Burma og slow boat til Luang Prabang

Burma, Thailand og Laos - fra Bagans templer til Laos med Slow Boat ad Mekongfloden til Luang PrabangVi flyver fra København til Yangon, Burma.

Mad på flyrejsen er inkluderet.

Dag 1

Et par af dagens oplevelser:

 • Yangon, Burmas herlige hovedstad
 • Sule pagoden, Bogyoke Market og cykeltaxaer
 • Shwedagon Pagoden - et af Østens vidundere

Vi ankommer til Yangon, hvor vi bliver mødt af vores repræsentant, der står klar med et Kipling Travel skilt i lufthavnen. Vi skal på byrundtur i Burmas hovedstad Yangon, der ligger i det frugtbare Ayeyarwaddy Delta, kan bedst beskrives som en charmerende by med en noget trist og forfalden skønhed. De smukke bygninger fra kolonitiden, har ikke været malet i årtier og bygningerne er nedslidte og har mosbegroede balkoner og husmure. Dette blandet med en skøn duft fra gadekøkkenerne og de smukke akacietræer, giver byen en dejlig stemning bag facaden.

Vi besøger blandt andet Botahtaung Pagode, der trods en rekonstruktion er en skøn blanding af en stupa og et tempel, Sule Pagode byens vartegn og byens største marked, Bogyoke Marked. På det 70 år gamle marked Bogyoke Aung San, der er opkaldt efter Aung San Suu Kyis far, finder du et lokalmarked krydret med spændende souvenirs som laquerware, antikviteter, træfigurer i sandeltræ, silke, guld, Shan-skuldertasker, marionetdukker og klassiske papir parasoller (markedet er lukket hver mandag og på nationale helligdage).

I løbet af dagen besøger vi en af byens lokale teashops, der er en institution hvor sladder udveksles og politik samt aktuelle emner diskuteres. Bestil en kop grøn te samt et udvalg af sukkerholdige friturestegte lokale kager. Vi skal også en kort tur rundt i gaderne i trishaw, der stadig primært benyttes som transportmiddel af lokalbefolkningen, hvilket er en skøn kontrast til mange andre lande i østen, hvor cykeltaxier primært er bevaret for turismen.

Sidst på dagen besøger vi et af Østens vidundere Shwedagon Pagoden, der er mere end 2500 år gammel og landets mest betydningsfulde tempelkompleks og et meget besøgt pilgrimssted for buddhister fra hele verden. Dets 98 meter høje gyldne stupa er beklædt med 80 tons guld og ædelsten. Området er et stort kompleks af templer, pagoder og pavilloner, hvor troende munke messer buddhistiske vers og burmesiske familier er på udflugt i deres fineste klæder og medbragte mad. Her hersker en stemning af harmoni og lykke, og det kan være en storslået oplevelse at træde ind i dette univers. Det er sjældent af få en oplevelse af disse dimensioner og samtidige ikke møde ret mange vestlige turister. 

Overnatning i Yangon

Yangon, byryndtur og Shwedagon Pagode

Et par af dagens oplevelser:

 • Bagan - en af Asiens største tempel- og pagodeområder
 • Landsby, sandstier, templer og Ayeyarwady floden

Vi forlader Yangon og flyver mod nordøst til Bagan, der uden tvivl må kandidere til et af verdens arkæologiske vidundere – det er en storslået oplevelse at køre i adstadigt tempo på de støvede stier på cykel og se det ene efter det andet rødbrune tempel beliggende på den flade grønne slette. Området er mere end 41km2 og størstedelen af bygningerne er opført i det 1100 til 1300 århundrede, i hvilken periode Bagan havde dets storhedstid og var hovedstad i det første burmesiske rige, inden den mongolske hersker Kublai Khan i 1287 besejrede Bagan og ødelagde bygninger fra de sidste 300 års byggeri. Efter jordskælvet i 1975 er der i dag omkring 2.200 velbevarede pagoder tilbage, i modsætning til mere end 5.000 da byen havde sin storhedstid.

Vi skal blandet andet besøge det lokale farvestrålende marked, inden vi fortsætter med et varieret udvalg af områdets mest fascinerende og interessante templer og pagoder. Hvert tempel er unikt og har sit særpræg. Her er fra små elegante templer til de større og mere monomentale arkitektoniske pragteksemplare, her af nogle med flere hundrede smukke vægmalerier med fortællinger. Det er en eneståene oplevelse at være blandt de over hundrede templer i det flade landskab mellem træer, buske og marker. En fabelagtig historie fra svundne tider.

En eventyrlig dag kan afsluttes på toppen af et de templer, som vi må gå op på, og hvor vi måske er heldige at opleve en solnedgang med silhuetter af templerne mens solen går ned bag bjergene.

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Myanmar rejse

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Balloon Over Bagan - varmluftballon over Bagans templer
 • Sejltur på Ayeryarwadyfloden
 • Old og New Bagans cafeer og afslappede stemning

Dagen er afsat til egne eventyr i Bagan. Vi kan varmt anbefale tilkøb af en ballonflyvning over Bagans tempelområde i de tidlige morgentimer. Vi bliver hentet på hotellet ved 5-tiden og letter ved solopgang og flyver omkring 45 minutter til 1 time. Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og det anbefales at reservere på forhånd, da der kan være udsolgt i mange måneder i forvejen. Det er en ypperlig oplevelse og en smuk afslutning på nogle uforglemmelige dage blandt templer og pagoder.

Området er helt eventyrligt og der er gode muligheder for på egen hånd, at leje en cykel eller hestevogn. 

Overnatning i Bagan

Morgenmad er inkluderet.

Balloon over Bagan, Banag-Myanmar

Et par af dagens oplevelser:

 • Legendariske Mandalay, den sidste kongelige hovedstad
 • Amarapura og den berømte U-bein bro
 • Sagaing, med 500 stupaer, endnu flere klostre og mere end 6000 munke og nonner 

Vi forlader Bagan og flyver til Mandalay. Rudyard Kiplings ”Oh, den vej til Mandalay” vil utvivlsomt være i manges erindring og vække drømmen om at besøge dette sagnomspundne land. Digtet fra sidst i 1800-tallet handler om en engelsk soldat der drømmer sig tilbage Mandalay og hans burmesiske svundne kærlighed. Mandalay var den sidste kongelige hovedstad i en kort periode fra 1860 til 1885, indtil briternes erobring.

Dagen byder på udflugter til de gamle kongebyer udenfor Mandalay. Vi kører til Amarapura, der i flere perioder var kongelig hovedstad indtil Kong Mindon i 1860 besluttede at gøre Mandalay til hovedstad. Der er ikke meget tilbage af de gamle paladser, men byen emmer af stemning blandt de tusindvis af munke der bor på Mahagandaryon klosteret. Vi hører om livet i klostrene og munkenes betydning i landet, både religiøst og politisk. Det var munkene der stod i spidsen for demonstrationerne og protesterne mod militærregimet i 2007, grundet den økonomiske nød i landet – Burma er rangeret blandt de 20 fattigste landet ifølge FN.

Vi kører videre til Sagaing, der er hjemsted for mere end 500 stupaer, endnu flere klostre og mere end 6000 munke og nonner – Sagaing er stedet hvortil buddhister valfarter, for at meditere ved bredden af Ayeyarwada floden. Dette overflødighedshorn af pagoder, templer og klostre kan vi nyde fra toppen af Sagaing Hill samt i klart vejr udsigten over Ayeyarwada floden.

Tilbage i Mandalay besøger vi Shwenandaw klosteret, der foruden at være et flot eksempel på et traditionelt burmesisk trækloster også bringer minder tilbage til det gamle Mandalay palads. Kuthodaw pagoden med over 700 indgraverede stentavler, der tilsammen udgør buddhisternes ”bibel” Tripitaka (kendt som verdens største bog). Der er estimerede beregninger på, at det vil tage en person 450 dage at læse det samlede værk.
Vi afslutter en lang og spændende dag fra toppen af Mandalay Hill, hvor vi har en formidabel udsigt over de disede Shan bjerge, Mandalay palads og byen samt Ayeyarwady floden.

Overnatning i Mandalay

Morgenmad er inkluderet.

Bagan til Mandalay, besøg i de gamle kongebyer

Et par af dagens oplevelser:

 • Pindaya-grotternes 8.000 buddhafigurer 
 • Hyggelige Nyang Shwe, porten til Inlesøen

Vi spiser tidlig morgenmad inden vi kører i lufthavnen og flyver mod Heho i Shan staten. På turen fra lufthavnen mod Nyang Shwe ser vi, at infrastrukturen stadig er meget uudviklet i store dele af landet, hvor vi ser sjove motoriserede lad-biler, og bønder der høster ris med segl – det er som at træde ind i en fjern tidsalder. Vi besøger Pindaya-grotterne, der huser mere end 8.000 buddhafigurer lavet i forskellige størrelser og materialer som sten, marmor, beton, teaktræ og alabast. Tempel grotterne har gennem århundrede været er et yndet pilgrimsmål, og pilgrimme stiller stadig buddhafigurer på deres vej rundt i de labyrintiske gange. Området er desuden kendt for fremstillingen af de smukke og traditionelle parasoller og papir der er lavet af barken fra morbærtræet.

Vi når også at se det mere end 500 år gamle Shweyanpye Monastery, der er et typisk Shan kloster lavet af træ og traditionelt malet af Shan folket.
Sidst på dagen når vi frem til Nyaung Shwe for at overnatte, eller vi tager videre med langbåd ud på Inlesøen, idet vi kan tilbyde overnatning begge steder alt efter ønske.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

 Mandalay til Heho, Pindaya grotterne, Shan kloster og Inlesøen

Et par af dagens oplevelser:

 • Inlesøen med flydende tomathaver og berømte fiskere
 • Pælebyer på Inlesøen og templer
 • Eftermiddagshygge i Nyang Shwe

Inlesøen der ligger i 900 meters højde er smukt omkranset af grønne bjerge og marker på skråningerne - et sandt natur sceneri. Vi iagttager fiskerne med deres flettede hatte, mens de ror deres små træbåde med det ene ben slynget rundt om åren og ballancerende kaster nettet ud. Vi sejler i en motoriseret kano ud på søen og passerer gennem flydende landsbyer, med huse på pæle – skoler, købmandsbutikker, markedshaller, klostre og templer samt små restauranter. Vi møder Intha-folket der gennem arbejdet i deres flydende tomathaver og grøntsags markeder er blevet en af Burmas mest velhavende minoriteter. Der er tomater og atter tomater der passes fra teakbådene på de små vandveje. Tomaterne plukkes grønne og sejles ind til bredden og sælges på markeder over hele landet.

På de lokale markeder, vil vi møde andre minoriteter som fx Pa-O folket der bor i bjergene omkring søen. Her mødes folk og udveksler sladder med venner og bekendte, ryger en håndrullet cigar og når dagens handel er afsluttet pakkes bådene og der sejles hjem til landsbyen. Langs kanalerne ser vi børn bade i søen, der vaskes tøj og vi besøger blandt andet et væveri, hvor vi ser hvordan Intha folket fremstiller tråd af lotusblomsten og væver smukke sjaler, tørklæder og longyi af silke, bomuld og lotusfibre. Vi besøger et af søens ældste klostre Nga Hpe Kyaung, samt Phaungdaw Oo Pagode der er bygget i år 1500 og er en af landets vigtigste helligdomme. I templet er der 5 små buddhaer der oprindelig er lavet i træ, men med tiden belagt med så meget bladguld, så vi ikke længere kan se hvad figuren forestiller.

Overnatning ved Inlesøen

Morgenmad er inkluderet.

Inlesøen med flydende tomathaver

Et par af dagens oplevelser:

 • Fra Myanmar til Thailand overland - fra Tachilek til Chiang Rai
 • Chiang Rai, Thai mad, afslapning og Thai-kultur i Den Gydlne Trekants gamle hovedby

Vi flyver fra Heho til grænsebyen Tachilek, hvor vores guider hjælper til med grænseformaliteterne inden vi kort efter krydser grænsen til Mai Sai i Thailand. Pludselig befinder vi os i en helt anden verden, med flersporede motorveje og en vældig aktivitet.

Et par timer senere ankommer vi til Chiang Rai, der er den nordligste by i Thailands Mae Sai provins.

Chiang Rai er en smuk, dog moderne Thailandsk by med et sjovt Night Market, et hyggeligt cafekvarter og selvfølgelig den dejlige Mae Kok flod. Chiang Rai er væsentlig mindre – og mindre besøgt end den sydlige Chiang Mai. Dog er her ikke samme historiske atmosfære, men den er dejlig overskuelig og utrolig hyggelig.

Overnatning i Chiang Rai

Morgenmad er inkluderet.

Heho til Tachilek, krydser grænsen til Thailand

Mulige oplevelser i Chiang Rai:

 • Wat Rong Khun, det hvide tempel
 • Midtbyens cafeer og restauranter

Fridag i Mai Sai provinsen, Chiang Rai midt i den Gyldne Trekant.

Overnatning i Chiang Rai

Morgenmad er inkluderet.

Chiang Rai Thailand

Et par af dagens oplevelser:

 • Gennem Gyldne Trekant til Laos' grænse
 • Mekongfloden og hyggelige og stille Houy Say
 • Velkommen til Laos

Fra Chiang Rai, et af de store knudepunkter, i den klassiske Gyldne Trekant, er det en smuk køretur på et par timer til Laos' grænse. Turen starter i frodigt agerland, hvor der dyrkes jasminris nær Mae Kok floden. Senere kører vi ind i bakkelandet, hvor der er olietræer indtil vi rammer Kiang Tong, der sammen med Mekongfloden udgør grænsen til Laos.
Vi rejser ud af Thailand og krydser den nye bro og går gennem immigrationen til Laos.

Houy Say (hauyxai) ligger på østsiden af Mekong og er den første oplevelse i Laos. Allerede her er forskellen slående, trafikken mindre og langsommere – det er som om selve hastigheden i hele landet, bare er langsommere uden utidig hasteri.

Byen er i sig selv ikke det store besøg værd, men det lønner alligevel oplevelsen, at tage en nat på Riverside Lodge "Pontithit", der ubetinget er Houysai's mest hyggelige overnatningssted. Det ligger direkte ud til floden og det bedste er familien, der ejer stedet, som hele tiden er omkring og gør alt for at vi har et skønt ophold.

Dagen er fri, men det kan varmt anbefales at se teaktræstemplet, Vat Jom Khao Manilat eller går i den stille hovedgade, der går langs Mekongflodens bred.

Overnatning i Chiang Khong

Morgenmad er inkluderet.

Mekong og Houy Say i Laos

Et par af dagens oplevelser:

 • Slow Boat på Mekongfloden
 • Agerland, svedjebrug oglandsbyer
 • Pakbeng beliggende ved Mekong

Vi bliver hentet og stiger ombord på vores Slow Boat, hvorfra vi over de næste to dage skal sejle til Luang Prabang.
Langsomt går det medstrøms ad Mekongfloden med Thailand på højre side og Laos på venstre bred. Efter ca. en times sejlads, løber floden alene i Laos og deri smalner lidt ind med højere bakkedrag på begge sider. Små landsbyer og svedjebrug passeres og der gøres typisk et formiddagsholdt i en af de små Khmu landsbyer som Ban Houy Pha Lam eller en af nabobygderne langs Mekong.

Efter en dags dejlig sejlads ad Mekongfloden, lægges der til ved Pakbeng sidst på eftermiddgen. Pakbeng er en absolut beskeden landsby, beliggende halvvejs mellem Houy Sai og Luang Prabang. Bestående af en lille havn og en stribe huse, samt et antal gæstehuse og en købmandshandel. 

Overnatning i Pak Beng

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

ow Boat på Mekongfloden, Pakbeng

Et par af dagens oplevelser:

 • Luang Prabang, en af Asiens skønneste byer
 • Hvor Nam Khan-floden og Mekong-floden løber sammen
 • Markeder, hyggelige gader, fransk kolonistemning og fantastisk mad

Mekong floden har sit udspring i Tibet og løber hele 4.350 km indtil den ender i Vietnams berømte Mekongdelta. 1.800 km af Mekong er alene i Laos. Den del vi sejler på mellem Houysai og Luang Prabang er bred og stille, hvilket giver en dejlig afslappende rejse.
Bådene vi arbejder med er så klart Mekong's bedste mellem Houy Say og Luang Prabang, men er bestemt ikke luksus. Der er pæne siddearealer og en dejlig afslappende atmosfære. Der er både mulighed for at sidde i skygge og sol ombord. Der serveres rigtig dejlig frokost udover der er gratis te/kaffeservice hele dagen lang. Ydermere er der bar hvis man vil have mere at drikke. Der sejles fra morgen til sen eftermiddag med et par stop undervejs i landsbyer osv. og det er en vidunderlig, rolig måde at opleve Laos på og få transformationen gennem de skiftende landskaber uden nogen form for rejsestress.

Ud på eftermiddagen ankommer vi til Luang Prabang, Laos gamle hovedstad og en af Asiens skønneste byer. Luang Prabang er noget så sjældent som en spillevende UNESCO-beskyttet by, hvis atmosfære er i en klasse for sig. Efter Luang Prabang er det svært at rejse videre ud i Asiens myriader af ellers dejlige byer. Luang Prabang har en sjov blandet stemning af betaget fransk storhed og smukke huse iblandet asiatisk markedsstemning og templer med utallige munke, der fylder i gadebilledet.

Og så spiser man mildt sagt fremragende i Luang Prabang. Om man vælger Luang Say Residence guderestaurant eller centralbyens utallige hyggelige restauranter, så fornægter den franske fortid sig bestemt ikke. Sikke et sted!
Luang Prabang kulminerer på den lille halvø, der udgør den gamle bydel, hvor Nam Khan-floden og Mekong-floden løber sammen.

Overnatning i Luang Prabang

Morgenmad og frokost er inkluderet.

low Boat til Luang Prabang ad Mekongfloden

Et par af dagens højdepunkter:

 • Wat Xieng Thong, opført i 1560 af kong Setthathirath
 • Panoramaudsigt over Luang Prabang fra Mt. Phousi
 • Luang Prabangs aftenmarked

Vi nyder morgenmaden og møder vores guide, der tager os med rundt til nogle af kongebyens kulturelle højdepunkter. Vi besøger et af byens smukkeste og mest betydningsfulde kongetempler, Wat Xieng Thong, opført i 1560 af kong Setthathirath. Smukke træudskæringer og rigt dekoreret, templet er et sandt mesterværk af laotisk arkitektur. Tæt ved ligger det gamle kongepalads, opført i 1920'erne af franskmændene og bolig for kongefamilierne, indtil kommunismen tog magten i 1975.

Vi går de 328 trappetrin til det hellige bjerg Mount Phousi, hvilket er alle anstrengelserne værd, da vi fra toppen har en vidunderlig panoramaudsigt over Luang Prabang og de omkringliggende bjerge. Ved templet Wat Chom Si på bjergets top ser vi laotisk troende købe små fugle i bur. Tanken er, at man overfører sine problemer til fuglen, slipper den løs, og når den så dør, forsvinder problemerne med den.

Byens aftenmarked er et eldorado for de, der sætter pris på at handle på lokale markeder med kunsthåndværk. Mange af varerne er lavet af de omkringboende minoriteter, der også selv kommer på markedet og sælger.

Overnatning i Luang Prabang

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Luang Prabang, byrundtur

Et par af dagens mulige oplevelser:

 • Oplev den gamle ovedstad fra cykel
 • Landbrugsbesøg eller afslapning

Til de morgenfriske vil vi anbefale, at I står tidligt op for at overvære munkene, der ved daggry samler almisser og ris hos de lokale.

Vi ser byens indbyggere tage opstilling langs gaderne, inden munkene går gennem gaderne i lange rækker, iklædt orange klæder og madskålen under armen. Slå vejen forbi det lokale morgenmarked, der primært besøges af de lokale indbyggere. Her sælges foruden friske grøntsager, frugter og kød også alverdens usædvanlige fødevarer som slanger, flagermus, ristede rotter, frøer og grillede insekter. Dagen er på egen hånd til oplevelser i Luang Prabang, der er gode muligheder for at leje cykler og nyde byen charmerende og stemningsfulde gader. 

Det er denne dag muligt at tilkøbe en morgenudflugt til et nærliggende landbrug, hvor man kan prøve at være med til nogle af dagens gøremål. Smøg bukserne og ærmerne op og vær med til at plante/høste ris, styre vandbøflen der trækker ploven, høste diverse grøntsager og meget mere. Landbruget "Living Land Farm" er et projekt for at hjælpe lokalsamfundet med dyrkning af ris, grøntsager og urter. Landbruget sælger produkterne til restauranterne i Luang Prabang og støtter uddannelse for underprivilegerede børn.

Overnatning i Luang Prabang

Morgenmad er inkluderet.

Luangprabang-Laos

Da Luang Prabang er en fantastisk hyggelig by, har vi heldigvis hele formiddagen på egen hånd til at nyde stemningen i byen. Først på eftermiddagen er der transport til lufthavnen, og hjemrejsen påbegyndes mod København.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Rejse-til-Laos

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Velkommen hjem

Dag 16
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 30. apr. 2020
26.998,-

1. okt. - 10. dec. 2020
26.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
26.998,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Visum til Burma
 • Visum til Laos (fås ved indrejse, husk pasfoto og ca. 35 USD)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Ballonflyvning over Bagan
Ballonflyvning over Bagan
Pris fra 2.598 kr./person
Halvdagsudflugt til Living Halvdagsudflugt til Living Farm Land Farm
Udflugt til Living Land Farm
Pris fra 898 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til april . (Rejsen kan ikke gennemføres i regntiden ultimo juni til primo september)

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vejret i Laos: Se vejret i Luang Prabang, Laos, her 

 

Ballonflyvning over Bagans tempelområde er en enestående oplevelse. Afhentning på hotellet ved 5-tiden, ballonen letter ved solopgang og flyver en lille timestid over Bagans templer og i klart vejr har vi udsigt til Mount Popa.

Ballonflyvningen er muligt fra oktober til marts og vi anbefaler at du booker i god tid, da der kan være udsolgt flere måneder i forvejen.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik