Nepals hovedstad: Kathmandu

Hovedstaden i Nepal er byen Kathmandu, som samtidig er landets største by. Kathmandu har en befolkning på 990.000 indbyggere, og tæller man også byerne Patan og Bhaktapur, bor der omkring 2,5 millioner. Byen er beliggende i mere end 1.300 meters højde, i en lille dal, ved floderne Baghmatis og Vishnumatis sammenløb i det centrale Nepal. Selve byen, Kathmandu er grundlagt i år 723 og har siden da været hovedstad, dog først i det selvstændige kongerige Kantipur.

Kantipur var Kathmandus forhenværende navn og rige. Desuden har Kathmandu heddet to andre navne, nemlig Nepal-dalen og Kathmandu-dalen. Byen bliver derfor tit betegnet som “dalen”, da det er beliggende i en dal. Byen har meget at byde på, når det kommer til karakteristisk arkitektur, kunst og byplanlægning. Alle disse ting stammer fra Kathmandus storhedstid, hvor både hinduistiske og buddhistiske templer og paladser kan ses. Flere af disse kunstværker er mere end 1000 år gamle.

Se alle vores rejser til Nepal


Besøg Nepals hovedstad med Kipling Travel

Man kan næsten sige, uden at overdrive, at landet Nepal er Kipling Travels DNA. Kipling Travel har siden 1987 rejst på eventyrlige trekkingture i Nepal og tør godt at udnævnes som eksperter inden for landet og dets grænser. Nepal er også landet med verdens højeste bjerg, Mount Everest, som gør det til en endnu mere unik mulighed for at trekke og opleve Nepal, men også hovedstaden Kathmandu.

Besøg Katmandu på bedste vis sammen med Kipling Travel, som har sammensat et helt unikt og særpræget program. Med Kipling Travel kommer du til Kathmandus store seværdigheder, såvel som de små perler i byen, som gør at du får den mest optimale og fantastiske oplevelse. Katmandu er utrolig unik og beundringsværdig, med de små gader og gyder, basarerne, klostre og templer, samt søde gadehandlere og pilgrimme.


Kathmandudalen

Kathmandudalen, som også bliver kaldt Nepaldalen, indeholder de to nabobyer Patan og Bhaktapur, samt en masse andre små landsbyer. Kathmandudalen har altid været vigtig for religiøse, og blev brugt som et vigtigt religiøst og kulturelt center. Især er de gamle handelsveje gennem kathmandudalen mellem Tibet og Indien blevet brugt, for andre som kom farende til dalen.

Kathmandudalen er en hel landsby fyldt med mange mennesker, monumenter, templer, klostre og massere af larm. Men alt har sin charme i denne dal, som også er blevet meget intensivt opdyrket med forskellige planter, fødevarer og afgrøder. Derudover er hele syv monumenter i dalen blevet optaget på UNESCO’s Verdensarvliste. Her kan nævnes monumenter som de tre Dyrbar Squares, byerne Patan og Bhaktapur, de buddhistiske stupaer og de hinduistiske templer. Derfor er Kathmandudalen uden tvivl et besøg værd.