Vejr og klima i Peru

De tre geografiske zoner i Peru har hvert sit klima, hvilket gør, at man får en unik mulighed for at opleve vejrforhold af vidt forskellig karakter på sin rejse. Generelt kan højsæsonen dog siges at være mellem juni og september, som er den tørre periode i Peru, hvor lavsæsonen kan siges at strække sig fra november til april, da dette er regntiden i Peru. Dog er der noget helt særligt over både den tørre og våde periode, så uanset hvornår man rejser, er der med garanti unikke oplevelser i vente.

Fra april til maj og i oktober er det forår og efterår i Peru, og her er vejret yderst sporadisk, og det er derfor ikke muligt at generalisere vejrforholdene i disse måneder. Rejser man på disse tidspunkter kan man altså vente alt fra ingen regn til daglige regnskyl og relativt lave temperaturer til hedebølge, hvor de andre to perioder er relativt stabile.

Generelt om klima og vejr i Peru

Lima

Kyststrækningen er generelt varm i Peru. Dog er kyststrækningen mere solrig og tør i nord, end den er ved i syd. Det er også i nord, hvor de bedste og mest regulære badestrande findes. Det regner yderst sjældent ved kyststrækningen, som ofte oplever en kold dis. Vejret kan opleves meget forskelligt. Bare få kilometer ind i landet føles vejret varmere. På den måde kan det føles køligt ved kyststrækningen og meget varmt 20 kilometer inde i landet.

Hovedstaden Lima ligger lige ved kyststrækningen. Derfor vi har taget udgangspunkt i deres temperaturer, som du kan se nedenunder. Temperaturerne i Lima gør det behageligt både at gå på opdagelse i byen og slikke sol på stranden. Der er stort set aldrig over 30 grader men ej heller under 15 grader.

Barn i Lima i Peru

Lamaer ved Inkastien i Peru

Cuzco

Langs hele Sydamerikas vestkyst kan du finde Andesbjergene. Grundet bjergenes forskellige højder, forekommer der store temperaturudsving hver dag. Dog ligger temperaturen sjældent højere end de ca. 20 grader. De 20 grader kan typisk føles varmere, grundet den kraftige sol. Derfor er det vigtig, at man overvejer sin påklædning, så det ikke bliver for varmt, når man færdes i bjergene. Natten kan være en kold affære og kan visse steder komme under frysepunktet.

Byen Cuzco, Den hellige dal og Machu Picchu er alle beliggende oppe Andesbjergene. I Cuzco finder man adskillige Inkaruiner, hvilket gør det til et absolut must see. Foruden ruinerne ligger det berømte Machu Picchu og Den Hellige Dal ganske kort fra byen, hvorfor Cuzco er et utrolig spændende sted at besøge.

Iquitos

Amazonas er den største regnskov i verden. Derudover er Amazonas flod én af verdens største. Grundet at det er en regnskov og endda verdens største, regner der væsentlig mere end en normal regnskov. Regnen er dog ikke som i Danmark. I Amazonas regner det meget kraftigt i få timer, hvorefter det stopper, og himlen hurtig klarer op. Derfor er der meget varmt og fugtig i amazonas, hvor dagstemperaturer ligger på omkring de 35 grader.

Det er forskelligt med nedbør, med hensyn til hvor du befinder dig i Amazonas regnskov. Nedbøren i området Iquitos er mere konstant, og gennemsnitligt regner det 239 mm. hver måned. I området Puerto Maldonado er nedbøren derimod varierende, og det regner omkring 180 mm om måneden.

Sommerfugl i Amazonas i Peru