Uganda rejse - Afrikas grønne bjerge

Oplev gorillaer og chimpanser i Uganda, måske Afrikas grønneste og smukkeste land


Afrejse fra København mod Afrika

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Ankomst og afhentning i lufthavnen. Kørsel til hotellet midt på Entebbe halvøen, nær Viktoriasøen. Dagen er fri på egen hånd.

Morgemad er inkluderet

Dag 2

Fra Entebbe halvøen og Viktoriasøens bred, skal vi tværs gennem Afrikas måske smukkeste land. Det er en lang og oplevelsesrig køredag, hvor vi langsomt kommer ind mod Afrikas grønne bjerge og højlandet ved Rwenzoribjergene.

Vi stopper i Fort Portal, en hyggelig by ved foden af bjergene og fortsætter til lodgen i højlandet.

Rwenzori eller Månebjergene som de også kaldes, virkede som en magnet på store opdagelsesrejsende i midten af det 19. århundrede, hvor myten om Nilens kilde florerede. Baker var og navnkundige Stanley med flere. Rwenzori er Afrikas tredjehøjeste bjergkæde med den højeste top, Mt. Stanley som når 5.109 meter.

Overnatning i Fort Portal

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 3

I Ugandas højland ligger den smukkeste natur, og Kibale må gå under betegnelsen Ugandas smukkeste jungle og skovområde. Vi er i ca. 1.300 meters højde og området er kendt for sin fine bestand af chimpanser, som alle gerne vil se. De skønne menneskeaber er legesyge og virker ikke specielt generet af os – de leger upåagtet videre eller spiser og hviler. Men faktisk er her ikke mindre, end 13 abearter som den sjældne I’hoestes abe udover sort, hvid og rød colobus, galago (bushbabies), potto og den gråskægget mangabey med videre. Der er masser af andre dyr i nationalparken og det er en skøn dag i Ugandas højland.

Efter chimpansetrekket og frokost kører vi videre sydover og krydser ækvator, for at komme til Ugandas navnkundige Queen Elisabeth National Park.

QENP som den også kaldes er hjemsted for 95 arter pattedyr, hvor 10 er primater og 20 er rovdyr. Fuglelivet er enormt. Her er 610 arter, hvilket er mere, end i nogen anden nationalpark i Afrika. Vores Game Drive sen eftermiddag er i safariområdet omkring Katwe.

Overnatning ved QENP

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 4

Vi starter morgenen med game drive i Kasenyi området i Queen Elisabeth National Park, hvor vi holder øje med klassikerne som løver, kafferbøffel, elefanter, ugandakob og andre antiloper. Det er en flot morgen i mere klassisk Safari-Afrika, inden vi skal til Bjerggorillaernes forrygende bjergområde i det vestlige Uganda på grænsen til Centralafrika. Det tager 5-6 timer at komme til Bwindi Impenetrable National Park, som måske er Ugandas mest berømmede sted grundet de mange gorillafamilier, der holder til i nationalparken.

Overnatning i Biwindi National Park

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 5

Fra hotellet køres til Gorilla-informationscenteret for at få udleveret tilladelsen til gorilla trekking. Det er ikke hver dag, man oplever så truede dyr - med så stor bevågenhed og styring. Det er et flot set-up og med stor bevågenhed på ikke at forstyrre bjerggorillaerne mere end højest nødvendigt.

Efter et informationsmøde får I udpeget den gruppe af gorillaer som I får lov til at besøge. Der er pæn forskel på vandredistancerne på de forskellige grupper, men det er ikke muligt at ønske eller reservere besøg til en bestemt gorillafamilie hjemmefra.

Fra informationscenteret køres til bunden af bjergene, hvorfra trekket starter. På turen er der guider og bevæbnede vagter – og efter et par timer kommer endnu et par gorilla-trackers, der i mellemtiden har fundet gorilla-familien.

Vandreturen går gennem ægte centralafrikansk regnskov, hvor guiderne indimellem hugger sig vej med macheter. Det er en flot, lidt mudret og til tider våd tur. Men ganske fantastisk. Efter et par timer, afhængig af hvilken familie, der er udpeget, nærmer trekket sig langsomt gorillaerne. De første kendetegn er brummende lyde. Der gøres stop på syv meters afstand, hvor der er én time til at følge bjerggorillaerne og være helt tæt på de utrolige dyr. Det er uden tvivl en af de mest minderige oplevelser, man kan få. Det er i den grad fantastisk.

Om eftermiddagen køres der østover mod Mbarara, hovedbyen i Ankholeregionen. Det er ikke uden grund Uganda kaldes for Afrikas svar på Schweiz, for her er uendelige og smukke grønne bjerge, lidt teplantager her og der undervejs og formodentlig af Ugandas karakteristiske ankole kvæg med de lange horn.

Overnatning i Mbarara

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Uganda-Gorilla-Trekking

Vi bevæger os tilbage mod Kampala og skal besøge Kampala by, bl.a. Nakasero Market. Sen eftermiddag returneres der til Entebbe for hvile inden hjemrejsen begynder.

I Entebbe er værelse til rådighed indtil afrejse

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Dag 7

Fra Entebbe går rejsen nordover og hjem til Danmark.

Velkommen hjem.

Dag 8
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
5. jan. - 19. jun. 2020
29.998,-

20. jun. - 31. aug. 2020
30.998,-

1. sep. - 10. dec. 2020
29.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 18. jun. 2021
29.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Entebbe retur på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Afgifter og tilladelser til nationalparker mv
 • Chimpanse permit og chimpanse trekking
 • Gorillatrek permit og gorilla trekking
 • De store aber - vandreture med guider
 • Safari i Queen Elisabeth Nationalpark
 • Al lokal transport som beskrevet i programmet
 • 2 nætter på Airport Guest house i Entebbe i standard dobbeltværelse
 • 1 nat på Chimpanzee Guest House ved Kibale NP i hytte
 • 1 nat på Bush Lodge i QENP i hytte
 • 1 nat på Gorilla Mist camp i Biwindi National Park i hytte
 • 1 nat på Igongo Motel i Mbarara i dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost og aftensmad på dag 3-7
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Elektronisk visum til Uganda ca. USD 50,- skal søges inden afrejse se visumregler her
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter
 • Drikkepenge (beregn ca USD 60,- pr person for hele rejsen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamburg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Praktisk information

Bedste rejsetid: Rejsen er mulig året rundt. Der er den lille vådperiode medio oktober til primo december samt den vådere regnperiode i april og maj. Her kan det regne kraftigt et par timer, og resten af dagen er behagelig. Vejrliget hindrer ikke muligheden for at se chimpanser og bjerggorillaerne og set over hele året, er der langt over 90% sandsynlighed for at se de fantastiske primater.

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Foredrag
Periode
Kilimanjaro, safari og Zanzibar
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 17:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik