra Khardung La

Vi skal på en flot tur ind mod den sagnomspundne Nubra-dal. Vi kører gennem den spektakulære bjergørken i jeeps til Khardung La, højdepunktet på den gamle handelskaravanevej til Tibet.

Men vi skal ikke "bare" ned igen - så efter den flotte køretur til verdens pt. næsthøjeste landevej (den højeste er Umling La i Østladakh), kommer lastbilen med vores Mountain bikes.
Her stiger vi på cyklerne og kører stille tilbage ned mod Leh. Husk nu at køre stille og roligt nedad, en tur i gruset er aldrig sjovt! Er du ikke frisk på MTB nedkørslen, kan du køre tilbage med jeepen.

Vi ankommer tilbage til om eftermiddagen, godt trætte efter en helt forrygende dag på Mountain Bike i Indisk Himalaya. Eftermiddagen fri i Leh.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Thiksey og Shang Sumdo med kort akklimatiseringstrek. 3.800 meter

Ladakh

Trekket starter - Shang Sumdo 3.800 meters højde

Fra Leh kører vi østover til Thiksey klosteret, et af Indusdalens mest ikoniske buddhistiske klostre. Fra Thiksey kørere vi et stykke ad skodvej til området ved Shang Sumdo i 3.800 meters højde. Om eftermiddagen laver vi et lille akklimatiseringstrek in vi returnerer til lejren i Shang Sumdo i 3.800 meters højde.

Vi har første overnatning i telt, som vil følge os de næste dage på en guddommelig Himalaya trekkingtur - på vores rute, som kun få kender eller følger.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

8.

Kiplings Ladakh trek - Shangphu 4.350 meter

bjergpas-Rumbak-Sghangphu

Hemis Nationalpark - trek til Shangphu 4.350 meter

Efter morgenmaden går vi dybere ind i bjergene og når ind i Hemis National Parken. De næste dage er det slet ikke umuligt at se bharal – blåfår – der er sneleopardens foretrukne byttedyr. 

Fra Shang Sumdo er det en vedvarende, men ikke specielt stejl stigning mod Shang Phu. Vi starter ud på jeepvejen, inden et fint netværk af småstier, tager os dybere ind i bjergene. Der er små bygder og fattigt agerland med lidt byg og kartofler og den slags. Der er bedevægge og et par småklostre.

Vi kan komme ud for at skulle vade en elv eller to, så husk sandaler i dagturssækken i dag. I løbet af eftermiddagen når vi lejren i Shang Phu i 4.350 meters højde. Vi beregner 5-7 timers trek på en forrygende dejlig og flot dag.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

9.

Shang La passet 4.960 meter og Matho Phu 4.400 meter

Rumbak-Snowleopard-Shang La passet

Shang La passet 4.960 meter og Matho Phu 4.400 meter

Modsat gårsdagen, skal vi i dag have lidt kraftigere stigninger på trekket og får 800 meters stigning i dagens løb. Højdepunktet er det 4.960 meter høje Shang La pas, men der er også et par småpas undervejs på dagens flotte vandretur. De sælsomme og vilde bjerglandskaber bare fortsætter og fortsætter........

Vi stiger ned mod Tokpo floden omkring frokost og efter frokost går vi over et lille 4.550 meter pas og fortsætter til Matho Phu beliggende i 4.400 meters højde.

Vi beregner ca. 9 timers trek.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Matho La 4.965 meter og første kig til Stok Kangri - Mankarmo 4.380 meter

Stokkangri ekspedition

Matho La 4.965 meter og første kig til Stok Kangri - Mankarmo 4.380 meter

Man bliver næsten vant til Ladakhs utallige bjergpas og i dag er ingen undtagelse. Vi stiger op til Matho La passet i 4.965 meters højde, hvorfra vi efter et par hundrede meter ser Stok Kangri for første gang på trekkingturen.

På de heldige og gode dage kan man faktisk se bjergene i Karakorum i Pakistan, nærmere 8.000’eren Gasherbrum som ligger godt 200 km. fra passet. Fra Matho La stiger vi ned i den herlige Stok dal, en vild højdal, der stort set alene besøges af håbefulde bjergbetsigere på vej mod Stok Kangri. Vi stiger ned gennem dalsystemet til Stok Chu floden og bygden Mankarmo 4.380 meter i stenhytte området.

Vi beregner 5-7 timers trek.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Stok Kangri base camp 4.900 meter

over-ABC

Stok Kangri base camp

Vi begynder at få gang i pulsen, bjerget nærmer sig og ”alvoren” starter. Dalen åbner sig og langsomt kommer Stok til syne. Det er en relativt kort og let dag. Vi opretter en god lejr og går langsomt i gang med forberedelserne til topforsøget.

Om eftermiddagen har vi nogle år gået længere op i dalen, ind mod Stok Glacier og Advance base camp.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

12.

Akklimatisering og klargøreing inden bestigningen. Dagtur til 5.300 meter

Stok-Kangri-base-camp

Stok Kangri - den gamle Advance base camp 5.300 meter

Vi har en hel dag til hvile og øge højdetilvænningen og vores generelle akklimatisering. Vi går op mod den gamle Advance base camp eller hviler og nyder de mere end fabelagtige udsigter. Desuden klargør vi os til selve bestigningen. Er vi godt akklimatiseret går vi op mod morænen og med Stok Glacier.

Herfra går det måske videre med crampons, men det er de aktuelle forhold, som afgør dette. Formodentlig er det en gang sjap og grus, men under alle omstændigheder er det en overvældende natur. Vi stopper i max. 5.300 meters højde, inden vi returnerer mod campen.

Vi er i Kipling-land, højderne er vores speciale og derfor har vi denne ekstra dag som helt sikkert giver os større topchancer og der er absolut Himalayastemning inden topforsøget.
Vi overnatter i base camp, hvorfra vi starter vores topforsøg tidlig næste morgen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

13.

Bestigning af Stok Kangri 6.153 meter

Bestigning af Stok Kangri 6.153 meter

Topforsøg på Stok Kangri 6.153 meter

Den store topdag begynder. Vi vækkes meget tidligt og begynder forberedelserne til bestigningen af Stok Kangri.
Fra basecamp går stien over en lille kam og følger morænen og gletcheren bag. Siden kommer et stykke med avanceret vandring op til sydgraten, der er flot og som til tider føles eksponeret. Men det bliver aldrig alvorlig stejlt eller svært, selvom lidt scrambling kan være nødvendigt i år uden sne. Som oftest foregår de sidste omtrentlige 200 meter af Stok Kangri bestigningen i sne, hvorfor vi har al bjergudstyr på.

Selve toppen af Stok Kangri er lille og fin og udsigten er i verdensklasse. Leh ses som lidt hvidt fnidder langt nede og i horisonten ses Zanskars vilde bjerge, bjergene ind mod Nubra og Saser, og på en rigtig god dag, Karakorums kæmper i området med Gasherbrum Broad Peak og K2 som toppen.

Nedstigningen går ned samme vej som op og relativt hurtigt til morænen. Vandringen fortsætter imidlertid ned til basislejren og alle er godt trætte efter en forhåbentlig succesfuld bestigning af Stok Kangri på 6.153 meter. Efter en lang dag ankommer vi tilbage i base camp og kan fejre en flot Himalayadag.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

14.

Ekstra dag til bestigning af Stok Kangri

Stokkangri-bestigning

Ekstra dag til bestigning af Stok Kangri

For at sikre de bedste betingelser på Stok Kangri, har vi en bufferdag til bestigningen i tilfælde af dårligt vejr. Enten bruger vi dagen på bjerget, alternativt går vi nedad mod Stok og tilrettelægger dagen efter vind og vejr.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15.

Stok landsby tilbage til Leh

glad-topdag

Turen går til Leh

Vi går ud til den gamle kongeby Stok, hvorfra der køres videre til Leh. Eftermiddagen tilbringes på egen hånd i Leh – et skønt gensyn efter de mange dage i højbjergene. Dagen her kan i nødstilfælde bruges som bufferdag til bestigningen i tilfælde af dårligt vejr. I så fald er der tale om en rigtig lang og anstrengende dag.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16.

Fly fra Leh til Delhi

Ladakh

Fra Leh til Delhi

Der er tidlig afgang til lufthavnen for at flyve tilbage til Delhi, hvor vi har resten af dagen fri.

Se endelig det flotte, dog lidt forfaldne Connaught Place, Rajiv Chowk, med handel og vandel og en del fine butikker. Connaught Place kunne trænge til en kærlig hånd – men det er sandelig bevaringsværdigt og stort. Her er tre primære ringe og otte radialveje, der fører i stort set alle retninger i Delhi. I midten ligger Connaught Place og mod syd den store Palilka-basar. Connaught Place er et godt udgangspunkt for næsten hvilken som helst tur i Delhi.

Vi kan også varmt anbefale en lidt anderledes tur til det moderne og rige Syd-Delhi og det herlige marked i Greater Kailash. Her er et helt tredje Delhi med folkelivet for den rige del af befolkningen. Jo Delhi byder skam på det hele.

Morgenmad er inkluderet.

17.

Hjemrejse

Afrejse til København

Meget tidlig morgen er der transfer til lufthavnen, hvor vi flyver mod København og ankommer i løbet af dagen. Velkommen hjem. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Garanteret afgang
11. juli 2019
Garanteret
18.998,-

Pris per person
10. juli 2020
Ledig
19.998,-


INKLUDERET

 • Dansk ekspeditionsleder
 • Flyrejse København-Delhi retur på økonomiklasse
 • Flyrejse Delhi-Leh retur på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Mountain Bike tur fra Khardung La
 • Inner Line Permit til Khardung La passet
 • Transfers i bil med chauffør, jeep i Ladakh
 • Hotelovernatninger i dobbeltværelse i Delhi og Leh
 • Morgenmad, frost og aftensmad i Leh
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Trekkingtur kok, guider, telte og fælles udstyr
 • Lastdyr til bagage (du skal ikke selv bære din bagage)
 • Overnatning i telt på trekkingturen
 • Morgenmad, frokost og aftensmad tilberedt af vores køkkenhold på trekket
 • Peak Fee til Stok Kangri
 • Klatreguider på Stok Kangri: nomering 1- klatreguide pr 4 deltagere plus den danske ekspeditionsleder
 • Indisk turistskat
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Afrejse med fly fra f.eks Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Personligt klatreudstyr
 • Drikkepenge (beregn ca. 80 USD)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Sværhedgrad: 2C

Højde: 3.660 - 6.153 meter

Ekspeditioner: 15-15 med succes, senest juli 2018 med 14 af 16 på toppen og i 2017 hele holdet i 2016 samt 2015 og juli 2014

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekking og lettere bjergbestigning med dansk rejseleder

Mountains.dk: Stok Kangri

Pakkeliste: Bjergbestigning

Kiplings anbefalinger om bjergbestigning: Trekking og bjergbestigning

 

Bestigningen af Stok Kangri

Stok Kangri graduering

Set fra Ladakhs hovedstad Leh er Stok Kangri det smukke bjerg, der himmelstræbende knejser i horisonten mod syd. Ekspeditionen til Stok Kangri er noget nær den perfekte introduktion til klatring og bjergbestigning i Himalaya - dvs. en ikke-teknisk bestigning. 
Vil du kombinere sommer trekking og Himalaya-klatring er Stok Kangri en ekspedition for dig. Den er yderst varieret, startende med en trekkingtur i Ladakhs sælsomme og store tibetanske landskaber.

Selve bestigningen er fysisk krævende, til tider eksponeret - men ikke teknisk svær og hældningen kommer ikke over 35 grader.
Stok Kangri fordrer ikke stor eller tidligere bjergerfaring, men er dog alligevel et seriøst mål, som alle bjerge. Du skal altså være forberedt på en strabadserende og spændende tur med Himalayatrekking og lettere bjergbestigning af en af Himalayas smukkeste 6.000’ere. Fra toppen er der udsigt til Nun og Kun mod syd, Zanskars forrevne bjerge, mod nord Nubra og på en god dag sågar Karakorum-bjergene.

Temperaturer

Ladakh er ikke kold, som f.eks. Nepal er. Dvs soveposen til Stok Kangri ikke behøver at gå længere ned end minus 5-10 grader. Som oftest vil der blive lidt under nulpunktet.

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.

Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne. 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.