Hvornår skal man rejse til Tanzania og Zanzibar?

en rejse til Tanzania og Zanzibar vil du opleve et særpræget og anderledes klima, end det du er vant til i Danmark. Vælger du for eksempel at bestige Kilimanjaro, vil du blive udsat for et hårdført klima, der kræver den rette påklædning. For at gøre det nemmere at pakke kufferten, får du her et overblik over klimaet i Tanzania og på Zanzibar.

Generelt om klima og vejret i Tanzania og Zanzibar

Ved højsletterne og og savannen

Ved højsletterne og plateau området i den centrale del af Tanzania er der et tropisk klima med grader vekslende fra 25-35 grader alt efter årstiden.

Uanset hvornår du vælger at besøge Tanzania, kan du altså forvente varme temperaturer - så glem ikke solhatten, når du skal på safari! 

I højsæsonen bliver her meget varmt, hvilket resulterer i en længerevarende tørke. Denne tørke driver bøfler, gnuer og zebraer ud på deres vildtvandring efter mere frodige egne.

Selvom at det kan være meget varmt og tørt, må du ikke gå glip af højsletterne for slet ikke at nævne savannen. Det er trods alt et symbol på Afrikas storhed.  

Gnuer nyder solen på højsletten
Tanzanias flotte kyst

Ved kysten

Tanzanias kyststrækning er ligeledes i det tropiske klima med en gennemsnitstemperatur på 27 grader hele året rundt. Det er derfor oplagt at besøge Tanzanias kyst, hvis man elsker de høje temperaturer.

Dog er det sådan, at der ved kyststrækningerne generelt falder mere regn i regntiderne, end der gør i den centrale del af Tanzania. Dette betyder, at kyststrækningerne altid er mere fugtige og varmere end resten af landet.

Har du planer om at besøge Tanzanias smukke kyststrækning, anbefaler vi, at du gør det uden for regnperioderne. Der kan nemlig falde helt op mod 385 millimeter regn i april måned, hvilket er mere end nogen anden måned på året.

I bjergene

I bjergene vil man alt efter, hvor højt man bevæger sig op opleve et tempereret til alpint klima. I områderne omkring Kilimanjaro og Mount Meru falder gennemsnitstemperaturen væsentligt i forhold til resten af Tanzania. Klimaet går fra at være ækvatorialt til arktisk, desto længere du kommer op.

Har du planer om at bestige eksempelvis Kilimanjaro på rejsen til Tanzania, er det vigtigt, at du pakker ordentligt, så du kan beskytte dig mod den hårde vind og kulde.

Med højdemeter der nærmer sig 6.000 meter vil man opleve minusgrader og permanent sne, når man nærmer sig toppen af Kilimanjaro.

Tjek vores pakkeliste inden du tager afsted!

Giraffer på Serengeti

Serengeti

Klimaet i Serengeti er tempereret og yderst behageligt.

Temperaturen holder sig på omkring 25 grader året rundt.

Det bliver altså aldrig hverken for varmt eller for koldt, men det anbefales alligevel, at man klæder sig på med varmt tøj i de tidlige morgentimer. Især hvis man skal ud på morgensafari.

Højdemeterne i Serengeti spænder fra 1100 meter 2200, hvilket du skal være opmærksom på når du udvælger din rejse, men sletten garanterer unikke oplevelser, uanset hvor du er.

Temperaturen kan falde med cirka 7 grader for hver 1000 meter, du udforsker.

Så husk at medbringe mange lag!

Zanzibar

Zanzibars placering øst for Tanzanias kyst betyder, at det ligesom Tanzania ligger tæt på ækvator.

Solen skinner 7-8 timer om dagen, så der er rig mulighed for at slappe af på stranden, mens ny nyder solens varme stråler.

Når det er vinter i Danmark, og man mest har lyst til at krybe ind under dynen, er der masser af varme på Zanzibar. Dette gør det til en perfekt destination, hvis man vil flygte fra kulden.

Det azurblå vand, der omkranser Zanzibar er dejlig varmt hele året rundt, men man skal tage sig i agt over for regntiden, som er på sit allerhøjeste i april måned.

Zanzibar og afslapning