Antal dage: 25
Priser fra: Kontakt os
Rejseform: Individuel rejse

Se priser & book

Australien – fra kyst til kyst

På denne rejse stifter I bekendtskab med en del af Australien, som er mindre turistet. Sydaustralien lokker med dejlige druer og dyrelivAfrejse fra København mod Australien.

Mad er inkluderet på flyrejsen. 

Dag 1

Efter ankomsten til Sydney lufthavn tager I med taxa eller tog ind til centrum, hvor I skal bo i The Rocks – et hyggeligt kvarter, som i øvrigt er Sydneys ældste. Dagene er til fri disposition, og Sydney er uden tvivl et slaraffenland for storbyelskere. I kan slappe af oven på den lange flyrejse, eller tage ud at se nærmere på en af verdens dejligste byer.

Fire overnatninger i Sydney.

Oplagt er det at besøge Operahuset fra 1973, som den danske arkitekt Jørn Utzon har tegnet. De hvide buer minder om sejlene på en masse skibe, og dermed passer den fint ind i havnens kulisse. Musik- og kulturarrangementer i stort tal finder sted inde i den særprægede bygning. En anden berømt bygning ligger meget tæt på, nemlig Sydney Harbour Bridge, som forbinder den sydlige og nordlige del af byen. Broen kan inspiceres på et såkaldt ”bridge climb”, hvor I til fods forcerer den store bro helt oppe på øverste niveau. Det er selvsagt en tur, der kræver, at I har hang til højder.

Grønne, fredfyldte oaser findes også i Sydney, Botanisk Have og Hyde Park er to populære valg, når en picnic skal nydes, eller en frisbee skal kastes. Det er skønne steder at smide sig på græsset og tage sig et pusterum fra storbyens hektiske atmosfære. Et andet oplagt sted at slappe af og få lidt sand mellem tæerne er på en af Sydneys mange strande, Bondi Beach er den mest kendte af dem, men Coogee og Manly er bestemt også interessante steder at besøge. Ofte vil der være surfere ude i vandet, og surfing må jo siges at være en af Australiens mest kendte sportsaktiviteter. Sjovt er det at være med på en kigger, når de forsøger at ramme den helt rigtige bølge.

Darling Harbour er Sydneys byfornyede underholdningscentrum med restauranter, barer, museer og teatre. Her ligger også Sydney Aquarium – det største akvarium i verden. Kvarteret Kings Cross er ligeledes spækket med barer og natklubber, og i noget af området er der tale om Sydneys svar på et red light district. En dagstur til Blue Mountains lidt uden for Sydney er også en mulighed. Der er her udsigt til imponerende klippeformationer i sandsten. De tre søstre er navnet på den mest berømte af formationerne. I kan tage ud af byen på egen hånd eller tage med på en guidet tur. Hvis I vil se delfiner, kan I tage en tur til Port Stephens nord for Sydney. Herfra sejler I ud gennem bugten og forsøger at spotte nogle af de 80 delfiner, der har gjort området til deres faste opholdssted. Tag eventuelt på en havnerundfart fra Circular Quay, herfra kan man også besøge stranden i Manly. Det er en virkelig fin måde at opleve Sydney på, mens båden bringer jer forbi nogle af byens mange seværdigheder. På sejladsen passerer I forbi Operahuset, Sydneys sydlige forstæder og får set selve havnen. Sejlturen varer cirka en time og et kvarter og findes i flere forskellige varianter, blandt andet som aftentur, hvor I kan nyde den oplyste by – eventuelt mens I indtager en god middag.

De næste dage vil føre jer fra Sydney til Melbourne. På denne kyststrækning kommer I forbi smukke udsigter, små hyggelige feriebyer og ikke mindst fascinerende dyreliv. På sydkysten er der ikke helt så mange turister som på østkysten, og I vil derfor opleve en højere grad af ro og fred. Om morgenen henter I jeres bil på Thriftys bykontor og sætter kursen sydpå mod den livlige ferieby, Batemans Bay. På turen dertil er der masser af oplevelser og mange smukke steder, der er velegnede til pauser på turen. I den lille fisker- og handelsby Kiama kan I se det imponerende ”Blow hole”. Havet presses ind igennem en sprække, så det drøner ud nærmest som en gejserstråle, der kan blive op mod 60 meter høj. I kan også standse i Jervis Bay ved en af de utroligt smukke strande, her er der mulighed for at tage på sejltur og møde flokke af delfiner. I løbet af eftermiddagen når I frem til Batemans Bay, som er specielt kendt for nogle fantastiske østers, som skulle høre til nogle af verdens bedste. Her er også et rigt udvalg af vandsportsaktiviteter ved de mange søer omkring byen.

Overnatning i Batemans Bay.

På dagens rute kan første stop anbefales i den lille by Central Tilba, som er på listen over landets kulturarv. Her kan I blandt andet besøge byens prisvindende ostefabrik ABC. Ved byen Pambula ligger en østersfarm, hvor I ligeledes kan få en rundvisning og lære om østersopdræt. Fremme i den tidligere hvalhovedstad, Eden findes et interessant spækhuggermuseum.

Overnatning i Eden.

Lige over grænsen fra New South Wales til Victoria er det værd at træde på bremsen i Gipsy Point. Den charmerende lille by ligger op ad naturparken Croajingolong, som er kendt for sit unikke dyreliv, og her kan I tage på forskellige organiserede ture, som bringer jer helt tæt på dyrene. Prøv blandt andet et cruise ud til de store havørne, der kan håndfodres. Om eftermiddagen når I frem til Lakes Entrance, der er kendt som en hyggelig ferieby, hvor indbyggertallet eksploderer om sommeren. Byen er også kendt for at være den største fiskeriby i Victoria-staten, så her er rig mulighed for at nyde et udsøgt måltid fra den blå verden.

Overnatning i Lakes Entrance.

I dag sættes kursen mod Philip Island. Kort efter Lakes Entrance ligger der et fint glaspusteri, som er et besøg værd. Philip Island er en lille naturskøn ø, der ligger sydøst for Melbourne. Her kan over 5.000 sæler opleves helt tæt på, og ved ankomst til Philip Island kan I besøge øens beskyttelsescenter for koalaer med mulighed for at komme i nærkontakt med de nuttede bløde pelsdyr. Om aftenen kan I så nyde synet af en kæmpe gruppe pingviner, der kommer vraltende op på stranden.

Overnatning på Philip Island.

I dag når I frem til Australiens næststørste by, Melbourne. Køreturen er ikke så lang, så der er god tid til at stoppe langs den smukke kyststrækning rundt om bugten på vej til Melbourne. Er I interesseret i vin, ligger der på Mornington Peninsula mange anerkendte vingårde, som I kan besøge undervejs. Efter ankomsten til Melbourne kører I til jeres hotel.

Overnatning i Melbourne.

Der eksisterer en lille rivalisering mellem Sydney og Melbourne. Hvilken by, der er den bedste, er genstand for debat, naturligvis er der en dosis humor forbundet med konkurrencen. Nogle mener, at Melbourne er mere afslappet end Sydney og byder på flere anderledes oplevelser. Det må jo være op til den enkelte at bedømme – alt afhængig af smag og behag. Dagen er til fri disposition i en by med mange spændende attraktioner. Australiens højeste bygning, Rialto Towers, kan tilbyde en storslået udsigt over hele byen. The Crown er et fascinerende stort kompleks bestående af hotel, kasino, restauranter og caféer, samt eksklusive butikker, hvor I nemt kan få fyret hele feriens budget af på få minutter. Melbourne byder dog også på mindre kommercielle steder, ligesom byen er Australiens mode- og kulturhovedstad. Den er kendt for sit kunstnermiljø, så her er spændende modebutikker, gallerier og teatre en masse. Loppemarkeder og hyggeligt strandliv i bydelen St. Kilda er også anbefalelsesværdige aktiviteter.

Overnatning i Melbourne.

I har endnu en dag til at udforske Australiens næststørste by, tag en tur med sporvognen. Melbourne er Australiens sportscentrum. Her afholdes fx Grand Slam-turneringen Australian Open hvert år i januar. Også australsk fodbold, rugby og cricket trækker tilskuere til både grønsvær og TV-skærme. Er I sportsinteresserede, er Melbourne et godt sted at overvære en kamp.

Overnatning i Melbourne.

I sætter kursen nordvest ad Western Freeway mod Ballarat, der blev berømt for Eureka Stockade, det blodige minearbejderoprør i 1854. Guld blev først opdaget i Ballarat-området i 1851, og det er her, at verdens næststørste guldklump, der vejede næsten 70 gram, blev fundet. Der er meget at se i Ballarat, hvor den største seværdighed er Sovereign Hill, en slags frilandsmuseum, som genskaber de gamle guldgraver-dage.

Overnatning i Ballarat.

Fra Ballarat kører I sydpå ad Midland Highway mod Geelong og den smukke kystby Torquay, hvor det er muligt at gøre et godt køb, da nogle af de største mærker inden for surfwear og tilbehør såsom Rip Curl og Quicksilver har hjemme her. Kør ad Great Ocean Road videre sydpå. Det kan anbefales at køre en lille omvej via Bell’s Beach, der er et af Australiens førende surferområder. Stranden lægger ofte vand til internationale konkurrencer. Når I står og iagttager vandakrobaterne, kan det pludselig gå op for jer, hvorfor hajerne til tider forveksler de padlende, sortklædte surfere med sæler. I området omkring Bell’s Beach er der sat skilte op, der advarer mod den store hvide haj, som godt kan finde på at besøge farvandet ud for stranden – det kan derfor virke som en farefuld færd, surferne er ude på. Fortsæt mod Lorne ad en af de smukkeste kyststrækninger i verden, før I ankommer til dagens endestation, den hyggelige lille fiskerhavn Apollo Bay, der kan prale af nogle fantastiske strande. Byen er en glimrende base for at udforske regnskovene i Otway Ranges og Otway Nationalpark med dens vandfald og bregner.

Overnatning i Apollo Bay.

Dagens tur er ikke lang, men der er meget at se på vejen, så I har en interessant dag foran jer. Stop ved ”De 12 Apostle” og ”London Bridge”, som er en række klippeformationer ude i vandet, ikke langt fra kysten. På gåturen ned ad stien fra hovedvejen kommer flere af klippeformationerne til syne sammen med det brusende hav, hvilket er et imponerende syn. Nogle af klippeformationerne er eroderet i løbet af årene, og der står nu kun otte tilbage over havets overflade. Længere mod vest kommer I til Warrnambool, der er kendt som Victorias yngleplads for hvaler – disse giganter vender tilbage til Logans Beach hver juni til september og kan ofte ses blot 100 meter fra kysten.

Hen på eftermiddagen ankommer I til Port Fairy, der er en hyggelig lille fiskerby ved udmundingen af Moyne River, hvor I har en overnatning.

I kører fra Port Fairy og forlader dermed Victoria for at køre ind i South Australia og fortsætter til Mt. Gambier, der er berømt for Blue Lake. I fortsætter til Robe, hvor I blandt andet kommer forbi Tantanoola grotterne og byen Milicent. Her kan I tage afkørslen mod Beachport, og kun yderligere 50 kilometer vestpå ligger Robe, hvor I ikke bør snyde jer selv for at smage på den lokale eksportvare, hummeren.

Overnatning i Robe. 

I kører fra Robe til Kingston, som også er del af ”lobster country”, hvilket man rent fysisk kan ses i ”Larry the Lobster”, en hummerskulptur og derfra videre til Fleurieu Peninsulas største by, Victor Harbor. Overnatning i Victor Harbor. Her kan I besøge ”Encounter Coast Discovery Centre”, som formidler Victor Harbors historie – ikke mindst med fokus på kysten og havet. Derudover kan I nyde en drink eller en god middag på Anchorage.

Overnatning i Victor Harbor.

Fra Victor Harbor er der kun 70 km til Cape Jervis, hvorfra færgen sejler til Kangaroo Island, og her er kænguruen ikke den eneste spændende beboer. Øen er kendt for at være en zoologisk have uden hegn. Dagen bruges i godt selskab med et utroligt rigt dyreliv såsom sæler, søløver, koalaer, næbdyret og selvfølgelig kænguruen, samt en guide der viser jer rundt.

Overnatning i Victor Harbor.

Vinproduktion er noget af det, Sydaustralien er allermest kendt for – og for de vininteresserede bestemt en af hovedattraktionerne. Dagens destination er Australiens vinhovedstad. Det betyder også, at der undervejs på ruten vil være mulighed for at stoppe ved de mange vinproducenter. Dagens kørsel er lige til at overkomme, så gør et stop i McLaren Vale, der er kendt for områdets mere end 50 vingårde, hvor specielt Hardy og Seaview er berømt. Det kan også anbefales at køre til Mount Lofty, hvor I kan nyde den fantastiske udsigt over Adelaide.

Overnatning i Adelaide.

Måske har I mod på flere vingårde ved Barossa Valley, hjemsted for verdens måske bedste shiraz, ellers kan I tage turen til det barske landskab ved Flinders Ranges. Det er bestemt også en mulighed at slappe af i en af Adelaides mange parker og nyde byens cafeliv. Australierne er glade for sportsgrene som cricket og rugby, men nationalsporten må siges at være barbecue, eller ”barbie”, som de kalder grillen down under. I mange af Adelaides parker er der mulighed for at grille, idet der er sat udstyr op til formålet. Pak en køletaske med mad og drikke, og tag del i australiernes højtelskede nationalsport.

Overnatning i Adelaide.

Fra Adelaide går turen længere mod vest med det berømte tog, Indian Pacific, hvis skinner faktisk løber mellem de store verdenshave hele vejen fra Sydney til Perth – deraf navnet Indian Pacific. I hopper om bord på det legendariske tog fra Adelaide og lader jer i ro og mag transportere til Perth. I overnatter i en privat ”Gold Sleeper” kupé, fælles bad og toilet er tilknyttet kupéen og ekstra service. Om dagen kan I nyde udsigten fra sæderne i kupéen, og om natten laves sæderne om til en komfortabel køjeseng. På denne klasse er der sengetøj, håndklæder og toiletsager inkluderet, og i restauranten "Queen Adelaide Restaurant" er alle måltiderne på turen inkluderet. Desuden er der adgang til "Outback Explorer Lounge", hvor I kan sidde og nyde udsigten og få en forfriskning. 

Overnatning ombord på toget

Mad på togrejsen er inkluderet

Rejsen fortsætter i dag, og I har god tid til at nyde landskaberne, som glider forbi. Der er både opdyrket land og store farme, og senere ændrer sceneriet sig til den tørre, røde ødemark. Nullarbor-ørkenen passerer I igennem og får dermed virkelig den vidtstrakte outback ind under huden.

Overnatning om bord på toget.

Mad på togrejsen er inkluderet

I ankommer – forhåbentlig veludhvilede til Perth – i løbet af formiddagen og har dermed dagen til at gå på opdagelse i Western Australias hyggelige hovedstad.
Perth er den største by på den australske vestkyst, og det er en hyggelig by, som I kan slentre rundt i. Selv om det er en millionby med skyskrabere, så føles det nærmere som en mindre by, der har vokset sig stor uden at opdage det. Swan River – opkaldt efter de sorte svaner, som holder til i området – løber gennem byen. Der er også forskellige udflugtsmuligheder i nærheden, såsom at besøge den lille livlige havneby Fremantle, 30 kilometer uden for Perth. Her er cafeer, restauranter, musiksteder, kunstgallerier og funky tøjbutikker. Det er også i Perth, at man kan dyppe tæerne i Det Indiske Ocean. Hvis I har lyst til flere badeaktiviteter, er der mulighed for det på Rottnest Island, som ligger 19 kilometer ud for Perths kyst. Det er også muligt at tage på en dagstur til The Pinnacles, som er et område ude i ørkenen, hvor en række spektakulære kalkstenssøjler rager op midt i det gylden-orange landskab.

Overnatning i Perth.

Jeres store rejse gennem Australien er nu ved at være slut, og I tager til lufthavnen for at rejse hjem.

I er hjemme igen efter en storslået rejse hele vejen fra kyst til kyst.

Hvor mange skal i rejse

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Flyrejse København – Sydney/Perth – København
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Alle lufthavnsskatter og afgifter
 • Togrejse med Indian Pacific fra Adelaide til Perth i "Gold Sleeper kupé"
 • 18 nætter på gode turistklasse hoteller uden pension
 • 14 dages billeje Hyundai Elantra automatic eller lign.
 • Bilforsikringer
 • Dagstur til Kangaroo Island
 • Mappe med kørselsvejledning og turistinformationer
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 

Kontakt os vedrørende jule- og nytårspriser.

Praktisk information

Bedste rejsetid: September til maj

Type: Individuel kulturrejse med bil

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Campere: Australien

 

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik