Chimbote

Chimbote siges at være den ottende mest befolkede by i Peru, hvor omtrent 371.000 indbyggere har sit hjem. Grundet byens tropiske placering og selskabet fra Andesbjergene, falder der ikke megen nedbør i byen med det subtropiske ørkenklima.


Chimbotes placering

Ved den nord-centrale kyst i Peru ligger byen Chimbote. Med sin placering lige ud til stillehavet ved El Ferrol bugten og mundingen af Lacramarca floden, er Chimbote en særdeles vigtig havneby.

Tilbage i det tyvende århundrede, var Chimbote endda den fiskerihavn med den højeste produktion i verden. Foruden fiskeproduktion, så har byen også en succesfuld stål-industri kørende.


Chimbotes historie

Chim eller chimpu?

Hvor det i mange andre byer er alment, at der hersker en vis tvivl om byens navn, er det i Chimbotes tilfælde mere navnets oprindelse som deler vandene blandt forskere og historikere.

En myte går på, at navnet blev registreret midt i kolonitiden tilbage i år 1774. Navnet skulle stamme fra engang hvor riddere kom til havnen i Chimbote, og ikke kunne vende tilbage grundet mangel på både. Deraf navnet “Chim-bote”, som på castiliansk betyder “ingen båd”.

En anden myte siger, at navnet først kom til i det tyvende århundrede. Her menes “chimpu” at betyde hegn og refererer til byens store industri inden for stål.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.