Mombasa

Mombasa er Kenyas næststørste by og der bor ca. 1.2 millioner indbyggere i Mombasa by. Desuden er Mombasa den største havneby i Kenya og også den eneste havneby der har en meget vigtig betydning. Mombasa blev nemlig grundlagt helt tilbage i 1000-tallet af nogle arabiske købmænd. Navnet Mombasa stammer i øvrigt fra det arabiske navn “Manbasa” som betyder “Island of War”.

Siden da og gennem historien, har Mombasa været kontrolleret af mange. Blandt andet af beboere med arabisk, indisk og spansk baggrund. Grunden til det er byens meget strategiske placering for handel, da byen ligger ud til det Indiske Ocean. I dag tilhører Mombasa, landet Kenya. Det er dog først i 1963 at Mombasa blev en del af Kenya. Indtil da var byen nemlig en del af Zanzibar, Tanzania.

Se alle vores rejser til Kenya her


Blåt hav og hvide sandstrande

Mombasa ligger ud til det Indiske Ocean og på Mombasa Island, som faktisk er adskilt fra fastlandet af to åer. Mombasas fantastiske beliggenhed har ikke kun haft betydning for handel af byens vigtige betydning som havneby. Det er nemlig også en kystby, der ligger på østkysten af Kenya.

Derfor kan du opleve nogle helt fantastiske badestrande på Mombasa. Hvide strande der strækker sig så langt øjet rækker og kokospalmer der vifter i den lette brise, der kommer ude fra det Indiske Ocean. Det smukke blå hav, som giver en helt fantastisk mulighed for at snorkle. Solen og de skønne temperature, hvor gennemsnitstemperaturen er på 30 grader. Det helt perfekte sted, til blot at slappe af og nyde livet. 

Mombasas strande er spredt med strand resorts, koralrev og offshore øer. Du kan som rejsende til Mombasa derfor nyde en række skønne aktiviteter på og i vandet, herunder dykning, vandsport, dybhavsfiskeri og endda game drive i den nærliggende Shimba Hills Reserve.


Besøg Mombasa med Kipling Travel

Med Kipling Travel, kan du få komme til at opleve Mombasa og de vidunderlige badestrande. Efter at have været på safari i Masai Mara, kan du nemlig tage videre med Kipling Travel til det Indiske Ocean og slappe af på de lange hvide strande i Mombasa.

Her kan du opleve det vidunderlige dyreliv der er under vandet, efter du har fået en uforglemmelig oplevelse med alle de spændende dyr på safarituren. Den bedste måde at slutte en skøn ferie af på, så du kan komme hjem med fornyet energi og en mindeværdig oplevelse for livet.

Se vores rejse til Mombasa her


Transport

Lufthavnen i Mombasa er Moi International Airport. Mombasa har en jernbanestation og Kenya Railways løber overnatning passagertog fra Mombasa til Nairobi, selvom tjenesten er mindre omfattende end det plejede at være. Highways forbindelse Mombasa til kapital Nairobi, Tanzanias tidligere hovedstad Dar es Salaam, mens nordpå vejforbindelse til Malindi og Lamu. Inden Mombasa, benytter de fleste lokalbefolkningen Matatus (minibusser) for at flytte mellem landsbyer og Mombasa Island. Mombasa havn er den største i Kenya, men der er ringe eller ingen ruteflyvning. Internationale krydstogtskibe er dog hyppige  i havnen.

Mombasas kultur og historie

Mombasa har en befolkning på 727.842, og er beliggende på Mombasa Island, som er adskilt fra fastlandet af to åer, Tudor Creek, Kilindini Havn. Øen er forbundet til fastlandet mod nord af Nyali Bridge, mod syd af Likoni Ferry og mod vest af Makupa Causeway, langs hvilke driver Uganda Railway. Havnen serverer både Kenya og lande i det indre, der forbinder dem til Ocean. Mombasa er tjent med Moi International Airport. Mombasa er primært besat af muslimske, Mijikenda / swahili mennesker. Gennem århundreder har der været mange indvandrere og handlende, der bosatte sig i Mombasa, især fra Persien, Mellemøsten, Somalia og det indiske subkontinent, der kom hovedsagelig som handlende og håndværkere. Selv efter fire eller fem generationer, fortsætter deres efterkommere til at bidrage meget til økonomien i dag Mombasa og Kenya som en helhed. Traditionelle kjole til den swahili kvinder er en farvestrålende, trykt bomuld ark kaldet en kanga, som kan have inspirerende slogans trykt på det. Muslimske kvinder bære en belægning kendt som en Bui Bui, som traditionelt er sort, sammen med et hoved, der dækker kaldes en hijaab, og undertiden bære et slør kaldes en niqab, også kendt som “Ninja”. Mænd bære en form for sarong, som er farvet i lyse bånd, der kaldes en “kikoi”.</p<