Klassisk Indien og Nepal

Klassisk kulturrejse til Indien og Nepal med dansk rejseleder.
Små grupper, 10-18 deltagereFra København mod Indien med ankomst tidlig næste morgen.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Dag 1

Vi ankommer tidlig morgen i Delhi. Ved ankomsten til lufthavnen i New Delhi står vores mand klar med et Kipling Travel skilt, og kører ind til det centralt beliggende hotel i Delhi. Vi hviler og tager efter en sen morgenmad på tur i Delhi.

Delhi er Indiens gigantiske hovedstad med omkring 13 millioner indbyggere. Ikke mindre end otte gange har Delhi været hovedstad i Indiens historie, blandt de mest kendte perioder er Delhi-sultanatet, stormogulerne med deres prægtige byggerier og selvfølgelig under briterne, der flyttede hovedstaden fra Calcutta til Delhi i 1911.

Vi har sammensat vores helt egen rundtur i Delhi for at give mulighed for at se og opleve den forskelligartede og hektiske millionby på bedste vis.

Vi starter ud med Old Delhi ved Indiens største moské Jama Masjid, der blev opført i 1658. Herfra kører vi med cykelrickshaw gennem de hektiske kvarterer, der er indbegrebet af Indien—de trange og menneskefyldte gader og stræder. Kører igennem hovedbasaren Chandni Chowk, hvor mylderet af mennesker, busser, rickshaws, butikker og lugte kan være noget af et kulturchok i denne tæt befolkede del af Indien. 

Videre mod New Delhi der rummer grønne områder, prægtige boulevarder, præsident parlamentet, India Gate og fine butikker ved det imponerende Connaught Place. Vi besøger Sikhernes hellige gyldne tempel, Gurudwara Bangla Sahib, der er New Delhis svar på Sikhernes gyldne tempel i Amritsar.

Vi kører mod Yamuna-floden og til Humayuns gravmausoleum. Den prægtige bygning er fra midten af 1500-tallet, opført af Humayuns hustru, og er et af de tidlige eksempler på stormogulernes storladne byggestil.

Undervejs spiser vi frokost på en hyggelig restaurant, der er beliggende ved Lodhi Garden, der er en skøn og rolig oase midt i den hektiske storby. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 2

Fra Delhi går turen vestover mod de mere ørkenagtige områder i delstaten Rajasthan, Prinsernes land eller det virkelige 1001 Nats Eventyr. Efter en lang og smuk køretur kommer vil til Rajasthans hovedstad, Jaipur. Byen kaldes også Den Lyserøde By, efter at hele byen blev malet rosa til ære for Prins Albert, der kom på officielt besøg i 1853.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 3

Vi starter ud med en tur i den centrale del af Jaipur, der med sin enorme bymur tager sig imposant ud. Jaipur blev grundlagt i 1727 af Jai Singh 2. efter at han forlod det store fort Amber. På hovedgaden i den gamle bydel kan man bl.a. se det arkitektoniske vidunder Hawa Mahal, også kaldet Vindenes Palads, som har været haremmets udkigspost.

Om eftermiddagen kører vi 11 km ud til det imponerende, gigantiske og eventyragtige Amber Fort. Det er et gigantisk skydeskjul, der nærmest sejler på vandet som en enorm båd ved Moata søen. Vi ser audienshallerne og Kali-templet i det labyrintiske fort. 

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 4

Efter tidlig morgenmad fortsætter turen ind i Uttar Pradesh til Agra. Her er Indiens måske største kulturelle attraktion, det mægtige gravmonument Taj Mahal, der både tager sig smukt ud i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sollys og i de dybe varme farver om eftermiddagen.

På vejen skal vi besøge kongebyen Fathepur Sikhri. Denne glemte kongeby ligger mellem Agra og Jaipur og er en speciel oplevelse. Byerne Fathepur og Sikhri blev samlet under den store kejser Akbar's regering i 1570-86 og gjort til stormogulernes hovedstad. Kilderne i byen tørrede dog hurtigt ind og uden varsel blev byen forladt, og står i dag som en fuldstændig velbevaret mogul-stad – en spøgelsesby. Det er en fantastisk oplevelse, at vandre mellem de klassiske bygningsværker i smuk rød sandsten, og tænke på det gigantiske spild, som Fathepur Sikhri er.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Dag 5

Vi står tidligt op for at opleve Taj Mahal i morgenlyset. Taj Mahal er gjort af en anden verden, berusende smukt og et kulturelt Mount Everest, som vi godt tør påstå, rører enhver. Der hersker en forunderlig ro i de store haver omkring Taj Mahal på trods af de utallige turister, hvoraf de fleste nok er indere. Taj Mahal er opført af kejser Shan Jahan i perioden 1632-1647 og er bygget primært i persisk stil. At kalde det verdens smukkeste og mest harmoniske bygningsværk er ikke helt ved siden af. Bygget som det er i tindrende hvidt marmor med mosaikker og indlagte halvædelstene og så bedårende i sin fuldkommenhed.
Ned til Yamuna-floden ligger det uanselige mausoleum for Taj Mahals grundlægger - Shan Jahan. Han nåede aldrig, at udføre sine planer om et lige så imponerende projekt - en kopi af Taj Mahal i sort marmor på flodens modsatte side.

Her ligger Indiens måske største kulturelle attraktion, det mægtige gravmonument Taj Mahal. Det tager sig både smukt ud i den rødlige morgendis, i middagssolens skarpe sollys og i de dybe varme farver om eftermiddagen.

Men Agra byder på mere end Taj Mahal. Gå en tur i Taj Ganj med alle de små backpackerhoteller eller endnu bedre, gå en tur i Sadar Bazar med indisk tingeltangel i alle afskygninger. Her ligger også det gigantisk flotte Red Fort lige ud til Yamuna-floden med udsigt til Taj Mahal.
Endelig er der på den anden side af floden i en herlig lund, den lille perle, I’timad-Ud-Daulah, af nogle kaldet for Little Taj. Her kommer ganske få besøgende, og det er en lise at komme her efter det hektiske liv på den anden side af floden. Agra er en sjov by og man skal lige have øjnene op for, at der er andet end det overvældende Taj Mahal.

Tidlig på aftenen kører vi til stationen for at gå ombord på nattoget til Varanasi. På bedste vis skal vi opleve det rigtige Indien, landet med verdens største jernbanenet. Her mødes folk fra bjergene med lavlændinge, tamiler med stammefolk og forretningsfolk med fattige. Togene i Indien er meget simple, så forvent absolut på ingen måder luksus. Overnatning i togets sovevogn.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 6

Vi ankommer til Varanasi med toget i løbet af formiddagen. Såfremt vores værelser er klar, checker vi ind på hotellet ellers tager vi direkte ud på byrundtur i hinduernes helligste by - Varanasi.

Varanasi kan være noget af et chok, en umulig by at beskrive, sammensat, tæt og den helligste af Indiens byer grundet sin beliggenhed, hvor Ganges kortvarigt løber mod nord. Varanasi ligger, hvor de to floder Varuna og Ashi løber sammen. Med sine 2,5 millioner indbyggere er det for mange indbegrebet af Indien. Byen kan føre sine spor 3.000 år tilbage. Den er spændende, varm, tæt - og en kæmpe oplevelse.
Der opholder sig konstant omkring 1 millioner pilgrimme i Varanasi – og i de store festivalperioder, kan der være op til 6 millioner pilgrimme. Pilgrimmene skal på 6 dage følge en 58 km. lang rute og bade fra 5 vigtige badesteder - de såkaldte Ghats, hvoraf der er knap 100 på en 7 km lang strækning. Hvis man dør på ruten og ens aske senere strøs over Ganges, er man befriet for alle senere genfødsler og har opnået Nirvana.

Varanasi er hinduguden Shivas by og over halvdelen af byens 13.000 templer er viet til Shiva, deriblandt det Gyldne Tempel - Vishvanath, der har et flot forgyldt tag. Her er dog adgang forbudt, men templet overskues fint fra de tilgrænsende tempelområder. Her ligger også Durga templet – et af byens sjoveste og mest levende. Varanasi har op mod 13 festivaler om ugen og byen er meget hellig både i sin fremtræden og i sin egentlige gøren.

Dagen afsluttes med en sejltur på Ganges floden. Vi prøver at være her ved solnedgang, vi sejler i små robåde ud på den hellige Ganges, og nyder solnedgangen og ser de flydende lamper blive sendt ned af floden for at bringe de afdøde videre på deres sjælevandring. Vi skal opleve den meget specielle aftenceremoni Aarti, hvor vi ser de lokale hindu-præster udføre mystiske ritualer med ringende klokker, røgelse, olielamper, messende sang i et farvestrålende inferno. Det er en helt speciel stemning vi oplever denne aften, hvor vi får et varmt indblik i den indiske kultur. Overnatning i Varanasi.

Frokost og aftensmad er inkluderet.

Dag 7

Den største oplevelse i Varanasi er den tidlige morgensejltur på Ganges-floden. Lige inden solopgang, farves husene og landskabet gyldent og vi ser de mange badende pilgrimme. Vi ser sadhu’er, og hellige tiggermunke, hvor nogle er næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i ko gødning. Munkene sidder rundt på de mange trapper, der fører ned til Indiens moder – Ganges. Det er her hinduerne kremerer deres døde, og når asken langsomt opløses og føres væk med den hellige flod, opnår den døde at (selvet) forener sig med brahman (verdensaltet) og derigennem opnås forløsning og fuld erkendelse. Det er Indiens sjæl, der udfolder sig her.

Vi besøger Sarnath et buddhistisk valfartssted nord for Varanasi. Der blev kendt, som stedet hvor Buddha underviste sine første disciple og holdt sin første prædiken. Her står en af Indiens få tilbageværende stupaer, den 43 meter høje Dhamekh-Stupa omgivet af en smuk park. Der er Sarnath Museet, der rummer smukke eksempler på buddhistisk billeder udskåret i sten.

Dag 8

Vi nyder morgenmaden og kører mod lufthavnen. Vi flyver selvfølgelig til Kathmandu, da rejsen overland gennem Gangessletten er en mildt sagt opslidende 8-9 timers lang bustur uden oplevelser undervejs.

Leder man efter en by, hvor Østens mystik er hverdag, må Kathmandu komme ind på en af de første pladser. Byen er ganske simpelthen et herligt angreb på alle sanser. De snævre gader og gyder, basarerne, klostre og templer, gadehandlere og pilgrimme udgør tilsammen hele Asiens fascinerende verden i en og samme by. Og jo, der er forurenet, støvet alt for megen trafik og den er tæt - men det er en forunderlig by.

Vi fortsætter til Nagarkot, der ligger bare en times kørsel fra Kathmandu, hvor vi overnatter og dermed har mulighed for at opleve den storslået udsigt over Himalaya-bjergene ved solnedgang - hvis vejret arter sig optimalt.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 9

Er der et sted, som kan overraske, er det Nagarkot, "den sidste bastion" inden Himalaya-bjergene rejser sig mod nord. Egentlig ligger dette turistcentrum på ”kraterkanten” rundt om Kathmandu-dalen. Der er et utal af muligheder for at gå ture og ikke mindst til at nyde de fabelagtige udsigter til verdens højeste bjerge. Specielt ved solopgang og solnedgang er udsigterne så flotte, at det kan tage pusten fra enhver.

Vi kører videre til Bhaktapur, der er den ene hinduistiske by af de 3 kongebyer og en stor oplevelse. Den blev grundlagt i Malla-kongernes tid fra det 13.-18. århundrede. Byen kaldes også Bhadgaon og er som én stor landsby med 90.000 indbyggere. Den er nænsomt restaureret og fremtræder stadig 90 % som en middelalderby. Intrikat udskåret træværk, røde teglsten og rustbrunt tegltag, smalle gyder og små og store hindutempler på hvert gadehjørne. Her findes bl.a. det berømte palads med de 55 vinduer med noget af de fineste træskærerarbejde i dalen og dalens højeste og eneste 5-tagede pagode - Nyatapola. På Durbar Square ligger også en kopi af det helligste af Kathmandus templer, der har de berømte erotiske figurer. Teorierne om disse figurer er talrige: måske har en konge ønsket at tilskynde befolkningen til en større børneproduktion, andre siger, at "Lyn-gudinden" er en gammel snerpe, der holder sig væk ved synet af de saftige sager. Hinduismen har måske været mere frisindet end i dag; Nepals allerførste cityguide skrev engang "84 positions for the Gods and one for me"! Lonely Planet guidebogen skrev: "Some are real acrobatics and some are just good fun".

Sidst på dagen kører vi tilbage til Kathmandu, hvor vi overnatter.

Morgenmad og frokost inkluderet.

Dag 10

I dag går turen ud i Kathmandu-dalen til Swayambunath stupaen, der er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Stupaen Swayambhunath må nærmest betragtes som Nepals kendetegn, med Buddhas altseende øjne. Stupaen ligger på en lille top et par kilometer uden for Kathmandus centrum.
Swayambunath betyder: stedet der opstod af sig selv. Det var her visdommens Boddhisathva Manjushri (buddhaen med sværdet) så urbuddhaen på Kathmandu-søen, manifesteret som en sagte blå flamme. Han kløvede bjergene ved Chobar, der nu kan ses som Chobar slugten, hvorpå der dannede sig en høj. Her opstod Swayambhunath som Kathmandu-dalens første helligdom.

Turen fortsætter i bus til Patan, en af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer syd for Kathmandu, på den anden side af Bagmati-floden. Patan er buddhistisk-præget og især kendt for sit fine kunsthåndværk og dygtige håndværkere. Navnet City of Fine Arts har virkelig noget på sig, men også navnet De Gyldne Tages By giver mening, da der ikke er færre end 200 små templer og klostre i Patan samt selve kongepladsen - Durbar Square. Pladsen er et af Nepals fineste eksempler på tempel- og Newar arkitektur. Her er et overvældende stort antal af de klassiske og eksotiske pagodetage, træudskårne vinduer samt gadesælgere, plattenslagere og godtfolk. Det er et meget stemningsfyldt sted, som absolut skal opleves.

Længere sydpå i Patan ligger Jawalakhel med det tibetanske flygtningecenter. Stedet hvor du kan finde håndlavede tibetanske tæpper og smukke thangka-malerier.

Morgenmad er inkluderet.

Dag 11

Vi skal ud at opleve Kathmandu. For at få det bedste indtryk af Nepals særegne hovedstad, har vi sammensat et program, hvor vi både kører og går, derved kommer vi tættere på kulturen end på normale rundture. Vi har sammensat en smuk buket af unikke seværdigheder, der gør Kathmandu til den specielle oplevelse det vitterligt er.

Vi besøger et af Nepals vigtigste hindutempler Pashupatihnat som ligger ved Bagmati-flodens bred. Bagmati er hellig da den løber ud i Ganges-floden. Det er her hinduerne kremerer deres døde. Vi møder pilgrimme som sadhu’er, hellige tiggermunke, der færdes næsten nøgne med kroppen smurt i aske og det lange skæg og hår smurt i kogødning. Er der et sted i Nepal, man kan få kulturchok, er det her!

Fra Pashupatinath går vi op ad trapperne til Goraknath og ned til Bagmati-floden, som vi krydser. Vi vandrer nu i det ikke besøgte Kathmandu i 45 min. mod Bhoudanath-området.

Bhoudanath er Nepals største og vigtigste buddhistiske stupa og et stort område med masser af klostre og templer. Man ser konstant pilgrimme gå og mumle det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum” mens de drejer bedemøllerne.
Øverst på stupaen ses Buddhas øjne malet på alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu. Næsen ligner nærmest et spørgsmålstegn, det symboliserer det nepalesiske tal 1, hvilket står for enhed. Mellem øjnene ses det tredje øje, der har evnen til at se ud over, men også ind i sig selv. Over øjnene er de hellige 13 videns-trin, der fører til Nirvana, frelse eller oplysthed. Øverst ses paraplyen, der står for renhed.

Vi kører gennem byen til det centrale Kathmandu, hvor vi bliver sat af ved Dharadara, bedre kendt som Bhimsen Tower.
Vi er nu i den fattigere del af det klassiske Kathmandu bag Durbar Square. Her er fascinerende, herligt, venligt og fattigt. Fra Bhimsen Tower går vi gennem gaderne, forbi det gamle badeanlæg til slagter og fiskegaden, hvor kød og fisk ligger fremme til ære for kunder – og fluer!. Langsomt kommer vi op til Jhochen Tole, bedre kendt som Freak Street.
Vi er nu kommet ud på Basantapur, her har vi Nepals gamle kongepalads foran os og til venstre åbner det smukkeste af Kathmandu sig op - Durbar Square.

Vi kommer gående ind til denne pragtfulde plads med de utallige smukke templer. Det var i århundreder Nepals kraftcenter og har den dag i dag en særlig atmosfære. Vi ser den levende gudinde Kumari’s hus og det store Kasthamandap-hus, bygget af et træ. Vi kommer til Hanuman Dhoka - det gamle kongepalads, inden vi kommer til Nepals største hindu-tempel - Taleju. Vi fortsætter til Indra Chowk og Akhas Bairab templet. Her tager vi et smut ind i det lille sjove perlemarked, inden vi fortsætter ad den smalle basargade til Asan Tole.

Gennem gader, gårde og gyder kommer vi langsomt tilbage til hotellet efter en stor rundtur i Nepals levende hovedstad – men uden at have set for mange templer eller brugt dagen i en bus. Her slutter en begivenhedsrig rejse - det er blevet tid til, at tage afsked med Kathmandu og vende næsen hjemad. Sidst på dagen kører vi i lufthavnen og påbegynder hjemrejsen mod København.

Morgenmad og afskedsmiddag er inkluderet. 

Dag 12

Vi ankommer til København, efter en fantastisk rejse med både Indiens og Nepals højdepunkter.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

Vi har ingen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Flyrejse Kbh-Delhi og Varanasi-Kathmandu-Kbh med Turkish Airlines eller Qatar
 • Lufthavnsskatter og –afgifter (dog ikke lokale hjemrejseskatter)
 • Dansk rejseleder
 • Lokal engelsktalende guide
 • Transfers og transporter i bus med chauffør
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklassehoteller
 • En nat i sovevogn på nattog under simple kår mellem Agra og Varanasi
 • Morgenmad alle dage (undtagen på toget til Varanasi)
 • Frokost og aftensmad hvor nævnt i programmet
 • Rundture og sightseeing
 • Entreer ved seværdigheder
 • Indisk turistskat
 • 10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

 • Lokale skatter fra Varanasi og Kathmandu (beregn 150,-)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Visum til Indien (eVisa kan søges online på rejser til Indien)
 • Visum til Nepal (fås i lufthavnen, husk pasfoto)
 • Flyafrejse fra ex. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

OPGRADERING

 • Tillæg enkeltværelse: 2.298,-
 • Mountain flight - (skal bestilles hjemmefra), bjergflyvning med udsigt til Mt. Everest:1.598,-

  Inkluderer: Afhentning på hotellet og transport til lufthavnen t/r, ca. 1 times bjergflyvning med vinduessæde.

 

Praktisk information

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Gruppestørrelse - altid små grupper:
Som altid kører vi med små grupper. På denne rejse vil der maksimalt være 18 deltagere. Dette giver en større fleksibilitet end på grupper på 20-30 deltagere, hvor der går megen tid med logistik, og hvor det kan være svært sågar at høre guiderne. Derfor mener vi klart, at det er et kvalitetsstempel at tilbyde små grupper.

Type: Kultureventyr med dansk rejseleder

Vejret: New Delhi

 

Foredrag
Periode
Nepal
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
26. feb. 2020 kl. 19:30

Indien
Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K
4. mar. 2020 kl. 17:30
Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik