Vejr og klima i Argentina

På en rejse til Argentina vil du opleve helt unikke vejr- og klimaforhold, som vil vise sig, når man rejser i et land så stort. Med 3.964 km fra det nordligste til sydligste punkt vil din Argentina rejse lade dig krydse flere forskellige klimabælter, som giver store udsving i både klima, temperatur og vejret. Både flora og fauna vil vise sig i alskens forskellige former, når du bevæger dig fra de behagelige tropiske temperaturer i Buenos Aires til det barske klima ved antarktiske punkt, også kaldet “verdens ende”.

Når du rejser i Argentina er der både mulighed for at finde ægte ørkensand, trekke på en af verdens største gletsjere, akklimatisere i Andesbjergene og nyde landidyl i det græsbevoksede pampaerne. Uanset om du er til lave temperaturer med kulde og sne eller et varmere klima med sol, så kan du rejse til Argentina og find dette. Det sydamerikanske land byder på en bredt spænd af temperatur, vejr og klima.

Generelt om vejr og klima i Argentina

Rejs til Argentina og oplev verdens mest vandrige vandfald

Klimaet i Nordargentina

De nordlige egne af det enorme Argentina er Moder Jords gavebod af fantastiske naturfænomener. Andesbjergene, som skiller Argentina fra Chile, giver anledning til adskillige udflugter og oplevelser.

Søger du mod nordøst venter Iguazu Falls på dig. Synet af de omkring 200 vandfald, som sammensluttes i Djævlens Hals, kan slet ikke beskrives. Nordargentina byder på et behageligt klima med høje temperaturer, som giver mulighed for en argentinsk badeferie.

Rejs til Argentina og oplev gletsjeren Perito Moreno

Klimaet i Sydargentina

Udtrykket “sydens sol” er ikke ét, som du får brug for på din rejse til Sydargentinas kølige klima. Her er nemlig til tider bidende koldt. Du finder blandt andet verdens sydligste punkt Ushuaia. Verdens ende, som området kaldes, er som en indgangsport til Antarktis.

Imens vi fra juni-august kan holder sommer i Danmark, er temperaturen i Ushuaia helt nede på 5-6 grader. Syd Argentina bringer dig til gengæld til et eventyragtigt vejr i form af sneparadis, der leder tankerne til Narnia. Her er koldt men meget smukt.

Rejser i Argentina tager dig til hovedstaden Buenos Aires

Klimaet i Østargentina

Rejser du til Argentina, vil du muligvis være foreslået at tage et hold ved de rolige pampaer. Her skal du søge mod øst, hvor græssletter strækker sig, så langt øjet rækker. Her er opdrætning af kvæg den helt store beskæftigelse, men pampaerne er også et område med stor produktion af eksempelvis soyabønner.

I Argentinas østlige egne finder du landets populære Hovedstad, Buenos Aires. Modsat de landlige områder i øst, så er Buenos Aires en populær storby i rivende drift. Buenos Aires ligger i det tropiske klima med behagelig klima. Jagte du de højest mulige temperaturer, skal du besøge byen og det øvrige Øst Argentina fra december-februar.

Rejs til Agentina og vinens by Mendoza

Klimaet i Vestargentina

Rejser til Argentinas vestlige egne er en rejse til et bombarderende bjerglandskab. Langs hele det vestlige grænseområde, som skiller Argentina fra Chile, hersker verdens længste bjergkæde Andesbjergene.

I Vest Argentina græsser lamaerne. Andeskatte og chinchillaer gemmer sig i krattet imens andeskondoren svæver hen over landet. I Vest Argentina er det temperaturen lavest i juni og juli, hvor der er omrkring 15 grader i dagstimerne. I december-februar byder det Vest Argentinske klima ofte på +30 grader.