Efterårsferie – Rejs i efteråret med Kipling Travel

Når du rejser i efteråret, skal du være opmærksom på, hvordan klimaet udfolder sig i det land, du ønsker at rejse til. Da klimaet varierer verden over, er der derfor også forskel på, hvor du får de bedste forudsætninger for en tør, stabil og varm rejse hen over efteråret. Hos Kipling Travel har vi udplukket de rejsemål, vi mener er de bedste at tage til hen over efteråret. I Danmark oplever vi efteråret som værende yderst regnfuldt og til tider rigtig koldt og deprimerende. Dette er imidlertid ikke udfaldet for andre lande rundt om i verdenen, hvorfor der er gode muligheder for at komme på en oplevelsesrig ferie hen over denne årstid.

En af de helt store fordele ved at rejse hen over efteråret er at det er uden for højsæsonen, hvilket gør, at der på de fleste destinationer er færre turister, end man vil opleve hen over sommeren eller vinteren. Det betyder også, at man mange gange vil kunne få sin rejse til en mere fordelagtig pris. Når det kommer til rejsemål, er det særligt Afrika og Asiens højland, der viser sig fra sin bedste side på denne tid af året. Den sydlige halvkugle har sit “forår” på denne tid af året, hvilket giver Afrika de mest optimale forhold for en rejse, da temperaturerne stadig er på et niveau, der for de fleste vil føles behageligt.


Efterårsferie i Afrika

En Afrikarejse er yderst unik henover efteråret. Dette er særligt gældende for de sydcentrale lande som Tanzania, Zanzibar og Kenya. Her er vildtvandringen fra Serengetisletten i Tanzania til Masaiområdet i Kenya på sit højeste, og der er derfor de bedste forudsætninger for at opleve det helt igennem unikke dyreliv, Afrika har at byde på. Afrika har sin tørre periode over efteråret, hvorfor alle vores destinationer i Afrika er ideelle at rejse til henover efteråret. Sydafrika er det eneste land man skal være varsom med. En rejse til Sydafrika tager sig bedre ud i foråret, da mængderne af regn er på sit minimale her.

Rejser til Afrika


Efterårsferie i Asien

Planlægger du en rejse til Asien henover efteråret, er det særligt højlandslandene, der tager sig bedst ud i disse måneder. Nepal, Indien, Bhutan, Kina og Tibet oplever de mindste regnmængder henover efteråret. Landene er derudover et besøg værd henover efteråret, da der er et behageligt klima i højlandet. Vinteren har endnu ikke ramt bjergene, og varmen fra sommeren dulmer stadig, hvilket gør det behageligt at tage på en rundrejse, trekkingferie eller kulturferie i landene.

Rejser til Asien


Efterårsferie i Europa

Efter en varm sommer er der stadig områder i Europa, der tager sig rigtig godt ud for en ferie hen over efteråret. I Sydeuropa er temperaturerne stadig på et niveau, der gør denne del af kontinentet yderst behageligt at rejse til. Dette gælder lande som Italien, Spanien, Portugal og Frankrig. En efterårsferie i Europa er meget overskuelig, da det ikke kræver mange timer i fly, før man befinder sig under varme himmmelstrøg. En rejse til Sydeuropa er den perfekte start på den kommende mørke vinter, og der er gode muligheder for at lade det sidste skud d-vitamin op.

Rejser til Europa


Efterårsferie i andre lande

I efteråret viser Centralasien sig fra sin bedste side. Her er varmt, men med behagelige temperaturer. Centralasiens til tider ulidelige temperaturer oplever et dyk henover efteråret, hvilket giver rigtig gode forhold for en rejse hertil. En smuttur til Qatar eller Uzbekistan er anbefalelsesværdigt i denne periode. Herudover tilbyder Kipling Travel en unik fiskeferie ved golfkysten uden for Florida i USA. Her er vejrforholdene helt unikke for en efterårsferie med hajfiskeri og fiskeri af fisk med en kampvægt på op til 300 kg.