Antal dage: 14
Priser fra: 37.498,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Afrikas perler - Uganda og Rwanda rejse

Afrikas perler - Uganda og Rwanda rejser med safari, chimpanser og gorillaer, vulkansøer - klassisk afrikansk kultur og natur


Eventyret begynder

Afrejse fra København mod Afrika, hvor vi ved ankomsten indkvarteres nær Victoria søen.

Overnatning i Entebbe på The Airport Guesthouse.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Ziwas næsehorn og Murchison Falls nationalpark

Fra Entebbe kører vi nordvest over, tre-fire timer til Ziwa Rhino Santuary.

Uganda havde for år tilbage en stor bestand af næsehorn, der alle blev udryddet efter de hårde år med Idi Amin terrorstyre. Men Uganda har siden 2005 genindført næsehorn fra Sydafrika og Kenya i et forsøg på at reintroducere det hvide næsehorn til landet igen. De yngler med flot succes og der er i dag ca. 10 næsehorn i Ziwa, en meget flot arrangeret og beskyttet nationalpark. Det er håbet at de kan formere sig til en bestand på 15 til 20 næsehorn, hvorefter man vil begynde en udsætning i udvalgte nationalparker rundt om i Uganda.

Vi skal på en lille vandretur på en halv til halvanden time i nationalparken og har med rimelig stor sandsynlighed udsigt til de kæmpemæssige dyr. Med lidt held kommer vi ret tæt på næsehornet, men stopper dog omtrent 30-50 meter i behørig afstand. Du kan læse mere om Ziwa her: www.rhinofund.org

Vi fortsætter videre vestover og kommer til Murchison Falls national Park. Murchinson Falls (Barega Falls) er 3.893 km2 og ligger smukt placeret på begge sider af Nilen, hvor den løber ud i Lake Albert. Samlet set er Murchison Falls Protected Area I dag oppe på 5.072 km2 og dermed det største beskyttede område i Uganda. Murchinson falls er kendt for sine fine safarioplevelser i varierede biotoper og vi får unægtelig nogle store naturoplevelser undervejs.

Overnatning i Murchison Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Næsehorn i Ziwa Rhino Sanctuary og Murchison Falls

Safari i Murchinson Falls og det store vandfald

Vi skal tidligt op og på Game Drive i Murchinson Falls National Park. Vi kører primært i området omkring Nilen og deltaet ned mod Lake Albert – begge de bedste steder i nationalparken. Det bedste område for game drives er lige omkring Nilen ned mod deltaet ved Lake Alberts bredder.

Vi kan være heldige at ret store flokke af uganda kob og vandbuk samt koantilope (hartebeest) samt giraffer, antiloper, flodheste, bøffel, elefanter og nilkrokkodille. Men også dyrenes konge, løverne, der til alle tider tiltrækkes af de mange byttedyr i området. Det er nær Ugandas bedste sted at se løve.
Fuglelivet er ligeledes ganske enestående, ornitologer flokkes om Uganda, da der er endemer og sjældne arter.

Men Murchinsons største oplevelse er alligevel nok den cirka tre timers bådtur på Nilen ned mod foden af Murchison Falls. På første del er det Afrika med stort A – dyreliv og frodige banker, der næsten er jungle de tætte steder. Dyrene kommer ned for at drikke og de gigantiske krokodiller er altid lurende lige under overfladen.

Vi sejler hen mod selve vandfaldet, der er hele 43 meter højt. Gennem en blot 6 meter smal kløft, presses Albert Nilen ud og forvandles fra flod til en frådende og brusende kaskade af vand. Det er ufattelig smukt, og for de friske er der en times vandretur til toppen af vandfaldet. Det er ikke specielt hårdt, men foregår dog alligevel på lerstier med stigninger her og der. Det er en skøn oplevelse og toppen af Murchinson Falls er ikke mindre – her kommer man helt tæt på og kan se forvandlingen og ned i vandfaldet, der klart er et af Afrikas allerflotteste.

Overnatning i Murchison Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Safari i Murchinson Falls nationalpark og det store vandfald

Murchinson Falls –Hoima og Fort Portal

Vi skal virkelig gennem Afrika i dag; det er en lang – men smuk og oplevelsesrig køredag. Vi kører langs Lake Albert og stopper flere gange og oplever Uganda på landet. Der er skiftevis skov, agerland, bygder og landsbyer indtil vi når Hoima. Herfra går det Kagadi og videre mod Ugandas højland ved Rwenzoribjergene. Vi stopper i Fort Portal, en hyggelig by ved foden af bjergene og fortsætter til lodgen i højlandet.

Myten om Nilens sande kilde, Månebjergene, inspirerede flere opdagelsesrejsende i 1800 tallet til at søge efter dem men det lykkedes hverken Stanley eller Baker at finde noget på trods af flere ekspeditioner i området. Det var Stanley som i 1888 opdagede de sagnomspundne Månebjerge ved et tilfælde. Det kan virke mærkeligt at det kunne være så svært at finde en bjergkæde på over 100 km længde og med toppe på over 5.000 meter, men det skyldtes formentlig at bjergene er indhyllet i tåge i en stor del af året.

Overnatning i Kibale

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Murchinson Falls til Hoima og Fort Portal

Chimpanse trek i Kibale Forest National Park

I Ugandas højland ligger den smukkeste natur, og Kibale må gå under betegnelsen Ugandas smukkeste jungle og skovområde.

Højden er ca. 1.300 meter og området er kendt for sin fine bestand af chimpanser, som alle gerne vil se. De skønne menneskeaber er legesyge og virker ikke specielt generet af os – de leger upåagtet videre eller spiser og hviler. Men faktisk er her ikke mindre, end 13 abearter som den sjældne I’hoestes abeudover sort, hvid og rød colobus, galago (bushbabies), potto og den gråskægget mangabey med videre. Der er masser af andre dyr i nationalparken og det er en skøn dag i Ugandas højland.

Kibale området og chimpansetrekket er en meget stor oplevelse, som godt nok står i skyggen af sin "storebror", bjerggorillaen - men det er en forrygende flot dag og stor oplevelse.

Overnatning i Kibale

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Chimpanse trek i Kibale Forest National Park

Rwenzori og Queen Elisabeth National Park

Efter morgenmaden tager vi – såfremt man har lyst - på en godt fire timers vandretur i de lavere Rwenzoribjerge. Vi vandrer i nærheden af Kazingo og forsøger at møde et af områdets medicinmænd. I alt er der ca. 5 km, det går op og ned, men er i sig selv ikke en hård vandretur – og en fantastisk oplevelse. Vi spiser frokost i vildnisset undervejs og drager om eftermiddagen videre sydpå og krydser ækvator.

Vi ankommer til Queen Elisabeth National Park, Ugandas mest populære nationalpark på 1.978 km2. Her er skiftevis åben savanne, lidt som man kender det fra Kenya og Tanzania, men også fine skovområder og sumplandskaber, kanaler, kratersøer og klipper.

Queen Elisabeth National Park er hjemsted for 95 forskellige arter pattedyr, heraf 10 primater og 20arter rovdyr. For ornitologer er det et paradis, ikke mindre end 610 fuglearter er registreret – flere, end nogen anden nationalpark i Afrika.

Overnatning i Queen Elisabeth Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rwenzori og Queen Elisabeth National Park

Queen Elisabeth National Park med Kasenyu, Kazinga kanalen og kratersøerne

Vi starter morgenen med game drive i Kasenyu området, hvor vi holder øje med klassikerne som løver, kafferbøffel, elefanter, ugandakob og andre antiloper. Det er en flot morgen i Safari-Afrika.

Efter frokost skal vi på en meget flot sejltur i Kazinga kanalen, der forbinder Lake George og Lake Edward søerne. Vi ser flokke af elefanter, flodheste, vandbukke, landsbyer, antiloper og utallige fugle i eet væk – Afrika smelter sammen og bliver nærmest en totaloplevelse.

Sen eftermiddag tager vi et aftengame drive i Peninsula sector eller ved kratersøerne, Katwe. Her er det igen safari, sågar med en lille mulighed for at se leopard.

Vi tager tilbage til lodgen efter en lang, oplevelsesrig dag i Queen Elisabeth National Park

Overnatning i Queen Elisabeth Nationalpark

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Queen Elisabeth National Park med Kasenyu, Kazinga

Queen Elisabeth National Parko og Ishasha

Fra det centrale Queen Elisabeth National Park, drager vi nær grænsen til Congo og Lake Edward. Her ligger Ishasha Plains, der primært er kendt for de sjældne træklatrende løver. Uden for Ishasha er det kun i Lake Manyara i Tanzania man kan opleve den sjældne løveart.

Udover dne træklatrende løve, kan vi se ugandakob, topi, bøffler, flodheste og elefanter.

Overnatning i Ishasha

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Queen Elisabeth National Parko og Ishasha

Queen Elisabeth National Park og Ishasha, Lake Edward

Vi skal på en spændende game drive til Lake Edward Flats, et forrygende fugleområde med flamingoer, træskonæb og andre spændende arter. Elefanterne og bøfler krydser ind fra Congo, vi kan se den fine sitatunga og selvfølgelig vil vi igen tage på udkig efter de sjældne træklatrende løver.

En smuk dag i det vestlige Uganda på grænsen til Centralafrika. 

Overnatning i Ishasha

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

 Ishasha, Lake Edward

Bjerggorillaernes højland

Fra Queen Elisabeth National Parks klassiske Safari-Afrika, skal I til til Bjerggorillaernes forrygende bjergområde i det vestlige Uganda på grænsen til Centralafrika. Det er smukke landskaber ved Kigezi bjergene og Kisoro inden der 6-8 timer ankommes til Bwindi Impenetrable National Park, som måske er Ugandas mest berømmede sted grundet de mange gorillafamilier, der holder til i nationalparken.

Overnatning i Biwindi National Park

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Bwindi, Ugandas gorilla-højland

Afrikas bjerggorillaer - Gorilla trekking

Fra hotellet køres til Gorilla-informationscenteret for at få udleveret tilladelsen til gorilla trekking. Det er ikke hver dag, man oplever så truede dyr - med så stor bevågenhed og styring.

Uganda har 15 gorillafamilier og man går i små hold på blot 8 deltagere på gorillatrekking.

Det er et flot set-up og med stor bevågenhed på ikke at forstyrre bjerggorillaerne mere end højest nødvendigt. Efter et informationsmøde får I udpeget den gruppe af gorillaer som I får lov til at besøge. Der er pæn forskel på vandredistancerne på de forskellige grupper, men det er ikke muligt at ønske eller reservere besøg til en bestemt gorillafamilie hjemmefra.

På turen er der guider og bevæbnede vagter – og efter et par timer kommer endnu et par gorilla-trackers, der i mellemtiden har fundet gorilla-familien.

Vandreturen går gennem ægte centralafrikansk regnskov, hvor guiderne indimellem hugger sig vej med macheter. Det er en flot, lidt mudret og til tider våd tur. Men ganske fantastisk. Efter et par timer, afhængig af hvilken familie, der er udpeget, nærmer trekket sig langsomt gorillaerne. De første kendetegn er brummende lyde. Der gøres stop på syv meters afstand, hvor der er én time til at følge bjerggorillaerne og være helt tæt på de utrolige dyr. Det er uden tvivl en af de mest minderige oplevelser, man kan få. Det er i den grad fantastisk.

 

Overnatning i Biwindi National Park

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Gorilla-trek-Uganda

Kivusøen og Kigali

Fra Uganda rejser I videre til Rwanda, der bestemt også er Afrikas hjerte. Et land, vi bedst kender fra folkemord, hvor 1 million mennesker, ud af en befolkning på 8, blev dræbt på 100 dage – og hvor ord som tutsi og hutu kom i vores bevidsthed. Men det er et overstået kapitel, dog på ingen måder glemt. Rwanda er i dag en helt anden nation, en nation i vækst og en udvikling som mange andre lande kun kan drømme om - og med en befolkning så venlig og imødekommende, at man med de mange bjerge i landet næsten føler sig hensat til et afrikansk Nepal.
Der venter en helt speciel oplevelse forude. Rwanda er en miniputstat i Afrika på blot 26.000 km2 - enormt spændende, fantastisk smukt, imødekommende og måske Afrikas smukkeste land og det siger ikke så lidt. 

På denne rejse oplever man essensen af Rwanda, fra et af Rwandas smukkeste områder, nemlig Lake Burera og Rohundo søerne til den i afrikanske sammenhænge lille hovedstad i Kigali, med de smukke bakkedrag rundt om.

Overnatning i Kigali

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Fra Uganda til Rwanda, Cyanika Lake Burera og Kigali

Kigali med Gisozi Genocide Memorial Centre, samt afrejse mod København

Vi skal på tur i Kigali og besøge et af Afrikas mest gribende ”museer”, nemlig Gisozi Genocide Memorial Centre, museet for folkemordet.
Uden for museet sidder der hver dag en stribe lokale, der vil ind og stadig forsøge at forstå, hvad der skete. Og museet er en meget speciel oplevelse – der kan være stuvende fuldt og alligevel kan man høre en nål falde til jorden – der bliver ikke sagt en lyd derinde – stilheden er næsten øredøvende. Grusomhederne og omfanget er så omfattende at det simpelthen er umuligt at forstå.

Man kommer ud i et ganske andet sindelag, end man kommer ind. Det er en ufattelig oplevelse, stærk, skræmmende og frygtelig – og alligevel god, da alle i Rwanda er enige om, at det aldrig må ske igen. Så museet er i lige så høj grad et oplysningssted, som et sted, hvor de lokale samles og mindes. Ingen kommer fra Gisozi Genocide Memorial Centre uden at se gaderne i Kigali og landets historie i et andet lys.

Om eftermiddagen, aftenen køres til lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 13

Eventyret slutter

Hjemkomst efter to ugers store oplevelser i det dybe Østafrika.

Velkommen hjem

Dag 14
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
5. jan. - 16. aug. 2020
46.498,-

17. aug. - 10. dec. 2020
43.498,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 18. jun. 2021
45.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Entebbe () Kigali-København med Qatar Airways på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet med privatchauffør
 • Engelsktalende lokalguide
 • Safari ture og game drives som beskrevet
 • Alle nationalparkskatter og afgifter
 • Overnatning i lodge eller fast teltlejr i delt dobbeltværelse
 •   1 nat på Airport Guesthouse i Entebbe 
 •   2 nætter på Murchison River lodge (tented camp) i Murchison Falls National park
 •   2 nætter på Kibale Forest Camp i telt i Kibale
 •   2 nætter på Queen Elisabeth Bush Lodge i telt i Queen Elisabeth National park 
 •   2 nætter på Ishasha Jungle Lodge (cottage) i Ishasha 
 •   2 nætter på Bwindi Jungle Lodge i Kisoro
 •   1 nat på The Heaven cottages i Kigali i standard dobbeltværelse
 • Morgenmad, frokost og aftensmad jf program
 • Chimpanze trekking med guide
 • Chimpanzetilladelser og permit
 • Gorillatrek med guider
 • Gorilla tilladelse og permit på 600 USD er inkluderet
 • Sejlture på Nilen ved Murchinsons Falls og Kazingakanalen
 • Rwenzori og Zhiwa tilladelser
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Elektronisk visum (East African Tourist visa) til Uganda og Rwanda USD 100,- skal søges inden afrejse se visumregler her
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering af hoteller i Uganda og Rwanda
 
Praktisk information

Bedste rejsetid: Juli til marts

Type: Kulturrejse, safarirejse samt gorillatrekking med engelsktalende guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik