Et højlandseventyr

17 dages kulturrejse i Bolivias uforglemmelige højland med indianere, kolonibyer, storslåede alpine scenerier og saltsletterne ved Uyuni

 

Begiv dig ud på en rejse til Andes-højlandet i Bolivia, der giver en af de mest jomfruelige og mangfoldige oplevelser – i et af kontinentets mest undervurderede lande. Sanserne bliver fodret med latinamerikansk kaos, som kommer i de stærkeste farver og en dyb, stille ro på søen og saltsletten, hvor farver bestemt også indtager en hovedrolle.

 

Få glæden af at opleve Bolivias naturrigdom, som kort sagt er kontrasten selv. • Bliv bombarderet af indianske farver på markederne i La Paz 
 • Læg øre til en totalt tyst verden på Titicacasøen og besøg Soløen 
 • Se så langt øjet rækker ved de endeløse saltsletter i Salar de Uyuni
 • Omgiv dig med kolonitidens hvidmalede huse og terracotta-tage i Sucre
 • Besøg sølvminebyen Potosi og bevæg dig dybt ned under jorden
1.

Afrejse fra København

Dag 1

Så lyder startskuddet til et boliviansk eventyr. Vi flyver af sted mod Sydamerika.

Mad på flyrejsen inkluderet.

2.

Ankomst til La Paz

Dag 2

Ankomst til La Paz i en højde på små 4.000 meter. Der er indkvartering i den spændende, gamle bydel. La Paz er umådelig kontrastfyldt – her passerer vi forbi indianerkvinden med fletninger og bowlerhat og barnet båret på praktisk vis i bylter på ryggen. Den ulasteligt klædte forretningsmand med nypudsede sko ses i selvsamme sekund. Der er et utal af markeder med diverse bolivianske specialiteter såvel som hippe caféer og lækre restauranter. Livet i La Paz inkluderer dermed flere forskellige nuancer. La Paz er også byen, hvor man kan vandre rundt på brostenene og kigge på kolonitidens fingeraftryk i form af flotte farverige huse og lanterner, der hænger fra balkonerne. På El Alto-markedet er der knald på den lokale kolorit, og her er det et møde med den bolivianske aymara-kultur.

Overnatning i La Paz

3.

La Paz, byrundtur

Dag 3

Efter morgenmaden tager vi på privat halvdagstur rundt i selve La Paz og tager en afstikker ud til Månedalen. I La Paz tager vi på udflugt i den historiske bydel, hvor flere af gaderne danner ramme for interimistiske markeder, hvor indianske kvinder sælger lidt frugt og grøntsager eller cocablade på deres tæpper på fortovet. På det såkaldte ”heksemarked” sælges alt inden for den indianske overtro. Vi kommer også omkring byens mest interessante kirke, San Francisco-kirken og pladsen Plaza Murillo, som ligger i centrum af den historiske bydel.

Herefter kører vi ud til Månedalen, der ligger lidt uden for byen. Dalen har fået sit navn efter de eroderede klippeformationer, som har givet området et særegent udseende. Herefter returneres til hotellet.

Overnatning i La Paz

Morgenmad er inkluderet.

4.

La Paz på egen hånd

Dag 4

Dagen i dag er til fri disposition. På spadsereture i de snævre gyder kan I få mulighed for at få den bolivianske storbystemning helt ind under huden. På hvert gadehjørne er der fantastiske fotomotiver af indianere i deres dagligdag, men vis respekt. Spørger man venligt først, kan man mod gode ord og betaling enkelte gange få lov til at tage et af de eftertragtede ”people shots”, der tager sig så godt ud i fotomappen derhjemme.

Overnatning i La Paz

Morgenmad er inkluderet.

5.

La Paz – Copacabana ved Titicacasøen

Dag 5

Transport med minibus mod den mægtige Titicacasø. Copacabana er Bolivias pendant til Puno, beliggende på Titicacas sydlige bred. En forskel er, at Copacabana i århundreder har været målet for utallige pilgrimme, der valfarter til byens helligdomme og Bolivias skytshelgen, Nuestra Señora de Copacabana. Vi vil ankomme til hotellet centralt i Copacabana ud på eftermiddagen.

Overnatning i Copacabana

Morgenmad er inkluderet.

6.

Copacabana og Soløen

Dag 6

Vi tager med offentlig båd ud til den sagnomspundne Solø på den bolivianske side af Titicaca, og vi har vores egen engelsktalende guide med, som kan fortælle os alle de spændende historier om øen. Da der ingen veje er på øen, vandrer vi mellem de små landsbyer og inkaruiner. Der er blandt andet besøg til Escalera del Inca, inkatrappen, hvor der er en naturlig kilde og en smuk anlagt vandhave. Kilden er livsnødvendig for Yumani-landsbyens beboere, men betød endnu mere for de spanske kolonister, der troede, at de havde fundet kilden til evig ungdom. Fra landsbyen er der et fantastisk view til naboøen La Luna. På nordspidsen af øen lægger båden til i Cha’llapampa, hvor det interessante, minimalistiske museum, der huser fund fra Marka Pampa, en oversvømmet by. Fundene er fisket op ved en arkæologisk udgravning fra 1992, som foregik på 8 meters dybde i søen. Herfra går turen videre til Den Hellige Sten, som man mener, har været brugt til ofringer og henrettelser af inkaer på gale veje. Andre mener, at stenen havde det formål at mane regn fra himlen.

Turen fortsætter til ruinkomplekset, kendt som Soltemplet, der er Bolivias eneste eksempel på den allerfineste stenhuggerkunst fra inka-tiden, som vi kender den fra området omkring Cuzco. Turen ender ved Chincana, der er øens ypperste arkæologiske område med strukturen Palacio del Inca eller blot ”labyrinten” - en mere beskrivende betegnelse for gangen mellem de mange mure og døråbninger. 150 meter herfra er Mesa Ceremonica, ”ceremonibordet”, som man mener, har været brugt til både dyre- og menneskeofringer. Sidst på dagen sejles tilbage til fastlandet, og der er igen overnatning i Copacabana.

Overnatning i Copacabana

Morgenmad og frokost er inkluderet.

7.

Copacabana – La Paz og natbus til Uyuni

Dag 7

Efter morgenmaden tager vi på privat halvdagstur til Tiwanaku-ruinerne. Tiwanaku var en vigtig by, og den formodes at have været centrum for et imperium, der eksisterede før inka-tiden. Vi kører senere tilbage til La Paz i privat køretøj. Her har vi et par timer på egen hånd, inden vi sidst på dagen tager med offentlig natbus til Uyuni, hvor vi ankommer næste morgen.

Natbus fra La Paz til Uyuni.

Morgenmad er inkluderet.

8.

Saltsletterne, Salar de Uyuni

Dag 8

Efter turen i natbus ankommer vi til Uyuni, hvor der er transfer til hotellet. Uyuni fungerer som udgangspunkt for det enestående natureventyr, som venter os på verdens største indtørrende saltsø - Salar de Uyuni, Vi har dagen på egen hånd med tid til at hvile lidt inden morgendagens ekskursion, der for mange er et af turens højdepunkter, men vi skal også forvente, at der ligger nogle anstrengende og støvede dage forude.

 Overnatning på et simpelt hotel i Uyuni

Morgenmad er inkluderet.

9.

Salar de Uyuni (Uyuni – San Juan)

Dag 9

Efter morgenmaden besøges Uyunis tog-kirkegård, og herefter kører vi af sted i 4-hjulstrækkere (med 4-6 personer i hver bil) med kurs mod Colchani, en landsby hvis indbyggere lever af saltproduktionen. Her får vi mulighed for at se, hvordan forskellige instrumenter og værktøj bliver brugt til udvindingen af salt. Fra Colchani går turen videre til den mægtige saltslette, Salar de Uyuni. Det særprægede salt-hotel kan vi kigge nærmere på. Konstruktionerne er simpelthen bygget af salt. Turen går videre til Isla Incahuasi, hvor bevoksningen blandt andet består af op til 1000 år gamle kæmpekaktus. Her ved øen spiser vi frokost og begiver os lidt rundt i landskabet.

Turen foregår i selskab med andre, men vi har vores egen engelsktalende guide med. Herefter går turen sydover, og ender ved dagens overnatningssted, et primitivt logi med fælles bad og toilet. Det er yderst primitivt og sommetider også koldt, men disse oplevelser giver oftest de allerbedste minder fra en ellers meget begivenhedsrig rejse.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

10.

Salar de Uyuni (San Juan – Laguna Colorada)

Dag 10

Vi kommer forbi en militærpost, hvor soldaterne er udklædt efter alle kunstens regler og bevæger os ind i Siloli-ørkenen. Vindens forunderlige kræfter får vi at se, når vi kommer forbi en klippe af sandsten, der står formet som et træ på ganske dekorativ og kunstnerisk vis. Salar de Uyuni byder på surrealistisk sceneri, og dette er blot ét eksempel på det ganske unikke naturfænomen. Dagen byder også på et stop ved Laguna Colorada - den røde lagune. Her er der mulighed for at vandre lidt rundt og forevige de smukke flamingoer, som har tilholdssted i dette område og tæller flere tusinde. Der er en helt fantastisk palet af rødlige nuancer.

Der overnattes i primitivt logi ved lagunen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

11.

Salar de Uyuni (Laguna Colorada – Uyuni)

Dag 11

Vi forlader nattens logi tidligt om morgenen for at nyde solopgangen ved gejserne, og her føles det nærmest som om, man opholder sig på en anden planet. De spruttende og boblende gejsere er indhyllet i tåge og damp. Videre går turen mod et andet fugtigt element, hvor kroppen kan dyppes i de dejligt varme bade. De kolde omgivelser gør det ekstra lækkert at lune sig i disse hot springs. Vi kører gennem Salvador Dali-ørkenen på vej tilbage mod Uyuni, og vi når også omkring Laguna Verde - den grønne lagune, hvor den karakteristisk kegleformede vulkan Lincacabur tårner sig op ved bredden af lagunen.

Overnatning på et simpelt hotel i Uyuni

Morgenmad og frokost er inkluderet.

12.

Uyuni – Potosi

Dag 12

Dagen indledes med den smukkeste køretur med offentlig bus gennem højlandets landskab og små indianske landsbyer. Ud på eftermiddagen nås verdens højest beliggende by Potosi i 4.090 meters højde. Byen blomstrede indtil slutningen af det 18. århundrede og var på grund af de enorme sølvforekomster den rigeste by i Latinamerika. Fra minerne i Cerro Rico-bjerget udvandt spanierne kolossale mængder af sølv, og den dag i dag kan vi, trods falmende skønhed, fornemme storhedstiden på de rigt udsmykkede kirker og kolonipalæer. Efter ankomsten til det hyggelige hotel er der tid til en slentretur i det spændende gamle kolonicentrum, som er på UNESCO's liste over verdenskulturarv.

Overnatning i Potosi

Morgenmad er inkluderet.

13.

Potosi

Dag 13

Vi bruger dagen på en privat rundtur i Potosi. De indianske kooperativminer dybt under Cerro Rico er en spændende, men også nervepirrende oplevelse. Det er samtidig et møde med de barske bolivianske realiteter. Den dag i dag arbejder de indianske minearbejdere under så ringe og usikre forhold, at minerne må aspirere til titlen som verdens farligste arbejdsplads. I dag udvindes ikke sølv, men tin, der nu er landets vigtigste metal til eksport. Når man ser på historien, døde arbejderne som fluer og især under det spanske koloniherredømme, var chancen for flere års overlevelse i minerne nærmest lig nul.
Under kyndig vejledning er der mulighed for at komme ned i en af disse miner og få et indblik i arbejdsvilkårene under jorden. Dette besøg er vel selvsagt ikke for sarte sjæle!

Fra minen går turen tilbage til centrum og et af kontinentets allermest interessante museer, La Casa de la Moneda. Udover at have fungeret som mønttrykkeri helt tilbage fra 1572, har bygningen både fungeret som fængsel og fæstning. I dag er bygningen nænsomt restaureret og museet huser en spændende samling af alt lige fra mønter til det første damplokomotiv i Bolivia samt en mængde andre historiske skatte.

Overnatning i Potosi

Morgenmad er inkluderet.

14.

Potosi - Sucre

Dag 14

Offentlig bus til landets smukkeste beliggende by i en dal omkranset af lave bjerge i 2.790 meters højde. Sucre er officielt Bolivias hovedstad, selv om regeringssædet hører til i La Paz. Hovedstaden er også på UNESCO’s liste over verdenskulturarv og er ren koloniidyl med sine kridhvide facader. Om eftermiddagen er der byrundtur i det gamle kolonicentrum, hvor fortællingen fra byens storhedstid under spansk herredømme bliver formidlet.

Overnatning i Sucre

Morgenmad er inkluderet.

15.

Sucre - La Paz

Dag 15

Højlandseventyret lakker så småt mod enden, men inden hjemrejsen får vi et herligt gensyn med La Paz. Der er transport til lufthavnen i Sucre og videre flyvning til La Paz og transport til vores hotel.

Overnatning i La Paz

Morgenmad er inkluderet.

16.

La Paz - hjemrejse

Dag 16

Transfer til lufthavnen i La Paz og hjemrejse.

Morgenmad er inkluderet.

17.

Ankomst til København

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
11. december 2017 - 9. januar 2018
Kontakt os
Kontakt os

10. januar - 23. juni 2018
25.998,-
24.998,-

24. juni - 14. august 2018
27.598,-
26.498,-

15. august - 10. december 2018
25.998,-
24.998,-

(Tillæg kan forekomme på jule- og nytårsrejser samt vinter- påske og efterårsferie)


INKLUDERET

 • Flyrejse København-La Paz t/r på økonomiklasse
 • Lufthavnsskatter og afgifter på den internationale flystrækning
 • Flyrejse Sucre-La Paz på økonomiklasse
 • Privat transfers og transporter med privat bil og chauffør
 • Turistbus Uyuni-Potosi og Potosi-Sucre
 • Natbus mellem La Paz og Uyuni
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse, inkluderet morgenmad
 •   4 nætter på Rosario La Paz Hotel i La Paz
 •   2 nætter på La Cupula Hotel i Copacabana
 •   3 nætter på på Hotel Samay Wasi (inkl. tidlig check-in dag 8)
 •   2 nætter på primitivt logi i Salar de Uyuni (fælles bad og toilet)
 •   2 nætter på Hostal Patrimonio i Potosi
 •   1 nat på Hostal Colonial i Sucre
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Nævnte rundture, udflugter og sightseeing med privat lokal engelsktalende guide
 • Udflugten i Salar de Uyuni foregår i mindre international gruppe
 • Entreer ved seværdigheder
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Indenrigsskatter og –afgifter
 • Ekspeditionsgebyr (145,-  pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
  Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække kulturrejser, der går over 4.000 meter
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

TILKØB

 • Tillæg for enkeltværelse: 3.198,-
Praktisk information

Bedste rejsetid: April til oktober

Type: Individuel kulturrejse med privatchauffør samt rundture i i alle byer med guide og entreer ved seværdigheder

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

 

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg