Rejser til Tanzania og Zanzibar
- Enestående safari og badeferie

Rejser til Tanzania og Zanzibar

Få verdens bedste safarioplevelse på vores rejser til Tanzania

Tanzania er ubetinget verdens bedste safariland, hvorfor en rejse til Tanzania bør indeholde et element af safari. Rejser til Tanzania byder på nogle helt specielle oplevelser, som man ikke får magen til andre steder – det er vildt og på mange måder uspoleret. Se løverne jage bøfler på Serengetisletten, tag på bådsafari i Selous Nationalpark eller nyd en afslappende badeferie på Zanzibars smukke sandstrande. På rejser til Tanzania tilbyder vi hos Kipling Travel unikke muligheder for trekking til Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, eller det mindre befærdede trek ved Mount Meru.

Rejs til Tanzania og få en oplevelse, du aldrig glemmer

Tanzania er et land der kan tilfredsstille de fleste rejselystne, da rejser til Tanzania både byder på oplevelse, aktivitet, safari og afslapning. Hvis du tager på en rejse til Tanzania med Kipling Travel, får du en oplevelse, som du aldrig glemmer.

Se Kipling Travels rejser til Tanzania  Læs mere om Tanzania og Zanzibar

Rejser til Tanzania og Zanzibar

Sorter efter:
Vælg sortering
Praktisk information

Tanzania ligger ud til Det Indiske Ocean ved den afrikanske østkyst, og byder på nogle af Afrikas allerbedste safarimuligheder. Det anslås, at der bor omkring 50 millioner indbyggere i Tanzania og landets tilhørende øer, herunder den populære paradis-ø Zanzibar. Dodoma har siden 1996 officielt været Tanzanias hovedstad, og landet grænser sig op til bl.a. Kenya, Uganda, Rwanda, Congo og Zambia. Det mest udbredte sprog i Tanzania er Swahili, men flere steder behersker beboerne også engelsk grundet tidligere engelsk kolonitid.

I Tanzania er dyrelivet exceptionelt mangfoldigt, hvorfor du får de bedste forudsætninger for en god safarirejse. Her kommer du helt tæt på “The Big Five” som omfatter løver, bøfler, næsehorn, elefanter og leoparder. I Tanzania er der langt færre turister end i f.eks Kenya, og naturen er noget vildere og større, hvor dyretætheden er særligt koncentreret. Foruden Tanzanias fængende savanne er landet udrustet med Afrikas højeste bjergkæde. Kilimanjaro er Tanzanias højeste bjerg på 5.895 m og er sammen med Serengetisletten et must for besøgende i Tanzania. Snyd ikke dig selv fra en tur til det famøse Zanzibar der er omringet af azurblå strandpromenader så langt øjet rækker.

Med Kipling Travel får du de bedste forudsætninger for en storslået safarirejse i Tanzania.

 


Klima i Tanzania og Zanzibar rejsevejr

Tanzania har overordnet to regnperioder, en kort og en lang

  • Højsæson: Tanzania har to højsæsoner. December til marts og juli til oktober er Tanzanias mest frodige og varmeste perioder, og det er her dyrebestanddelen er størst. 
  • Lavsæson: Tanzania har ligeledes to regntider. Den lange der strækker sig fra april til juni og den korte der strækker sig over oktober og november.
  • Andet: Tanzania er et land man sagtens kan rejse til hele året, dog skal du være forberedt på lidt vand i hvis du vælger at rejse i lavsæsonen

Visum og vaccinationer i Tanzania


Valuta Tanzania og Tanzania oplysninger

Tanzanias møntfod og rejsevaluta til Tanzania

Tanzanias valuta, møntfod, hedder Tanzania Shilling. Medbring kontante US-dollars i mindre sedler (1-5-10 og 20 USD sedler i den nyeste serie). Du kan veksle USD til Shilling undervejs, men lagt de fleste steder på safarien kan der betales direkte i dollars (Shilling benyttes ofte til betaling af drikkevarer og USD i turistbutikkerne).

Vi kan anbefale, at du veksler/hæver Shilling i lufthavnen. Eller du kan spørge chaufføren på vejen på safari eller trek, om du kan stoppe ved en ATM i Moshi eller Arusha i Tanzania eller Dar Es Salaam - da du ikke skal satse på, at der er mulighed for at hæve/veksle penge i nationalparkerne eller udenfor de større byer.

Kreditkort kan benyttes som betalingskort på nogle hoteller/lodges og som hævekort i ATM automater. Der er findes ATM automater i de større byer, men ikke på safarien og stort set ikke ved strandene på Zanzibar.
Både internationale kreditkort som ex. Mastercard og Visa/Dankort virker.
På Zanzibar er der også mulighed for, at veksle USD til Shilling. Men du skal ikke altid regne med at kunne benytte kreditkort og hævekort på strandområderne, men alene i Stone Town. Husk derfor kontanter til Zanzibar.

 Elektricitet i Tanzania

Der er 220 volt / 50 hertz som i Danmark, men vær opmærksom på, at der ikke er samme stabilitet, hvorfor man skal passe på sarte apparater. Der kan også forekomme strømafbrydelser i ny og næ, men flere hoteller har nødstrøm via generator. Vær opmærksom på, at nogle hoteller slukker strømmen på fastsatte tidspunkter ofte om natten, så det er en god ide at medbringe en lommelygte. På nogle hoteller er der kun varmt vand i bestemte tidsrum, så spørg endelig ved ankomsten til hotellet.
Få steder finder du samme stiktype som i Danmark, da det ofte er 3-bens engelske stik, der benyttes – så medbring multiadapter. Skal du på safari og bor på wild camp, er der ofte mulighed for at oplade batterier til fx kamera i restauranten i aftentimerne. Læs mere under ”hoteller, lodges og camps”.

 

Telefoni og internet i Tanzania

Der er internet på mange lodges og hoteller, dog er forbindelsen ofte langsom og ustabil. Skal du ringe fra Danmark til Tanzania skal du +255 (og til Kenya +254) og fra Tanzania/Kenya til Danmark er det +45. Generelt er der fin mobildækning, dog mindre god uden for byområder og ganske sporadisk i nationalparkerne og nogle steder på Zanzibar. Check evt. aktuelle priser hos dit mobiltelefonselskab inden afrejse. 

Bagage på flyrejsen til Tanzania

Bagage på flyet til Afrika

På flyet må du typisk medbringe 1 stk. bagage på 20 kg. og 1 stk. håndbagage på 5 kg. Check altid selv de seneste anvisninger for bagage og håndbagage, da nogle luftfartsselskaber har mere fleksible regler.
Skal du på safarifly (typisk Masai Mara til Nairobi/kysten eller Serengeti-Arusha/Zanzibar), må du max have 15 kg. Bagage plus 5 kg håndbagage (flyet fra Kilimanjaro/Arusha til Zanzibar har normale bagageregler).
I håndbagagen er det kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml. Man må godt medbringe mere end én beholder i håndbagagen, men ikke flere end der kan være i EN gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter. Læs mere på www.cph.dk

Da den ind-checkede bagage en sjælden gang kan være forsinket, er det altid en god ide at medbringe evt. medicin, tandbørste, lidt rent tøj samt sandaler eller lignende i håndbagagen.
Det er vigtigt, at du på flyrejsen forebygger væskemangel med at drikke godt med vand (ikke for meget alkohol), og det er en god ide at medbringe fugtgivende creme til ansigt og hænder. Desto mere du kan bevæge dig under flyvningen desto bedre. Det letter den generelle akklimatisering og afhjælper også på jetlag.


Rejser til Tanzania og Zanzibar


Kiplings favorit-oplevelser i Tanzania 


Steder at opleve i Tanzania

Kiplings favoritter

Arusha

Den ideele start på din safaritur finder du i her. Arusha er nemlig Tanzanias absolutte safariby, som med sin fantastiske placering og gode transportmuligheder, gør det nemt og overskueligt, at starte sit livs eventyr her. Herfra går turen ofte til Serengeti nationalpark, hvor imens andre bliver i byen, spiser på den lokale via via café eller shopper på Arushas mange markeder.

Læs om Arusha her

Mwanza

Sukuma-befolkningens gamle by gemmer på små fantastiske skatte i hele området. Besøg Museet der udfolder sig som som en gammel Sukuma landsby, hvor ægte stammefolk bor og arbejder hele året. Sejl ud på Victoriasøen og bliv fascineret af den omkringliggende natur. Glem ikke, at besøge Tanzanias mindste nationalpark, Sanaane. Her kan du endda opleve safari til fods.

Læs om Mwanza her

Zanzibar

Den ene halvdel af Tanzania repuplikken, finder du i det Indiske Ocean, nemlig på Zanzibar-øerne. De fantastiske øer byder på de smukkeste eksotiske hvide sandstrande, hvor det er muligt at koble helt af. I hovedbyen Zanzibar City gemmer den historiske bydel Stonetown, sig. Oplev bydelens fantastiske arkitektur og bliv draget af historien om den gamle slavehandel-central.

Læs om Zanzibar her

Flere steder at opleve

Dar es Salaam
Den gamle hovedstad og velkendte havneby i Tanzania, indbyder til slentreture ved havnen og masser af kultur på byens museer og helt særlige udstillinger. 

Morogoro
Byen er det perfekte udgangspunkt til din safarioplevelse på Afrikas mest eftertraget Savanne, Selous. Du kan også tage en dukkert ved det smukke Kinole vandfald. 

Bukoba
Tag på en vidunderlig opdagelsesrejse i Minziro skovens frodige terræner, eller bliv fascineret af fortidens stammefolks abstrakte malerier ved Bwanji Rock Art.  

Lushoto
 Tag på smukke vandreture og udforsk Usambara bjergkæden. Nyd den betagende natur, og i tag en iskold dukkert under Soni vandfald. I Lushoto er omgivelserne fantastiske. 

Dodoma
Tanzanias hovedstad Dodoma har noget for alle. I området kan du komme tæt på afrikas dyreliv, lære mere om den arabiske kultur og dykke ned i de byens fantastiske historie.

Mbeya
Oplev Mbeyas frodige landskab og tag på opdagelse ved byens særprægede naturområder. Se blandt andet den fantastiske naturskabte lavabro. 

Tanga
Helt ude på Afrikas østkyst kan du dykke ned i Galanos varme kilder. Byens vidunderlige historiske markeringer, vil være en oplevelse du aldrig glemmer. 

Moshi
Landsbyen i Kilimanjaro-bjerget nederste skråninger, byder på en helt særlig skitsering af Masai-kulturens mange aspekter, på en måde du næppe har kunnet forestille dig. 

Kigoma
Små fantastiske nationalparker, lokale og anderledes madoplevelser og historien om Dr. David Livingstone. Kigoma har det hele, og mere til endda.

Tabora
En ofte overset lille by, som med sin dyrkning af lækre råvarer, byder på alt det bedste fra det afrikanske køkken. Dr. Livingstone har desudenopholdt sig i denne by.

 

Natur og dyreliv i Tanzania og Zanzibar


Anden praktisk information

Hos Kipling Travel har vi mange års erfaring med at rejse i Tanzania, hvilket giver dig de bedste forudsætninger for en helt igennem fantastisk safarioplevelse. Vi har derfor også stor erfaring med at sammensætte af spændende individuelle, skræddersyede rejser og grupperejser med vores rejseleder. Programmerne for din Tanzaniarejse spænder bredt fra safarirejser i forskellige nationalparker, til kulturrejser med et møde med lokalbefolkningen, og over til mere aktive rejser med trekking og bestigning af Kilimanjaro.

 

Glæd dig til en rejse til Tanzania og Zanzibar, for lige omhjørnet venter paradis-øen Zanzibar, Serengetisletten, Kilimanjaro og Ngorongoro krateret.

Du kan kontakte os her og modtage et unikt tilbud på en rejse til Tanzania og Zanzibar.

Vi glæder os til at arrangere din Tanzania drømmerejse!

Mere information om Tanzania

 

Mulige pattedyr - dyreliste Afrika safari

Flagermus

White bellied Free-tailed Bat (Mops niveiventer)

Aber

Chimp (Chimpanser)
Black-faced Vervet (Sort vervet abe)
Syke´s Monkey (Samango abe)
Olive Baboon (Anubis bavian)
Yellow Baboon (Den gule bavian)
Black and White Colobus (Sort-hvide colobus aber)

Rovdyr

Black-backed Jackal (Sortrygget Sjakal)
Bat-eared Fox (Øreræven)
Slender Mongoose (Det slanke desmerdyr)
White-tailed Mongoose (Hvid-halet desmerdyr)
Banded Mongoose (Det stribede desmerdyr)
Spotted Hyanea (Plettet Hyæne)
Cheetah (Gepard)
Lion (Løve)
Leopard (Leopard)

Klippegrævlinger

Rock Hyrax (Klippegrævling)

Tykhuder og svin

African Elephant (Afrikansk Elefant)
Black Rhinoceros (Sort Næsehorn)
White Rhinoceros (Hvidt Næsehorn) 
Hippopotamus (Flodhest)
Giant Forest Hog (Stort Skovsvin)
Warthog (Vortesvin)
Bush Pig (Skovsvin)

Zebraer

Common Zebra (Almindelig zebra)
Grevy's Zebra (Gravy's zebra)

Giraffer

Masai Giraffe (Masaigiraf)
Reticulated Giraffe (Netgiraf)

Antiloper og gazeller

Coke's Hartebeest Kongoni (Kongoni antilope)
Wildebeest (Hvidskægget Gnu)
Topi (Topi antilope)
Black-fronted Duiker (Dykkerantilope)
Steinbock (Stenbuk)>
Krik's Dik-dik (Kirks Dik-Dik antilope)
Common Waterbuck (Almindelig Vandbuk)
Defassa Waterbuck (Defassa Vandbuk)
Bohor Reedbuck (Rørbuk)
Impala (Impala)
Thompson's Gazelle (Thompson gazellen)
Grant's Gazelle (Grants gazelle)
Bushbuck (Skriftantilope)
Eland (Elsdyrantilope)
African Buffalo (Afrikansk bøffel/Cape bøffel)

Gnavere

African Hare (Afrikansk Hare)
Cane Rat (Rør-rotte)
Striped Ground Squirrel (Stribet Jordegern)
Unstriped Ground Squirrel (Jordegern)