Vinrejse til Argentina med Malbeck

Fra Buenos Aires til Salta og Mendoza med unikke vingårdsbesøg - med Hans Haahr Larsen, ekspert i argentinsk vin

 

Tag med Malbeck til Argentina og oplev et af verdens mest spændende og alsidige vinlande.

I Argentinas vincentrum Mendoza besøger vi fem forskellige vinhuse og får et personligt og unikt indblik i den argentinske vinverdens DNA. Vi besøger old school vingårde, topmoderne producenter og bliver klogere på fænomenet naturvin.

I den nordlige region Salta venter der os et fantastisk road trip gennem Andesbjergene. Her oplever vi et helt andet Argentina og besøger nogle af verdens højst beliggende vinmarker og vingårde. Området er enestående og hjemsted for en række ufatteligt interessante vine.

 

 

Rejsen starter og slutter i Buenos Aires med madmarkeder, restaurantbesøg og vinforedrag.

Undervejs på rejsen vil Hans Haahr Larsen dele ud af sin store viden om Argentina og argentinsk vin.

Vi skal også forkæles med en række pop up-arrangementer i skønne omgivelser, hvor vores medrejsende kok vil fremtrylle lækkerier af gode, argentinske råvarer.


1.

Afrejse fra København

Dag 1

Vi rejser fra København og flyver med en enkelt mellemlanding til Buenos Aires i Argentina.

Måltider: Forplejning på flyet

2.

Ankomst til Buenos Aires. Palermo-kvarteret, San Telmo madmarked og søndagsmarkedet Feria de San Telmo.

Dag 2

Vi ankommer til Buenos Aires om morgenen og kører straks til vores hotel, der ligger midt i det charmerende Palermo-kvarter. Hvis vores værelser er klar checker vi ind, ellers tager vi ud og kigger nærmere på Argentinas farverige og levende hovedstad, Buenos Aires.

Vi går på opdagelse i bydelen San Telmo, Buenos Aires ældste kvarter, der hver søndag huser det fantastiske gademarked, Feria de San Telmo. Markedet og kvarteret er et genialt sted at opleve det argentinske folkeliv for fuld udblæsning. Her er masser af barer og restauranter, her danses tango på fortovene, spilles musik og søndagshygges. På markedets mange boder kan du blandt andet gøre et godt loppefund og shoppe smukt sydamerikansk kunsthåndværk.

Vi besøger også det overdækkede madmarked i San Telmo, der er en drøm for enhver foodie. Markedet er et gastronomisk slaraffenland med hundredvis af madboder, hvor du kan købe alt fra vietnamesisk streetfood og argentinske steaks til franske croissanter og gourmetkaffe. Der er også en række hyggelige steder, hvor vi kan slå os ned med et godt glas vin og en gang tapas.

Måltider: -

3.

Buenos Aires. Byrundtur. La Boca-kvarteret. Pop up-middag. Foredrag ved argentinsk vinjournalist. Asado-barbeque ved lokal familie.

Dag 3

Vi har hele dagen i Buenos Aires og skal både opleve nogle af byens klassiske seværdigheder som “Paris of America”, The Obelisk, Colon-teatret og Plaza de Mayo. Desuden besøger vi boheme-kvarteret La Boca.

Frokosten spiser vi ude i byen og får besøg af den argentinske vinjournalist, Fabricio Portelli, der bringer os sidste nyt fra den argentinske vinverden.

Om aftenen spiser vi middag ved en lokal familie, der sammen med vores kok inviterer til Asado – masser af kød tilberedt på en stor grill! Asado betyder stege eller stegt – med henvisning til tilberedningen af kødet – men Asado er mere end bare et måltid. Det er indbegrebet af argentinsk kultur og en begivenhed, hvor venner og familie samles om et måltid.

Måltider: Morgenmad, aftensmad

4.

Buenos Aires – Salta med fly. Gåtur i det gamle kolonikvarter.

Dag 4

Vi forlader Buenos Aires og flyver til Salta, der ligger ved foden af Andesbjergene i det nordlige Argentina. Her i den bjergrige Andesregion oplever vi et helt andet Argentina og besøger nogle af verdens højst beliggende vinmarker og vingårde. Inden vi i morgen forsætter turen videre op i Andesbjergene går vi på opdagelse i Saltas stemningsfulde kolonikvarter og besøger én af byens mange hyggelige vinbarer.

Måltider: Morgenmad

5.

Roadtrip gennem Andesbjergene. Smagning på vingårdene Yacochuya og Porvenir. Overnatning på vingården Viñas de Cafayate.

Dag 5

I dag starter vores road trip gennem Andesbjergene, hvor vi kommer igennem fantastiske landskaber og oplever livet i de små, traditionelle landsbyer langt fra storbyens civilisation. Målet i dag er Cafayate, der ligger cirka 2,5 timers kørsel fra Salta. I Cafayate bliver vi indlogeret på den smukt beliggende vingård Viñas de Cafayate. Området er hjemsted for en række interessante vine, og vi besøger de to små vingårde Yacochuya og Porvenir. 

Yacochuya er et lille foretagende med koncentreret stil, som er unik for Argentina. Kendte vinfolk står bag, og ”Den flyvende vinmager”, Michel Roland, fra Pomerol i Bordeaux har været konsulent på projektet. Produktionen fra vingården Porvenir er lige som på Yacochuya lille, men god! Porvenir står bag en unik hvidvin lavet på Torrontés, og så laver de også rødvin på druen Tannat, som man ellers ikke ser særlig tit i Argentina. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Vinsmagning: Yacochuya og Porvenir

6.

Roadtrip gennem Andesbjergene. Smagning og overnatning på vingården Colomé.

Dag 6

Efter morgenmaden forsætter vi vores road trip gennem Andesbjergenes spektakulære landskaber. Vores mål er vingården Colomé i den øvre del af Calchaqui-dalen. Colomé er omgivet af nogle af verdens højest beliggende vinmarker, der ligger i op til 3000 meter over havets overflade. En af druerne, der trives særligt godt her i højlandet, er Malbec.

Vingården Colomé blev etableret i 1831, og det er et sted med masser af traditioner og historie – men også pionérånd og nytænkning. Vi hører om stedet og skal naturligvis smage på produktionen. Vi overnatter på vingården, så vi kan nyde de fantastiske omgivelser til fulde.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vinsmagning: Colomé

7.

Gennem bjerglandskaber fra Colomé over Cachi til Salta.

Dag 7

Vi forlader Colomé og kører gennem fantastiske landskaber over Piedra del Molino (3384 meter over havet) og tilbage til Salta. Undervejs nyder vi de fabelagtige panoramaudsigter og gør holdt i den lille hyggelige by Calchi. Vi kommer gennem klippelandskaber og frodige dale med majs og frugtplantager, og vi kører også igennem nationalparken Los Cardones. Sidst på efterdagen ankommer vi til Salta, hvor vi har lidt tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad

8.

Salta - Mendoza med fly. Smagning på vingården Weinert.

Dag 8

Efter morgenmaden kører vi til indenrigslufthavnen og flyver til Mendoza, hjertet i Argentinas vinproduktion. Mendoza er Argentinas største og mest kendte vinregion og står for hele 70% af Argentinas samlede vinproduktion. Klimaet og placeringen her i højlandsområdet på kanten af Andesbjergene giver suveræne produktionsforhold - ikke mindst for Malbec-druen!

Efter ankomsten kører vi straks ud til smagning på den smukke vingård Weinert. Det er et rigtigt old school sted, hvor vine tilbage fra 70’erne stadig holder! Vi går på opdagelse i den fantastiske vinkælder og præsenteres for en række af stedets både kendte og mindre kendte vine. Fadlagring på Weinert foregår på op til 20.000 liters fade, og under besøget får vi indblik i stedets helt unikke stil. 

Måltider: morgenmad

Vinsmagning: Weinart

9.

Mendoza. Smagning på vingårdene Riccitelli, Lorca og Riglos. Pop up-middag på Riglos.

Dag 9

Der er vin, vin og vin på programmet i dag, hvor vi besøger de tre vingårde Riccitelli, Passionate Wine og Riglos. Vi starter på Riccitelli, der med sit pop-udtryk repræsenterer det unge og det smarte. Riccitelli byder på læskende vine både inden for de hvide og de røde. Det mærkes, at ejernes søn Matias, som står for driften, er opvokset i en vinfamilie. Vinene bærer tydeligt præg af at være frembragt med kyndig hånd og en høj grad af knowhow, viden, teknik og vinfærdigheder.

På vingården Passionate Wine er der ’hipstervin’ på programmet – nemlig naturvine, de anderledes vine uden meget fad og alkohol. Passionate Wine er blandt Argentinas førende producent af naturvine. Det er et sjovt og spændende sted, som i øvrigt er blevet udråbt af det danske magasin Gastro til at være Sydamerikas mest indflydelsesrige vinforetagende.

Dagens sidste besøg er på Riglos, som har stjernestatus i såvel Argentina som i resten af verden. Master of Wine, Tim Atkin, inddeler Mendoza i cru-områder, og Riglos ligger i 1. cru. I dette område bliver der kun lavet få vine. Det siges, at Bill Clinton under et besøg i Buenos Aires for nogle år siden købte 60 flasker af deres topvin Riglos Gran Corte. 

Vi slutter besøget på Riglos af med et skønt pop-up-middagsarrangement, hvor vores kok vil tilberede et lækkert måltid, som vi nyder omgivet af vinranker og smukke landskaber.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vinsmagninger: Riccitelli, Passionate Wine og Riglos.

10.

Mendoza. Smagning på vingården Lorca/Foster. Pop-up-frokost. Tid på egen hånd i Mendoza

Dag 10

Om formiddagen går turen til vingården Lorca/Foster, som er et af de større foretagender, vi skal besøge. Lorca/Foster er gået fra at fremstille håndlavede vine til at være masseproducent. Her laves mange forskellige og virkelige gode vine, og hele teamet bag er topprofessionelt.

Inden vi kører tilbage til Mendoza, vil vores kok servere en dejlig frokost til os

Resten af dagen er der tid på egen hånd resten af dagen til at gå på opdagelse i Mendoza eller tage på vingårdsbesøg.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vinsmagning: Lorca/Foster

11.

Mendoza- Buenos Aires. Tid på egen hånd

Dag 11

Vi forlader det smukke vinland og flyver tilbage til Buenos Aires. Her bliver der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. For dem som har lyst, mødes vi og spiser aftensmad sammen.

Måltider: Morgenmad

12.

Buenos Aires. Tid på egen hånd. Afskedsmiddag

Dag 12

Dagen er afsat til aktiviteter på egen hånd i Buenos Aires. Vi mødes om aftenen og spiser afskedsmiddag sammen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

13.

Hjemrejse og hjemkomst

Dag 13

Velkommen hjem.

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering
Pris per person
26. januar - 7. februar 2019
Ledig
34.998,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

TILKØB

  • Tillæg for enkeltværelse fra: 5.298,-
Praktisk information

Type: Grupperejse med dansk rejseleder

 

Om Malbeck

Malbeck har siden 2006 importeret vin fra Argentina og er firmaet bag Malbeck Vinbar og Malbeck Vinhandel i Istedgade på Vesterbro i København samt vinbaren P2 og spisestedet LaBoca på Nørrebro. Malbeck er grundlagt af Hans Haahr Larsen og Patrick Mouritzen, som med stor passion og kærlighed har udbredt kendskabet til argentinsk vin til danske vinelskere. Læs mere om Malbeck her: http://malbeck.dk/

 

Vingårde, vi besøger på rejsen (se også dagsprogrammet for mere information):

Salta:

  • Yacochuya: Lille foretagende, koncentreret stil. Unik for Argentina. Kendte vinfolk bag, bl.a. ”Den flyvende vinmager”, Michel Roland, fra Pomerol i Bordeaux
  • Porvenir: Småt, men godt! Laver unik hvidvin på Torrontés, og rødvin på druen Tannat, som kun sjældent ses i Argentina
  • Colomé: Nogle af verdens højest beliggende vinmarker. Biodynamisk produktion. Pionerer. Mange forskellige druer, bl.a. Malbec, Syrah og Pinot Noir.

Mendoza:

  • Weinert: Smuk og old school. Vine tilbage fra 70’erne. Fantastisk vinkælder. Unik stil og fadlagring på op til 20.000 liters fade.
  • Riccitelli: Pop-udtryk, ungt og smart. Læskende rød- og hvidvine. Høj grad af knowhow, viden, teknik og vinfærdigheder.
  • Passionate Wine: Hipsterfaktor, Argentinas førende producent af naturvine. Sjovt og spændende sted. Sydamerikas mest indflydelsesrige vinforetagende ifølge magasinet Gastro.
  • Riglos: Stjernestatus i Argentina og internationalt. Ligger i 1. cru. Kun få vine. Bill Clinton købte under et besøg i Buenos Aires 60 flasker af deres topvin Riglos Gran Corte. 
  • Lorca/Foster: Storproducent. Topprofessionelt team. Virkelig gode vine!

 

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik
Information
Funktionalitet
Statistik
Marketing

Hvad er cookies?

En cookie er en fil, som browseren lægger på din computer. Den gør det muligt at genkende din computer, og huske valg du tidligere har truffet på hjemmesiden. En cookie kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Cookien kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Hvis du giver personlige oplysninger til en hjemmeside, så kan en cookie dog anvendes til at huske dig til næste gang du besøger hjemmesiden.

Hjemmeside

CAKEPHP - 1 uge

Hjemmesiden bruger denne cookie til at huske den besøgende. På webshops bruges den fx. til at huske brugerens kurv.

CakeCookie[vmcmsPersonalizedNodes] - 5 år

Hjemmesiden sætter denne cookie, for at huske hvilke sider der er blevet vist, for senere at kunne fremhæve disse sider.

catalog-travel-ids - 180 dage

Denne cookie bruges til at huske hvilke rejser der er blevet tilføjet kataloget.

Cookie-indstillinger

CakeCookie[vm-gdpr] - 1 måned

Bruges til at huske de valg der tages under Cookie-Indstillinger.

CakeCookie[vm-gdpr-accept] - 1 måned

Angiver om cookie-indstillinger er blevet gennemgået / accepteret.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookie bruges til at spore, hvor lang tid den besøgende bruger på hjemmesiden.

_gat - 1 dag

Bruges til at reducere mængden af forespørgsler til Google

gwcc - 90 dage

Google Website Konvertering af opkald.Google Analytics samler oplysninger, der gør det muligt for at forstå interaktioner med Googles websteder og i sidste ende forbedre brugeroplevelsen for bedre at kunne betjene dig som bruger.

Google Tag Manager

_dc_gtm_UA-# - Slettes når browseren lukkes

Bruges af Google Tag Manager til at kontrollere opstarten af Google Analytics-koden. # = ID fra Google Analytics.

Facebook Pixel

fr - 118 dage

datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - Facebook-cookies oprettes, når du har været på Facebook og besøger vores hjemmeside. Dette gør det muligt for Facebook at tilpasse mulige annoncer eller indlæg baseret på din browseradfærd. Alle cookies foruden datr (2 år), lu (2 år) udløber efter sessionafslutning. Denne cookie bliver brugt til at målrette annoncer på Facebook.

Google Adwords

test_cookie - Slettes når browseren lukkes

Bruges til at tjekke, om browseren understøtter cookies.

IDE - 1 år

Bliver brugt af Google til at registrerer og sende information omkring hjemmesidens brugere og deres handlinger efter de har fået vist reklamer, for bedre at kunne vise reklamer til den enkelte bruger

OptinMonster

_omappvp - 11 år

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før.

_omappvs - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se om brugeren har besøgt hjemmesiden før i sessionen.

om-session-pageviews - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at tælle antallet af sidevisninger.

om-session-start - Slettes når browseren lukkes

OptinMonster bruger denne cookie til at se hvor langt tid brugeren bruger på en side.