New Zealand vandreferie

Forrygende New Zealand rejse med fantastiske vandreture i den smukke naturAfrejse fra København mod New Zealand. På grund af den lange flyrejse og tidsforskellen ankommer I først til Christchurch på 3. dagen.

Mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 1

I er stadig på farten, da det tager et par dage at komme til Auckland, New Zealand. 

Mad på flyrejsen er inkluderet

I ankommer til Christchurch på New Zealands Sydø, hvor I får bilen udleveret. Måske trænger I til at slappe lidt af oven på den lange flyvetur, men I har naturligvis også rig lejlighed til at få set nærmere på Sydøens største by.

Christchurch og Canterbury-regionen, som den hører til, blev ramt af et dødbringende jordskælv i februar 2011. Christchurch har lidt voldsomt under de massive ødelæggelser. Byens vartegn, Christ Church Cathedral led store skader, og andre historiske bygninger blev ligeledes beskadiget. Den dag i dag er Christchurch stadig ved at blive genopbygget, og der bliver lagt store kræfter og kreativitet i byens comeback. Selv om Christchurch ikke er kommet sig helt endnu, er den en attraktiv by og et besøg værd – ikke mindst på grund af den inspirerende ukuelighed og innovative opfindsomhed, som byen har vist efter de tragiske hændelser. ”The Garden City” indbyder til at tage det stille og roligt, og en tur med den lokale sporvogn kan give et afslappende indblik i den gamle, engelskprægede by.

Overnatning i Christchurch

New-Zealand-trekkingtur

Turen går nu op mod Kaikoura, og I skal blot bruge et par timers tid på vejene, så I har lejlighed til at tage et smut forbi Hanmer Springs og nyde varmen fra et af de lækre termiske bade – en perfekt opvarmning til de mange aktive vandredage. 

Overnatning i Kaikora

Morgenmad er inkluderet

Dag 4

Tidlig morgen kører I ned til molen ved Kaikoura Whale Watch Center. På programmet er nu en frisk morgentur ude på havet med det formål at opleve de gigantiske havpattedyr boltre sig i det våde element. Ind imellem lægger spækhuggerne også vejen forbi, men dette område er især berømt for de store kaskelothvaler, der på elegant vis kommer op til overfladen for at trække luft. På turen er der også stor chance for, at der kan dukke delfiner op.

Tilbage på land fortsætter I nu op langs kysten via Blenheim mod vinmarkerne, og dernæst rammer I Nelson, der danner base for de næste par dage. Nelson er kendt for at være lidt af en magnet for kreative kunstnertyper. Det betyder, at der findes et stort antal atelierer med forskellige kunstgenstande, hvor I måske falder over lige netop dét, der mangler i jeres hjem. Et herligt kendetegn ved Nelson er i øvrigt byens mange solskinstimer. Er I i Nelson på en lørdag, bør I besøge byens marked, hvor der både falbydes diverse delikatesser, men byens mange kunstnere benytter også lejligheden til at udstille deres varer. New Zealands fårebestand er bugnende, hvilket indebærer, at uldprodukter af forskellig art kan købes i landet. Nelson er et oplagt sted at gå på indkøb, men Christchurch har også et bredt udvalg.

Derudover fungerer Nelson som indgangsport til den berømte Abel Tasman Nationalpark, opkaldt efter den første europæer, der nåede New Zealands kyst. Kun en times kørsel fra byen finder I den oplagte seværdighed, som er New Zealands mindste, men også mest besøgte nationalpark. I morgen går turen ud til den frodige regnskov.

Overnatning ved Mapua

Morgenmad er inkluderet

Milford-Sound-trekking

I hentes i Nelson, og der er nu en times kørsel til Kaiteriteri, nationalparkens affyringsrampe. Med katamaran sejles I op langs den utroligt smukke kyststrækning med de mange gyldne sandstrande. I sættes i land og har nu en fantastisk vandretur på egen hånd gennem Abel Tasman Nationalpark med snoede vandrestier gennem den frodige vegetation. Fremme ved bestemmelsesstedet sejles I atter tilbage til Kaiteriteri og kører mod Nelson. Et godt tip er at udvide turen med kajaksejlads, hvor det er muligt at komme tæt på delfiner og sæler. At tage sig en svømmetur i det turkise vand er bestemt også en ren fornøjelse.

Overnatning ved Mapua

Morgenmad er inkluderet

Abel-Tasman-National-Park

Fra det solrige og grønne område af New Zealand er det nu tid til et af de spektakulære sceneskift, som New Zealand er så kendt for. I kører ud til vestkysten, hvor landskabet er råt og fugtigt fra Det Tasmanske Havs lunefulde vejrskift. Inden længe kommer I til Punakaiki og Pancake Rocks. Her er der en kort gåtur hen til det smukke naturfænomen, som er formet efter mange års vind og vejr. Oplev sandstensklipperne, som ligner stakkevis af pandekager – deraf navnet – og de tilhørende ”blowholes”. Ved kraftig pålandsvind presses vandet hurtigt ind i hulerne under klipperne, og vandet skyder på imponerende vis ud gennem de gejser-lignende åndehuller. Et par kilometer længere oppe ad kysten finder I Truman Track, som er en kort og herligt lige vandretur langs kysten.

Overnatning i Punakaiki

Morgenmad er inkluderet

Dag 7

Endestationen i dag består af et univers af is. I har cirka 250 kilometer til Franz Josef, hvor I kører langs kysten og op og ned ad skovklædte bjerge.

Fox Glacier og Franz Josef Glacier er de to mest imponerende og lettest tilgængelige af Sydøens mange gletsjere. Det er en særpræget oplevelse at bevæge sig rundt på de mægtige labyrintagtige isformationer. Hvis I vil se det hele lidt fra oven, er det muligt at tage på helikoptertur på en såkaldt flightseeing. New Zealands højeste punkt, Mount Cook på 3.764 meter, vil der være udsigt til på en sådan rundtur i luften.

Overnatning i Franz Josef

Morgenmad er inkluderet

Franz-Josef-Glacier-trek

Franz Josef Glacier er en af de lavest liggende gletsjere i verden, og selvom den er på evig tilbagetrækning fra kysten, ligger den fortsat meget tæt på. Det er i dag blevet tid til en lille spændende tur på de kæmpe ismasser. Turen starter med en rask gåtur et par kilometer frem til isen. Takket være moderne udstyr er det nu nemt at begive sig rundt på gletsjeren. Det er fortsat en kold fornøjelse, men heldigvis udleveres der også goretech-jakker til udflugten. Guiden strør om sig med de mest vanvittige fakta om gletsjerne, og hvad det gør ved landskabet.

Herefter fortsætter I i bil  nogle timer via Hasst Pass og gennem frodige skove. Dagen bringer jer til Mount Aspiring Nationalpark og den lille by Makarora, hvor vi overnatter.

Overnatning i Makarora

Morgenmad er inkluderet

Dag 9

Morgenen starter forrygende med Siberia Experience. Med helikopter flyves I indover nationalparken, I kommer tæt på skovklædte bjergsider og helt op til gletsjerne og de iskolde søer. Efter ca 25 minutter lander I midt inde i parken og piloten ønsker jer en god dag. Foran jer ligger nu en smuk og varieret vandretur på egen hånd (ca. 3 timer), men stien er nem at finde, og det er befriende selv at kunne bestemme tempoet. Turen bringer jer forbi rislende floder, sletter og snoede stier op at bjergsiden. Længere fremme på ruten venter nu en hæsblæsende tur i jetboat (ca. 30 min) tilbage til Makarora.

Der fortsættes sydpå, hvor der er stor variation i landskabet; Fra bjerge med vandfald fossende ned ad siderne og grønne skove til øde sletter og himmelblå søer. Vejen bugter sig her usandsynligt meget, så måske skal en eventuel køresyge bekæmpes med pille eller plaster. Det er en uforglemmelig køretur, der fører jer forbi den lille guldmineby fra 1862, Arrowtown og den verdensberømte bro, Kawarau Bridge, hvor det første kommercielle elastikspring blev udført. Har I ikke selv lyst til at tage det dristige spring, kan I her observere de andres modige overvindelser.

Overnatning i Queenstown

Morgenmad er inkluderet

Vandring-New-Zealand

Dagen i dag er til fri disposition. New Zealand kan byde på et utal af adrenalinpumpende udfoldelser, og en stor del af dem tilbydes her i området. Queenstown er vel nok mest kendt for sin status som vovehalsenes tilholdssted. Her findes utallige aktiviteter såsom riverrafting og kajaksejlads gennem dramatiske vandfald, jetbådsræs, paragliding, elastikspring – og mange andre udfordrende tilbud. Det må dog understreges, at vovehalsene bestemt ikke er de eneste, som har glæde af et besøg i byen. Er I ikke til de vilde vover, findes der i Queenstown en god variation af smukke halv- og heldagsvandreruter. Nyd godt af byens smukke beliggenhed på en vandretur i nærområdet. I kan finde eksempler på ruter og forslag til ture på byens turistkontor, eller I kan bestille vores vandring ad Routeburn Track på 13 kilometer (se nederst).

Overnatning i Queenstown

Morgenmad er inkluderet

Dag 11

Der køres fra Queenstown via Te Anau med den betagende sø og grotterne med selvlysende sankthansorme til et par af New Zealands smukkeste områder: Fiordland Nationalpark og eventyrlige Milford Sound.

Bilen stilles ved molen i Milford, hvorefter I går om bord. Udflugten går ud i Det Tasmanske Hav, hvor skovklædte skråninger spejler sig i vandoverfladen. Der er en bemærkelsesværdig dis, som igen bidrager til følelsen af at opholde sig i en mytisk verden. Ikoniske Mitre Peak rejser sig op i nationalparken – navnet på bjergtoppen stammer fra dens udseende, som skulle ligne en bispehue (mitre). Skibets guide vil undervejs berette om turen og naturen.

I kører nu et par timer tilbage mod Te Anau. Den lille by ved søen er udgangspunktet for mange fantastiske oplevelser i hele Fiordland Nationalpark. I kan slappe af i byen på en af de hyggelige cafeer med udsigt over søen.

Overnatning i Te Anau

Morgenmad er inkluderet

Milford-Sound-trekking

I hentes på hotellet og sejler nu på Te Anau søen til den nordlige ende. I går fra borde, og dagen starter med en let vandring på små 2 kilometer til det historiske Glade House, et af de oprindelige Milford Track Lodges, der går helt tilbage til 1890′erne. Nyd varm suppe, mens der samles kræfter til næste etape. I følger sporet langs Clinton floden, som bugter sig gennem den tætte bøgeskov de næste 3 kilometer. Naturguiden vil fortælle om fuglelivet og områdes unikke flora og fauna. Fra tid til anden afviges fra stien, og I kommer gennem tæt krat og får udsyn til naturscenerier, som I højst sandsynligt ville have misset, hvis I var på egen hånd. Ønsker I flere udfordringer, vil der være mulighed for at returnere via Glade Burn stien til Te Anau søen.

OBS! Stisystemet er meget fladt, og gør det dermed tilgængeligt for vandrere i alle aldre og evner. Den valgfrie Glade Burn Track har dog en konstant stigning på 20-30 minutters klatretur op ad et udtørret flodleje, derefter en nedstigning ned i skoven. Under denne del af turen skal du være i stand til at skræve over trærødder og grene. Hele turen er på cirka 10 kilometer.

Overnatning i Te Anau

Morgenmad er inkluderet

Vandring-paa-New-Zealand

Dagen byder på en længere køretur tilbage over Queenstown og Cromwell videre på vej mod New Zealands højeste bjerg. I skal påregne en køretur på mellem 5-6 timer. Det kan dog anbefales at tage den lidt med ro og eventuelt stoppe ved en af de mange små vinbutikker og caféer undervejs. Når I kommer til begyndelsen af Lake Pukaki, er der en udsigt ud over det sædvanlige til de snedækkede tinder på Mount Cook. Turens sidste 60 kilometer op langs søen til Mount Cook byen er ganske enkelt en fryd for øjet. Overnatning på New Zealands mest berømte hotel, Hermitage Hotel. Fra baren kan I nyde den storslåede udsigt til det smukke bjerg – måske ledsaget af et godt glas newzealandsk vin.

Overnatning i Mount Cook

Morgenmad er inkluderet

Mount-Cook-New-Zealand

Så er det blevet tid til rejsens sidste store vandretur. Med guiden skal I op til Hooker Valley, hvor I bliver belønnet for anstrengelserne med en betagende udsigt over nogle af New Zealands højeste og mest spændende bjergtoppe. Der vandres 4 kilometer op til Hooker Gletsjer søen. Undervejs passerer I Hooker floden via hængebro, og der er nu en fantastisk udsigt til Mount Cooks sydside samt de omkringliggende gletsjere. I disse fantastiske omgivelser nydes den medbragte frokost, inden I returnerer ad samme spor.

Bemærk: Flere steder skal i klatre over små klipper, og overfladen kan være glat mange steder, men guiden er altid klar med en hjælpende hånd.

Overnatning i Mount Cook

Morgenmad er inkluderet

Dag 15

I kører tilbage på hovedvejen, og der er ikke langt til billedskønne Lake Tekapo. Den turkisblå sø flankeret af bjergene i baggrunden og den yderst maleriske stenkirke, Church of the Good Shepherd, udgør endnu et motiv, der kalder på at blive foreviget. I Lake Tepako bør I tage jer en dyb indånding, for stedet har ry for at have særdeles ren og klar luft – eftersigende den allerklareste på den sydlige halvkugle.

Vil I gøre brug af vandrestøvlerne en sidste gang, kan en vandretur langs søen anbefales. I fortsætter derefter små 200 kilometer til Christchurch. Har I fået nok af bjerge, kan I tage den hurtigste vej ad Highway 1 til Christchurch, men ellers er der den smukke Route 72 med udsigt til Mount Hutt. Tilbage i Christchurch er der en sidste nat i byen. På grund af New Zealands mange får, er lammeretter ofte på menuen. Måske har I endnu ikke fået smagt på det møre lammekød i New Zealand - som jo også bliver eksporteret til Danmark - denne aften er i så fald sidste chance.

Overnatning i Christchurch

Morgenmad er inkluderet

Dag 16

En aktiv rejse rundt på New Zealands Sydø er nået til vejs ende. Hjemrejse til Danmark. 

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 17

I ankommer til København i løbet af dagen.

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 31. mar. 2020
32.998,-

1. okt. - 10. dec. 2020
32.998,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
33.498,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Routeburn vandretur
Routeburn vandretur
 
Praktisk information

Bedste rejsetid: oktober til marts

Sværhedsgrad: Lettere middelgrad. Vandreturene varierer mellem 3-7 timer

Type: Individuel aktiv rejse med lokale guider

Pakkeliste: Trekking

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Campere: New Zealand

 

Oplev New Zealand til fods. Tag på vandreferie - vel nok den bedste måde I kan opleve Sydøens fantastiske natur på. Vi har derfor ud fra flere års erfaring med New Zealand rejser sammensat en tur med fokus på de smukke udendørs aktiviteter. Der er arrangeret dagsvandringer med erfarne guider, mens I om aftenen kan slappe af på komfortable hoteller. Vandreturene med guide har den store fordel, at I får set steder, som folk ellers ikke vil finde frem til. Guidernes kompetencer indebærer, at de har et bredt kendskab til flora og fauna og gladeligt deler ud af deres store viden om områderne, og tilrettelægger ruten ud fra den enkeltes fysiske formåen. Det er ikke voldsomt strabadserende vandringer, men en vis fysik forventes.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik