Ecuadors vulkaner, Cayambe 5.790 meter

Ecuadors vulkaner, Cayambe 5.790 meter

På toppen med det ene ben på den sydlige halvkugle og det andet på den nordlige havkugle - Trekking og bestigning af Cayambe 5.790 meter

 

Samlet set er vores Ecuadors vulkaner en af de mest komplette vulkanture. Vi har udviklet og forfinet ruten over de seneste mange år og trekker og vandrer og bestiger flere vulkantoppe inden bestigningen af Cayambe 5.790 meter.

Selve bestigningerne går fra teknisk lette akklimatiseringstoppe som Pasochoa, til noget mere krævende, såsom Ilinizas Norte og derefter selvfølgelig hovedtoppen på Cayambe.

 

Akklimatiserings-trekket foregår i et genialt område som kun ganske få turister har mulighed for at opleve og som kun benyttes af Kipling Travel. Og vi er fuldt og fantastisk højdetilvænnet til selve bestigningen.

Cayambe er Ecuadors tredjehøeste vulkan og sydskråningen gennemskæres af Ækvator. Og måske er Cayambe den smukkeste af Ecuadors vilkaner, så det er ikke uden grund, at den indgår i Ecuadors rigsvåben. Kort og godt et brag af en rejse! 


 • Trekking og bestigning i Ecuadors skønne vulkanland
 • Indiankske landsbyer, agerland og forrygende bjergudsigter
 • Akklimatisering og bestigning på Pasochoa 4.164 meter og Iliniza Norte 5.126 meter
 • Bestigning af Cotopaxi 5.897 meter - en af verdens højeste aktive vulkaner beliggende blot 100 km. syd for ækvator
 • Stor succesrate genne mange år og vores helt egen akklimatiseringsrute, hvor vi meget sjældent mødert andre trekkere - et rigtig Kipling eventyr

1.

Afgang fra København til Quito i Ecuador

ecuadors vulkaner cayambe 5790m hoejdekurver

Vi flyver fra København til Ecuador, hvor vi ankommer til Quito, hovedstaden i Ecuador i 2.850 meters højde. Vi bliver her mødt af vores guide og bragt det korte stykke til vores velbeliggende og hyggelige hotel centralt i den nye bydel.

Mad er inkluderet på flyrejsen.

2.

Quito - Ecuadors hovedstad og Ækvator

Dag 2

Vi skal på byrundtur i Quitos gamle historiske kolonibydel, der blev erklæret verdenskulturarv af UNESCO i 1978. Vi slentrer rundt i de gamle snørklede gader med alle de gamle kolonibygninger og besøger et par af de interessante kirker. Turen kommer bl.a. forbi Monestario San Francisco, der tilhørte franciskanerordenen, og er den ældste kirke i Ecuador (fundamentet stod klar i 1534).
Også jesuitterkirken La Compania besøges samt den imponerende katedral på den centrale plads, Plaza de la Independencia. Herefter vandrer vi op på udsigtspunktet El Panecillo, hvor der er en storslået udsigt over Quito.

Om eftermiddagen besøger vi Ækvatormonumentet Mitad del Mundo lidt nord for byen. Her finder vi et besøgscenter og alskens gøgl, og der er mulighed for at stå med et ben på hver side af klodens halvdele.

Morgenmad er inkluderet.

3.

Pasochoa 4.164 meter, akklimatiseringstrekket starter - Machachi

Dag 3

Tidlig morgen kører vi fra Quito mod bjergene og Pasochoa naturreservatet, hvor vi starter akklimatiseringen for alvor og bestiger Pasochoa vulkanen på 4.164 meter. 
Vandreturen er lang, men hverken særlig anstrengende eller teknisk vanskelig og er en glimrende akklimatisering samt en god træningsdag. Opstigningen tager 4 timer og nedstigningen 2 timer.
Efter vandringen kører vi 2 timer mod syd til vores hotel i Machachi-landsbyen, som ligger i ca. 3.000 meter.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

4.

Trekking: Machachi, Pueblo Angamarca, Los Pinos, Mulatullo

Dag 4

Vi kører fra Machachi mod Zumbagua - en tur på ca. 4 timer. Det er en tur gennem et fantastisk bjerglandskab, hvor vi forlader den berømte ”Avenida de los Volcanes” og stiger op mod den vestlige bjergkæde. Vandringen starter fra en den lille bjerglandsby Angamarca - 2.895 meter. Vi gør os klar til turen. Heste og bærere tager personlig bagage og fællesudstyr. Vi går ca. 3 timer gennem et landskab domineret af indianske småhuse, og deres smukke marker som spreder sig udover bjergene. Efter en relativ langsom opstigning ankommer vi til første lejr Los Pinos ca. 3.300 meter beliggende i Mulatullo området.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5.

Campamento Mulatollo, Yayachanchi, Pigua i La Chorrera

Dag 5

Efter en tidlig morgenmad, sætter vi kurs mod den indianske landsby Yayachanchi. Vi følger en sti, der er brugt af den lokale befolkning som handelsrute og varetransport med lamaer. Vi går ad en zigzag sti op til Yayachanchi landsbyen, der ligger i 3.900 meter. Her få vi nogle fantastiske indtryk af det høje Andes. Vi er i Paramo'en en barsk vegetation over trægrænsen. Efter en god pause vandrer vi videre til det lille vandfald Pigua, hvor vi slår lejr i 4073 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

6.

Trekking: La Chorrera, Zumbagua, Quilotoa

Dag 6

Vi forlader vores smukke lejr og begynder en opstigning på et par timer mod turens højeste pas på 4.466 meters højde. Fra passet har vi udsigt til det flotte vulkaner Cotopaxi, Iliniza, Chimborazo og Corazon. Efter et velfortjent hvil på toppen af passet begynder vi en nedstigning gennem en isoleret dal, hvor vi finder små indianske landsbyer, og fornemmer at her har tiden stået stille. Nedstigningen er lang, men meget varieret både hvad angår naturskønhed og kulturelt.
Vi vandrer stille ned til vejen, hvorfra vi kører den halve time op med lokal transport til Quilotoa søen. Vi spiser frokost og nyder den fantastiske udsigt over søen - vi overnatter i telt ved søens kraterkant i 3.884 meter.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7.

Trekking: Quilotoa, Chugchilan, Machachi

Dag 7

Trekkets sidste dag starter med vandretur på venstre side af kraterkanten, hvor vi har udsigten til både søen og alle de snedækket vulkaner. Langsomt begynder vi at vandre ned mod Guayama-dalen og frem til selve Guayama landsbyen, som er en autentiske lille landsbyen med traditionel livsstil. Vi vandrer videre gennem dalen indtil kanten af en dyb dal. Vi følger en vandresti langs nogle imponerende stejle bjergsider ned til floden dybt nede i dalen i 2.995 meter. Efter en god pause i bunden af dalen starter vi igen en langsom opstigning mod vores sidste mål Chugchilan landsbyen i 3.198 meter. Hele vandreturen tager ca. 4-5 timer. Her bliver vi hentet af vores bus og kørt tilbage til Machachi. Køreturen tager ca. 3 timer, og vi følger en anden vej, end den vi kom ad langs foden af Ilinizas og igennem flotte indianske landbrugsområder. Vi overnatter i Machachi landsbyen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

8.

Bestigning af Iliniza Norte 5.126 meter

Dag 8

Vi kører med bus fra hotellet meget tidlig morgen, og efter en halv time skifter vi til biler med 4-hjulstræk, som kører os op i 3.900 meters højde. Herfra starter bestigningen af Iliniza, hvor vi først går 3 timer op til Refugio Nuevos Horizontes i 4.650 meters højde.

Fra refugiet er der en fantastisk udsigt over begge Iliniza-bjergene og helt ned til Machachi landsbyen. Med lidt held kan vi se Cotopaxi og andre vulkaner på den østlige bjergkæde. Fra hytten er der en relativ stejl opstigning over ral og grus, og måske lidt sne før toppen nås. Udsigten er eminent - på den ene side ligger Andesbjergene, på den anden side Stillehavskysten. Topbestigningen er relativt nem og ikke teknisk. Almindelige vandrestøvler og trekkingtøj er nok. Det tager ca. 3 timer til toppen og 3 timer tilbage til parkeringspladsen.
Efter en vellykket bestigning af Iliniza Norte er vi superakklimatiserede og i gedigen form til et af vores hovedmål nemlig Cayambe 5.790 meter. Vi regner med at være tilbage på hotellet sent om aftenen.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

9.

Otavalo, Cuicocha søen og indianske marked

Mod Otavalo og vulkanhøjlandet

Efter morgenmaden kører vi nordover mod vulkanhøjlandet og ikke mindst indianerbyen Otavalo, der er berømt for sit farvestrålende lørdagsmarked og sine imødekommende indbyggere. De er ofte er klædt i deres respektive landsbyers særegne klædedragter. Der er to markeder, det ene er for de lokale, som kommer fra alle de omkringliggende landsbyer for at handle. Det andet er turistmarkedet, hvor der kan købes alt i lokalt fremstillet kunsthåndværk - primært vævede produkter. 

Vi skal også se den enormt smukke Cuicocha kratersø, der ligger for foden af Cotacachivulkanen. Krateret blev dannet for 3.000 år siden i en massiv eksplosion, der spredte fem kubikkilometer aske over området. Herfra fortsætter vi til Peguche-vandfaldet og landsbyen Cotacachi. 

Overnatning i Otavalo.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

10.

Cayambe Nationalpark, Oleas Ruales Berge 4.600 meter

Cayambe Nationalpark

Midt på dagen kører vi op til parkeringspladsen i godt 4.100 meter, hvorfra vi vandrer op af Cayambes skråninger til Oleas Ruales Berge refugiet i 4.600 meters højde. Det er den eneste strækning, hvor vi skal bære al vores bagage i maksimalt en time. Alt som ikke skal bruges til topbestigningen, kan dog blive i vores bus.

Vi ser om det ikke er muligt at lave lidt gletchertræning på Cayambes flotte skråninger om eftermiddagen. Vi spiser tidlig aftensmad, hvorefter der er info-møde og opdeling i grupper. Vi går tidligt i seng for at samle kræfter til opstigningen. Refugiet har plads til 70 mennesker, og der er fine køkken- og toiletfaciliteter.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet.

11.

Bestigning af Cayambe 5.790 meter

Cayambe-bestigning

Vi står op ved midnatstid, spiser morgenmad og gør os klar til opstigningen. Vi forlader hytten kort efter midnat og starter den relativt lange, men ikke så stejle bestigning af Cayambe. Alt forgår på gletsjer, og der er kun nogle få stejle passager, som guiderne hjælper os sikkert igennem. Er du i god form, tager bestigningen 7-8 timer og nedstigningen til hytten ca. 3 timer. Det er en fantastisk top med udsigter i verdensklasse. En hård nød – men absolut opnåelig.

Efter bestigningen holder vi en god pause i hytten – spiser - samler gruppen og hviler ud. Bagefter går vi ned til parkeringspladsen og kører til Quito med ankomst sen eftermiddag

Morgenmad og frokost er inkluderet.

12.

Fridag i Quito

Fridag i Quito

Vi har hele dagen i Quito, hvor vi er omgivet af højland og vulkaner. Vi tager en tur rundt og dem som har lyst kan tage kabelbanen op tl Pichincha vulkanen og kigge udover Ecuadors langstrakte hovedstad.

Morgenmad er inkluderet.

13.

Hele dagen i Quito, afrejse sen eftermiddag

Hjemrejse fra Vulkanbestigningerne

Vi har dagen i Quito til egne fornøjelser efter en stor Ecuador og vulkan rejse. Hvis man ønsker det, kan Ækvator nås. For kunstinteresserede vil et besøg til museet Capilla del Hombre med billeder af maleren Oswaldo Guayasamin være en god oplevelse. Quito har mildt sagt meget at byde på. Om eftermiddagen er der transport til lufthavnen og hjemover til Danmark efter en masse vulkanbestigninger og fantastiske oplevelser.

Morgenmad i Quito er inkluderet.

14.

Ankomst København

Dag 14

Efter en oplevelsesrig rejse ankommer vi til København. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering

Vi har igen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Dansk ekspertrejseleder
 • Flyrejse København-Quito retur
 • Lufthavnsskatter og afgifter fra Danmark
 • Transfers og transporter
 • Hotelovernatninger i delt dobbeltværelse på turistklasse, inkl. morgenmad
 • 1 overnatning i lav bjerghytte i sovesal, inkl. morgenmad og frokost
 • 1 overnatning i høj bjerghytte i sovesal, inkl. morgenmad og aftensmad
 • Overnatning i telt på akklimatiseringstrekket
 • Entreer ved programsatte seværdigheder
 • Nationalpark skatter og afgifter
 • Bjergtilladelser
 • Ekspeditionsleder og klatreguider
 • Heste/mulddyr til fælles bagage (telte, mad, udstyr)
 • Heste/mulddyr til personlige bagage
 • Radio/walkie talkie til nødbrug
 • Ekstra bjergguider på Cayambe-bestigningen
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Produktansvarsforsikring   
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække højdeturer og bjergbestigning. Gouda rejseforsikring dækker bjergbestigning og trekking i alle højder
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte
 • Personlige udgifter
 • Drikkepenge (forvent omkring USD 90-110)
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”
Praktisk information

Bjerg: 1B - 2C

Højde: 2.726 - 5.897 meter

Antal ture: 5

Succes: 5, senest november 2013

Gruppestørrelse: 10-18 deltagere

Type: Trekking og bjergbestigning med dansk rejseleder

Pakkeliste: Bjergbestigning

 

Ecuadors vulkaner, Cayambe 5.790 meter højdekurver

Ecuadors vulkaner, Cayambe 5.790 meter og Cotopaxi

De seneste mange år har vi gennemført Cotopaxi bestigninger med stor succes, men siden den gik i udbrud i august 2015, har vi ændret afrejserne til Cayambe vulkanen beliggende i samme unikke "Ring of Fire" som Cotopaxi, Ilineza osv.

Styrken ved Kiplings vulkantrek i Ecuador er de fine kulturoplevelser på trekkingturen i Indianerhøjlandet med akklimatiseringsbestigninger, inden selve hovedmålet - nemlig bestigningen af Cayambe 5.790 meter. Cayambe er virkelig interessant, alene det faktum at den meget præcist ligger på ækvator, gør den lidt anderledes.

Velkommen til Ecuadors vulkaner.

Udstyrsleje (klatreudstyr)

Vi kan hjælpe med udstyrsleje i Quito, men vi skal gerne vide senest et par måneder inden afrejse, for at kunne sikre det bedste udstyr. 

Alpine klatrestøvler, klatrehjelm, karabin, klatresele, crampon (steigeisen) koster hhv. 40 USD stk. og betales på stedet i Quito - og er så klar ved ankomsten.

Gruppestørrelse - kommer rejsen af sted

Vi opererer med små grupper og de er alle garanteret ved kun 9 personer uden nogen former for tillæg. Generelt skal du regne med 9-14 personer i grupperne. På grund af det lave minimums antal kan vi med stor sikkerhed få alle rejser af sted. Derfor tilrådes tidlig tilmelding.

Prisgaranti og rabatter

Priserne i dette program er garanteret, og der gives ikke rabatter til deltagere, som tilmelder sig i allersidste øjeblik. Tværtimod risikerer du tillæg på flyrejsen, da flypladser generelt afgives 45 dage før afrejse.

Forbehold og ændringer

Denne rejse er en adventure-rejse, hvorfor vi tager forbehold for ændringer undervejs. Kipling Travel og vore samarbejdspartnerne tilstræber selvfølgelig altid at afvikle rejserne i henhold til programmet. Men vi er selvfølgelig underlagt lokale forhold herunder force majeure-situationer som politiske problemer og ikke mindst naturkræfter og vejrforhold, der kan hindre vores program. Desuden kan deltagernes fysiske formåen og forsinkede fly- og transportafgange medføre ændringer i rejsen og programpunkter kan derfor risikere at udgå.
Alle vore rejser revideres løbende af os selv, vore rejseledere og samarbejdspartnere samt ikke mindst af vore medlevende deltagere, der alle kommer med gode tilbagemeldinger. Disse revideringer kan medføre småændringer fra rejsen er købt til den finder sted – men du vil altid modtage et endeligt program sammen med afrejsepapirerne. 
Foredrag

Ekspeditioner og Bjergbestigning

3. oktober 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

22. november 2017 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

24. januar 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

18. april 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K

Ekspeditioner og Bjergbestigning

30. maj 2018 · Klokken 19:30 - 21:00

Café Globen, Turesensgade 2B, 1368 København K