Chimbote

Chimbote siges at være den ottende mest befolkede by i Peru, hvor omtrent 371.000 indbyggere har sit hjem. Grundet byens tropiske placering og selskabet fra Andesbjergene, falder der ikke megen nedbør i byen med det subtropiske ørkenklima.


Chimbotes placering

Ved den nord-centrale kyst i Peru ligger byen Chimbote. Med sin placering lige ud til stillehavet ved El Ferrol bugten og mundingen af Lacramarca floden, er Chimbote en særdeles vigtig havneby.

Tilbage i det tyvende århundrede, var Chimbote endda den fiskerihavn med den højeste produktion i verden. Foruden fiskeproduktion, så har byen også en succesfuld stål-industri kørende.


Chimbotes historie

Chim eller chimpu?

Hvor det i mange andre byer er alment, at der hersker en vis tvivl om byens navn, er det i Chimbotes tilfælde mere navnets oprindelse som deler vandene blandt forskere og historikere.

En myte går på, at navnet blev registreret midt i kolonitiden tilbage i år 1774. Navnet skulle stamme fra engang hvor riddere kom til havnen i Chimbote, og ikke kunne vende tilbage grundet mangel på både. Deraf navnet “Chim-bote”, som på castiliansk betyder “ingen båd”.

En anden myte siger, at navnet først kom til i det tyvende århundrede. Her menes “chimpu” at betyde hegn og refererer til byens store industri inden for stål.