Antal dage: 23
Priser fra: 92.000,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Den store Antarktis rejse

Det helt store polareventyr på Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis


Afrejse fra København mod Argentina. 

Mad på flyrejsen er inkluderet

Vi ankommer til Ushuaia i den allersydligste del af Argentina. 

Ushuaia går ofte under tilnavnet "Fin del Mundo" eller "Verdens Ende", da det for de fleste rejsende hertil føles som om, man næppe kan komme længere væk. For rejsende til Antarktis er Ushuaia dog kun det sidste stop, inden den virkelige rejse til verdens ende begynder.

Ushuaia ligger i den argentinske provins Tierre del Fuego, og byen har samtidig æren af, at være den sydligst beliggende større by på kloden. Bylivet er dog på ingen måde byens største trækplaster for turister, der typisk tager hele vejen hertil for at opleve den fantastiske natur, byen har at byde på; på trods af sin status som by ligger Ushuaia nemlig omkranset af de høje, hvide Andesbjerge, grønne dale og søer samt Ushuaia Bugt, der er porten til rejsen mod Antarktis. 

Overnatning i Ushuaia.

I dag starter eventyret for alvor, når vi går ombord på MV Plancius eller MV Ortelius mod Falklandsøerne. Skibet byder bl.a. på flotte kahytter, en fuldt udstyret bar og en restaurant, hvor der serveres kød-, fiske- og vegetariske retter, efter eget valg.

Dagens sejlads går gennem den smalle Beagle Channel for foden af Andesbjergene, der er en af bare tre passager, der fører væk fra Argentina og mod Antarktis. Omkring os pryder snedækkede bjerge landskabet, mens klippeskranter dominerer udsigten mod kanalen.

Sejlturen gennem Beagle Channel byder på fantastiske naturoplevelser med dybe vandfald, der løber ned ad bakkerne, og grønne enge langs vandkanten. Landskabet kan dog på ingen måde måle sig med det smukke, overvældende ishav, vi er på vej til i løbet af de næste par dage.

Ved udgangen af Beagle Channel bevæger vi os ud på det åbne hav mellem det sydamerikanske kontinent og Antarktis. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

I dag fortsætter rejsen over det sydlige Atlanterhav mod Falklandsøerne. 

Havet byder på friske, salte briser, men vandet er roligere og bølgerne mindre end i Drakestrædet mellem Sydamerika og Antarktis. I bølgerne under os kan vi være heldige at spotte hvaler, og i luften over os flyver enlige albatrosser med deres enorme vingespand og mange andre antarktiske fuglearter omkring.

Undervejs er der flere foredrag på skibet, hvor geologer og biologer fortæller levende om rejsens destinationer i den rækkefølge, vi besøger dem. Vi vil hører om alt fra fotografering til Antarktis, South Georgia og Falklandsøernes geologi, dyreliv og historie, fra de første opdagelsesrejsende til den moderne udforskning af øerne og det frosne kontinentet. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

I dag ankommer vi til Falklandsøerne, der er første stop på rejsen rundt i Atlanterhavet, inden vi når det frosne Antarktis.

Øerne er et særligt godt sted at spotte fugle, da flokke af Albatrosser og pingviner yngler her. I forhold til dyreliv kan øerne ikke måle sig med naturparadiset South Georiga, men øerne er bestemt et besøg værd. 

Vi besøger Carcass Island, der har et rigt fugleliv. Magellan og gentoo pingiviner yngler på øen, ligesom mange andre fuglearter kalder øerne deres hjem. 

På Saunders Island kan man se de store albatrosser ankomme og flyve fra øen. Deres landinger er en klodset affære og er særdeles underholdende at se på. Skarve, kongepingviner og gentoo pingviner holder også til på øen.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Falklandsøerne har en lang og kompliceret historie, der strækker sig over mere end 500 år. Øerne har været koloniseret siden det 18. århundrede, og de kontinuerlige stridigheder om suverænitet førte til krig mellem England og Argentina så sent som i 1982.

Vi besøger hovedstaden Port Stanley, hvor den Victorianske kolonisering har sat et tydeligt præg på farverige huse, velfriserede haver og engelske pubs. Ved havnen kan man se skibe, der har ligget der i århundreder, og byen har også et lille museum dedikeret til Falklandsøernes historie. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og Aftensmad er inkluderet.

Efter nogle dages udforskning af Falklandsøernes natur og kultur hopper vi igen til søs og sætter kursen mod South Georgia.

Vi krydser den antarktiske konvergens, polarzonen på vej mod klodens mest isolerede kontinent. Vi bemærker, hvordan temperaturen falder mærkbart i løbet af nogle få timer. Varmt og koldt hav mødes, og sammenstødet mellem vandene sender næringsrig plankton mod overfladen. Fænomenet tiltrækker store flokke af havfugle til området, der gør rejsen til et dyrskue af fuglearter.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rejsen over Atlanterhavet mod South Georgia fortsætter. 

Undervejs fortæller forskere ombord på skibet om South Georgias forunderlige dyreliv og hvalfangerhistorie. 

På rejsen får vi selskab af diverse havfugle og er vi heldige, kan vi spotte hvaler på ruten og på vej ind mod South Georgias kyst. Smukke, sneklædte bjergtoppe dukker op i horisonten, når vi nærmer os South Georgia.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Vores første destination på det smukke South Georgia er Prion Island, som ligger i den nordlige ende af øgruppen. 

Prion Island er en elsket yngledestination for de store albatrosser. Fra januar ruger hunnerne på æg eller plejer deres nyfødte unger. 

South Georgia er et mekka for dyreelskere, der her får helt unikke muligheder for at observere dyrene på tætteste hold i uforstyrede naturlige, vilde omgivelser. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Fortuna Bay er et fantastisk sted at opleve kongepingvinerne i færd med at pleje deres unger. De små, brune unger er dækket af bløde dun, som de mister, når de bliver ældre, og den flotte grå-hvide dragt med de gyldne kinder træder frem. Indtil da kaldes ungerne ofte "kiwifrugter" grundet ligheden mellem frugten og den dunede brune fjerpragt. 

Fra Fortuna Bay følger vi i den berømte polaropdagelsesrejsende Ernest Shackletons fodspor til den lille spøgelsesby, Stromness, hvor hvalfangere holdt til fra midten af det 18. århundrede til starten af det 19. århundrede. Stien bugter sig over bjergpasset bag Shackletons Vandfald og går gennem sumpområder, hvorfor der udleveres gummistøvler på skibet for at undgå særdeles fugtige sokker, når dagen er omme. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Salisbury Plain, St. Andrew's Bay og Gold Harbour er lig med dyreliv til den helt store guldmedalje!

South Georgia er hjem for enorme flokke af ynglende pingviner og søløver. I sommerhalvåret (vores vinter) udgør områderne nogle af verdens største ynglestrande for pelssæler, ligesom de tre største kolonier af kongepingviner på hele South Georgia holder til her. Millioner af sæler og pingviner yngler her, og de store flokke er et syn for guder for enhver dyre- og naturelsker.

Med de hvide bjerge som baggrundstæppe kan man her komme helt tæt på dyrene. Der er selvfølgelig tale om en "nok se men ikke røre"-situation, men man kan blive helt forundret over, hvor gerne dyrene nærmer sig mennesker af egen fri vilje. Dyrene har nemlig ingen naturlige fjender på South Georgia, og de er derfor ikke forbeholdne overfor at skabe kontakt. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Grytviken er, til mange overraskelse, en permanent beboet flække på South Georgias øst side. Den tidligere hvalfangerstation giver et autentisk indblik i det sene 1800-tal og tidlige 1900-tals hvalfangerkultur og -historie. Resterne af de gamle hvalfangerskibe ligger stadig og hviler i vandkanten, ligesom man kan besøge et lille museum og stationen, hvor hvalerne blev skåret ud og fedtet kogt. 

Nordmændene kom hertil omkring midten af det 18. århundrede og med sig tog de bl.a. deres rensdyr, der siden hen blev en af South Georgias talrige indbyggere, som man kan møde på hele øen. Sammen med masser af pingviner og sæler, holder de også til i selve Grytviken by, der er smeltet ind i landskabet.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Efter nogle fantastiske dage på South Georgia vender vi nu skuden mod Antarktis. 

Vi sejler over Atlanterhavet og vi kan forvente, at der ligger is på havet på dele af ruten. Undervejs oplyses og underholdes vi af spændende foredrag om Antarktis geologi, geografi, historie, dyreliv og fotografering. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

På vej mod Antarktis gør vi stop ved South Orkney.

Hvis forholdene tillader det, besøger vi Orcadas Base, en argentinsk forskningsstation på Laurie Island. Forskningsstationen er et fascinerende sted, der giver indblik i forskernes arbejde, og som samtidig giver en fantastisk udsigt ud over gletcherlandskabet. 

Tillader forholdene ikke et besøg på  Orcadas Base, lægger skibet i stedet til ved Shingle Cove på Signy Island.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

De første antarktiske isbjerge kan efterhånden skimtes, og vi ser, hvordan de kommer tættere og tættere på. Frosne istoppe og gletchere indtager langsomt landskabet, efterhånden som vi nærmer os Antarctic Sound: Det sande verdens ende.

Dagene ved det antarktiske kontinent byder på udflugter fra skibet ca. to gange dagligt eller oftere. Loven foreskriver, at maks. 100 mennesker må gå i land på et givent sted på Antarktis ad gangen. Her giver MV Plancius/MV Ortelius beskedne størrelse os for alvor en fordel over de billigere, større skibe, da det lave antal passagerer sikrer, at der vil være ingen eller kun meget beskeden ventetid på at gå i land. Samtidig kan den enkelte gæst tilbringe mere tid med foden på det antarktiske kontinent - en gode, vi hilser hjerteligt velkommen, når nu vi er rejst hele vejen til verdens ende!

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Vi er nu ankommet til rejsens ultimative mål: det endeløse ishav, Antarktis.

Vi sejler ind i det fortryllende, lydløse Antarctic Sound og undervejs bliver vi beriget med de smukkeste landskaber og udsigter ud over det frosne, antarktiske kontinent. Isbjerge og store isblokke driver forbi os gennem vandet; her, ved verdens ende, synes stilheden i sandhed øredøvende.

Der er mange muligheder for at gå på opdagelse på land, og rejsen fra skibet til landet foregår via Zodiac-bådene. Paulet Island er et muligt første stop, og her byder store flokke af pingviner os velkommen.

Chancen for at blive blandt de få, der kan prale af at have sat foden på Antarktis fastland byder sig for første gang ved Brown Bluff. Når vi står med fødderne solidt planten på planetens syvende kontinent, som kun de færreste, mest eventyrlystne rejsende besøger, synes målet med hele rejsen at være nået. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Afhængig af forholdene går dagens rute enten langs den antarktiske kyst ved Bransfield Strait eller mod Sydshetlandsøerne, som ligger 150 km fra det antarktiske fastland. 

Undervejs er der gode muligheder for at spotte hvaler i det åbne hav langs isklipperne samt flokke af søløver og pingviner på land. Spotter vi hvaler, giver en hurtig tur i zodiac-bådene mulighed for at møde havents kæmper helt tæt på. 

Sydshetlandsøerne er en øgruppe bestående af 11 store og en række små øer, som flere stater gennem tiden har forsøgt at gøre krav på. Men øerne hører officielt til Antarktis, og Antarktistraktaten, der forhindrer enhver stat i at gøre krav på Antarktis, stiller sig derved i vejen for, at nogen stat officielt kan gøre krav på øerne. Det har dog ikke forhindret Argentina (som har underskrevet Antarktistraktaten) i uofficielt at have betragtet Sydshetlandsøerne som en del af argentinsk Antarktis siden 1943.

Størstedelen af Sydshetlandsøerne er permanent dækket af is, men der findes flere vulkaner på øerne, der er med til at give landskabet et smukt, bakket udseende, der er en fryd for enhver fotograf, amatør som professionel.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rejsens sidste destination på Antarktis er Lemaire Channel.

Her er flere fantastiske muligheder for at opleve den overvældende antarktiske natur i al sin pompt og pragt. Skibet glider gennem et fredfyldt polarparadis, dekoreret af is og sne så langt øjet rækker. Isbjergene tårner sig højt mod himlen og får isbryderen til at synes ufattelig lille: Her kan vi virkelig mærke, at vi er langt hjemmefra. 

Dagen byder på masser af muligheder for at udforske kystlinjen i zodiac-bådene og gå i land ved bugtenes rolige, beskyttede vande. På isflagerne langs kysten hviler sælerne sig i solen og nyder isens beskyttelse fra havets rovdyr - man må håbe, at sælen har valgt en isflage, der er så stor, at spækhuggere og hvaler ikke kan vælte den omkuld og derved tvinge sælen ned fra sit beskyttede hvilested. 

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.  

Efter flere dages eventyr på Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis med naturoplevelser af den helt store slags, er det tid til igen at sætte retning mod Argentina.

Rejsen går via åbent hav gennem Drakestrædet. Vi forventer høje bølger og et levende hav, da vandene mellem Argentina og Antarktis er blandt de mere aktive. Det skyldes i høj grad, at strædet er relativt smalt i forhold til mængden af vand, der passerer igennem her fra Stillehavet til Atlanterhavet. Til dem med følsom mave anbefaler vi at medbringe søsygepiller til rejsen.

Vi slapper af og nyder skibets gode faciliteter, mens vi bearbejder de mange indtryk, dagene har budt på.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Rejsen over Drakestrædet fortsætter.

Undervejs ser vi, hvordan livet omkring os forandrer sig. I bølgerne under os kan vi være heldige at spotte hvaler, og i luften over os flyver enlige albatrosser med deres enorme vingespand og mange andre antarktiske fuglearter omkring.

Overnatning på skib.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Det fantastiske rejse til Falklandsøerne, South Georgia og det frosne Antarktis er nu slut, og vi ankommer rige på oplevelser tilbage til Bugten i Ushuaia. Her føles vejret mildt efter dagene på havet med den stærke, salte brise, og ved ankomsten til byen kan vi rigtig mærke, at vi nu er tilbage i civilisationen. 

Om eftermiddagen er der afgang mod Buenos Aires.

Landets hovedstad har lidt over 17 millioner indbyggere, forstæder inkluderet. Byen byder på alt fra caféer og restauranter til specialbutikker, som ligger gemt inde bag kolonitidens smukke gamle husfacader. I gamle dage tiltrak Buenos Aires armenske, polske, spanske og italienske immigranter, som frem til i dag har sat et interessant og unikt præg på byen.

Overnatning i Buenos Aires.

Morgenmad er inkluderet.

Vi har formiddagen til få de sidste indtryk af Buenos Aires.

Den centrale del af byen bliver kaldet Sydamerikas Paris på grund de mange brede boulevarder og fantastiske arkitektur. Byen er som landet en blanding af alle mulige folkeslag, men det er italienerne, som i særlig grad har sat deres præg på byen fra det gamle havnekvarter La Boca, San Telmo hvor tangoen opstod og til de mange modebutikker på den lange gågade Florida.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet.

Ankomst til Denmark efter et fantastisk eventyr til klodens mest isolerede kontinent.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
17. jan. - 8. feb. 2020
103.000,-

29. okt. - 23. nov. 2020
92.000,-

30. nov. - 22. dec. 2020
93.000,-

18. dec. 2020 - 9. jan. 2021
102.000,-

15. jan. - 6. feb. 2021
107.000,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-Buenos Aires-Ushuaia/Ushuaia-Buenos Aires-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Transport lufthavn-hotel 
 • Overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 1 nat på hotel Altos i Ushuaia
 • 1 nat på hotel Clasico i Buenos Aires
 • 18 nætter i delt fire-sengs kahyt på MV Ortelius/MV Plancius
 • Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet på MV Ortelius/MV Plancius
 • Foredrag om Antarktis på MV Ortelius/MV Plancius
 • Zodiac-ture i vandet ved Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia 
 • Informationsmateriale om Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia 
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Topersoners kahyt med koøje
Opgrader til topersoners kahyt m. koøje
Pris fra 16.900 kr./person
Topersoners kahyt med vindue
Opgrader til topersoners kahyt m. stort vindue
Pris fra 21.000 kr./person
Superior kahyt med dobbeltseng
Opgrader til Superior kahyt m. dobbeltseng
Pris fra 35.500 kr./person
Praktisk information

Rejsetid: November til marts

Type: Individuel naturrejse

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med fastsatte afrejsedatoer til Antarktis, men med mulighed for forlængelser til bl.a. Argentina og Chile

Overnatning: fire-sengs kahyt på skibet, delt dobbeltværelse på hotel

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik