Vejr og klima i Ecuador og Galapagos

Ecuador betyder ækvator, og landet er opkaldt herefter, da det har placering på ækvator. Typisk for et land beliggende her er, at der er meget små udsving i klimaet. For Ecuador er dette dog anderledes. Årsagen er, at landet har et meget varieret landskab. Rejser til Ecuador kan både byde på tørre dage ved bjergområderne samt regnfuldt og fugtigt klima ved Amazonas.

I Ecuador kan du desuden vælge mellem køligere højland og de skønne varme strande ved kysten. Det er næsten ligegyldigt hvilket klima du foretrækker, så kan du finde det i Ecuador. Det kan være dejligt at bevæge sig rundt i de forskellige temperaturer, men det kræver også, at der pakkes til de forskellige klimaer.

Generelt om klima og vejret i Ecuador

Quito ligger i Ecuadors højland

I højlandet

Quito ligger i højlandet, 3000 meter over havoverfladen. Fra Quito kan du se over Andesbjergene. Derfor er klimaet i Quito også altid lidt køligere, og gennemsnitstemperaturen i løbet af dagen er omkring 19 grader.

Det betyder også at det er et behageligt rejsevejr, der minder om et solrigt forår. Det kan være rart, når man befinder sig i det små, sjove gader rundt omkring i Quito, eller hvis man skal en tur på markedet.

Strandene på Galapagos er meget smukke

Galapagos

Klimaet på Galapagosøerne kan ændre sig meget, og det samme gælder dyrelivet. Alt efter hvilken periode man besøger øerne, vil der være forskel på, hvilke dyr du ser.

Regnsæsonen på øerne starter i januar, og er på sit højeste i marts måned. Dog begynder nedbørsmængden allerede at falde igen fra juni måned.

Trods at januar til april er de mest regnfulde måneder, er det også her, at der er de allerbedste betingelser for at snorkle ved Galapagos.

I Amazonas floden er temperaturen meget tropisk

Amazonas

I Ecuadors regnskov Amazonas er temperaturen tropisk. Gennemsnitligt er her 25 grader, men luftfugtigheden er meget høj. Det vil derfor føles varmere, end hvad det egentlig er.

Regnskoven du vil besøge på din rejse til Ecuador med Kipling Travel, er den spændende og frodige Cuyabeno. Derfor er der nedenfor taget udgangspunkt i temperaturerne i denne regnskov.