New Zealands hovedstad: Wellington

New Zealands hovedstad er Wellington, som er den by i New Zealand, der har næstflest indbyggere. Auckland har flere indbyggere og er derfor også den største by i New Zealand. Der bor omkring 393.600 indbyggere i Wellington, og byen har en beliggenhed ved sydspidsen af Nordøen ud til kysten.

Wellington har været hovedstaden i New Zealand siden 1865. Inden da var det Auckland, der var hovedstaden, hvilket den havde været siden 1840. Grunden til at hovedstaden blev valgt til ikke længere at være Auckland var, at man ønskede en hovedstad, der lå mere centralt. Da Wellington har en beliggenhed på Nordøen, men tæt på Sydøen, blev Wellington valgt til at være hovedstaden.

Se vores rejser til New Zealand


Besøg New Zealands hovedstad med Kipling Travel

Tag med Kipling Travel til New Zealand og Wellington. Wellington er beliggende nær kysten og har samtidig en masse skønne grønne bakker omkring sig. Byen har en masse specielle og forskellige kulturer at byde på. Desuden er byen kendt for en masse kulinariske specialiteter. Derfor kan du få nogle spændende gastronomiske oplevelser.

Wellington er en hyggelig by, som på grund af sin mindre størrelse sagtens kan udforskes til fods. Tag derfor dagen fri og gå rundt i skønne by, der både har kyst og grøn natur. Desuden kan du både bruge din dag på museer, gallerier eller teater, som der er masser af i Wellington.


Kultur og film i Wellington

Ud over at gå en tur i byen bør man også tage på New Zealands national museum “Te Papa Tongarewa”. Museet byder på en masse fantastiske oplevelser. Du kan lære om landets spændende historie og se på flot kunst. Desuden er museet også kendt for at være meget innovativt og anderledes.

Desuden er Wellington kendt for sin filmproduktion og filmturisme, da mange store film er blevet filmet i New Zealand og produceret i Wellington. Ringenes Herre, Hobbitten og Avatar kan blandt andet nævnes. Med Kipling Travel, kan du både se den uforglemmeligt smukke natur i New Zealand og komme på oplevelse i hovedstaden Wellington, der byder på kulturelle og kulinariske oplevelser.