Forlængelse til Tilicho issøen

Forlæng ruten rundt om Annapurna med en tre dages afstikker til Tilicho issøen.

Dybt inde bag landsbyen Khangsar ligger den gemte Tilicho issø. Den ligger i 4.920 meters højde og overfor det blanke spejl står "La Grande Barriere", som en kæmpe mur af is og sne.


Program

10. dag: Manang til Khangsar 3.700 meters højde. 2-4 timer
3-dages turen til Tilicho-issøen starter. Dalen krydses, og vi vandrer ind gennem den snævre dal til landsbyen Khangsar beliggende i 3.700 meters højde. En fantastisk dag med udsigt ned gennem dalen til Pisang Peak og Manaslu. Vi er højt oppe og skal holde den gode akklimatisering og overnatter derfor i den lille forrygende Khangsar.

11. dag: Khangsar til Tilicho Base Camp 4.200 meters højde. 5-6 timer
Fra Khangsar starter stierne, eller mangel på samme, ind mod Tilicho. Der er et stort skredområde med ret stejle stier i et forrygende alpinlandskab. Efter 5-6 timer ligger Tilicho Base Camp i 4.200 meters højde forude.

12. dag: Tilicho Lake 5.000 meter til Tilicho base camp
For at komme ind til Tilicho, skal man op over et pas i godt 5.000 meters højde – og så er Tilicho der.

Selve søens bred ligger i 4.920 meters højde, og overfor det blanke spejl står "La Grande Barriere" som en kæmpemur af is og sne. Navnet stammer fra den franske ekspedition i 1950 ledet af Maurice Herzog. I mere end en måned havde ekspeditionen ledt forgæves efter Annapurna 1. Først efter at have besteget en mindre top på nordsiden, fik de øje på bjerget, skjult bag denne uoverstigelige isbarriere.

Det er en afsindig flot dag. Om eftermiddagen er man tilbage i base camp.

13. dag: Via Kangsar tilbage til Annapurna Circuit og Yak Kharka eller Letdar 4.230 meter
Tilbage til Khangsar og derfra en lidt anden rute over Jarsang Kola ned i dalen på Annapurna rundt rutens 10. dag.

TilvælgTilbage til rejsen

Priser