New Zealand fra nord til syd

Den bedste New Zealand rejse fra nord til syd - fra Auckland til ChristchurchAfrejse fra København mod New Zealand. 

Mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 1

I ankommer til Auckland sent om aftenen, I modtages i lufthavnen og køres til hotellet.

Overnatning i Auckland

Mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 2

Auckland er tidligere hovedstad i landet, og er samtidig New Zealands største by med 1,4 millioner indbyggere, omkring en tredjedel af landets befolkning bor her. Det er også den mest kosmopolitiske af New Zealands byer, blandt andet på grund de mange etniske grupper, som har slået sig ned i byen og dermed sætter deres præg på et spændende kulturelt mix. Det er altså her, I skal indfange newzealandsk storbystemning, inden turen går videre mod mindre pulserende omgivelser – eller rettere andre former for pulserende oplevelser.

Den newzealandske befolkning – kiwierne – er et gæstfrit og imødekommende folkefærd, så tøv endelig ikke med at få sludret med de lokale undervejs på jeres tur gennem landet. Queen Street er hovedgaden, hvor I finder et utal af butikker og restauranter. Når I møder de venlige kiwier, kunne et muligt samtaleemne handle om sejlsport, som newzealænderne er fuldstændig bidt af. Auckland kaldes også populært ”City of Sails”, og den livlige havnefront er et oplagt sted at besøge. Herfra kan I tage færgen til Devonport, overfarten tager blot et kvarter. I finder en lille hyggelig forstad med smukke, gamle bygninger, fine sandstande og lækre specialbutikker. Oppe fra toppen af Mount Victoria eller North Head kan I se ind på Aucklands skyline – og bjerg er måske så meget sagt. Der kan marcheres op på bakketoppen i løbet af 10-20 minutter. Aucklands ældste forstad, Parnell er også værd at slentre rundt i. Bydelen simpelthen oser af boheme-charme med dens gamle victorianske villaer, caféer og gallerier. 

Har I hang til fugleperspektiv og et sug i maven, kan det gøres på Auckland Bridge Climb. Der er ikke tale om en egentlig klatretur, men en brovandring, hvor I på sikker vis spankulerer over broen i en højde på 65 meter. Lider I af højdeskræk, eller synes I bare bedre om et mindre vovet overblik over Auckland, kan det opnås fra Skytower, den mest karakteristiske bygning på Aucklands skyline. Højden lyder på 328 meter, og en elevator fører op til den imponerende udsigt. Heroppe i det høje kan I også nyde god mad.

Overnatning i Auckland

Morgenmad er inkluderet

Dag 3

I dag afhenter I bilen. På vejen til Rotorua er det oplagt at besøge de fascinerende grotter i Waitomo, hvor selvlysende, grønne sankthansorme lyser op og ligner en funklende stjernehimmel. Hvis I ønsker at stoppe ved grotterne, bør I tage fra Auckland fra morgenstunden, så I når frem, inden turistbusserne ankommer. Selvlysende orme findes kun i New Zealand, og selv om det som sådan ikke er noget særsyn i landet, er Waitomo et af de bedste steder at opleve det stjernelignende naturfænomen. De lange gange i kalkstenshulerne indeholder optimale betingelser for formeringen af ormene. I skal lægge omkring 2 ½ time til dagens kørsel, hvis I vælger at gøre holdt i Waitomo.

Overnatning i Rotorua

Morgenmad er inkluderet

Dag 4

I Rotorua kan man fornemme oprøret fra jordens indre, byens placering betyder simpelthen, at der er heftig aktivitet i undergrunden. De hede oplevelser står i kø i byen, der huser varme kilder, boblende mudderpøle og kogende, spruttende gejsere. Den megen aktivitet akkompagneres af en umiskendelig lugt, som I hurtigt vil stifte bekendtskab med. Der er mulighed for at nyde wellness-mekkaet med dets mange mudderbade, spaer og andre kurfaciliteters helsetilbud.

Lune spabehandlinger er ikke det eneste, Rotorua kan tilbyde. Byen er hjemsted for et stort antal maorier og anses for at være en slags maori-hovedstad. New Zealands oprindelige befolkning har polynesisk blod i årerne, ankomsten til New Zealand anslås til at være foregået i 1300-tallet. Newzealandsk identitet og kultur er i høj grad præget af maoriernes tilstedeværelse, fx indledes rugbylandsholdet med en ”haka” – en traditionel maori-krigsdans. I naturparken Rainbow Springs kan I stifte bekendtskab med det særprægede newzealandske dyreliv, I kan for eksempel kigge nærmere på New Zealands nationalfugl, kiwien. Aftenmåltidet kunne passende bestå af en traditionel Hangi-middag, som tilberedes i en jordovn. Derudover optræder maorierne med deres særegne danse.

Overnatning i Rotorua

Morgenmad er inkluderet

Dag 5

Indeholder ønskelisten en sejltur på prægtige søer, eller en fisketur hvor en ørred forhåbentlig bider på krogen, er det en god ide at blive i Rotorua. Et alternativ er Lake Taupo længere sydpå, hvis beliggenhed også er ganske uimodståelig. Lyder en vandretur i verdensklasse snarere som noget for jer, kan I køre tidligt fra Rotorua og snøre vandrestøvlerne, når I ankommer til Tongariro efter cirka 2 ½ time. I Tongariro Nationalpark finder I et vidunderligt område, som I ikke bør gå glip af. Området er et af verdens bedste for endagsvandreture, og det har sågar optrådt på film, nationalparken har nemlig lagt scene til dele af Ringenes Herre-trilogien. Dermed giver det vel næsten sig selv, at det er et unikt og tillokkende landskab, der helt sikkert kalder på at blive udforsket.

Overnatning i Tongariro

Morgenmad er inkluderet

Dag 6

Efter fire timers kørsel er næste stop på turen nået; New Zealands hovedstad siden 1865, Wellington, som ligger på sydspidsen af Nordøen. En placering, som ansås for at være et mere centralt beliggende alternativ til den forhenværende hovedstad, Auckland. Wellington er smukt rammet ind af grønne bakker og havnen med Cook Strædet længere ude. Det er en hyggelig lille hovedstad, hvis kultur-scene er imponerende. Også kulinarisk anses Wellington for at være landets hovedstad, flere restauranter lokker med gourmetoplevelser omkring Courtenay Place og Cuba Street. Prioriter endelig et besøg hos Wellingtons største seværdighed, New Zealands nationalmuseum Te Papa Tongarewa. New Zealands natur, maori-kultur og historie får I et glimrende indblik i, når I besøger det topmoderne museum.

Overnatning i Wellington

Morgenmad er inkluderet

Dag 7

I dag siger I farvel til Nordøen. Der skal sejles med færge mellem Nord- og Sydøen, og derfor kører I om morgenen til havnefronten, hvorfra overfarten vil tage omkring 3 timer. På den sidste time af sejladsen kan det anbefales fra dækket at nyde den smukke indsejling gennem Queen Charlotte Sound, som er et helt igennem spektakulært syn. Fra Picton køres videre langs nordkysten til Mapua. I overnatter i Mapua, som vil være udgangspunkt for morgendagens udflugt.

Overnatning i Mapua

Morgenmad er inkluderet

Dag 8

Nelson er kendt for at være lidt af en magnet for kreative kunstnertyper. Det betyder, at der findes et stort antal atelierer med forskellige kunstgenstande, hvor I måske falder over lige netop dét, der mangler i jeres hjem. Et herligt kendetegn ved Nelson er i øvrigt byens mange solskinstimer. Derudover fungerer Nelson som indgang til den berømte Abel Tasman Nationalpark, opkaldt efter den første europæer, der nåede New Zealands kyst. Kun en times kørsel fra byen finder I den oplagte seværdighed, som er New Zealands mindste, men også mest besøgte nationalpark. Det vil kræve mere tid at begive sig ud på den 3-5 dage lange ”Coastal Walk”, som er den mest populære rute, men en dagstur kan bestemt også anbefales. I kan også hoppe en tur i kajakken og nyde synet af den smukke kystlinje, og måske gøre holdt på en af de øde, gyldne sandstrande. Her i det rolige vand kan I, hvis heldet ellers er med jer, møde både delfiner og sæler.

Overnatning i Mapua

Morgenmad er inkluderet

Dag 9

I dag kører I tilbage østpå gennem Marlborough-området, og derefter går turen sydover til Kaikoura. På vejen til kystbyen passerer I gennem vindistriktet, som leverer omkring 75 procent af New Zealands samlede vinproduktion på grund af optimale betingelser, der byder på solrige dage og kølige nætter. Områdets sauvignon blanc er i verdensklasse. Måske har I endda lyst til at gøre holdt undervejs og smage på nogle af de herlige druer – ofte er denne fornøjelse ganske gratis. Efter dagens kørsel når I den lille kystby Kaikoura, som er kendt for sine fiske- og skaldyrsrestauranter. Kigger man nærmere på betydningen af ordet Kaikoura, giver det et godt hint om havets lækkerier; sammensætningen af de to maori-ord er nemlig kai (mad) og koura (krebs). Et godt tip er at nyde en dejlig middag på White Morph Motel Inn.

Overnatning i Kaikoura

Morgenmad er inkluderet

Dag 10

Hvalsafari må siges at være attraktion nummer et i Kaikoura, og det skulle faktisk være et af bedste steder i verden at få et glimt af kaskelothvalen. Det er et uforglemmeligt øjeblik, når man pludselig får øje på de store dyr, der ellers befinder sig nede i dybet. De glider op til overfladen og boltrer sig i havet på elegant vis. Den larmende udånding og halen, der forsvinder ned i havet er et smukt møde med naturens forunderlige kræfter. Drømmer I om at opleve hvalen udfolde sig, bør I bestille det hjemmefra, for disse populære ture er hurtigt udsolgt. Flere forskellige operatører udbyder turene, og I kan derfor derhjemme i ro og mag undersøge markedet. Det er også i Kaikoura, at I kan komme ud og svømme med legesyge delfiner og sæler. En oplevelse, der er præget af en større grad af interaktion, fordi I kan komme så tæt på dyrene, og også befinder jer i deres element – bestemt en anbefalelsesværdig oplevelse.

Overnatning i Kaikoura

Morgenmad er inkluderet

Dag 11

Endestationen i dag er Sydøens største by Christchurch. Inden I tager afsked med Kaikoura er der dog tid til at stifte nærmere bekendtskab med områdets imponerende udvalg af dyrearter. Og det er ikke blot de store havpattedyr, der fortjener omtale. En mangfoldighed af fuglearter såsom pingviner, albatrosser, topskarve og petreller er at finde i Kaikoura. Herefter venter en køretur på cirka to timer, inden ”The Garden City” er nået. 

Christchurch og Canterbury-regionen, som den hører til, blev ramt af et dødbringende jordskælv i februar 2011. Christchurch har lidt voldsomt under de massive ødelæggelser. Byens vartegn, Christ Church Cathedral led store skader, og også andre historiske bygninger blev beskadiget. Den dag i dag er Christchurch stadig ved at blive genopbygget. Selv om Christchurch ikke er kommet sig helt endnu, er den en attraktiv by og et besøg værd. ”The Garden City” indbyder til at tage det stille og roligt, og en tur med den lokale sporvogn kan give et afslappende indblik i den gamle, engelsk-prægede by.

Overnatning i Christchurch

Morgenmad er inkluderet

Dag 12

Nu køres mod bjergene og Billedskønne Lake Tekapo er næste destination – og højden er stadig værd at nævne, da vi nu befinder os i 710 meter over havet. Den turkisblå sø flankeret af bjergene i baggrunden og den yderst maleriske stenkirke, Church of the Good Shepherd udgør endnu et motiv, der kalder på at blive foreviget. I Lake Tepako bør I tage jer en dyb indånding – kigger I op på nattehimlen, vil den afsløre, hvorfor stedet har ry for at have særdeles ren og klar luft.

Overnatning i Lake Tekapo

Morgenmad er inkluderet

Dag 13


Hvis I er tidligt på færde kan I tage til Mount Cook, New Zealands højeste bjerg. Fra baren på Hermitage Hotel har I en fantastisk udsigt til de snedækkede bjergtoppe. Nu følger fire timers kørsel til Dunedin for overnatning.

Overnatning i Dunedin

Morgenmad er inkluderet

Dag 14

Den dynamiske og charmerende by med det skotske islæt kan udforskes nærmere i dag. Måske trænger I til at puste lidt ud oven på de mange dages oplevelser med en cappuccino på en af Dunedins gode kaffebarer. Foretrækker I at komme ud i naturen, og ønsker I at drage fordel af at være i nærheden af eco-turisme i særklasse, kan I tage på udflugt til Otago-halvøen. Kongealbatrossen, den blå pingvin, den sjældne guløjede pingvin og andre fugle og sæler hører til halvøens mange arter. Tag ud på egen hånd, eller tag med på en af de ture, som findes i området.

Overnatning i Dunedin

Morgenmad er inkluderet

Dag 15

Kursen sættes mod vestkysten, Fiordland Nationalpark og Milford Sound. Undervejs passerer I Te Anau og New Zealands næststørste sø, og der er altså tale om en køretur, hvor man får det vidtstrakte landskab præsenteret på smukkeste vis. Ved ankomsten til Milford stiller I bilen ved molen, og der er herefter ombordstigning på skibet, Milford Wanderer. Nu venter en sejlads i nærmest overjordiske omgivelser. De skovklædte skråninger spejler sig i vandoverfladen, og der er en bemærkelsesværdig dis, som igen bidrager til følelsen af at opholde sig i en mytisk verden. Ikoniske Mitre Peak rejser sig op i nationalparken – navnet på bjergtoppen stammer fra dens udseende, som skulle ligne en bispehue (mitre). Der er forskellige muligheder for gratis aktiviteter på krydstogtet, fx kan en tur i kajak eller en småkold svømmetur i det rene, rolige vand måske lokke. I nyder om aftenen en 3-retters middag, og inden sengetid er der forhåbentlig gode betingelser for at se funklende stjerner oplyse en ellers bælgmørk nattehimmel. I overnatter på "Wanderer" i privat kahyt, men bad og toilet finder I på gangen.  

OBS! Mellem maj og september er der en ekstra overnatning i Queenstown og inkluderet dagssejlads på Milford Sound, da man ikke kan overnatte på fjorden om vinteren i det tilfælde vil kun morgenmad være inkluderet.

Overnatning på Milford Sound krydstogt

Morgenmad og aftensmad er inkluderet

Dag 16

I har forhåbentlig suget alle indtrykkene til jer fra sejlturen, ellers er det nu sidste chance inden ankomst til molen. Her venter nu 3-4 timers kørsel til næste stop på turen, Queenstown og Lake Wakatipu. Nyd byens stemning og det hyggelige lysthavne miljø. 

Overnatning i Queenstown

Morgenmad er inkluderet

Dag 17

New Zealand kan byde på et utal af adrenalinpumpende udfoldelser, og en stor del af dem tilbydes her i området. Queenstown er vel nok mest kendt for sin status som vovehalsenes tilholdssted. Her findes utallige aktiviteter såsom riverrafting og kajaksejlads gennem dramatiske vandfald, jetbådsræs, paragliding, elastikspring – og mange andre udfordrende tilbud. Det må pointeres, at vovehalsene bestemt ikke er de eneste, som har glæde af et besøg i byen. Der findes i Queenstown en god variation af smukke halv- og heldagsvandreruter. Nyd godt af byens smukke beliggenhed på en vandretur i nærområdet. I kan finde eksempler på ruter og forslag til ture på byens turistkontor.

Overnatning i Queenstown

Morgenmad er inkluderet

Dag 18

En relativt lang køretur på godt 7 timer vil føre jer videre til Franz Josef gennem Haast-passet og Wanaka. Det starter med en uforglemmelig køretur, der fører jer forbi den lille guldmineby fra 1862, Arrowtown og den verdensberømte bro, Kawarau Bridge, hvor det første kommercielle elastikspring blev udført. Har I ikke selv lyst til at tage det dristige spring, kan I her observere de andres modige overvindelser.
Køreturen er formidabelt flot gennem Haast-passet og lige inden I kommer til Franz Josef er der mulighed for at stoppe ved Lake Matheson. Vandringen rundt om søen tager cirka en times tid. I bliver belønnet med et flotte panamora-vue, og en wow-oplevelse, når Mount Tasman og Mount Cook reflekteres i vandspejlet.

Overnatning i Franz Josef

Morgenmad er inkluderet

Dag 19

Fox Glacier og Franz Josef Glacier de to mest imponerende og lettest tilgængelige af Sydøens mange gletsjere. Det er en særpræget oplevelse at vandre på de mægtige labyrintagtige isformationer. I kan tage del i guidede ture, som vil føre jer over, og nogle steder gennem, isen. I befinder jer i et udfordrende terræn, hvor det kan være nødvendigt at have isøkse med og klatrepigge monteret på vandrestøvlerne, som turudbyderne udlejer.

Hvis I vil se det hele lidt fra oven, er det muligt at tage på helikoptertur på en såkaldt flightseeing. New Zealands højeste punkt, Mount Cook på 3.764 meter, vil der være udsigt til på en sådan rundtur i luften.

Overnatning i Franz Josef

Morgenmad er inkluderet

Dag 20

I fortsætter op langs vestkysten til Greymoyth hvor bilen aflevers nær togstationen. Dagen byder på en tur på omkring fire timer, og den regnes for at være en af verdens smukkeste jernbanestrækninger. Tranz Alpine Express tager jer fra vest til øst. Læn jer tilbage, alt imens toget begynder opstigningen. I kommer forbi floder, vandfald, dybe dale og grøn, frodig natur, og I kører over viadukter og gennem tunneller. Vinduerne er store, så der er optimale betingelser for at lade sig begejstre af udsigten. Toget har en åben vogn i midten, hvor den rene luft kan indåndes, og det smukke landskab foreviges. Når I ankommer til Christchurch sørger I selv for transport til hotellet.

Overnatning i Christchurch

Morgenmad er inkluderet

Dag 21

Jeres store naturskønne rejse fra Nord til Syd er nået til vejs ende. De mange indtryk har forhåbentlig sat sig solidt på nethinden, og ellers kan jeres fotografier måske supplere hukommelsen. I sørger selv for transport til lufthavnen.

Morgenmad og mad på flyrejsen er inkluderet

Dag 22

I ankommer til København i løbet af dagen. 

Hvor mange skal i rejse
Periode
Pris
 
10. jan. - 30. apr. 2020
33.998,-

1. okt. - 9. dec. 2020
33.998,-

10. dec. 2020 - 9. jan. 2021
Kontakt os

10. jan. - 30. apr. 2021
34.498,-


INKLUDERET

OBS: Ingen ekspeditionsgebyr: Kipling Travel lægger ikke faktureringsgebyr oveni rejsernes pris

IKKE INKLUDERET

Tilkøb
Herunder kan du se de udvidelsesmuligheder, vi kan tilbyde på denne rejse. Det er ganske uforpligtende at tilvælge udvidelser, som du ønsker at høre mere om, når du bliver kontaktet af en af vores eksperter. Efter du har valgt de ønskede tilkøb, skal du scrolle lidt op til priser (eller klikke her) og fortsætte bestillingen af et uforpligtende tilbud.
Opgradering til bedre hoteller
Pris fra 2.998 kr./person
Praktisk information

Bedste rejsetid: Oktober til april

Type: Individuel kultur- og naturrejse i bil

Individuel tilpasning: Dette er en Kipling skræddersyet rejse med daglig afrejse. Den kan desuden forlænges eller forkortes, dvs. tilpasses efter ønske

Tip: Mulighed for at kombinere med stopover i fx Sydney, Singapore eller Dubai afhængig af det valgte luftfartsselskab

Campere: Se camperne her

 

Vil I hellere opleve vildnisset i Doubtful Sound (på dag 17), der er mindre turistet end Milford Sound og også meget større, er det en mulighed. Her føler I jer virkelig fjernt fra omverdenen. Hvis I vælger at besøge Doubtful Sound, får I også mere tid på vandet, og kahytterne er udstyret med eget bad og toilet. I kører fra Queenstown til Manapouri via Te Anau og videre gennem Fiordland Nationalpark. I parkerer bilen ved molen, og befinder jer på katamaranen kl. 12. Herfra sejler I tværsover Lake Manapouri, og bliver fragtet videre med bus gennem Wilmot-passet til Deep Cove. Fiordland Navigator er fartøjet, der udgør jeres midlertidige hjem. De smukke fjorde i Doubtful Sound er omgivet af bjergtoppe og tæt skov. Mægtige vandfald bruser ud fra de stejle klippevægge – sæsonen bestemmer dog, hvor meget tryk der er på vandmængden. Her findes den ultimative fred og ro, og I får måske selskab af delfiner og sæler, som ofte dukker op. Natten tilbringer I i de private kahytter, og morgenmaden nyder I på skibet, hvorefter turen går tilbage igen.

Vil du høre mere om rejsen?

Denne hjemmeside bruger cookies for at fungere, til brug for trafikmåling og optimering af sidens indhold samt til at målrette markedsføring. Ved at bruge vores side accepterer du brug af cookies til disse formål. Se vores Privatslivspolitik