Ring til vore rejseeksperter på 47 16 12 20
 • bg
 • bg

// Kejserbyerne


Klassisk kulturrundrejse i Kinas Gyldne Trekant.

På denne rejse er vi i det absolut klassiske Kina med de berømte Kejserbyer, som man ikke finder mage til andre steder. Denne rejse inkluderer Beijing med et stort og gennemgribende udflugtsprogram, hvorfra det går videre til den lille ukendte kejserby Pingyao, der er en original kulturoplevelse i særklasse. Fra Pingyao fortsættesi til Xi’an og de verdensberømte terracottasoldater inden det på dag 11 igen går mod Beijing.
Rejsen dag-for-dag:
1. dag: Afrejse fra København
2. dag: Ankomst Beijing
3. dag: Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Himlens Tempel
4. dag: Muren, Åndealleen og Ming Graven. Peking Opera
5. dag: Sommerpaladset og Lamatemplet. Nattog Pingyao.
6. dag: Pingyao
7. dag: Pingyao og nattog til Xi’an
8. dag: Ankomst Xi’an og byrundtur med kort vandring på den gamle bymur
9. dag: Terracottasoldaterne
10. dag: Fly Xian til Beijing. Besøg i Hutongerne
11. dag: Beijing på egenhånd samt hjemrejse
12. dag: Ankomst København
 
Praktisk info:
Bedste rejsetid: April til oktober
Type: Individuel kulturrejse med lokale engelsktalende guider


1. dag: Afrejse København
Vi flyver fra København om eftermiddagen mod Kina med Qatar Airways via Doha.
Mad på flyrejsen er inkluderet.

2. dag: Ankomst i Beijing
Ved ankomsten står vores mand klar med et Kipling Travel skilt. Herefter køres der direkte til det centralt beliggende hotel, der ligger ca. 25 min. gang fra Den himmelske Freds Plads. Resten af dagen til fri disposition.

3. dag: Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Himlens Tempel
Efter morgenmaden går det mod Fredspladsen, der på alle måder er et imponerende skue. Tankerne går naturligvis tilbage til et af de sorte kapitler i landets nyere historie, nemlig demokratibevægelsens oprør i 1989. Her blev en stor fredelig demonstration opløst med tanks og soldater og flere hundrede mennesker mistede livet.
Turen går naturligvis til Formand Maos Mausoleum, dog sammen med tusindvis af andre, hvorfor man skal forvente lange køer, der dog er i konstant bevægelse af sikkerhedsmæssige årsager. Den lange ventetid belønnes med et kort glimt af sarkofagen med Maos legeme. Enkelte gange er mausoleet lukket på grund af vedligeholdelse af Maos jordiske rester.

Tæt på ligger Den Forbudte By – kejserpaladset Gugong fra 1420 – det smukkeste palads fra kejsertidens Kina. Inden for murene er der over 9.000 rum, hvor de forskellige kejsere levede overdådigt i total isolation fra omverdenen. Efter kejserdynastiets fald i 1911 gik byen langsomt i forfald og i 1923 raserede en brand, hvor store mængder kunstskatte blev ødelagt. Under kulturrevolutionen blev lige så store mængder ødelagt, men en nænsom og fabelagtig restaurering har siden fundet sted og Den Forbudte By er nærmest et flerdages besøg værd. Mest berømt er Taihedian, Paladset For Den Højeste Harmoni, hvor op til 90.000 mennesker kunne overvære kejseren. Baohedian, Paladset For Bevaring af Harmoni, der blev brugt til enorme festmiddage og siden hen til eksaminer. Og endelig boligerne for Ming- og Qing-kejserne, Paladset For Himmelsk Renhed, Qianqinggong med dets mange små udskæringer og figurer.

Herefter køres der til Himlens Tempel Park, der for mange besøgende er den ypperste tempeloplevelse i Kina. Tiantan, Himlens Tempel Park, er Kinas største og smukkeste tempelkompleks. I 1400-tallet var Tiantan lukket for offentligheden, når kejseren stoltserede i eksorbitante optog over for de udvalgte for at foretage religiøse ritualer på årets korteste dage. Nu om dage er der offentlig adgang og Templet For Bøn Om God Høst er især imponerende ved sin åbenlyse skønhed. 28 enorme træsøjler danner fundamentet for det kegleformede tag, der er bygget af mørkeblå sten og symboliserer himlen. Alle materialer er passet ind i hinanden uden brug af søm.

Der returneres til hotellet ud på eftermiddagen, hvor der vil være tid til lidt afslapning inden aftenens store oplevelse: Middagen, der indtages på hyggelig lokal restaurant med Peking Anden som speciale.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4. dag: Muren, Åndealleen og Ming Graven. Peking Opera
Tidlig morgenmad og efterfølgende afgang mod den store mur, hvor der er en ca. 90 km. lang køretur til besøgsstedet ved Mutianyu nordøst for Beijing. Tidlig ankomst ved Mutianyu for at undgå de store menneskemængder, der kommer ud på formiddagen. Dette punkt på muren er kendt for en fantastisk udsigt og sine mange Ming-vagttårne.

Den Store Mur eller slet og ret Muren er utvivlsomt det bygningsværk, de fleste forbinder med Kina. Den 6.000 km. lange mur blev opført over mere end 2.000 år for at holde de mongolske nomader ude fra det kinesiske rige. Muren er bred nok til at tunge hestevogne kunne køre fra tårn til tårn og høj nok til at holde de fremmede ude.  Vi har derfor valgt det mindre besøgte punkt ved Mutianyu som udgangspunkt i vores rejser. Man kan dog vandre adskillige kilometer på muren og efterhånden føle sig næsten alene i dette gigantiske bygningsværk. Muren bølger sig gennem landskabet og dele af ruten er temmelig stejl sine steder. Den Kinesiske Mur siges at være det eneste menneskeskabte bygningsværk, der kan ses langt ude fra rummet, først i nyere tid i konkurrence med Palmen ved Dubai.

Efter verdensoplevelsen ved muren køres mod Åndealleen og Ming-gravene, der er det sidste hvilested for 13 ud af de 16 Mingkejsere. Ming-gravene ligger ca. 50 kilometer fra Beijing. 13 af Ming-dynastiets 16 kejsere er begravet her i bjergene omgivet af fyrreskove og cypresser. Gravene vogtes af 36 meget store menneske- og dyrefigurer udhugget i sten. Hvert gravkompleks består af en port, en hal, et tårn, et skatkammer og et underjordisk palads. Mange er gravene er forfaldne, bedst bevaret er Changling – den ældste og største af gravene – der er et helt palads. Den enorme Lingén Dian – Hallen For Ofringer til Forfædrenes Gunst – er konstrueret i træ og 32 store søljer bærer taget.
Vi besøger en af gravene og laver et spændende stop ved en silkefabrík, som giver et indblik i den spændende silkefrestillingsproces, inden vi kører tilbage til Beijing. Hjemkomst til hotellet sidst på eftermiddagen. Om aftenen er der middag på en hyggelig lokal restaurant inden en tur i den berømte Peking Opera.
Morgenmad og frokost er inkluderet.

5. dag: Sommerpaladset og Lamatemplet. Nattog til Pingyao
Denne dag besøges det pragtfuldt beliggende sommerpalads uden for byen. Parken, Kunmingsøen og paladset var en kærkommen oase for hoffet i sommermånederne, når de høje varmegrader med tilhørende ulidelig høj luftfugtighed i selve hovedstaden gjorde det ubehageligt at regere landet fra Den Forbudte By. Indtil det 18. århundrede havde stedet længe fungeret som kejserlig have, indtil Kejser Qianlong opgraderede bygningerne betragteligt og gravede Kunmingsøen meget større og dybere. Det daværende palads led stor skade under den anden opiumkrig mod de engelsk-franske tropper. I 1888 renoverede kejserinde Cixi både palads og have for penge, der skulle have været brugt til en moderne krigsflåde i stedet. Krigsskibe blev erstattet af en storslået og pompøs marmorpram, der ligger ved den nordlige bred af søen.

I 1900 måtte paladset igen genopbygges efter Bokseropstanden og fik i perioden frem til 1949 igen lov til langsomt at forfalde. Herefter er Sommerpaladset løbende blevet restaureret og fremstår i dag som en af Beijings mest besøgte attraktioner.
Fra Sommerpaladset går turen tilbage til det centrale Beijing og et besøg til Lamatemplet Yonghedong, som vel nok er et af de mest imponerende tibetansk-buddhistiske tempelkomplekser uden for Tibet. På vej til templet gøres holdt ved en perlefarm, der ligger lidt uden for byen. Ud på aftenen er der transfer til banegården for nattog til Pingayo.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6. dag: Pingyao
Ankomst om morgenen og transfer fra banegården til vores historiske guesthouse beliggende lige i centrum inden for bymuren på den berømte Nan Dajie (eller Ming Qing Jie) gade med alle antikforretningerne, museer, templer og restaurationer. I Pinyao er alt i gåafstand inden eller lige uden for bymuren og opholdet her giver en unik mulighed for at opleve en, under kejsertiden, blomstrende handelsby med original kejserlig arkitektur og byplanlægning til følge.
Byen er efter sigende den eneste af sin art i Kina med en hel intakt ringmur oprindeligt opført første gang under Zhou dynastiet 827-728 f.kr. Den eksisterende mur er primært en reminiscens fra Ming-dynastiet. Japanerne gjorde ellers deres til at ødelægge muren med deres artilleri under invasionen i 1930’erne og man kan stadig se enkelte granathuller på ydermuren. I Pingyao har vi i Kipling fundet en sjælden perle, der ikke er ramt af masseturismen (endnu!). Dette betyder blandt andet også, at man skal have kinesisk valuta (Yuan/RMB) med fra Xi’an, idet der ingen banker eller ATM-maskiner er at finde i Pingyao. Byen er i øvrigt på UNESCOS liste over verdenskulturarv.
 Hele dagen er til at udforske byen på egen hånd.
Frokost er inkluderet.
 
7. dag: Pingyao og nattog til Xi’an
Morgenmad og nye eventyr på egen hånd i Pingyao.  Prøv eventuelt at lægge vejen forbi Qiao Family Courtyard House kendt fra filmen Den Røde Lanterne af Zhang Yimou. Denne smukke historiske ejendom, der blev opført af en lokal te-magnat, består af 6 gårdhaver og ikke færre end 300 værelser. Her skal man køre med minibus, da huset ligger en ca. 40 km. ude af byen.
 
Man kan komme op på bymuren ved nordporten til Pingyao, hvor man kan leje en cykeltaxa og lade sig befordre alle 6 km. rundt på muren.

Det er også oplagt at besøge finansmuseet Rishengchang, der er et enestående eksempel på de flere hundrede lignende finanshuse, der stortrivedes sidst i 1800-tallet under den blomstrende handel. Oprindeligt var finanshuset et farveri, hvor man opfandt et check- og vekselsystem, der gjorde samhandlen med fjerntliggende agenter og kontorer mulig. Systemet var så effektivt, at huset hurtigt blev agent for mange andre handelshuse og til sidst udelukkende levede af den finansielle virksomhed. Pingyaos finanshuse måtte dog bukke under for den japanske invasion og konkurrencen for de mere regulære banker.
Efter aftensmaden er der transfer til banegården for nattog til Xi’an. Overnatning i ”softsleeper” kupé med plads til 4 personer.
Morgenmad og frokost er inkluderet.
 
8. dag: Ankomst Xi’an og byrundtur med kort vandring på den gamle bymur
Ud på morgenen er der ankomst i Xi’an, som ligger i Shaanxi provinsen. På banegården står vores mand med et Kipling skilt. Herefter køres der til det centralt beliggende hotel lige over for klokketårnet på den centrale plads i byen.

Xi’an, der i dag er en mindre kinesisk provinsby med godt 6,5 million indbyggere, har en godt 2.000 års spændende historie bag sig. Xi’an var i tidligere tider en af de vigtigste byer i riget. Kinas første kejser Qin Shi Huang (211 f.kr.) gjorde Xi’an til sit regeringssæde og hovedstad. Xi’an blev igen rigets absolutte midtpunkt under Tang Dynastiet (618-917) og har løbende været en vigtig og driftig handelsby, idet byen var den østlige endestation for karavanerne, der færdedes ad den sagnomspundne silkevej. Byen var knudepunkt for samhandel med Centralasien og Orienten og af samme årsag findes et anseligt muslimsk mindretal i byen, koncentreret omring det spændende, gamle muslimske kvarter. Det er en bydel, hvor tiden har stået stille med små snørklede gyder og små huse opført i lersten, med et utal af små boder, købmænd, håndværkere, hjemmeindustrier og adskillige mindre moskeer. Her foruden finder vi den interessante store moske i kinesisk byggestil, der er en af de største muslimske helligdomme i Kina og stadig er fungerende bedested for de troende muslimer.
 
På byrundturen besøges naturligvis klokke- og trommetårnet, det muslimske kvarter med den store moske, Det historiske Shaanxi museum og endelig skal vi opleve et af byens vartegn, nemlig bymuren. Foruden Pingyao er Xi’an en af de få kinesiske byer, hvor den gamle bymur stadig står delvis intakt. Murene i Xi’an er opført af den første Ming kejser på resterne af Tang-dynastiets regeringssæde, Den Forbudte By. Murene danner et rektangel omring den indre by, der strækker sig over 14 km. Murene er restaurerede på visse dele af strækningen, andre steder er den helt væk.

9. dag: Terracottasoldaterne
Så tidligt som muligt køres mod et af rejsens store højdepunkter; de 2.000 år gamle terracottasoldater opført for at beskytte den første kejser Qin Shi Huangs grav. Hæren består af flere tusinde skulpturer af bueskytter, fodfolk, officerer og generaler – alle i mandshøjde. Historien fortæller om et mausoleum så rigt udsmykket med skatte og ædelstene, at kunsthåndværkerne, der kreerede den ufattelige mængde af terracottakrigere som garde hinsides for den afdøde kejser, alle måtte lade livet for at bevare hemmeligheden om beliggenhed og indhold. De blev alle levende begravet. Hemmeligheden var blevet mere end effektivt bevaret, idet graven først blev opdaget ved et tilfælde af en lokal bonde i 1974. Inden vi kører tilbage til Xian besøger vi Grand Mosque.
Morgenmad og frokost er inkluderet.

10. dag: Xian til Beijing. Besøg i Hutongerne.
Vi flyver fra Xian til Beijing. Efter ankomsten til Beijing tager vi på byvandring gennem de gamle Hutonger, et herligt eksempel på de gamle beboelseskvarterer med et virvar af snørklede gyder og en kombination af beskedne 1-værelsesboliger og større gårdhavehuse for de mere velhavende beboere. Der er desværre ikke mange eksempler tilbage på de gamle Hutonger, og endnu flere har i forbindelse med OL 2008 måtte give plads til kedelige moderne højhushoteller.

Efter byvandringen gælder der en tur på Silkemarkedet (eller til hotellet, hvis man har fået sin shoppinglyst styret). Resten af dagen er til fri disposition. Der tages fra Silkemarkedet taxa for egen regning tilbage til hotellet.
Morgenmad og frokost er inkluderet.

11. dag: Beijing samt hjemrejse
Vi har dagen til egne eventyr i Beijing, inden vi sidst på dagen kører i lufthavnen for hjemrejse til København lige efter midnat.
Morgenmad er inkluderet.

12. dag: Ankomst København
Vi ankommer i løbet af dagen til København.
Mad er inkluderet på flyrejsen.
Pris per person ved 2 rejsende fra København:
Kejserbyerne, 2012: 15.680 kr.
   
Enkeltværelses tillæg: 2.180 kr.
   
Der kan forekomme sæson- og festivaltillæg - ring og hør nærmere  
   
Inkluderet:
 • Flyrejse København-Beijing retur med Qatar Airways på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Flyrejse Xian-Beijing på økonomiklasse
 • Lokal transfer og transport med privat bil og chauffør
 • 8 overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger i nattog i ”softsleeper”, 4 personers kupé (ej morgenmad)
 • Frokoster og middage som beskrevet i programmet
 • Rundture og sightseeing i byerne med engelsktalende lokalguide
 • Entreer ved seværdigheder
 • Produktansvarsforsikring
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden
   
 
Ikke inkluderet:
 • Fakturagebyr (145 kr. pr. faktura)
 • Rejseforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Afbestillingsforsikring (vi anbefaler Gouda Rejseforsikring)
 • Visum til Kina (ansøgningsskema fremsendes ved bestilling)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
 

Tibet og Bhutan - informationsaften
Kom med på en uforglemmelig rejse, hvor vi begynder i Beijing for at tage Himmeltoget til Lhasa, inden vi fortsætter tværs gennem hele Tibet og Himalaya med Gyantse, Shigatse, Everest Base Camp og alle de små bygder undervejs. Efter Tibet tager vi til verdens sidste Shangri-La – Bhutan. Måske er Bhutan et af verdens mest oversete rejselande og hvilken skam – for det er formodentlig et af de bedste.

Dato:   08. april 2015 kl. 17:30
Sted:   Café Globen, Turesensgade 2B, København K
     
     
Navn 
Adresse 
Post nr 
By 
Tlf nr 
E-mail 
Antal deltagere 
Dato* 
Hvor har du hørt om os: 
Tilmeld Kipling Travels nyhedsbrev: 
Tilsend Kipling Travels katalog: 
* Udfyldes med dato for informationsaftenen

Rejsedata
Afrejsedato 
Antal personer 
Jeg ønsker at rejse fra: (*) 
* Provinstilslutning kun mulig på nogle rejser.

Person oplysninger
Person 1: (Kontakt person)
For-, mellem- og efternavne: 
Adresse 
Post nr 
By 
E-mail (*
Telefon 
Person 2:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 3:
For-, mellem- og efternavne: 
Fødselsdato: 
Person 4:
For-, mellem- og efternavne:  
Fødselsdato: 
Diverse
Valgfri besked: 
Hvor har du hørt om os: 
Tilmeld Kipling Travels nyhedsbrev: 
Tidligere rejst med Kipling Travel: