Callao

Nok er Callao en forstad til hovedstaden Lima. Alligevel rummer byen hele 600.000 chalecos, som er den betegnelse, man bruger for Callaos indbyggere. Callaos havn er den mest ankerkendte og vigtige havn i hele Peru.

Siden kolonitiden har havnen nemlig været et trafikeret område og vigtigt knudepunkt for både handel og søfart. Da Callao ligesom det resterende Peru var underlagt spanske magter, var havnen ikke kun vigtig for Peru, men generelt for al spansk handel i Stillehavet.


Callaos placering

Som forstad og havneby til hovedstaden Lima, har Callao sin beliggenhed på den peruvianske vestkyst. Callao er opbygget på halvøen La Punta, i nærheden af en række andre øer.

Heriblandt kan medtælles øer som San Lorenzo, El Fronton og Palominos. Som øerne ligger og boltre sig i det sydlige Stillehav, sker det ofte, at de får selskab af både søløver og havfugle.


Oplevelser i Callao

Real Felipe - Callaos fort

Real Felipe er et stort historisk fort, opført tilbage i 1700-tallet af spanske tropper. Her holdte spanierne til i et helt år tilbage i år 1826 under Perus uafhængighedskrig. Det smukke runde fort rummer hele 70.000 km2, og er dermed det største fort som spanierne har bygget i Peru.

I år 1847 blev området også besøgt af den danske forskningsgruppe, som udførte den kendte videnskabelige ekspedition Galathea 1. Trods at ekspeditionen er nævnt i utallige historiebøger, så var danskerne ikke begejstret for hvad de så i Callao. I underofficer Benjamin Bruuns dagbog beskrives byen endda som et “usselt fattigt hul”.

Den dag i dag danner Real Felipe fortet rammer for det historiske militæriske museum “Museo del Ejército”. Blandt turister er museet blevet en yderst populær seværdighed, hvor historier og myter opsummeres og genfortælles.

Øen Palomino

Ikke langt fra Callaos kyst ligger en ud af mange øer “Palomino”. En tur herud er næsten en nødvendighed, i hvert tilfælde for de, som er interesseret i områdets helt fantastiske dyreliv. Båd syn og lyde af den dyre-tildækkede ø, er noget du sent glemmer.

På Palomino lever både søløver, havfugle og humboldt pingviner side om side. Faktisk er dyrene temmelig sociale, hvorfor det er muligt at komme utænkeligt tæt på de fantastiske skabninger. Mange guides har dykkerdragter med, og tilbyder dig at hoppe i vandet, hvor du har mulighed for en svømmetur med de fantastiske søløver.

Ubåden Abtao

I år 1950 købte Perus flåde en smuk, 80 meter lang ubåd af USA. Denne skulle senere døbes Abtao. Ubåden Abtao har tjent den peruvianske flåde godt gennem sine 48 år på vandet. Her har den eksempelvis foretaget over 5.000 neddykninger.

Tilbage i 1950’erne bestod mandskabet på Abtao af 7 officerer og 33 mandater. I dag er den eneste besætning på ubåden, museumspersonale og mannequiner som fremviser de gamle flåde-uniformer. Abtao ligger fortsat i Callaos havn, hvor turister og skoleklasser flittigt besøger den pensionerede ubåd, som ikke har været i tjeneste siden år 1999.


Callaos historie

Indisk, Portugisisk eller spansk?

Som mange andre byer i Peru, så blev Callao grundlagt af spanske kolonister tilbage i år 1537 - to år efter grundlæggelsen af den peruvianske hovedstad Lima. Hvor byens navn stammer fra, er fortsat et mysterium.

Nogle mener at Callao har indisk baggrund, mens andre påpeger ligheden mellem Callao og det portugisiske navn Calhau. Logisk nok er der flest tilhængere til, at Callao har spansk oprindelse, efter som navnet har været kendt siden år 1550, hvor byen fortsat var under spanske kolonisters magter.

Slaget ved Callao

Callaos absolutte kendetegn er den pulserende og indflydelsesrige havn. Hertil fragtede man varer fra Peru, Bolivia og Argentina ved hjælp af muldyr over andesbjergene. Derefter blev de fragtet fra havnen i Callao til Panama via skib, hvorefter de blev sendt til enten Cuba eller Spanien.

Peru opnåede uafhængighed omkring år 1822, men ikke mange år skulle der gå før Spanierne igen forsøgte at vinde tilgang til den peruvianske landjord. Den 2. maj 1866 er kendt som “Slaget ved Callao”. Her forsøgte spanske tropper at generobrer byen - dog uden held.

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik