Før afrejse til Peru

I Kipling travel har vi rejst i Sydamerika siden 1991 og har derfor mange års erfaring med sammensætning af spændende individuelle, skræddersyede rejser og grupperejser med vores rejseledere. Programmerne spænder vidt fra klassiske kultur- og naturrejser over spirituelle rejser og til mere aktive rejser med trekking, klatring og rafting. I Peru benytter vi alt fra lokal offentlig transport i form af bus, tog, båd og kano til private biler og minibusser med aircondition.

Alle udflugter er med kompetente, lokale, engelsktalende rejseledere. Vær opmærksom på, at de indianske guider omkring Amazonas ikke altid er særlig engelskkyndige. Det er dog en del af oplevelsen. 90 % af vores udflugter foregår udelukkende på privat basis med egen transport og guide.

Pas & Visum til Peru

Lima i Peru
Abe i Peru
Lama i Peru

Danske statsborgere kan være visumfri i op til 90 dage. Rejser man længere tid end 90 dage, skal man til en større by og få visummet fornyet. Da reglerne hurtigt kan ændre sig, er det altid en god idé at holde sig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside. Visum skal altså ikke søges før afrejse til Peru.

For at rejse til Peru skal passet være gyldigt i mindst 6 måneder ved indrejse. Disse regler kan selvfølgelig også ændre sig fra den ene dag til den anden, og det er derfor ligesom med visummet en rigtig god idé at holde sig fuldstændig opdateret.

Kvinde med bowlerhat i Sydamerika

Vaccinationer ved rejser til Peru

Vacciner før afrejse til Peru afhænger af, om man skal opholde sig i landet i en periode, der er kortere eller længere end 4 uger. Her kan man se, hvilke anbefalinger, der gør sig gældende for en henholdsvis kort og lang rejselængde til Peru.

Rejser på under 4 uger

Inden du rejser til Peru, anbefales det at blive vaccineret mod stivkrampe og difteri, hepatitis A samt kolera. Her er det værd at bemærke, at vaccinationerne ofte skal være givet noget tid før, du tager afsted. Det kan man læse mere om hos Sikker Vaccination. Derudover kan du tage forebyggende malariapiller, særligt hvis du planlægger at rejse i Amazonas-området. 

Rejser på over 4 uger

Planlægger man et længerevarende besøg, anbefales det, at man får samme vaccinationer som det korte besøg samt nogle ekstra. Det gælder hepatitis B, gul feber og tyfus. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke vacciner, der anbefales til den rejse, man planlægger, således man kan rejse trygt.

Vil du have mere information?

Så kan man læse om de forskellige sygdomme på www.rejsedoktor.dk. Man kan også få mere information om vacciner til Peru hos Sikker Vaccination. Det er en god idé at holde sig opdateret i forhold til, hvilke anbefalinger, der gør sig gældende.

Valuta i Peru

I Peru hedder valutaen Nuevo Sol og forkortes med PEN. Man kan medbringe pengene hjemmefra, men skal man have vekslet i Peru, er det også muligt. Dog er det lettest fra amerikanske dollars. Ellers er det muligt i de større byer at hæve penge.

10 Nuevo Sol svarer til cirka 20 danske kroner. 100 PEN svarer derfor til cirka 200 kroner, mens 1000 PEN er næsten 2000 kroner værd. Nuevo Sol fås i sedler i 10, 20, 50, 100 og 200, mens mønternes fås i 1, 5, 10, 20 og 50 centimos, hvor der går 100 centimos på 1 nuevo sol. Mønterne fås også i 1 sol, 2 sol og 5 sol.

Cuzco i Andesbjergene i Peru
Familie i Peru

Sprog i Peru

Der findes mere end 50 forskellige sydamerikanske sprog i Peru. De to herskende er det indianske sprog quechua, som tales af omkring 20% af den samlede befolkning, samt spansk, som tales af 75%, mens de sidste 5% er andre sydamerikanske sprog. Det mest udbredte sprog i Peru, spansk, tales på verdensplan af mere end 400 millioner mennesker. Dermed er spansk verdens andet største sprog - slået af mandarin-kinesisk, der tales af næsten 1 milliard.

Perus andet største sprog, quechua, er Inkarigets sprog. Foruden Peru tales det også i Ecuador og Bolivia. Sproget blev officielt i Peru i 1975 som det første land. Derefter har Ecuador og Bolivia taget det til sig i henholdsvis 2006 og 2009. Det estimeres, at det tales af omkring 9 millioner mennesker på verdensplan. Dermed er det også et ganske unikt sprog for de sydamerikanske lande.