Forlængelse Chitwan nationalpark - Deluxe

Prisen for dette tilkøb: Fra 6.898,-

Tag på næsehornssafari i Nepals mest berømte nationalpark.

Safari betyder "rejse" og Nepal byder på en unik mulighed for naturrejser i kombination med en forunderlig kulturoplevelse. Det fås ganske simpelthen ikke bedre. På en safari tilrettelægger vi dagene efter dyrenes aktiviteter. Det vil sige: høj aktivitet morgen og aften, da det kan være varmt midt på dagen i Nepals lavland.

Overnatning på Bahari Jungle Lodge.

Barahi Jungle Lodge Chitwan ligger fantastisk direkte ud til Chitwan National park på et forrygende stort stykke land på 12 hektar. Der er knap 40 flotte værelser samt en suite med egen pool og pejs mv.PROGRAM
Tre dages program til safari i Chitwan Nationalpark

1. dag: Til Chitwan
Fra Kathmandu er det en smuk køretur ud af dalen over Thankot-passet til Trisuli-floden, hvor du ser en masse små landsbyer og nogle gange folk på Rafting-tur. Herfra køres til Prithvi Highway og videre ud af bjergegnene til Nepals lavland, Terai, og dens livlige småbyer og åben skov med vekslende udsyn. Midt på eftermiddagen nås den berømte Chitwan National Park, der med sine 932 km2 ligger omkring Narayani-floden.

Parkens biotoper er afvekslende - højstammet, tør skov veksler med lavere, tættere skov, roligt flydende floder med sandbanker og vidtstrakte græsstepper. Fra det komfortable lodge foretages udflugter i jeep, i dog-out kano og til fods.

Frokost og aftensmad er inkluderet.


2. dag: Chitwan - jeepsafari og tharudans
Chitwan blev etableret i 1973. Parken er kendt for sin bestand på flere hundrede indiske pansernæsehorn - nogle enorme basser. Det er en betagende oplevelse i parkens ro at se sådan en kæmpe roligt tage sit aftenbad i solnedgangens skær, mens skyggerne bliver lange og farverne intensiveres efter en lang dag i skarpt sollys.

På de daglige jungleture kan du se flere hjortearter, manguster, oddere, gavial og den mere frygtindgydende sumpkrokodille, Marshmugger og den sjældne, fiskeædende Gharial krokodille. Her er også rovdyr, endda mange: tigeren, med det flotte navn Bengalsk Kongetiger, har en ganske fin bestand og ses dagligt et eller andet sted - men skoven er ret tæt, så tigeren kan være svær at få set. Læbebjørn og leopard er to andre rovdyr, du kan være heldig med at se, i meget sjældne tilfælde, kan Junglecat også ses.

Chitwan har mere end 450 fuglearter - det største antal, der er registreret et enkelt sted i Nepal. Allerede før solopgang galer den vilde morgenhane, påfuglene skriger og bulbulerne indleder deres sang. Senere flyver flokke af flere arter papegøjer ud, spætter trommer og rovfuglene liver så småt op. Farvestrålende isfugle og biædere af flere arter og størrelser tiltrækker sig opmærksomheden. Det er fascinerende at se, hvordan de mange fuglearter har delt områderne op mellem sig. I skoven giver lyden fra de mange fugle en lydkulisse, du kun finder i troperne.

De daglige aktiviteter er mange. Allerede før solopgang er der vækning med early morning tea - et engelsk levn, der er perfekt som opstrammer før nogle timers tur ud i vildnisset, enten til fods eller i jeep.

Om eftermiddagen - i timerne før solnedgang - bliver vildtet aktivt igen og det er nu tid for yderligere bådtur, gåture og jeeptur.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.


3. dag: Til Kathmandu
Vi skal på en sidste safaritur i Chitwan inden morgenmaden. Efter morgenmaden kører vi i lufthavnen ved Baratpur og flyver tilbage til Kathmandu (eller Pokhara), hvor turen slutter. Morgenmad er inkluderet.

TilvælgTilbage til rejsenSe Bahari Lodge

Priser


1. september - 10. december 2024
6.898,-

5. januar - 31. maj 2025
7.298,-