Antal dage: 5
Priser fra: 5.998,-
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Moche kulturen i det nordlige Peru


Afhentning på hotellet og kørsel til stationen. Køredag i bus nordpå langs Stillehavskysten til Trujillo, landets tredjestørste by. Efter en bustur på omkring syv timer bliver vi fragtet det sidste stykke til det centralt beliggende hotel i den historiske bydel.

Trujillo blev grundlagt af den spanske ’conquistador’ Pizarro i 1534. Byen har formået at bevare sin herlige koloniatmosfære, og den historiske bydel er spækket med klassiske gamle kolonipalæer, kirker og dejlige pladser. Den centrale plads kaldes, som i mange andre latinamerikanske byer, Plaza de Armas, og den domineres af Catedral de Trujillo og flankeres af mange smukke kolonibygninger.

Programmet for de følgende dage kan variere en smule, og rækkefølgen på de forskellige aktivteter kan blive ændret grundet f.eks. vejrforhold, men nedenstående er et eksempel på, hvordan programmet kunne se ud.

Overnatning i Trujillo på El Brujo Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

Trujillo

Efter morgenmaden påbegynder vi en privat heldagstur. Her er et eksempel på, hvordan dagens program kan se ud:

Vi kører til Chan Chan adobebyen, der var hovedstad for regionens dominerende stamme – Chimuerne. Adobe er en karakteristisk mursten lavet af naturlige materialer og tørret i solen, og disse sten udgjorde nogle af datidens byggeklodser. Chan Chan blev bygget omkring år 1300 e.kr. Byen blev sidenhen erobret af de allestedsnærværende inkaer, selv om enkelte patriotiske lokalguider mener at vide, at det var Chimuerne, der erobrede byen fra inkaerne. Chan Chan regnes for at være verdens største adobeby med sine 28 km2, og man anslår, at byen i sin storhedstid under Chimu-herredømmet husede 50.000 indbyggere i de 10.000 konstruktioner, der omfattede alt fra paladser til begravelsespladser.

På vanlig destruktiv vis blev området plyndret ved spaniernes ankomst. Enkelte områder af byen er nænsomt restaureret, og vi kan her opleve mure, smukt dekoreret med inskriptioner og figurer.

Turen går videre til Chimuernes sol- og månepyramider, der anslås til at være omkring 700 år ældre end Chan Chan. Solpyramiden er den største i både omfang og en højde på 45 meter, og det vurderes, at der er brugt 140 millioner adobesten til at bygge den.

Fra sol- og månepyramiderne køres til den hyggelige fiskerby og tilholdssted for boheme-typer Huanchaco, kendt for især sine karakteristiske sivfiskerbåde. Der kan være tid til afslapning på stranden og til at iagttage fiskerne, der håndterer deres sivbåde ”caballitos” forbilledligt på Stillehavets bølger; en kunst, der kan føres 1.500 år tilbage til den antikke Moche-kultur, bevist ved fundet af Moche-keramik, hvor sivbådene er afbilledet.

Sidst på dagen returnerer vi til hotellet i Trujillo. En anden vandaktivitet, som kan iagttages i området, er surferne, som tiltrækkes af de mange bølger – og de håndterer ligeledes deres rekvisit forbilledligt.

Overnatning i Trujillo på El Brujo Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 2

En offentlig bus transporterer os på en tre-timers tur fra Trujillo længere nordpå til Chiclayo. Selve Chiclayo har ikke meget at byde på historisk set, men Brüning Museet, som skal besøges næste dag, er af international klasse. På dette kulturhistoriske museum finder vi blandt andet en udstilling om fundet af Lord of Sipans grav, hvor vi kan lære lidt om opdagelsen, inden vi får graven og effekterne at se på et andet museum.

Overnatning i Chiclayo på Inti Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

Trujillo til Chiclayo

Efter morgenmaden tager vi på privat rundtur til flere steder i området.

Brüning Museet er på programmet, ligesom det er planen, at vi kommer forbi Museum of the Royal Tombs of Sipan. Her ligger Lord of Sipans gravsted, der er en af de rigeste grave fundet i Latinamerika, og effekterne af gravkammeret er på udstilling. Gravrøvere fandt Sipan i 1987 og nåede desværre at plyndre en del grave i området, før arkæologer og politi fik sikret området. Det kom til kampe mellem gravrøvere og politi, og mindst én gravrøver blev dræbt i skudvekslingerne. Arkæologer fandt den royale grav kendt som Lord of Sipans grav.

På programmet er også til det spændende arkæologiske område Tucume, der består af 28 pyramider, fundamenter og pladser. Thor Heyerdal har været involveret i udgravninger i denne pyramide-dal, men man har desværre aldrig fundet nævneværdigt rige grave på trods af Tucumes status som en af de vigtigste Moche-byer, da kulturen blomstrede fra år 200 til 850 e.kr. Stedet, hvor Sipans grav blev fundet, Huaca Rajada, kan der også være mulighed for at se på denne dagstur.

Overnatning i Chiclayo på Inti Hotel.

Morgenmad er inkluderet.

dag 4

Vi spiser morgenmad og begiver os til lufthavnen, hvor vi flyver tilbage til Lima.

Morgenmad er inkluderet.

Chiclayo og tilbage til Lima
Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
5. jan. - 10. dec. 2020
7.398,-


INKLUDERET

 • Alle transfers jf. program
 • Bus Lima - Trujillo / Trujillo - Chiclayo
 • Ture og udflugter jf. program med lokal engelsk talende guide
 • Entreer jf. program
 • Overnatning i delt dobbeltværelse
 •  2 nætter på El Brujo Hotel i Trujillo 
 •  2 nætter på Inti Hotel i Chiclayo
 • Morgenmad
 • Indenrigsfly Chiclayo - Lima
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Produktansvarsforsikring

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Kontakt os omkring jule- og nytårspriser. 

 

Tilkøb:

Fly fra Lima til Trujillo i stedet for bus: 850 kr.

Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse

Vejret: Chiclayo

Foredrag
Periode
Peru og Inkariget
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. feb. 2020 kl. 19:30
Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik