Den store Mexicorejse

Oplevelsesrig Mexicorejse - Mellemamerika i særklasse


Velkommen til en af verdens største heksekedler, Mexicos hovedstad og en af verdens 3 største byer. Dette er som regel et sted man enten elsker eller hader (eller elsker at hade). Her er virkelig tale om en kontrastfyldt storby med smukke pladser, boulevarder, palæer, verdensklasse museer og et rigt kulturliv på plus siden, mens bagsiden af medaljen så til gengæld er et kolossalt forureningsproblem, et mindst lige så stort problem med overbefolkning og voldsom kriminalitet samt evindelige trafikpropper, sidstnævnte kan dog afhjælpes ved at benytte byens glimrende Metrosystem.

Vi i Kipling elsker byen på godt og ondt og kan understrege at følger man de arrangerede udflugter og holder sig til den simple regel at benytte hotellets registrerede taxaer efter mørkets frembrud, får man et mindeværdigt ophold. Vores basale men suverænt placerede 3* hotel New York ligger lige ved Monumento del Revolucion på Avenida Reforma i gangafstand til mange af byens museer og attraktioner samt metro. Der er naturligvis transfer fra lufthavn til hotel.

Overnatning i Mexico City

Mad på flyrejsen inkluderet.

Dag 1

I dag er der halvdagsbyrundtur, der tager os til det historiske centrum omkring zocaloen og de vigtigste kirker og monumenter. Der sluttes af på det antropologiske museum, der af mange regnes for at være et af verdens bedste i samme klasse som det egyptologiske museum i Cairo. Vi får en pædagogisk gennemgang af landets indianske fortid og alt hvad der er fundet af artefakter af større værdi fra landets utallige arkæologiske områder er havnet her på museet. Har man behov for mere tid end hvad der er afsat i turen, er der mulighed for at aftale med guiden, at man blot tager taxa hjem til hotellet når museet lukker.

Overnatning i Mexico City

Morgenmad er inkluderet

Dag 2

Et af turens højdepunkter er for mange besøget i Aztekernes gamle metropol Tehotihuacan med Solens- og Månens pyramider, De Dødes Allé og Den fjerklædte slanges tempel. At stå på toppen af Solpyramiden, der er verdens 3. største efter Keops og Cholula, er intet mindre end en verdensoplevelse. Udsigten langs De Dødes Allé til Månepyramiden og alle de øvrige templer og paladser er enestående. Det skal dog nævnes at opstigningen er sej, primært grundet de 2300 meters højde, men man må simpelthen kæmpe sig derop. På trods af lavere højde er Månepyramiden faktisk endnu hårdere at komme op på, da de groft tilhuggede trin er meget høje og man derfor skal tage akavede store skridt.

Området har et spændende museum/visitor center med de artefakter, der ikke er sendt til det antropologiske museum i byen, fresker og modeller over den originale byplanlægning. Som en parentes kan nævnes at turen også inkluderer stop ved den moderne katedral og en af Mexicos største helligdomme, jomfruen af Guadalupe, inden turen slutter ved hotellet.

Overnatning i Mexico City

Morgenmad er inkluderet.

Dag 3

Transfer til TAPO busstationen med tilhørende hjælp til at finde rette førsteklasses bus. Morgen/formiddagsafgang til Oaxaca. Der køres af smuk scenisk rute og turen varer godt 7 timer. Ved ankomsten til busstationen i Oaxaca er der transfer til det centralt beliggende hotel Oaxaca Real.

Oaxaca er en af Mexicos smukkeste og mest velbevarede kolonibyer med en pulserende Zocalo (den centrale plads), der giver genlyd af herlig marimba musik. Her er farvestrålende indianske markeder, smukke kirker, museer og interessant koloniarkitektur. Byen er hjemstedet for Mezcal brændevinen, der laves på agavekaktus ligesom tequilaen. Mezcal er dog noget hårdere ved systemet end Tequila og har som ekstra bonus ”ormen”, som rigtige mænd nødvendigvis er nødt til at smage på. Nede bagved pladsen er der en hel lille gade, hvor alle større og mindre Mezcal producenter har til huse. Her kan man både smage og købe lokaldrikken i alle afskygninger. Uden for byen finder vi de højt beliggende Monte Alban ruiner, der vidner om tidligere tiders indiansk storhed og entreprenørkunst.

Overnatning i Oaxaca 

Morgenmad er inkluderet

Dag 4

Heldagsudflugt til Zapotekernes imponerende fæstningsanlæg Monte Alban, smukt beliggende på en klippetop med 360 graders udsigt over dalen. Mange af høvdingegravene åbnes på forskellige tidspunkter over dagen, og som regel er man heldig at kunne komme ned i et par stykker af dem under besøget.

Vi oplever den centrale plads, boldbanen, pyramiden, paladset og de karakteristiske ”dansende” sten. Omkring frokost returneres til Oaxaca, hvor der er efterfølgende er byrundtur i den historiske kerne.

Overnatning i Oaxaca 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 5

Efter morgenmaden står den på endnu en spændende heldagstur via det legendariske Tule træ, som har en af verdens tykkeste stammer og er kommet på UNESCOS liste for verdensnaturarv, til landsbyen Teotitlan, der er verdensberømt for deres vævearbejde. Efterfølgende besøges det arkæologiske område Mitla, der især er berømt for sine mosaikker.

Efter frokost skal vi smage den lokale agavebrændevin (den med ormen!) og opleve et lokalt Mezcaldestilleri, hvorefter vi således i godt humør runder af ved den smukke og karakteristiske Hierve del Agua, der grundet erotion ligner et vandfald af sten. Vi er tilbage i Oaxaca ved bustationen først på aftenen, hvor det er tid til aftensmad, inden vi stiger ombord på førsteklassesbussen til Tuxtla Gutierrez. Her sidder vi behageligt de næste 10 timer.

Overnatning i natbus.

Morgenmad er inkluderet.

 

Der er mulighed for at tilkøbe det spændende Sierra Norte trek over 3 dage/2 nætter med spændende landsbyovernatninger i små bjergsamfund i et område af Mexico, der ikke tager mange turister.  Læs mere om dette trek nedenfor under tilkøb.

Dag 6

Efter ankomst om morgenen med bussen ved 8-9 tiden bliver vi mødt af vores mand. Nu er der mulighed for lidt morgenmad og efterfølgende besøg i  Zoo eller mulighed for at gå lidt rundt i byen, inden der venter en dejlig naturoplevelse med sejlads med motorbåd gennem Sumiderøkløften, der er resultatet af den kunstige opdæmning af floden Rio Grialva. Der køres til Chiapa del Corso, hvor vi går ombord i en af bådene, der de næste 2 timer sejler os til Embarcadero Cahuaré. De op til 800 meter klippevægge, der troner over os er intet mindre end imponerende og med lidt held spottes der krokodiller, gribbe, hejre, isfugle og skarve. Efter en dejlig sejltur køres mod San Cristobal de las Casas i højlandet i behagelige 2160 meters højde. Indkvartering på det hyggelige hotel Rincon del Arco omkring det historiske centrum. San Cristobal er udpræget koloniidyl med brolagte gade og smukke spanske bygninger iblandet farverige indianske markeder og spændende mindre Tzotzil maya indianske landsbyer i periferien.

I selve byen finder vi også den danske arkæolog Franz Bloms hus, Na Bolom, der nu både er museum og forskningscenter i indianske forhold, samt en hyggelig Bed and Breakfast. Siden Blom parrets død føres deres store arbejde videre i forskningscenteret med at forstå og støtte de forskellige mayaindianske samfund i Chiapas.

Overnatning i San Cristobal

Dag 7

Om morgenen er der en kort byrundtur i San Cristobal og efterfølgende køres ud i oplandet  til to af de mest interessante landsbyer beboet af Tzotzil indianere, der er en af flere forskellige mayaindianske grupper i Chiapas højlandet. I landbyen San Juan Chamula støder vi på indbyggernes særegne mix af deres oprindelige maya naturreligion iblandet den påtvungne katolisme indført af det spanske koloniherredømme. I kirken kan man ofte overvære mystiske maya ritualer og især kvinderne holder på etiketten, og er iklædt de oprindelige farverige klædedragter med landsbyens karakteristiske mønstre. Selv om turismen i høj grad er nået til landsbyerne omkring San Cristobal, er det dog fortsat en kæmpe oplevelse og privilegium at få lov til at opleve disse menneskers respekt for deres aner i et ellers moderne samfund. Efterfølgende køres til landsbyen Zinacantan, der som nabobyen byder på spændende folklore, farvestrålende klædedragter og mystik omkring kirken. Der afholdes et mindre marked hver søndag i Zinacantan.

Vær opmærksom på, at på trods af turister i gadebilledet, så bryder indianerne sig bestemt ikke om at blive fotograferet , og det er ligeledes forbudt at fotografere inde i kirkerne. Dette håndhæves ret kontant og vi har ved selvsyn konstareret at kameraer kan blive smadret til atomer af vrede indianere. Så kan man lære det! Der er selvfølgelig nogle, der har øjnet en indtjeningsmulighed ved at line up til fotografering, og her er det selvfølgelig i orden. Tilbage til San Cristobal og hotellet ud på eftermiddagen.

Overnatning i San Cristobal 

Morgenmad er inkluderet.

Dag 8

Dagen er til fri disposition til udforskning af denne idylliske og spændende historiske by.

Overnatning i San Cristobal

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Med minibus fra Chiapas højland via nabostaten Tabasco og Villahermosa til Palenque, der danner base for de kommende dages eventyr. I Villahermosa besøges den spændende "La Venta" museumspark med de berømte stenskulpturer og hoveder fra Olmeker kulturen. Sidst på dagen ankommer vi til det dejlige Hotel Nututun, hvor der vil være mulighed for afslapning i den tropiske have og en dukkert i poolen. 

Om aftenen er der et vældigt leben omkring den centrale plads i byen, hvor der er masser af listige udendørsrestauranter og ofte musik og dans.

Overnatning i Palenque

Morgenmad er inkluderet. (spørg evt hotellet for morgenmadsbox, da der er tidlig afgang fra San Cristobal)

Dag 10

Vi mødes om morgenen med vores engelsktalende guide, der følger os til Palenque ruin området. Det er en god investering at komme så tidligt som muligt, da man på denne måde undgår den værste varme og den største koncentration af besøgende. Palenque er fantastisk med sin beliggenhed omgivet af regnskov, der giver genlyd af brølaber og med lidt held byder på synet af en tucan. Det arkæologiske område spreder sig i virkeligheden over 15 km2, men kun en lille del er udgravet omkring de største templer. Vi tilbringer hele formiddagen ind til frokost i dette mageløse område, der domineres af Inskriptionernes Tempel og El Palacio tæt ved indgangen og de lidt fjernere beliggende Grupo de las Cruces, Acropolis Sur og Grupo Norte.

Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge vandfaldende Agua Azul og Misol-Ha mod tillæg. Dette skal helst bestilles hjemmefra, med mindre man er indstillet på at få receptionen til at assistere med taxa.

Overnatning i Palenque

Morgenmad er inkluderet

Dag 11

Denne og næste dag står i sandhed i eventyrets tegn.  Man føler sig som lidt af en opdagelsesrejsende når der lægges ud med enestående historiske, som såvel naturmæssige oplevelser ved de fjernt beliggende og meget lidt turistede maya ruin områder Yaxchilan og Bonampak. Kl. 06:00 om morgen køres med minibus til Corozal og Echeverria, hvorfra der sejles i motoriseret kano til Yaxchilan med den meget sceniske beliggenhed på terrasser i det bakkede landskab over Usumacinta floden. Morgenmad på vejen på hyggelig lokal restaurant.  Senere fortsættes til Bonampak ruinerne beliggende i tæt regnskov i Lácandon indianernes område. Ruinerne har forblevet en hemmelighed for udefrakommende så langt frem som til 1946, hvor en Lácandon indiansk guide førte de to amerikanere Charles Frey og John Bourne til området. Udover den spændende beliggenhed byder området på nogle af de bedst bevarede Maya vægmalerier i Templo de las Pinturas.

Vi stifter et godt bekendtskab med Lacandon indianernes samfund og overnatter i deres største landsby Lacanja – Chansayab, beliggende i Selva Lacandona, et af de sidste stykker uberørt regnskov i Mexico. Indkvartering sker i primitive gæste hytter med hængekøjer uden private faciliteter. Lancandonerne er utrolig venlige og imødekommende, og er grundet lidt turisme, nået mange skridt nærmere det moderne samfund.

Overnatning i primitive gæste hytter med hængekøje og uden private faciliteter (muligt at hytten skal deles med andre gæster)

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 12

Assisteret af kompetent indiansk guide skal der raftes på Lacanjá floden. Vi bliver behørigt instrueret sikkerhedsprocedure, men her er i sær i tørtiden tale om let rafting, der er egnet til alle. Der kan naturligvis springes over denne tur, men jungleoplevelsen ned af floden er fantastisk. Efter frokost går turen videre til Villahermosa, hvor vi har resten af dagen til fri disposition.

Overnatning i Villahermosa.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 13

Efter morgenmaden bliver vi hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra vi flyver videre til Merida. Herfra transfer til hotellet. Hele dagen til fri disposition til udforskning af det spændende historiske Merida. Start på en af Mexicos isærklasse smukkeste pladser, Plaza Grande og besøg katedralen. Omkring pladsen er der spækket med smukke kolonibygninger som Casa de Montejo og Palacio Municipal. Byen huser nogle af regionens vigtigste museer, hvor man som minimum bør besøge det antropologiske musseum, der giver et fantastisk indblik i Yucatan halvøens historie.

Aftenen tilbringes i byens charmerende og livlige kolonicentrum omkring Plaza Grande med sine mange udendørs cafeer og restauranter.

Overnatning i Merida.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 14

Dagens lokalguide afhenter os på hotellet, og der er minibus transport (deles med andre) til nok et imponerende maya arkæologisk område, Uxmal. For mange står dette område, som en af de største ruin-oplevelser med sine utroligt velbevarede bygninger, domineret af Troldmandens pyramide, der et af de fineste eksempler på Puuc stilarten. Puuc betyder bakke, og dem er der mange af i dette område på det ellers flade Yucatan. Dette anderledes og smukke landskab sammenholdt med freden og roen, der hersker her, efterlader et dybere indtryk hos mange end hos den mere berømte storebror Chichen Itza med de mange dagturister fra Cancun.

Efter frokost går turen til det mindre men uhyre interessante Kabah, der var Puuc områdets næstvigtigste by efter Uxmal. Området er især anerkendt for det spektakulære ”Maskernes Palads”, der prydes af ikke færre en 300 masker af regnguden Chac (også kaldet himmelslangen). Efter en epokegørende dag returneres sidst på eftermiddagen til hotellet i Merida.

Overnatning i Merida 

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 15

Efter en tidlig morgenmad køres der 2 timer i god turistbus ind til det helt fantastiske mayaruin område Chichen Itza. Her venter Krigernes Tempel og Kalender pyramiden, der vidner om mayernes kolossale astronomiske indsigt, der anskueliggøres hvert forårs- og efterårsjævndøgn (21.marts og 21.september), hvor lyset danner en bugtende slange ned af pyramidens side. Boldbanen, der vel nok dannede rammen om en af historiens mest voldelige sportsgrene opleves tillige med observatoriet og mange flere enestående bygningsværker.

Frokost på et af hotellerne beliggende omkring ruinerne. Resten af dagen til fri disposition.

Overnatning ved Chichen Itza.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Dag 16

I dag kan vi anbefale at stå tidligt og se solopgangen over Chichen Itza. Det er muligt selv at købe adgang til området og udforske på egen hånd, inden turen går videre mod kysten.

Udover dejlig strand er Akumalbugten et paradis under vandet for såvel snorklere som dykkere. Her ligger et par sunkne spanske Galleoner og undervandslivet er langt mindre påvirket af turister, end eks. på Cozumel - øen overfor. Hotellet har tæt samarbejde med Akumal Dive Center, der gerne hjælper med alt fra leje af snorkeludstyr til udflugter på båd samt dykning i såvel have som cenoter.

Overnatning ved Akumal.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 17

Hav og strand, eller evt. tur til de fantastisk smukt beliggende mayaruiner ved Tulum, helt ude på klipperne mod det azurblå hav. Fra Tulum finder man godt 30 km inde i landet de interessante og meget lidt besøgte Coba ruiner, der dækker et kolossalt jungleområde og nogle af de ældste og meget høje mayapyramider. Fra junglestierne spottes tit store iguanaer, aber og et rigt tropisk fugleliv. Hotellets turdesk hjælper gerne med taxa, ture og guider.

Overnatning i Akumal

 Morgenmad er inkluderet.          

Dag 18

Afslapning ved stranden.

Overnatning ved Akumal.

Morgenmad inkluderet.

Dag 19

Efter nogle oplevesesrige uger i Mexico er det nu tid til at vende næsen hjemad. 

Transfer til lufthavnen i Cancun og hjemflyvning.

 Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.          

Dag 20

Velkommen hjem

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
29.498,-

1. apr. - 19. apr. 2020
Kontakt os

20. apr. - 18. jun. 2020
29.498,-

19. jun. - 16. aug. 2020
30.998,-

17. aug. - 10. dec. 2020
28.998,-

11. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 31. mar. 2021
29.498,-


INKLUDERET

 • Fly København-Mexico City//Cancun-København på økonomiklasse
 • CO2-kompensation på flyrejser via skovrejsning i Danmark - læs mere her. 
 • Bagage på flyrejsen – 1 stk. håndbagage og 1 stk. bagage til check-in
 • Internationale lufthavnsskatter og afgifter (med undtagelse af Mexico Turist skat)        
 • Alle transfers og transporter jf. program. Transfers er både private og i mindre internationale grupper i minibus, dog er turen Merida-Chichen Itza i stor bus og større international gruppe.
 • Udflugter foregår i mindre internationale grupper
 • Overnatninger i dobbeltværelse turistklassehoteller (dog med undtagelse af dag 12)
 •     3 nætter på Hotel Premier i Mexico City
 •     2 nætter på Hotel Parador del Dominico i Oaxaca
 •     3 nætter på Hotel Rincon del Arco i San Cristobal 
 •     2 nætter på Plaza Palenque i Palenque
 •     1 nat i primitiv hytte med hængekøje uden private faciliteter i Lacanja – Chansayab
 •     1 nat på Olmeca Plaza i Villahermosa
 •     1 nat på Hotel Residencial i Merida
 •     1 nat på Mayaland & Bungalows ved Chichen Itza
 •     3 nætter på Hotel Akumal Caribe i Akumal
 •     1 nat på 1. klasses turist natbus (Oaxaca-Tuxtla) med sædereservation
 • Morgenmad dagligt, undtagen dag 7. Bemærk! Continental breakfast, der ikke må forveksles med American eller English breakfast
 • Frokost dag 12,13,15 & 16
 • Middag dag 12
 • Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
 • Entreer ved nævnte seværdigheder
 • 10-20% rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • 10% rabat på vaccinationer hos Rejseklinikken
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Gebyr til rejsegarantifonden 
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Indenrigsskatter og - afgifter
 • Mexico Tourist skat ca. USD 25,- pr person, betales lokalt
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet” 
Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Trekking Sierra Norte i Mexico
Forlængelse: Trek i Sierra Norte-bjergene - 2 nætter
Pris fra 4.198 kr./person
Hotel Akumal Caribe i Mexico
Tillæg for Oceanfront værelse på badeferien
Pris fra 420 kr./person
Hotel Parador del Dominico i Mexico
Tillæg for enkeltværelse
Pris fra 5.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Der kan rejses hele året, men orkaner kan forekomme i perioden september-primo november. Regntid i vores sommermåneder, men fortsat fantastisk at rejse i denne periode.

Type: Kulturrejse med lokale, engelsktalende guider

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik