Ferie i New Zealand med autocamper
- Ultimativ frihed og enestående natur

Ferie i New Zealand med autocamper

Tag på ferie i New Zealand med autocamper - ultimativ frihed og store naturoplevelser

 

Nedenfor har vi lavet et forslag til, hvordan ruten kan se ud, men der er et utal af kombinationsmuligheder – måske vil I gerne rejse uden nogen form for hast, koncentrere jer om én af de to øer eller har flere rejsedage til rådighed.

 

Vi deler gerne ud af vore egne rejseerfaringer, så vi får sammensat et New Zealand-eventyr, som opfylder lige netop jeres ønsker. Det handler sådan set bare om at lade eventyrlysten folde sig ud.


 • Frihed og fleksibilitet er nøgleordene – I bestemmer tempo og rute 
 • Blot to fikspunkter på ruten: Auckland og Christchurch
 • Kombiner frihed med ekspertrådgivning og sikkerhed hjemmefra
 • Krydr turen med spændende, mere ukendte steder

1.

Afrejse fra København

Dag 1

Afrejse fra København mod New Zealand. 

2.

Ankomst til Auckland

Dag 2

I ankommer til Auckland sent om aftenen og har derfor en overnatning på hotel.

3.

Auckland, afhentning af autocamper

Dag 3

I dag afhenter I autocamperen ved camper-udlejningsdepotet. Her får I en grundig gennemgang af jeres camper og er klar til 20 dages eventyrlig rejse på egen hånd gennem New Zealand – fra Nord til Syd.

I kan læse mere omkring valg af autocamper samt praktisk information omkring faciliteterne i camperen. Autocampere er nemme at køre, der kræves blot et almindeligt kørekort, og desuden er bilen praktisk indrettet med plads til 2-6 personer.

4.

Auckland

Dag 4

Auckland er tidligere hovedstad i landet – indtil et mere centralt beliggende alternativ blev valgt – og er samtidig New Zealands største by med 1,4 millioner indbyggere, omkring en tredjedel af landets befolkning bor her. Det er også den mest kosmopolitiske af New Zealands byer, blandt andet på grund de mange etniske grupper, som har slået sig ned i byen og dermed sætter deres præg på et spændende kulturelt mix. Det er altså her, I skal indfange newzealandsk storbystemning, inden turen går videre mod mindre pulserende omgivelser – eller rettere andre former for pulserende oplevelser.

Den newzealandske befolkning – kiwierne – er et gæstfrit og imødekommende folkefærd, så tøv endelig ikke med at få sludret med de lokale undervejs på jeres tur gennem landet. Og med jeres transportmiddel skulle der være ekstra god mulighed for at komme i kontakt med den venlige lokalbefolkning, når I overnatter de forskellige steder. Queen Street er hovedgaden, hvor du finder et utal af butikker og restauranter. Når I møder de snaksalige kiwier, kunne et muligt samtaleemne handle om sejlsport, som newzealænderne er fuldstændig bidt af. Auckland kaldes også populært ”City of Sails”, og den livlige havnefront er et oplagt sted at besøge. Herfra kan I tage færgen til Devonport, overfarten tager blot et kvarter. I finder en lille hyggelig forstad med smukke, gamle bygninger, fine sandstande og lækre specialbutikker. Oppe fra toppen af Mount Victoria eller North Head kan I se ind på Aucklands skyline – og bjerg er måske så meget sagt. Der kan marcheres op på bakketoppen i løbet af 10-20 minutter. Aucklands ældste forstad, Parnell er også værd at slentre rundt i. Bydelen simpelthen oser af boheme-charme med dens gamle victorianske villaer, caféer og gallerier. Har I hang til fugleperspektiv og et sug i maven, kan det gøres på Auckland Bridge Climb. Der er ikke tale om en egentlig klatretur, men en brovandring, hvor I på sikker vis spankulerer over broen i en højde på 65 meter. Lider I af højdeskræk, eller synes I bare bedre om et mindre vovet overblik over Auckland, kan det opnås fra Skytower, den mest karakteristiske bygning på Aucklands skyline. Højden lyder på 328 meter, og en elevator fører op til den imponerende udsigt. Heroppe i det høje kan I også nyde god mad.

5.

Auckland – Bay of Islands (cirka 227 kilometer)

Dag 5

Er I til afslappet strandidyl og en sejltur ud til øerne, er Bay of Islands stedet for jer. Kursen sættes nordpå langs kysten med de små strande og gennem frodige områder til Whangarei. Der er tid til at slappe af og spise frokost i lystbådehavnen, inden turen fortsætter til Paihia. Området har både en fantastisk natur og stor historisk betydning. Omkring to kilometer nord for Paihia ligger ”Waitangi Treaty House” hvor traktaten blev underskrevet, og New Zealand blev en britisk koloni. I det historiske område kan du se eksempler på datidens maorihuse og -både i den smukke have.

6.

Bay of Islands, gyldne sandstrande og et historisk vingesus

Dag 6

Her er afsat en hel dag til at nyde de smukke strande og øer. Tag for eksempel båden til Russell, den første europæiske bosættelse, der omkring 1830’erne hed Kororareka og var en sand lastens hule med søfolk, prostituerede, stridbare hvalfangere og undslupne straffefanger, men som i dag er en lille romantisk flække med hyggelige restauranter. En udflugt med båd i følgeskab med delfiner til ”Hole in the Rock” kan anbefales. Der findes et væld af muligheder for at udforske Bay of Islands og nyde den smukke natur. Ved Paihia tilbydes guidede ture med kajak ad små floder. Vil du svømme med delfiner, er det også muligt. Tag bilfærgen til Russell, hvor du kan besøge en østersfarm, tage på skovvandring eller køre op til udsigtsposten ved Flagstaff Hill – mulighederne er mange.

7.

Bay of Islands – Rotorua (cirka 454 kilometer)

Dag 7

I dag tager I vejen ned gennem Nordøens top, og der er mulighed for spændende stop undervejs. Hvis I ikke nødvendigvis vil så hurtigt som muligt til Rotorua, kan I køre den noget længere tur ad S12 via vestkysten, hvor I undervejs kan besøge Waipoua Kauri Forest, der er det bedste sted i landet at se de vældige kauri-træer. Heriblandt gemmer sig træet Te Matua Ngahere (Skovens Fader), der er vurderet til at være mellem 2.000 og 3.000 år gammelt, såvel som landets største kauri-træ, Tane Mahuta på 1.200 år, hvis stamme har en diameter på 4,4 meter. Da europæerne kom til landet, var disse træer at finde overalt, men træernes unikke kvalitet indebar, at der blev drevet skamhugst på sorten, til den var tæt på udryddelse. Alle gamle træhuse på New Zealand – og der er en del – er højst sandsynligt bygget af kauri-træ. Hvis I tager forbi dette fascinerende sted, vil I have en hel dag på farten.

8.

Rotorua, maorikultur, varme kilder og mudderbade

Dag 8

I Rotorua kan man fornemme oprøret fra jordens indre, byens placering betyder simpelthen, at der er heftig aktivitet i undergrunden. De hede oplevelser står i kø i byen, der huser varme kilder, boblende mudderpøle og kogende, spruttende gejsere. Den megen aktivitet akkompagneres af en umiskendelig lugt, som I hurtigt vil stifte bekendtskab med. Der er mulighed for at nyde wellness-mekkaet med dets mange mudderbade, spaer og andre kurfaciliteters helsetilbud.

Lune spabehandlinger er ikke det eneste, Rotorua kan tilbyde. Byen er hjemsted for et stort antal maorier og anses for at være en slags maori-hovedstad. New Zealands oprindelige befolkning har polynesisk blod i årerne, og ankomsten til New Zealand anslås til at være foregået i 1300-tallet. Newzealandsk identitet og kultur er i høj grad præget af maoriernes tilstedeværelse, fx indledes rugbylandsholdet med en ”haka” – en traditionel maori-krigsdans. I naturparken Rainbow Springs kan I stifte bekendtskab med det særprægede newzealandske dyreliv, I kan for eksempel kigge nærmere på New Zealands nationalfugl, kiwien. Aftenmåltidet kunne passende bestå af en traditionel Hangi-middag, som tilberedes i en jordovn. Derudover optræder maorierne med deres særegne danse.

9.

Rotorua – Tongariro Nationalpark, aktive vulkaner (cirka 184 kilometer)

Dag 9

Lyder en vandretur i verdensklasse snarere som noget for jer, kan I køre tidligt fra Rotorua og snøre vandrestøvlerne, når I ankommer til Tongariro efter cirka 2 ½ time. I Tongariro Nationalpark finder I et vidunderligt område, som I ikke bør gå glip af. Området er et af verdens bedste for endagsvandreture, og det har sågar optrådt på film, nationalparken har nemlig lagt scene til dele af Ringenes Herre-trilogien. Dermed giver det vel næsten sig selv, at det er et unikt og tillokkende landskab, der helt sikkert kalder på at blive udforsket. 

10.

Tongariro – Wellington, charmerende hovedstad (cirka 336 km)

Dag 10

Efter fire timers kørsel er næste stop på turen nået; New Zealands hovedstad siden 1865, Wellington, som ligger på sydspidsen af Nordøen. Som nævnt en placering, som ansås for at være et mere centralt beliggende alternativ til den forhenværende hovedstad, Auckland. Wellington er smukt rammet ind af grønne bakker og havnen med Cook Strædet længere ude. Det er en hyggelig lille hovedstad, hvis kultur-scene er imponerende. Også kulinarisk anses Wellington for at være landets hovedstad, flere restauranter lokker med gourmetoplevelser omkring Courtenay Place og Cuba Street. Prioriter endelig et besøg hos Wellingtons største seværdighed, New Zealands nationalmuseum Te Papa Tongarewa. New Zealands natur, maori-kultur og historie får I et glimrende indblik i, når I besøger det topmoderne museum.

11.

Wellington – Nelson (cirka 206 km)

Dag 11

I dag siger I farvel til Nordøen. Der skal sejles med færge mellem Nord- og Sydøen, og derfor kører I om morgenen til havnefronten, hvorfra overfarten vil tage omkring 3 timer. På den sidste time af sejladsen kan det anbefales fra dækket at nyde den smukke indsejling gennem Queen Charlotte Sound, som er et helt igennem spektakulært syn. Fra Picton køres videre langs nordkysten til Nelson.

12.

Nelson, Abel Tasman Nationalpark, subtropisk regnskov og kajaksejlads

Dag 12

Nelson er kendt for at være lidt af en magnet for kreative kunstnertyper. Det betyder, at der findes et stort antal atelierer med forskellige kunstgenstande, hvor I måske falder over lige netop dét, der mangler i jeres hjem. Et herligt kendetegn ved Nelson er i øvrigt byens mange solskinstimer. Derudover fungerer Nelson som indgang til den berømte Abel Tasman Nationalpark, opkaldt efter den første europæer, der nåede New Zealands kyst. Kun en times kørsel fra byen finder I den oplagte seværdighed, som er New Zealands mindste, men også mest besøgte nationalpark. Det vil kræve mere tid at begive sig ud på den 3-5 dage lange ”Coastal Walk”, som er den mest populære rute, men en dagstur kan bestemt også anbefales. I kan også hoppe en tur i kajakken og nyde synet af den smukke kystlinje, og måske gøre holdt på en af de øde, gyldne sandstrande. Her i det rolige vand kan I, hvis heldet ellers er med jer, møde både delfiner og sæler.

13.

Nelson – Kaikoura (cirka 243 kilometer)

Dag 13

I dag kører I tilbage østpå gennem Marlborough-området, og derefter går turen sydover til Kaikoura. På vejen til kystbyen passerer I gennem vindistriktet, som leverer omkring 75 procent af New Zealands samlede vinproduktion på grund af optimale betingelser, der byder på solrige dage og kølige nætter. Områdets sauvignon blanc er i verdensklasse. Måske har I endda lyst til at gøre holdt undervejs og smage på nogle af de herlige druer – ofte er denne fornøjelse ganske gratis. Efter dagens kørsel når I den lille kystby Kaikoura, som er kendt for sine fiske- og skaldyrsrestauranter. Kigger man nærmere på betydningen af ordet Kaikoura, giver det et godt hint om havets lækkerier; sammensætningen af de to maori-ord er nemlig kai (mad) og koura (krebs). Et godt tip er at nyde en dejlig middag på The White Morph. 

14.

Kaikoura

Dag 14

Hvalsafari må siges at være attraktion nummer et i Kaikoura, og det skulle faktisk være et af bedste steder i verden at få et glimt af kaskelothvalen. Det er et uforglemmeligt øjeblik, når man pludselig får øje på de store dyr, der ellers befinder sig nede i dybet. De glider op til overfladen og boltrer sig i havet på elegant vis. Den larmende udånding og halen, der forsvinder ned i havet er et smukt møde med naturens forunderlige kræfter. Drømmer I om at opleve hvalen udfolde sig, bør I bestille det hjemmefra, for disse populære ture er hurtigt udsolgt. Flere forskellige operatører udbyder turene, og I kan derfor derhjemme i ro og mag undersøge markedet. Det er også i Kaikoura, at I kan komme ud og svømme med legesyge delfiner og sæler. En oplevelse, der er præget af en større grad af interaktion, fordi I kan komme så tæt på dyrene, og også befinder jer i deres element – bestemt en anbefalelsesværdig oplevelse.

15.

Kaikoura – Franz Josef Glacier (cirka 504 kilometer)

Dag 15

En forholdsvis lang køretur venter i dag for at nå frem til destinationen Franz Josef, der byder på et univers af is. Fox Glacier og Franz Josef Glacier de to mest imponerende og lettest tilgængelige af Sydøens mange gletsjere, og de har begge tiltrukket mange turister i årenes løb. Det er en særpræget oplevelse at vandre på de mægtige labyrintagtige isformationer. På maori kaldes Franz Josef Ka Roimata O Hinehukatere – Hinehukateres tårer. Legenden fortæller, at en ung kvinde havde taget sin elsker med op på isen, men han blev fanget af en lavine og døde. Den unge kvindes mange tårer løb ned ad bjerget, og guderne lod det fryse til is. Naturfænomenet blev derved et evigt minde om hendes store sorg. Dette er blot en af mange spændende maori-myter. 

16.

Franz Josef Glacier, vandring på gletsjeren og fligthseeing

Dag 16

I kan tage del i guidede ture, som vil føre jer over, og nogle steder gennem, isen. I befinder jer i et spændende og nogle steder lidt udfordrende terræn, hvor guiderne vil have isøkse med og klatrepigge monteret på støvlerne. Ishulernes turkisblå farvespil er et smukt syn, som man vel sjældent får mulighed for at opleve. I bestemmer naturligvis selv, hvilken grad af action jeres tur skal have.

Hvis I vil se det hele lidt fra oven, er det muligt at tage på helikoptertur på en såkaldt flightseeing. New Zealands højeste punkt, Mount Cook på 3.764 meter, vil der være udsigt til på en sådan rundtur i luften. 

17.

Franz Josef Glacier – Queenstown (cirka 352 kilometer)

Dag 17

Køreturen i dag er formidabelt flot, men hvis I vil besøge Lake Matheson på vejen og have mest ud af sceneriet, bør I stå meget tidligt op og trille af sted, inden solen er stået op. Vandringen rundt om søen tager cirka en times tid. I bliver belønnet for at være kommet tidligt af sted, når I oplever det flotte panamora-vue, og altså især tidligt om morgenen i klart vejr er der basis for en wow-oplevelse, når Mount Tasman og Mount Cook reflekteres i vandspejlet. En relativt lang køretur på godt 7 timer vil føre jer videre til Queenstown gennem Haast-passet og Wanaka. Vejen bugter sig her usandsynligt meget, så måske skal en eventuel køresyge bekæmpes med pille eller plaster. Det er en uforglemmelig køretur, der fører jer forbi den lille guldmineby fra 1862, Arrowtown og den verdensberømte bro, Kawarau Bridge, hvor det første kommercielle elastikspring blev udført. Har I ikke selv lyst til at tage det dristige spring, kan I her observere de andres modige overvindelser.

18.

Queenstown, Milford Sound, smukke Fiordland Nationalpark og vandreture

Dag 18

Dette forslag til et program anbefaler et mini-krydstogt på Milford Sound. Her venter en sejlads i nærmest overjordiske omgivelser. De skovklædte skråninger spejler sig i vandoverfladen, og der er en bemærkelsesværdig dis, som igen bidrager til følelsen af at opholde sig i en mytisk verden. Ikoniske Mitre Peak rejser sig op i nationalparken – navnet på bjergtoppen stammer fra dens udseende, som skulle ligne en bispehue (mitre). Milford Wanderer er et af de skibe, som sejler i dette område. Er tiden eller lysten ikke til krydstogt, bør I som minimum tage dertil på en heldagstur, der starter tidligt om morgen med bus via Te Anau til Milford Sound.

19.

Queenstown, vandreture

Dag 19

I kommer måske hjem fra krydstogt, eller har en hel dag i området. New Zealand kan byde på et utal af adrenalinpumpende udfoldelser, og en stor del af dem tilbydes her i området. Queenstown er vel nok mest kendt for sin status som vovehalsenes tilholdssted. Her findes utallige aktiviteter såsom riverrafting og kajaksejlads gennem dramatiske vandfald, jetbådsræs, paragliding, elastikspring – og mange andre udfordrende tilbud. Det må pointeres, at vovehalsene bestemt ikke er de eneste, som har glæde af et besøg i byen. Der findes i Queenstown en god variation af smukke halv- og heldagsvandreruter. Nyd godt af byens smukke beliggenhed på en vandretur i nærområdet. I kan finde eksempler på ruter og forslag til ture på byens turistkontor.

20.

Queenstown – Lake Tekapo (cirka 256 kilometer)

Dag 20

På jeres vej fra Queenstown til Lake Tekapo er det oplagt at kigge nærmere på New Zealands højeste bjerg, Mount Cook. New Zealands mest berømte hotel, Hermitage, har noget at have berømtheden i – nemlig en udsigt udover det sædvanlige. Lad jer imponere over den snedækkede bjergtop fra hotellets bar. Billedskønne Lake Tekapo er næste destination. Den turkisblå sø flankeret af bjergene i baggrunden og den yderst maleriske stenkirke, Church of the Good Shepherd udgør endnu et motiv, der kalder på at blive foreviget. I Lake Tepako bør I tage jer en dyb indånding – kigger I op på nattehimlen, vil den afsløre, hvorfor stedet har ry for at have særdeles ren og klar luft.

21.

Lake Tekapo – Christchurch (cirka 226 kilometer)

Dag 21

Der er godt 200 km herfra til Christchurch, men til forskel fra de foregående dage er der ingen bjergkørsel. Du kan således relativt hurtigt være fremme. Christchurch og Canterbury-regionen, som den hører til, blev ramt af et dødbringende jordskælv i februar 2011. Christchurch har lidt voldsomt under de massive ødelæggelser. Byens vartegn, Christ Church Cathedral led store skader, og andre historiske bygninger blev ligeledes beskadiget. Den dag i dag er Christchurch stadig ved at blive genopbygget, og der bliver lagt store kræfter og kreativitet i byens comeback. Selv om Christchurch ikke er kommet sig helt endnu, er den en attraktiv by og et besøg værd – ikke mindst på grund af den inspirerende ukuelighed og innovative opfindsomhed, som byen har vist efter de tragiske hændelser. ”The Garden City” indbyder til at tage det stille og roligt, og en tur med den lokale sporvogn kan give et afslappende indblik i den gamle, engelskprægede by. Overnatning i Christchurch. 

22.

Autocamperen afleveres i Christchurch. Hjemrejse

Dag 22

En stor og begivenhedsrig rejse gennem New Zealand er ved at være afsluttet. I afleverer autocamperen på et depot nær lufthavnen. Efter bilen er afleveret køres videre til lufthavnen for afrejse mod København.

23.

Ankomst til København

Vi ankommer til København i løbet af dagen. 

Priser
Sorter efter:
Vælg sortering

Vi har igen planlagte afgange på nuværende tidspunkt.

Du er velkommen til at kontakte os for specifikke ønsker.


INKLUDERET

 • Flyrejse Kbh-Auckland / Christchurch-Kbh med Singapore Airlines
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 20 dages leje af autocamper. Inkl. bad og toilet samt køleskab, 2 gasblus og mikroovn. TV, Radio og DVD/CD afspiller
 • Alt udstyr til camperen inkl. picnic bord/stole
 • Fri km, dvs ingen hindringer at opleve New Zealand på kryds og tværs
 • Alle forsikringer på camperen og der er ingen selvrisiko
 • Single vehicle rollover cover
 • Evt. børne autostole
 • Udførlig informationspakke med turist information, kørselsvejledning og kort
 • ”Like a local” tablet computer med info og mobil Wifi 1GB og mange nyttige  informationer
 •   1 nat på hotel i delt dobbeltværelse i Auckland
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden
 • Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

IKKE INKLUDERET

 • Evt. færge mellem nord og syd øen (kan bestilles hos Kipling Travel inden afrejse)
 • Mulighed for tilkøb af 5 nætter (bruges indenfor 7 dage) på Department of Conservation campground NZD 40,- pr person
 • Mulighed for at bo på vingårde (kun Maui) - spørg Kipling Travel
 • Envejs leje
 • NZ Diesel Tax - 6 NZD pr. 100 kørte km 
 • Ekspeditionsgebyr (145,- pr. faktura)
 • Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales)
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Forplejning udover den nævnte og personlige udgifter
 • Alt ikke beskrevet under ”Inkluderet”

Kontakt os vedrørende priser fra maj til september.

Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til marts

Type: Individuel rejse i autocamper

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Campere: Se camperne her

 

Tips og ideer til camperferien

Fyldt køleskab
Vil du ved ankomsten undgå at skulle handle ind i supermarked, kan Holiday Grocery Boxes hjælpe med, at din camper har de mest basale ting til de første par dage.

Med børn
Rejser I med børn, er en ferie med autocamper også den perfekte rejseform. Dagen foregår i eget tempo, der skal ikke pakkes ud hver dag og i stedet for måske at være opdelt på to hotelværelser, er I med en autocamper sammen hele tiden.

Camping i det fri
New Zealand har ”allemandsret”, hvilket vil sige, at du frit kan campere i naturen, der vil dog være områder (typisk parkeringspladser), hvor camperovernatning ikke er tilladt, dette er tydeligt skiltet. Husk, at ved fri camping er det ikke alt elektronisk udstyr i bilen, som virker, og efter nogle dage kan batterierne trænge til opladning.

Campingpladser
New Zealand har mange campingpladser spredt rundt i landet, priserne varierer lidt, men man skal påregne mellem NZ$ 18-22 pr. person for en overnatning. Dette inkluderer typisk ”powered-site”, hvor du har elektricitet til autocamperen, køkkenfaciliteter, bad/toilet og mod betaling vask/tørretumbler samt internet eller wifi.

Kort og GPS
Som udgangspunkt er der ikke inkluderet GPS i camperen, men der er et udførligt vejatlas. Selvom der i New Zealand er venstrekørsel, og du måske finder det mest bekvemt med GPS, så vil du opleve, at det er utroligt enkelt at finde vej, og GPS meget ofte er overflødigt. Ønskes GPS, kan dette bestilles for ca. NZ$ 5 pr. dag.

Færge mellem Nord & Syd

Der kan være meget pres på færgerne, så bestil overfart i god tid. Vi er gerne behjælpelig med at reservere færgebillet, som du betaler ved færgeterminalen i Wellington.

Vil du høre mere om rejsen?

Vælg