Vejr og klima i Ecuador og Galapagos

Ecuador betyder ækvator, da landet ligger på ækvator. Typisk for et land beliggende her er, at der er meget små ændringer i klimaet. For Ecuador er dette dog anderledes. Årsagen er, at landet har en masse forskellige landskaber, og vejret varierer derfor alt efter, hvor du befinder dig i landet.

På turene til Ecuador kan du både opleve de til tider regnfulde regnskove, det køligere højland og de skønne varme strande. Det kan være dejligt at bevæge sig rundt i de forskellige temperaturer, men det kræver også, at der pakkes til de forskellige klimaer.

Generelt om klima og vejret i Ecuador

I højlandet

Quito ligger i højlandet, 3000 meter over havoverfladen. Fra Quito kan du se over Andesbjergene. Derfor er klimaet i Quito også altid lidt køligere, og gennemsnitstemperaturen i løbet af dagen er omkring 19 grader.

Det betyder også at det er et behageligt rejsevejr, der minder om et solrigt forår. Det kan være rart, når man befinder sig i det små, sjove gader rundt omkring i Quito, eller hvis man skal en tur på markedet.

Otavalo i Ecuador
Strand i Ecuador

Galapagos

Klimaet på Galapagosøerne kan ændre sig meget, og det samme gælder dyrelivet. Alt efter hvilken periode man besøger øerne, vil der være forskel på, hvilke dyr du ser. Regnsæsonen på øerne starter i januar, og er på sit højeste i marts måned. Dog begynder nedbørsmængden allerede at falde igen fra juni måned.

Trods at januar til april er de mest regnfulde måneder, er det også her, at der er de allerbedste betingelser for at snorkle. Uanset hvornår du vælger at besøge Galapagosøerne, vil du få en helt fantastisk oplevelse.

Amazonas

Du kan også komme til at opleve regnskoven på din tur til Ecuador. Her er temperaturene tropiske, og den gennemsnitlige temperatur ligger omkring de 25 grader. Forskellen fra temperaturen her og på kysten er dog, at luftfugtigheden i regnskoven er højere.

Regnskoven du vil besøge på din rejse til Ecuador med Kipling Travel, er den spændende og frodige Cuyabeno. Derfor er der nedenfor taget udgangspunkt i temperaturerne i denne regnskov.

Flod i Amazonas