Mombasa

Mombasa er Kenyas næststørste by og der bor ca. 1.2 millioner indbyggere i Mombasa by. Desuden er Mombasa den største havneby i Kenya og også den eneste havneby der har en meget vigtig betydning. Mombasa blev nemlig grundlagt helt tilbage i 1000-tallet af nogle arabiske købmænd. Navnet Mombasa stammer i øvrigt fra det arabiske navn “Manbasa” som betyder “Island of War”.

Siden da og gennem historien, har Mombasa været kontrolleret af mange. Blandt andet af beboere med arabisk, indisk og spansk baggrund. Grunden til det er byens meget strategiske placering for handel, da byen ligger ud til det Indiske Ocean. I dag tilhører Mombasa, landet Kenya. Det er dog først i 1963 at Mombasa blev en del af Kenya. Indtil da var byen nemlig en del af Zanzibar, Tanzania.

Se alle vores rejser til Kenya her


Blåt hav og hvide sandstrande

Mombasa ligger ud til det Indiske Ocean og på Mombasa Island, som faktisk er adskilt fra fastlandet af to åer. Mombasas fantastiske beliggenhed har ikke kun haft betydning for handel af byens vigtige betydning som havneby. Det er nemlig også en kystby, der ligger på østkysten af Kenya.

Derfor kan du opleve nogle helt fantastiske badestrande på Mombasa. Hvide strande der strækker sig så langt øjet rækker og kokospalmer der vifter i den lette brise, der kommer ude fra det Indiske Ocean. Det smukke blå hav, som giver en helt fantastisk mulighed for at snorkle. Solen og de skønne temperature, hvor gennemsnitstemperaturen er på 30 grader. Det helt perfekte sted, til blot at slappe af og nyde livet.


Besøg Mombasa med Kipling Travel

Med Kipling Travel, kan du få komme til at opleve Mombasa og de vidunderlige badestrande. Efter at have været på safari i Masai Mara, kan du nemlig tage videre med Kipling Travel til det Indiske Ocean og slappe af på de lange hvide strande i Mombasa.

Her kan du opleve det vidunderlige dyreliv der er under vandet, efter du har fået en uforglemmelig oplevelse med alle de spændende dyr på safarituren. Den bedste måde at slutte en skøn ferie af på, så du kan komme hjem med fornyet energi og en mindeværdig oplevelse for livet.

Se vores rejse til Mombasa her


Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål.