Tanzania & Zanzibar

Tanzania & Zanzibar

Skrevet af:

Det har været en hel fantastisk ferie -

Det har været en hel fantastisk ferie - super safari i Tanzania, hvor vi har set vildt mange dyr - ret overvældende. Zanzibar er et lille paradis med sunshine, turkis hav og hvidt, hvidt sand blødt som mel.

Tanzania er et af de mest stabile lande i Afrika. Til trods for at her lever næsten lige mange kristne og muslimer, lever man fredeligt side om side. Her er overraskende gode landeveje ud til nationalparkerne. Regeringen er nu begyndt at presse masaierne til at gå i skole. Masaierne har deres egne landområder, hvor de hovedsageligt vogter flokke af geder og køer. Deres hovedmåltid består af varmt blod fra koen blandet med mælk. De er altid klædt i den karakteristiske røde klædedragt og er meget slanke og adrætte.

Krybskytteri forekommer desværre stadig. Hvor man skulle tro, at det var de fattige lokale, der dræber de fredede dyr, viser det sig, at det er styret oppe fra. Tit er det den øverste chef for nationalparken, der står i ledtog med en minister eller to, som har de rette forbindelser til afsætning af næsehornet og elefantens horn og stødtænder. Disse er meget efterspurgt især i Vietnam og Kina, der bruger det i medicin og viagra..!!

Vi havde fuld fart frem på safarien - nærmest fra 06.00 - 18.00 hver dag, men så så vi også fantastisk mange smukke dyr. Vi var heldige at se The Big Five, og helt usædvanligt så vi en stor, flot leopard kravle ned fra et træ, og uden at værdige os et blik, spadsere tæt forbi safaribilen. Desuden så vi 3 han geparder, som knurrende så hinanden an, indtil de opdagede, at de alle var hanner, hvorefter de kunne slappe helt af, da de ikke skulle konkurrere om en hun leopard….Vi studerede også flere løvefamilier ret tæt på. Store elefantflokke så vi på afstand, og det meget sky næsehorn så vi kun igennem kikkerten. Smukke giraffer, gazeller, zebraer samt bøfler oplevede vi i større flokke - der var et imponerende rigt dyreliv..

Migrationen af 2 mio gnuer og 1 mio gazeller og zebraer var ved sin opstart fra Serengeti Nationalpark, Tanzania i syd til Masai Mara i Kenya mod nord - fantastisk syn at se de mange dyr samles ude på savannen.

Desuden så vi en lille gazelle blive født. Inden for 6 min. var den på benene, og begyndte at die, hvorefter den stille og roligt fulgte efter sin mor - fantastisk rørende syn.

Jeg vågnede en nat i canvas teltet ude på savannen ved, at et stort dyr gnubbede sig op af teltdugen ud for min seng - det var lidt svært at falde i søvn igen, da vi ikke turde åbne teltet for at se, hvilket dyr der var på besøg..!! Næste dag kunne de lokale ud fra størrelsen på den kæmpe store lort foran teltet konstatere, at det var en buffalo på 600 kg, der havde være på besøg..!!

Vi så heldigvis ingen slanger, men efter vi fløj fra Kilimanjaro, havde det regnet et par dage, så slangerne var kommet op af deres huller, og der var set både pyton- og cobra slanger....!!!! Kilimanjaro, som er 5892 m, var et flot syn med evig sne på toppen og isblå gletchere.

Vi oplevede også at sidde fast med land cruiceren i et stort og dybt mudderhul, som vi ikke kunne komme op af, til trods for at vores dygtige guide og chauffør, Simon gjorde sit bedste. Vi sank dybere og dybere ned i mudderet, og var ikke helt stolte af situationen, da vi var langt væk fra alt og alle med de vilde dyr rundt omkring os. Efter en times tid nåede hjælpen, som Simon havde kaldt over ranger radioen, frem til os. I øvrigt havde vi safaribilen for os selv alle dagene, så det var ren luksus.

På Zanzibar slappede vi af og nød livet i fulde drag. Hotel Langi Langi er nok det bedste hotel på den nordlige del af øen. Super beliggenhed, tropisk have, små hyggelige hytter med tag af palmeblade. Lækker, sund morgenbuffet på den skønne udendørs terrasse. Vi solede på soldækket, som var bygget på pæle ude i vandet. Vi var også heldige med vejret - sunshine hver eneste dag.  Pragtfuldt klima med en dejlig tør varme, så ingen svede/hedeture….!!!!

 

Jeg ser tilbage på en forrygende ferie med mange spændende oplevelser og yderst godt tilrettelagt - det eneste minus er, at tiden gik alt for hurtigt..

 

Jette Torp

 

Kipling Travels Travels Serengeti-Ngorongoro-Zanzibar rejse