Kenyas hovedstad: Nairobi

På en rejse til Kenya kan du opleve landets hovedstad, Nairobi. Nairobi ligger mellem byerne Mombasa og Kampala. Desuden bor der ca. 2,1 millioner indbyggere i Nairobi, og tæller man også forstæderne med, er der mere end 3 millioner indbyggere. Byen har en beliggenhed på 1700 meter over vandet. Det betyder, at der er et dejligt og behageligt klima i byen.

På en tur til Nairobi kan du opleve Karen Blixens farm. Karen Blixen, den danske, anerkendte og meget beundrede forfatter og digter, boede nemlig flere år i Kenya. I dag er hendes hus blevet lavet om til museum. Alligevel er det klart besøg værd. Desuden kan du i Nairobi både opleve byen som er en cosmopol, men også besøge de mange skønne grønne parker som byen byder på.

Se alle vores rejser til Kenya


Besøg Kenyas hovedstad med Kipling Travel

Hos Kipling Travel bestræber vi os på, at du får lige præcis den rejse du drømmer om. Derfor tilbyder vi flere rejser, hvor du både kan opleve den fantastiske hovedstad Nairobi, komme på badeferie eller opleve den fascinerende natur, ved at tage på safari.

Nairobi har en masse at byde på. Der er både høje skyskrabere, shopping centre, grønne parker og fantastiske restauranter. På en af vores ture til Kenya, kan du opleve den legendariske restaurant Carnivore, hvor du kan blandt andet kan få serveret zebra, struds eller krokodille.

Læs mere om rejsen her


Fra sumpområde til cosmopol

Men Nairobi har ikke altid været en moderne cosmopol. Nairobi blev etableret i 1899. Byen opstod under en konstruktion af en jernbane. Dengang var byen blot et sumpområde.Derfor blev Nairobi opkaldt efter en vandhul, som de lokale kaldte Enkare Nairobi. Selve navnet Nairobi betyder derfor “koldt vand”.

Desuden har Nairbobi ikke altid været hovedstaden i Kenya. Til at starte med var det hovedstaden i Britisk Østafrika. Efter Kenyas selvstændighed i 1963, blev Nairobi hovedstad i Kenya. I dag huser byen flere hundrede internationale virksomheder og mere end 1000 virksomheder fra Kenya. Det kan gøre det helt svært at forstå, når man besøger byen, at det engang bare var en sump.