Tanzanias hovedstad: Dodoma

Hovedstaden i Tanzania er byen Dodoma, som med sine mere end 300 tusinde indbyggere udgør en stor del af den tanzanianske befolkning. Dodoma har ikke altid været hovedstaden i Tanzania, da den først blev dette i 1973, hvor den overtog rollen fra havnebyen, Dar es Salaam.

Dodoma blev bl.a. valgt som Tanzanias hovedstad grundet byens centrale placering i Tanzania. Med en hovedstad placeret i centrum af landet, er det lighed med andre lande som Brasillien, Nigeria og og Pakistan.

Se vores rejser til Tanzania

Besøg Tanzanias hovedstad med Kipling Travel

Med vores mange års erfaring i Tanzania, kender vi nærmest alle afkroge af landet, og selvfølgelig også hovedstaden Dodoma. Dodoma byder både på en intens kulturoplevelse og en storslået safarioplevelse. Dodoma er bestemt et af de mange smukke syn, der venter på dig i Tanzania.

Med Dodomas centrale placering giver det rige muligheder for, at store dele af landet kan opleves. Tanzania er et stort land, der rummer utallige fantastiske syn, hvorfor mange vælger den centralen placering i hovedstaden, Dodoma.

Den førhenværende hovedstad: Dar es Salaam

Som nævnt tidligere overtog Dodoma rollen som Tanzanias hovedstad fra Dar es Salaam. Dar es Salaam er dog forblevet den komercielle hovedstad, og her findes stadig en hel del officielle kontorer.

Dar es Salaam betyder fredshavnen og passer godt til byens kystplacering. Med sin placering ligger byen ikke langt fra paradis-øen Zanzibar, og mange rejsende til Tanzania vælger at lægge i smut forbi netop denne ø.