New York - Kunstkursus

Vi ser kunst i verdensklasse og arbejder i byens åndehuller, mens vi indfanger den helt særlige stemning og puls i New York.


Afrejse om aftenen fra Kastrup Lufthavn direkte til New York med ankomst samme aften til New York lokal tid. Pia rejser i forvejen, og møder gruppen ved ankomst i lufthavnen.

Pia rejser til New York ugen før gruppen ankommer, for at lave den sidste research på udvalgte, aktuelle udstillinger. Vi tager forbehold for ændringer i programmet da nogle udstillinger måske ikke lever op til Pias krav. Pia laver en skarp prioritering i sit program for at sikre at du får det bedste New York kan byde på i 2019.

Transfer med privat bus til Manhatten, hvor vi indkvarteres.

Vi bor på ægte New Yorker maner, og spiser alle måltider ude. Maden i New York er et helt kapitel for sig, her findes noget for alle, både smag og pris.

Vi har valgt at bo på super centralt på Manhatten Upper West, på West Side YMCA , hvorfra vi eksempelvis har 50 m til Central Park, 0.5 km til MoMA og The Metropolitan, 5 min gang til Columbus Circle

....... Tag de bedste travesko med, vi tager metro når det er muligt, men kommer også til at gå rigtig meget.

Dag 1

Morgenmaden spiser vi i nærheden af hotellet. Øvrige måltider arrangerer Pia afhængigt af hvor i byen vi arbejder og befinder os fra dag til dag. Frokost spiser vi i nærheden af dagens arbejdssted, og Pia arrangerer fælles middag om aftenen. Middagen er frivillig og aftales fra dag til dag.

På Pia Fonnesbechs Kunstkursus i New York møder du byen fra en helt særlig vinkel, når du ser international kunst i verdensklasse på museer og gallerier, og selv udtrykker dig kreativt i byens rekreative åndehuller.

Du besøger Pias foretrukne museer og gallerier blandt denne overvældende bys utallige kulturelle tilbud. Du kommer til at se både klassisk og contemporary kunst, blandt andet på The Metropolitan og MoMA, og du får et kig ind i det højaktuelle og nyskabende på gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn eller Lower East Side.

Dag 2

Pia arrangerer en privat artist-talk hos en lokal kunstner med værksted i byen. Det er en særlig oplevelse at høre om kunstnerens arbejde og vilkår i New York, se de værker der i øjeblikket er under tilblivelse på værkstedet, og få en snak med en kunstner som bor og arbejder midt i en by med et overvældende stort udbud af nyskabende kunst. Flere deltagere har under disse besøg yderligere gjort et par god indkøb af originale værker under besøget.

Hver dag vil vi også bruge et par timer på at hænge ud ved New Yorkerens foretrukne rekreative åndehuller. bl.a. The Highline, Bryant Park og Central Park. Her arbejder vi med at omsætte de mange indtryk til egen billedkunst.

Dag 3

Hvis du ikke selv tegner, maler eller fotograferer, men “bare” ønsker at se en masse fantastisk kunst er du også meget velkommen. Mens vi andre arbejder kan du nyde byens puls på de skønne steder Pia vælger at gennemføre dagens kreative session.

Vi har en fridag undervejs, hvor Pia tilbyder at arrangere dagen efter gruppens ønsker. Pia holder selv meget af en sejltur omkring Manhattan og et besøg på ”The Strand” – en legendarisk boghandel fyldt med kunstbøger, cafeer og fantastisk arkitektur.

Eller du kan vælge at bruge dagen til at gå dine egne veje, shoppe, drikke kaffe, vende tilbage til dit favorit sted, eller hænge ud i Central Park og bare nyde livet og være tilstede, lige her, lige nu.

Dag 4

Vi kan anbefale at du arbejder i en rejsedagbog / skitsebog af god kvalitet. Du bestemmer selv om du vil male, tegne, fotografere – eller måske prøve at arbejde med tegneprogram på din mobil eller Ipad?

Alle kan være med, du behøver ikke være rutineret tegner eller maler, du skal bare have lysten til at kaste dig ud i opgaven, og suge oplevelsen til dig.

Hvis du arbejder med Ipad skal du hjemmefra have installeret et tegneprogram. Pia anbefaler ”Brushes Redux”, som er et gratis program hun selv arbejder i. Det er en god måde at fastholde indtrykkene, og man kan lave meget spændende billeder når man først kommer i gang. Hvis du er maler kan billederne bruges som oplæg når du kommer hjem i værkstedet.

Dag 5

Du kan også vælge at koncentrere dig om at fotografere. Pia giver gerne kvalificeret inspiration og sparring på billedanalyse, historiefortælling, og andre relevante emner – du skal selv have styr på det tekniske, Pia er ekspert på indholdet.

Eller du vælger “bare” at nyde atmosfæren og de dejlige steder Pia har valgt til arbejdet. Selvom du ikke er udøvende får du mange gode oplevelser med kunsten, kulturen og samværet i New York under Pias kyndige ledelse.

At se på kunst har naturligt en stor prioritering når vi rejser til New York, og Pia prioriterer mellem dagens udstillinger – vi kommer langt omkring, afhængigt af hvad 2019 byder på. Pia har tidligere prioriteret udstillinger på The Metropolitan, MoMA, New Whitney, Brooklin Museum, gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn og Lower East Side.

Dag 6

Når vi sidst på eftermiddagen ikke kan rumme flere indtryk, har du fri til næste morgen. Du kan vælge at slappe af i Central Park som ligger lige om hjørnet, eller du kan tage en forfriskende dukkert i YMCAs swimmingpool.

Dag 7

Vi afhentes i privat bus, og flyver igen direkte til CPH, med afgang sen aften.

Dag 8

Ankomst København

Afrejse
Pris
 
25. apr. - 2. maj. 2020
15.998,-


INKLUDERET

 • Flyrejse København-New York retur med direkte fly på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser - læs mere her.
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Indtjekket bagage
 • Kursusprogram med dansk underviser
 • Hotelovernatninger på YMCA i delt dobbeltværelse (køjesenge) uden forplejning. Bad og toilet på gangen.
 • Fly & lufthavnstransport tur/retur i privat bus
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden

 OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Rejseforsikring (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris)
 • Gebyr for Esta ansøgning (visum) ca. USD 15,-
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Eventuelle udflugter og entréer
 • Forplejning
 • Personlige udgifter
 • Lokal transport i ugens løb.
 • Kursusmateriale skal medbringes hjemmefra
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 2.498 kr./person
Praktisk information

Type: Malekursus i gruppe med dansk underviser

Max. antal deltagere: 12

Afrejse: København

Vejret: New York

Pakkeliste: Malerejse

 

Du besøger Pias foretrukne museer og gallerier blandt denne overvældende bys utallige kulturelle tilbud. Du kommer til at se både klassisk og contemporary kunst, blandt andet på The Metropolitan og MoMA, og du får et kig ind i det højaktuelle og nyskabende på gallerivandringer i Chelsea, Brooklyn eller Lower East Side.

Pia arrangerer en privat artist-talk hos en lokal kunstner med værksted i byen. Det er en særlig oplevelse at høre om kunstnerens arbejde og vilkår i New York, se de værker der i øjeblikket er under tilblivelse på værkstedet, og få en snak med en kunstner som bor og arbejder midt i en by med et overvældende stort udbud af nyskabende kunst. Flere deltagere har under disse besøg yderligere gjort et par god indkøb af originale værker under besøget.

Vi indkvarteres på ægte New Yorker maner og spiser alle måltider ude. Maden i New York er et helt kapitel for sig, her findes noget for alle, både smag og pris. Morgenmaden spiser vi i nærheden af hotellet, øvrige måltider arrangerer Pia afhængigt af hvor i byen vi arbejder og befinder os fra dag til dag.

Om aftenen arrangerer Pia fælles middag for alle som har lyst. Næst efter kunst elsker Pia god mad, og hun følger med stor interesse byens gastronomiske nyskabelser – New York byder på alt det bedste fra hele verden, med Pia kommer du ud og oplever et varieret udvalg af aktuelle steder.

Pia er uddannet på Afdeling for Maleri på Konstfack i Stockholm og på Kunstakademiet i København og Göteborg. Hun har arbejdet fuldtids med maleriet siden 1984 og har udstillet på bl.a. Charlottenborg, Den Fri, Frederikshavns Kunstmuseum, Lilljevalch´s i Stockholm, samt på mange andre gallerier og kunstmuseer i Danmark og udenlands.

Pia er en højt engageret kunstner, og finder stor inspiration i at rejse og undervise. Hun har værksted i København og Sverige, og kontrasten mellem at ”være på” som kursusleder i New York, Marokko, Italien eller Spanien, og at fordybe sig i maleriet på værkstedet, giver rigtig god mening for Pia. At male og fokusere på maleriet er en indadvendt proces, hvor indtryk fra rejserne bearbejdes. At rejse og se på kunst sammen med en gruppe kursister er som at ”komme op efter luft”, og tilfører maleriet frisk ilt.

Pia har undervist siden 1989, bl.a. 11 år som billedlærer på Kunsthøjskolen Thorstedlund, og siden 2010 på Arbejdernes Kunstforenings Kunstskole i København. Alle kan deltage på Pias kurser, undervisningen bygger på individuel sparring og vejledning, blandet med fælles oplæg og billedgennemgang. Det handler om at du skal finde frem til hvilken slags maler du er, og hvilket billedsprog der passer dig. Se mere på www.piafonnesbech.dk

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik